Ik en mijn Amerikaanse Stafford 'Scooby'

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ZohraenScoobyZohraenScooby

honden foto van ZohraenScooby

Hallo Allemaal,

Sinds ca. een week ben ik de trotse eigenares van een Amerikaanse Stafford van 14 maanden oud. Zijn naam is Scooby en je kunt hem zien in mijn avatar afbeelding :-)

Hoewel ik altijd best wel sterke honden heb gehad (Rottweiler, Duitse Herder) is dit toch echt een ras waaraan ik moet wennen. Hoewel het geen lichtvaardige beslissing voor me was om Scooby in huis te nemen en ik er goed over heb nagedacht, heb ik toch best wel moeite met de hond, voor mij is het vrij nieuw om zo'n sterke, drukke en onstuimige hond te hebben. Hoewel mijn Rottweilers ook zeer sterke honden waren moet ik eerlijkheidshalve bekennen dat deze vergeleken bij scooby volgzame poedeltjes waren. Scooby is razendsterk, zeer onstuimig en wild en kan zit nu ook midden in zijn pubertijd als ik het niet mis heb. Dus is het logisch dat hij op deze leeftijd nogal opstandig en dominant is naar ik heb vernomen van diverse ervaringen van andere stafford eigenaren te hebben gelezen.

Scooby is afkomstig van een baasje dat hem nauwelijks aandacht gaf, de hele dag werkte en als hij 's avonds thuiskwam liet hij Scooby eventjes plassen en poepen en ging daarna hele avonden bij zijn vrienden zitten. Scooby ging slopen bij zijn vorige baasje omdat hij de hele dag opgesloten zat in een kamertje van 3 x 3 meter, wat ik erg zielig vind.

Enfin, ik heb Scooby dus opgevangen, ten eerste omdat ik de hond een goed tehuis wilde geven en het voor mij ook therapeutisch is aangezien ik last heb van psychische problemen en de hond mij ook helpt om in beweging te komen en meer onder de mensen (op straat) te zijn. Wat dát betreft geeft Scooby me heel veel afleiding daar hij me konstant bezighoudt.

Echter, zoals ik al eerder zij is Scooby enorm sterk en heeft enorm scherpe tanden. Laatst zag hij mijn wijsvinger aan voor een knakworstje en de vinger zei ook bijna letterlijk KNAK!!! het is dat ik hem op tijd uit zijn bek kon trekken anders was de vinger er gewoon afgeknauwd.

Scooby is een erg lieve, aanhankelijke doch zeer dominante hond die mij regelmatig probeert te overheeren.

Ongeveer twee keer per dag krijgt hij zijn 'kolder-moment'. Hij gaat mij dan lopen uitdagen, tegen me blaffen en het gekef is werkelijk tenenkrommend, omdat het zo vreseijk schel is en hij er gewoon NIET mee ophoudt. Hij blaft onophoudelijk door en luistert niet naar me, ondanks dat ik consequent blijf. Ik beloon hem altijd met iets lekkers als hij braaf is, maar hoe hem te straffen, of beter gezegd te corrigeren, dat weet ik nog niet precies. Ik probeer hem bepaalde commando's te leren, zoals BLIJF, AF, ZIT, FOEI, NAAST, RUSTIG en dat soort dingen, of PLEK als ik wil dat hij zijn bench in gaat. ZIT is een commando waar hij naar luistert als hij iets lekkers krijgt. Echter de andere zaken zijn minder populair bij Scooby. Wanneer hij zijn bui heeft zet hij het hele huis op stelten en kan in zijn onstuimigheid de hele boel afbreken.

Wandelen gaat redelijk en trekken aan de lijn doet hij niet zo heel erg en als hij dit doet dan trek ik hem terug.

Natuurlijk ben ik me er van bewust dat ik Scooby nog geen week heb en dat we elkaar nog moeten leren kennen en dat Scooby mij nog als zijn nieuwe baasje moet gaan zien, maar ik ben natuurlijk ook bereid hiervoor de tijd te nemen, maar toch is Scooby een hond met gebruiksaanwijzing.

Hij heeft een hart van goud, dat heb ik wel gemerkt. Hij vind het heerlijk om de poezen te plagen maar zijn geblaf snijdt werkelijk door merg en been heen.

Ik vraag me af wat de beste manier is om hem te corrigeren wanneer hij iets doet wat ik niet goed vindt.

Na Scooby bijna een week te hebben moet ik bekennen dat ik er al behoorlijk gehavend uitzie, mijn armen zitten onder de blauwe plekken door zijn gebijt. Hij bijt wel niet door, het is puur uit speelsheid, dat weet ik ook wel, maar toch is het erg pijnlijk, hij kent zijn krachten niet en beseft niet dat hij mij pijn doet met zijn 'liefkozende beetjes'. Zijn kaken lijken wel die van een krokodil.

