amerikaanse stafford

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

max (Gast)

hallo ik heb sinds 3 dagen een pup Max 12weken maar heb een paar vraagjes.

-als ik heb in zijn bench steek neem ik zijn eten weg hij heeft nog niet geplast in zijn bench moet ik dan zijn drinken ook weg nemen ?

-en in de winkel waar ik eten voor hem heb gaan halen zeg dat ik 3x per dag moet voeren en na een kwartier zijn eten weg nemen gegeten of niet gegeten klopt dat en wat is daar de bedoeling van ?ik heef hem ;royal canin medium junior.

-ik steek de hond rond 22u in zijn bench voor te slapen om 3u30 sta ik op om te werken en doe de hond buiten op te poepen en plassen een geef hem eten dan steek ik hem terug in de bench maar laat de deur open zodat hij kan rond lopen in de berging en laat zij potje met eten staan want ik kom maar om 4u30 terug van mu werk kan dat geen kwaad dat de hond zo lang in zij bench zit ?

- en als laatste vraag als ik een klein toertje ga gaan wandelen met de hond en er paseert en fiets of auto dan blijft hij altijd stilstaan een het duurt een tijdje voor hij weer verder wil want kan of moet ik daar aan doen.
met vriendelijke groeten Joshua

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "amerikaanse stafford" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel K.elly->T.yson&K.enaK.elly->T.yson&K.ena

honden foto van K.elly->T.yson&K.ena

ten eerste proficiat met je pupje ..

als je hem in de bench legt kan je best alles weg nemen ... ook zijn drinken, als je erbij bent of in de buurt blijft en de bench hoeft niet dicht zie ik geen probleem om water te laten staan .. je pup moet immers voldoende kunnen drinken ..

het klopt idd dat je pupje 3x per dag moet eten, tenzij dat niet lukt is 2x ( 1x smorgens en 1x s'avonds) ook prima .. de bedoeling is dat je pupje nog niet gewend is van maar 1keer te eten vanuit het nest .. je voeding zou ik wel eens nakijken en echt overgaan op puppyvoeding, dit is al voor iets oudere honden wat jij hebt..

als je hem om 22u in de bench legt om te slapen tot 3u30 is zeker niet te lang, ik weet niet hoe je andere werkuren zijn of dat je nog iets anders doet, maar als je thuis bent zou ik zijn eten wel wat later geven, en s'avonds nooit later dan 19u, dit ook wat betreft het drinken. als je gaat werken om 3u30 en thuis komt om 4u30 zou ik hem gewoon in zijn bench leggen en deurtje dicht, om alvast te wennen er aan en ook om venieling op latere leeftijd te voorkomen ..

als je gaat wandelen en hij stopt voor dingen als auto's en fietsen, probeer iets mee te nemen wat hij leuk vind en waar hij zeker van gaat lopen, zodat hij deze dingen als positief ervaart !! dit kan een speeltje zijn maar ook snoepjes, of kaasjes( wel letten op de hoeveelheid kaas, kan een beetje diaree geven ) vooral niet te veel betuttelen op zo een momenten anders blijft ie voor zijn leven bang ervoor !!

ik hoop dat je hier wat aan hebt, veel succes alvast !! :-)

honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

Hee,

Ik ben blij dat je dit allemaal vraagt want het gaat niet erg goed. Dat je een bench hebt is wel super!

Ik ben er persoonlijk niet zo'n fan van om honden hun eten in hun bench te geven. Dit is namelijk een plek om te slapen en te rusten, niet om te eten en zich hierover druk te maken. Wij hebben een bak hangen aan de buitenkant van de bench en als hij eten krijgt dan krijgt hij het daar in. Wij hebben ook zo'n bak voor drinken.

Toen mijn pup zo oud was kreeg hij na 7 uur 's avonds geen drinken meer. Dit voorkomt dat hij 's nachts met een opgeblazen gevoel zit en uit noodzaak zijn bench moet bevuilen.

Ook moet je je pup nu nog 4x per dag voeren. Vaak staat ook de verpakking van het voer hoe veel en hoe vaak tot een bepaalde leeftijd. Mijne kreeg pas vanaf 5 maanden 3x per dag en tot die tijd 4x per dag.

Dat je hem om 3:30 uitlaat is super, maar geef hem dan nog geen eten. Tenzij je dit voor altijd vol wilt houden? Mijn tijden op die leeftijd waren: 8 uur, 12 uur, 3 uur en 7 uur. Daarna kreeg hij geen eten en drinken meer.

Een hond kan maximaal 8 uur in zijn bench zitten, maar als pup zou ik deze tijd nog tot maximaal 2 uur houden. 1 uur wakker is ongeveer 2 uur slapen. Dit kun je onthouden. Als jij weg gaat zou ik de hond in de bench doen en als je terug bent gelijk weer er uit om te wandelen.

