bijtende pup

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BaloeBaloe

Wij hebben sinds 3 dagen een lab pup van 10 weken. Heeft geen enkele keer gejammerd 's nachts en bench is droog! Super! af en toe een ongelukje binnen maar dat vinden wij niet erg want hij doet het vaker buiten dan binnen. Maar hij kan in zijn gek spel plots beginnen te bijten in je enkels enz. Ik heb al geprobeert om mij om te draaien en te negeren maar hij blijft bijten. Rustig wegwandelen lukt ook niet want hij volgt en blijft bijten. Hoe kan ik dit op een hond en baasje vriendelijke manier het beste aanpakken?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "bijtende pup" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel TollerToller

honden foto van Toller

Het is een pup van 10 weken, en die gaan nou eenmaal af op alles wat beweegt! Nu is het natuurlijk heel erg vervelend omdat de tandjes ook nog zo scherp zijn. Ik zou duidelijk nee zeggen en in z'n nekvel van je enkel 'afhalen' (niet ruw, gewoon weghalen op rustige manier).

Veel succes en plezier!!

honden page profiel MaritMaritgoedgekeurde fokker

honden foto van Marit

Hoeveel rust krijgt je pup? Volwassen honden slapen zo'n 18 uur per dag, kun je nagaan wat een pup aan rust nodig heeft.. Honden die moe zijn, gaan zich ook vervelend gedragen. Blaffen, springen, hyperen, bijten. Ze zijn dan niet voor alternatieven bereikbaar.

Stilstaan, rust terug brengen in je hond.

Je kan een bijtrem inbouwen door "AUW" te roepen. Veel pups hebben in het nest en van de moederhond al wel een bijtrem meegekregen en zullen door jouw opwinding alleen maar drukker worden.

Geef je hondje een alternatief. Een kauwstaafje waar hij op mag bijten. Een speeltje. Een handjevol voertjes over de vloer.

Breng rust terug in je hondje. Door hem voertjes te laten snuffelen van de grond en te kauwen, door zelf rustig te blijven. Door je hondje op neutrale toon in een zinnetje toe te spreken.

Hier krijgen de honden 2 a 3 keer een alternatief. Blijven ze doorgaan? Dan is het rust-tijd. Dan gaan ze de bench in met wat lekkers en slapen ze.

Daarnaast, alle puppen die hier komen hebben in het nest al een bijtrem gekregen en binnen een paar dagen is er geen 1 meer die bijt.. Rust is het sleutelwoord..

Lees ook eens dit door;

http://www.hondenpage.com/honden-encyclopedie/wid_366-De-puppy-en-de-jonge-hond.php

http://www.hondenpage.com/honden-encyclopedie/wid_359-Wat-is-er-met-dominantie%3F.php

honden page profiel ClaudiaClaudia

honden foto van Claudia

" Het is een pup van 10 weken, en die gaan nou eenmaal af op alles wat beweegt! Nu is het natuurlijk heel erg vervelend omdat de tandjes ook nog zo scherp zijn. Ik zou duidelijk nee zeggen en in z'n nekvel van je enkel 'afhalen' (niet ruw, gewoon weghalen op rustige manier).

Veel succes en plezier!! "


In zijn nekvel :'(

honden page profiel chippiechippie

honden foto van chippie

Als ze gaan bijten moet je AU roepen en ophouden met het spel.
Gewoon volhouden, dan komt het heus goed!
Het is idd ook nog maar een pupje van 10 weken.

honden page profiel Miora,pebbles en quizMiora,pebbles en quiz

honden foto van Miora,pebbles en quiz

Ik ga mee met de mening van toller.

honden page profiel TollerToller

honden foto van Toller

"

In zijn nekvel :'( "


Wat is daar mis mee?

honden page profiel simba en perrasimba en perra

honden foto van simba en perra

Wij hebben een lab van 2 jaar. We hebben hem van toen hij 7 maanden was. Toen hij hier pas was heeft hij veel en redelijk hard gebeten. Het is gewoon een kwestie van volhouden en met het ouder worden komt het allemaal goed. Hoe harder wij riepen aaah hoe gekker hij werd. Laat merken dat je de baas bent maar blijf rustig. Proberen rustig te spelen en als het te wild wordt kan je het spel best even stilleggen. Ik denk dat veel labs dit hebben in de puppy periode. Maar geloof me je krijgt een superhond.