Ik heb in mijn omgeving wel vaker Amerikaanse Staffords meegemaakt, dit zijn van nature zeer drukke honden, maar Scooby is echt een ADHD hond (LOL).

Ik denk dat ik voldoende met hem wandel, dagelijks ongeveer 2 uur. 2 x een half uur en 1 keer een uur. Binnenkort wil ik met hem gaan fietsen om hem wat meer uit te putten maar ik wil hem eerst wat meer leren vertrouwen omdat ik nog bang ben dat hij mij van de fiets afrukt, maar ik heb gehoord dat dit de beste manier is om hem goed uit te putten.

Ik vroeg me af of er hier mensen zijn die mij tips kunnen geven wat betreft de opvoeding van deze lieve, doch zeer sterke en drukke Amerikaanse Stafford :-)



Groetjes,
Zohra

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Ik en mijn Amerikaanse Stafford 'Scooby'" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel ..

honden foto van .

Hoi Zohra,

Wat goed dat je Scooby uit die slechte leefomgeving hebt gehaald!
Bij jou heeft hij het duidelijk beter, aangezien jij de tijd en moeite neemt om advies te vragen voor zijn probleemgedrag. Dit heeft de vorige eigenaar duidelijk niet gedaan in zijn puppy-tijd en dat is bij zo'n sterke hond die nu in de pubertijd is wel erg jammer.

Waarschijnlijk bijt hij jou zo in je ledematen omdat hij niet geleerd heeft dat ongewenst is. Natuurlijk merkt hij aan jou dat je het niet leuk vindt, maar wegduwen nodigt uit voor een flinke harde stoeipartij! Dat is voor Scooby alleen maar leuk ;-)
Ik doe vrijwilligerswerk bij een asiel waar ook veel van die speelse bijtertjes zijn. Wanneer de hond hapt, duw ik hem naar beneden en hou hem daar tot hij rustig is. Niet plat op de grond duwen, maar rustig terug op de grond zetten en laten kalmeren. Gewoon laten zitten, ga er desnoods op je hurken bij zitten, kalmeer hem en zeg dat hij braaf is wanneer hij rustig op de grond zit. Geef hem desnoods een speeltje als hij dan rustig is, waar hij wel in mag bijten en waar jullie samen mee kunnen spelen!
Zoals een balletje, of een flostouw. Leer hem wel het commando 'los', want een trekspelletje is op dit moment nog niet zo'n goed idee denk ik ;-)
Laat hij het speeltje los, beloning, gooi het speeltje weg, Scooby gaat er achteraan. Lekker apporteren, dat scheelt een hoop blauwe plekken :-D
Oftewel: Biedt iets anders aan om in te bijten wanneer hij jou op speelse manier blauwe plekken wil bezorgen.
Uiteindelijk zul je misschien ook wel zien aan zijn lichaamstaal wanneer zo'n bui er aan komt, en kun je het voorkomen.

Voor het blaffen kan ik alleen maar zeggen: Negeren.
Als hij stil is, gelijk belonen door een speeltje te gooien! Want hij wil natuurlijk aandacht/spelen wanneer hij zo irritant blaft ;-)

Wandelen alleen is niet genoeg om een hond uit te putten.
Mijn hond vindt wandelen wel oké, maar het allerleukste vindt zij de mentale uitdagingen! Verstop wat kaas o.i.d. in de woonkamer of tuin terwijl Scooby moet blijven wachten op zijn plek. Wanneer jij zegt 'zoek', gaat hij alles opspeuren. Op deze manier wordt hij ontzettend moe in z'n koppie door al dat nadenken en zal hij rustiger zijn ;-)

Ook kun je een hondenpuzzel kopen. Of zelf zoiets doen met bekertjes. Zoek maar eens op internet, staan een heleboel leuke tips en ideeën bij!

Om de band met Scooby te versterken kun je het beste positief trainen. Uiteraard tot op zeker hoogte, want hij moet niet over je heen gaan lopen. Maar wat ik bedoel is: met het trainen op de commando's kun je vooral gaan werken met positieve training. Weet niet of je dat doet hoor ;-) Maar is ff een tip.
Als hij iets fout doet, een stapje terug en opnieuw proberen. Ook van deze nieuwe dingen leren wordt hij moe, want hij moet hierbij ontzettend hard nadenken! Dus houdt de sessies kort en leuk, zodat hij er om staat te trappelen wanneer je weer met hem aan de slag gaat :-D