Verder kun je dit forum in de gaten houden voor het voer. Op normale brokken en dit merk kunnen ze heel oud worden, maar over het algemeen is het geen geweldig voer. De brokken bevatten veel granen en weinig vlees. Aan die granen heeft je hond niets, die poept hij alleen maar uit. Mijn honden zitten op dit moment aan Farmfood geperste brok. Ze gaan over op Biofood geperste brok. Hier zit veel vlees in en weinig granen. Ook verteerd het beter dan normale brokken vind ik.

op dit site van farmfood (www.farmfood.nl) kun je een filmpje zien wat normale brokken en geperste brokken doen in de maag.

Je hondje is nog niet gewend aan alles en een auto of iets dergelijks is nu nog heel spannend. Laat hem ook gewoon kijken en als het voorbij is lok je hem weer mee.

Een cursus volgens zou ook heel goed zijn! Hier leer je veel over verschillende trainingen en schep je ook een band met je hond. Mijn stafford heb ik getraind met een clicker, en hij doet het super! Ik weet niet waar je woont? Misschien ken ik wel iets in de buurt.

honden page profiel K.elly->T.yson&K.enaK.elly->T.yson&K.ena

honden foto van K.elly->T.yson&K.ena

Ik ben er persoonlijk niet zo'n fan van om honden hun eten in hun bench te geven. Dit is namelijk een plek om te slapen en te rusten, niet om te eten en zich hierover druk te maken. Wij hebben een bak hangen aan de buitenkant van de bench en als hij eten krijgt dan krijgt hij het daar in. Wij hebben ook zo'n bak voor drinken.


@ Maxine : ben hier niet zo mee eens, bij mij op cursus hebben ze me verteld en ook mijn DA, dat het goed is een tijdje het eten in de bench te geven, aangezien ze dan sneller op hun gemakje zijn in de bench en het sneller als vertrouwd gaan zien, heb ik hier ook gedaan met het wennen aan de ren !! en dat ging super, hangt natuurlijk wel van hond tot hond af :-)

grts Kelly en pootje van Tyson en Kena :-)

honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

@ Kelly

Veel mensen doen het inderdaad, en ik heb er ook niets op tegen. Persoonlijk zou ik het alleen nooit doen omdat ik veel meer andere trucjes weet om een hond te laten wennen aan zijn bench. Maar iedereen zijn eigen manier!

honden page profiel K.elly->T.yson&K.enaK.elly->T.yson&K.ena

honden foto van K.elly->T.yson&K.ena

ja dat zeker :-D .. ik geef ze altijd iets lekkers :-D helpt ook :-D

max (Gast)

super bedankt voor alle tips erg vriendelijk van jullie !

het probleem is dat ik overdag nie thuis ben dus kan ik maar smorgens om 3u30 eten geven opdat ik om 4u moet begingen werken en ben maar terug om 16u30 xs

ik woon in de stad wervik in belgie.

als ik om 3U30 hem ff b
uiten laat om te plasen en poepen en een potje korrels zet voor hel de dag kan dat kwaad ?

en welk soort en merk voeding raden jullie mu aan om te geven ? hij is 12weken oud .
mvg joshua

honden page profiel CornelieCornelie

honden foto van Cornelie

Begrijp ik het nu helemaal verkeerd of zit je hond van 3.30 tot 16.30 uur alleen?

honden page profiel K.elly->T.yson&K.enaK.elly->T.yson&K.ena

honden foto van K.elly->T.yson&K.ena

dat kan geen kwaad natuurlijk .. aangezien je lang weg bent ...

het is idd wel lang dat je pupje alleen zit .. dus de kans dat hij dan poept en plast in de bench is wel groot .. maar ja is lang .. kan je niemand regelen om eens te gaan kijken tussen de middag of om hem eens uit te laten ?? is niet makkelijk in Belgiƫ weet ik alles van woon er ook :-) in NL zijn ze daar makkelijker in :-)

het merk van het voer op zich maakt niet uit je moet kijken waar jou pupje het beste op reageert .. Ryoal is heel goed maar zou wel de pupiebrokjes nemen :-D

hoop dat je er wat aan hebt

grts Kelly en pootje van Tyson en Kena :-)

honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

Mag ik vragen waarom je dan aan een pup bent begonnen? Niets slecht ofzo hoor, en ik ben blij dat je informatie vraagt, maar een pup van die leeftijd heeft gewoon nog heel veel aandacht nodig.

Je kunt geen voer voor de hele dag neerzetten, hij moet namelijk een aantal porties per dag hebben, en niet zelf mogen kiezen. Wanneer hij ouder is kan dit wel, maar nu nog niet.

Kan je niet 2 weken vrij nemen ofzo? Het is namelijk heel belangrijk dat je je pup ondersteunt in deze weken!