honden page profiel BaloeBaloe

Ja, dat heb ik ook gedaan of zo een klein kneepje in zijn nek.
Hij heeft nog maar pas zijn spuitje gehad we moeten nog een paar daagjes wachten om naar de puppyles te gaan. Maar ondertussen loopt dat schattige ding hier rond en doet dingen waar ik niet goed van weet hoe ik het moet aanpakken. HEt is onze eerste hond dus alles is nieuw. Ook onze dochters zijn er een beetje van geschrokken (dat hadden ze natuurlijk niet verwacht dat zo'n puppy zo'n scherpe tanden heeft)) maar dat komen ze wel te boven.
't Is vooral voor mij belangrijk dat ik weet dat ik op de juiste manier bezig ben. En geduld hebben is ook goed heb ik al ondervonden. Je hebt zo'n verwachting dat die schat dadelijk alles begrijpt wat natuurlijk niet realistisch is. Op naar een wandeling met zitten en 1 meter wandelen :-)

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

"

Wat is daar mis mee? "


Daar is mis mee dat het zeer onvoorspelbaar en onbetrouwbaar gedrag is wat beschadigend is voor de vertrouwensrelatie. Je wilt toch graag een vertrouwensvolle en stabiele relatie met je hond? In het nekvel grijpen is een zeer bedreigend handeling voor de hond, laat staan voor een pup die heel begripvol en liefdevol is begeleid door zijn moeder. Pups groeien beter en stabieler op met consequente liefdevolle begeleiding dan met macht en overheersing.

Lees de links van Marit maar eens door die hierboven geplaatst zijn. Dan kun je meer lezen over opgroeien, begeleiden en vertrouwen.

honden page profiel BaloeBaloe

ik denk ook wel dat die rust het hem is. Je hebt de neiging om er constant mee te spelen. Ik ga er is meer op letten dat we hem gerust laten en meer in de bench (is ook goed voor de bench training van overdag)

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

@Balou,

Onderstaand twee zinnen uit jouw reactie hierboven;

Ja, dat heb ik ook gedaan of zo een klein kneepje in zijn nek.

't Is vooral voor mij belangrijk dat ik weet dat ik op de juiste manier bezig ben.

Het kneepje in de nek is niet goed bezig zijn. Ook voor jou het advies de links hierboven eens door te lezen.

HP staat voor positieve opvoeding. Het is dan ook niet toegestaan fysieke correcties te propageren in topics!

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Een labrador is als pup erg druk en bijterig. Geef hem voldoende om op te kluiven en vooral voldoende rust. Bodhi was als pup ook een enorme bijter, met meer rust ging dat langzaam voorbij. Knijpen, in de nekvel pakken maakt het alleen nog maar erger. Ze zien dat als spel, of protesteren ertegen. En zo'n pupje is een baby, die moet het ook gewoon nog leren.

honden page profiel BaloeBaloe

tja 't is niet echt een kneepje meer een duw. Iemand had dit van die "cesar Milan" maar ik heb ook het gevoel dat het niet echt het juiste is of ik doe het niet goed. Het komt alleen zo dreigend over (dat blijven bijten). Ik heb voor de aanschaf boeken gelezen, mensen geïnf., dierenarts raad gevraagd over de aanschaf van een pup maar als je er dan plots met geconfronteerd wordt, dan is het een beetje overweldigend. En dan heb je ook nog eens het feit dat er overal wel iets anders verkondigd wordt. De ene zegt het zo , de andere weer anders. Ook wordt er telkens gemeld "corrigeren bij ongewenst gedrag" maar concrete tips volgen dan meestal niet. Maar dit forumsysteem vindt ik wel goed. Kom je verschillende meningen en tips tegen :-)

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Ah het beruchte CM 'nipje'. Zou ik niet meer doen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "bijtende pup" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Ken je dat, discussie met je hond?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^