Er zijn nog meer dingen die je kunt doen om je hond moe te maken. Fietsen zal inderdaad ook heel goed zijn, dat is ook iets om te proberen!
Ook de Kong is een uitkomst! Zoek maar eens op internet. Kost wat, maar dan heb je ook wat :-D Voor jouw hond is denk ik de zwarte kong het meest geschikt O-)
Mocht je liever wat persoonlijke begeleiding hebben, dan kun je ook altijd nog een cursus doen op de hondenschool. Waarschijnlijk hebben zij ook tips over hoe je Scooby aan moet pakken en hoe je tot hem door kan dringen in zijn puber-momentjes O-)

Ik wil je nog even heel erg veel succes wensen met Scooby, en natuurlijk ook heel veel plezier!
Hopelijk gaat het snel beter en groeit hij uit tot een fijne huishond!

Liefs,
Iris

honden page profiel ZohraenScoobyZohraenScooby

honden foto van ZohraenScooby

Hoi Iris,

Hartelijk dank voor de tips. De meeste dingen die je aanreikt doe ik eigenlijk al, behalve dan hem naar beneden drukken, want dat lukt vaak niet eens omdat hij echt ENORM sterk is haha...

Als hij rustig is ben ik helemaal verliefd op hem, want dan is hij echt een schat, maar hij kan ook enorm druk zijn en op die momenten vindt ik hem een heel stuk minder lief ;-)

Ik ga dus proberen jouw technieken aan te wenden om Scooby tot rust te krijgen.

Voor een hondentraining heb ik geen centen helaas. Dus probeer ik het te doen met tips en trucks die ik zo her en der lees op het internet en via dit forum.

Helaas moet ik het voor nu even hier bij houden omdat ik naar een afspraak toe moet maar ik neem je adviezen zeker ter harte. Die Kong dat lijkt me ook wel wat :-)

Groetjes,
Zohra

" Hoi Zohra,

Wat goed dat je Scooby uit die slechte leefomgeving hebt gehaald!
Bij jou heeft hij het duidelijk beter, aangezien jij de tijd en moeite neemt om advies te vragen voor zijn probleemgedrag. Dit heeft de vorige eigenaar duidelijk niet gedaan in zijn puppy-tijd en dat is bij zo'n sterke hond die nu in de pubertijd is wel erg jammer.

Waarschijnlijk bijt hij jou zo in je ledematen omdat hij niet geleerd heeft dat ongewenst is. Natuurlijk merkt hij aan jou dat je het niet leuk vindt, maar wegduwen nodigt uit voor een flinke harde stoeipartij! Dat is voor Scooby alleen maar leuk ;-)
Ik doe vrijwilligerswerk bij een asiel waar ook veel van die speelse bijtertjes zijn. Wanneer de hond hapt, duw ik hem naar beneden en hou hem daar tot hij rustig is. Niet plat op de grond duwen, maar rustig terug op de grond zetten en laten kalmeren. Gewoon laten zitten, ga er desnoods op je hurken bij zitten, kalmeer hem en zeg dat hij braaf is wanneer hij rustig op de grond zit. Geef hem desnoods een speeltje als hij dan rustig is, waar hij wel in mag bijten en waar jullie samen mee kunnen spelen!
Zoals een balletje, of een flostouw. Leer hem wel het commando 'los', want een trekspelletje is op dit moment nog niet zo'n goed idee denk ik ;-)
Laat hij het speeltje los, beloning, gooi het speeltje weg, Scooby gaat er achteraan. Lekker apporteren, dat scheelt een hoop blauwe plekken :-D
Oftewel: Biedt iets anders aan om in te bijten wanneer hij jou op speelse manier blauwe plekken wil bezorgen.
Uiteindelijk zul je misschien ook wel zien aan zijn lichaamstaal wanneer zo'n bui er aan komt, en kun je het voorkomen.

Voor het blaffen kan ik alleen maar zeggen: Negeren.
Als hij stil is, gelijk belonen door een speeltje te gooien! Want hij wil natuurlijk aandacht/spelen wanneer hij zo irritant blaft ;-)

Wandelen alleen is niet genoeg om een hond uit te putten.
Mijn hond vindt wandelen wel oké, maar het allerleukste vindt zij de mentale uitdagingen! Verstop wat kaas o.i.d. in de woonkamer of tuin terwijl Scooby moet blijven wachten op zijn plek. Wanneer jij zegt 'zoek', gaat hij alles opspeuren. Op deze manier wordt hij ontzettend moe in z'n koppie door al dat nadenken en zal hij rustiger zijn ;-)

Ook kun je een hondenpuzzel kopen. Of zelf zoiets doen met bekertjes. Zoek maar eens op internet, staan een heleboel leuke tips en ideeën bij!