Ik zou trouwens zo vroeg mogelijk beginnen met geperste brok en/of vers vlees. Hier op het forum zijn heel veel topics over voeding. Mijn pup is nu 5.5 maand en krijgt Farmfood. Mijn chihuahua van 2 krijg de mini versie. Volgens mij was die ook voor pups. Gaat even kijken....

Geperste brok heeft geen leeftijdsonderscheid. Wel kan ik je aanraden nu nog de mini te nemen door de grootte van de brok. Kijk goed hoeveel je moet geven. Een pup moet meer hebben dan een volwassen hond. Op de verpakking staat het heel raar maar je kunt het altijd hier vragen! gaat om het gewicht van je hond.

Ik stap zelf binnenkort over op Biofood geperst, omdat dit gewoon net even iets meer vlees en minder granen bevat. Granen hebben ze niet nodig en normale brokken zoals royal canin zitten hier vol mee (en het is vooral commercieel). Een voordeel van geperste brok is ook dat het niet zo commercieel is en dus ook goedkoper. Biofood is nog net iets beter dan Farmfood maar ik heb geen idee of je dat nu al kunt geven. Zul je even op hun site moeten kijken. De brokken zijn namelijk nog wel wat groot denk ik.

Mijn stafford kreeg enorme last van normale brokken (overgevoeligheid) en steeds diarree. Sinds ik op deze brokken zit is er niets meer aan de hand en straalt hij in zijn vel!

honden page profiel Mira&ik&Lobs altijd in mn hartMira&ik&Lobs altijd in mn hart

honden foto van Mira&ik&Lobs altijd in mn hart

Van 3.30 tot 16.30 uur is echt veel te lang om alleen te zijn! Ik hoop dat dit een typefout is. Als dit echt zo is vind ik het op zijn minst onverantwoordelijk en veeeeeeeel te lang voor een pup. Voor een volwassen hond ook trouwens.

honden page profiel joshuajoshua

honden foto van joshua

bedankt ik ge proberen te regelen dat iemand hem smiddags uitlaat ;
en ik ga eens kijken voor geperste brok mvg

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Het staat er meerdere keren dus een typfout....

Vanaf 22:00 tot 3:30 is 5,5 uur.

Vanaf 3:30 tot 16:30 is 13 uur.

Bij elkaar opgeteld dus 18,5 uur alleen.

honden page profiel Mira&ik&Lobs altijd in mn hartMira&ik&Lobs altijd in mn hart

honden foto van Mira&ik&Lobs altijd in mn hart

Scherp Sammy :-) Dat is wel erg veel om alleen te blijven, voor iedere hond.

Joshua, heb je misschien vrienden, buren, familie die je kunnen helpen met je hond? En hoeveel dagen werk je?
Want als je hond vijf dagen in de week zo veel alleen is dan is dat, naar mijn idee, echt veel te veel.
De opvoeding van een pup kost veel tijd en energie en als je zoveel weg bent kun je dit niet voor elkaar krijgen in de tijd die er nog over blijft lijkt me.

honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

Leuk trouwens dat je ook een profiel hebt aangemaakt! Dan kun je altijd om raad vragen. Ga je ook een cursus volgens met je staffie?

Ik zou kijken of je iemand kan vinden die 1 of 2x per dag kan komen :-) die 13 uur is namelijk enorm veel. Ik liet in het begin mijn hond hooguit 2 uur alleen overdag en als ik er bij was lag hij hooguit 4 uur te slapen (omdat hij gewoon niet wakker wilde worden haha). 's nachts ging ik er om 2 uur uit (vanaf 11 uur lag hij dan denk ik) en dan om half 8 ging hij weer. Maar na een week sliep hij al de hele nacht. Het is per hond verschillend, maar 18.5 uur alleen is toch echt iets te veel :-)

honden page profiel Annika (Cookie&Tess)Annika (Cookie&Tess)

honden foto van Annika (Cookie&Tess)

Inderdaad fijn dat iemand een profiel aanmaakt en om hulp vraagt, heel goed. Maar als het echt zo is, en geen typfout of optelfout, dat deze eigenaar zijn nieuwe pupje 18.5 uur per dag alleen laat, kan er bij mijn echt geen smiley af.... waarom begin je dan in godsnaam aan een hond, laat staan een pup? Ik hoop maar dat ik het fout begrijp?

honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

Het is inderdaad niet goed als het zo is, maar gelukkig vraagt hij nu advies en is hij niet helemaal te laat als hij er nu iets aan gaat doen.

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

18,5 uur alleen? Ik hoop toch ergens dat het een grapje is, geen enkele fokker die een pup aan iemand meegeeft die zijn hond zo lang alleen laat. Blijkbaar wel dus..Jammer.
Ik zou op zoek gaan naar een oppas of hondenuitlater, want dit is geen doen.

honden page profiel joshuajoshua

honden foto van joshua

het is al geregeld
dus als ik 3u30 laat ik hem buiten plassen en dan steek ik hem terug in zijn bench ,
en om 8u komt mijn moeder hem buitel laten en eten geven dan nog eens om 12u smiddags en dan ben ik terug thuis om 16u30 en gaan we wandelen enzo of is dit nog niet voldoene? mvg joshua

honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

Dit vind ik al een hele vooruitgang! Als je moeder dan om 8 uur en 12 uur eten kan geven, en jij om half 5 en dan om 7 uur ongeveer. Vanaf 5 maanden mogen ze 3x per dag volgens mij. Is per voer weer anders.

En dan ook nog lekker een cursus gaan doen, al doe je alleen maar de puppcursus! Je leert er gewoon heel erg veel van en je hebt dan een gehoorzame hond voor het leven!

honden page profiel CornelieCornelie

honden foto van Cornelie

Het is misschien makkelijk om te zeggen, maar ik vind het alsnog wel erg veel alleen voor je pup, een pup heeft veel aandacht nodig! (een volwassen hond ook trouwens)

honden page profiel joshuajoshua

honden foto van joshua

ja ik ga zeker een puppy cursus doen ik heb er al naar geinformeert ik mag volgendeweek maandag gaan voor de eerste keer :-)

ik ga morgen vers vlees gaan halen om te geven
zijn dat dan van die blikken ?
wel merk raad je mu aan en moet ik dat dan ook 4x per dag geven?
en hoeveel gram geef ik het best per etensbeurt ?

bedankt voor alle hulp mvg joshua

honden page profiel Bertine, Junto, RomyBertine, Junto, Romy

honden foto van Bertine, Junto, Romy

Joshua;
zo te lezen bedoel je het echt goed met je hond en neem je de adviezen hier serieus.
Wat ik je op je hart wil drukken is dat een hond, pup of oudere, die veel alleen is kan doen en laten wat hij wil ( hij maakt dus zijn eigen regels en ik vrees dat hij ook gaat denken dat tie de baas is in huis, en niet jij. En als ik jou goed begrijp zit hij al die tijd in een bench. Een hond heeft niet alleen een wandeling en voer nodig maar ook begeleiding (opvoeding) in hoe hij een sociale en goede huishond wordt. Daarvoor heeft hij zijn baas nodig. Als hij dus al die tijd alleen zit zal hij niet de kans krijgen om die dingen te leren en als hij al die tijd in een bench zit krijgt hij ook nog eens veel te weinig beweging.

Ik hoop dat je nog eens goed bedenkt of jou aanpak wel de goede is voor jou hond.

veel succes ermee.

honden page profiel DIESELDIESEL

honden foto van DIESEL

Met vers vlees wordt niet bedoeld die blikken van bonzo of pedigree bijvoorbeeld, maar echt vlees zoals smuldier, barf etc. Hier heb ik geen ervaring mee maar veel in dit forum wel!

Deze catagorie gaat volledig over vers voer: http://www.hondenpage.com/hondenforum/categorie/18/vers-voer
Deze gaat over puppy voeding: http://www.hondenpage.com/hondenforum/categorie/28/puppy-voeding
En deze over overige vragen: http://www.hondenpage.com/hondenforum/categorie/29/brokken-en-overige-vragen

honden page profiel joshuajoshua

honden foto van joshua

bedankt

weet iemand ofdat ik smuldier in de buurt kan vinden ik ben namelijk van belgie west-vlaanderen .

mijn moeder werkt om de week halve dagen dus de pup kan smiddag rond lopen in de tuin en mu zus gaat ook letten op de pup
bedankt voor alles

honden page profiel AlphallomegaAlphallomega

honden foto van Alphallomega

Volgens mij worden jullie flink beet genomen LOL

honden page profiel joshuajoshua

honden foto van joshua

hoe bedoel je ?

honden page profiel joshuajoshua

honden foto van joshua

hallo
ik heb van morgen Max uitgelaten om te plassen maar hij wil niet spelen en kruipt altijd terug in zijn bench is dit normaal? mvg

honden page profiel K.elly->T.yson&K.enaK.elly->T.yson&K.ena

honden foto van K.elly->T.yson&K.ena

komt ie bang over ? over gewoon ongeinteresseert ? hij kan nog moe zijn hoor ...

probeer altijd enthousiast te blijven :-) en aandacht proberen trekken .. heb hier ook eentje lopen die speeltjes niks vind .. moeilijk om enthousiast te krijgen :-) geduld :-) komt wel :-)

honden page profiel joshuajoshua

honden foto van joshua

nee hij is niet bang hij is gewoon niet geintreseert .
bedankt

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "amerikaanse stafford" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 5 12 3 4 5
Volgende forumvraag: Bink aan de diarree
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^