Om de band met Scooby te versterken kun je het beste positief trainen. Uiteraard tot op zeker hoogte, want hij moet niet over je heen gaan lopen. Maar wat ik bedoel is: met het trainen op de commando's kun je vooral gaan werken met positieve training. Weet niet of je dat doet hoor ;-) Maar is ff een tip.
Als hij iets fout doet, een stapje terug en opnieuw proberen. Ook van deze nieuwe dingen leren wordt hij moe, want hij moet hierbij ontzettend hard nadenken! Dus houdt de sessies kort en leuk, zodat hij er om staat te trappelen wanneer je weer met hem aan de slag gaat :-D

Er zijn nog meer dingen die je kunt doen om je hond moe te maken. Fietsen zal inderdaad ook heel goed zijn, dat is ook iets om te proberen!
Ook de Kong is een uitkomst! Zoek maar eens op internet. Kost wat, maar dan heb je ook wat :-D Voor jouw hond is denk ik de zwarte kong het meest geschikt O-)
Mocht je liever wat persoonlijke begeleiding hebben, dan kun je ook altijd nog een cursus doen op de hondenschool. Waarschijnlijk hebben zij ook tips over hoe je Scooby aan moet pakken en hoe je tot hem door kan dringen in zijn puber-momentjes O-)

Ik wil je nog even heel erg veel succes wensen met Scooby, en natuurlijk ook heel veel plezier!
Hopelijk gaat het snel beter en groeit hij uit tot een fijne huishond!

Liefs,
Iris "

honden page profiel ..

honden foto van .

Helemaal top!
Veel succes met Scooby, maar volgens mij gaat dat wel lukken als ik dat zo lees ;-)

Hondenschool is ook niet direct nodig, met wat moeite lukt het ook zonder!
Ik ben met mijn hond niet naar een cursus geweest, en zij luistert beter dan honden die allerlei diploma's hebben gehaald met de cursussen! Denk dat het er maar net aan ligt wat voor hond je hebt en hoe jij ermee om gaat :-)

Nogmaals veel succes en uiteindelijk plezier met Scooby!

Liefs,
Iris

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Ik zou vooral veel rust bieden. Deze hond heeft weinig geleerd, maar is daarnaast van eigenaar veranderd en naar een nieuwe plek gegaan. Best heftig voor een hond. Maak simpele wandelingen, doe simpele spelletjes met hem. Leg er niet teveel druk op en doe niet teveel met hem. Rust, rust, rust... Dat heeft deze hond nodig. Veel negeren en met zachte hand corrigeren... En vooral belonen van gewenst gedrag.

honden page profiel ZohraenScoobyZohraenScooby

honden foto van ZohraenScooby

LOL! Ik probeerde net te fietsen met Scooby (op aanraden van iemand die al jaren Amstaff's heeft) maar dat was géén succes. Scooby vond de fiets maar een raar ding haha en liep er konstant voor en op een gegeven moment reed ik over zijn teentjes heen. Ik ben er dus gauw mee gestopt en ben maar terug naar huis gaan lopen. Scooby's teentjes waren gelukkig nog heel O-) Daarna toch maar weer 'gewoon' met 'm gaan wandelen, dat schijnt 'ie toch het leukst te vinden.

Ik hoorde vandaag dat Scooby al zes eigenaren heeft gehad. Blijkbaar een probleem hond of hij komt van mensen die ook niet wisten waaraan ze begonnen. En hij blijkt geen 14 maanden maar slechts ACHT maanden oud te zijn. Ik denk een ideale leeftijd om hem nog goed op te kunnen voeden.

Binnenkort laat ik hem castreren, dan zal hij ook wel een heel stuk rustiger worden wanneer de testosteron niet meer door zijn lijf heengiert ;-)

Ik denk dat het het beste is om gewoon op mijn eigen gevoel af te gaan wat betreft de opvoeding van Scooby, want ik denk persoonlijk dat elke hond bij ieder mens anders reageert en dat elke hond bij andere mensen een heel ander opvoeding nodig heeft, daar iedereen een andere energie met zich meedraagt. Een hond springt daar op in en past zich aan aan de energie van de eigenaar.

Ik zit er wel aan te denken om een anti-blaf band te kopen en een Kong

Hartelijk dank voor jullie tips :-)

Groetjes,
Zohra

honden page profiel Odielah & friendsOdielah & friends

honden foto van Odielah & friends

Ik geloof niet dat de problemen met het ras te maken hebben, maar met slechte begeleiding, opvoeding en verzorging, daar zou iedereen de kolder van in zijn kop krijgen...
Zodra jouw hond vertrouwen krijgt en een stabiele basis zal zijn gedrag volgens mij enorm veranderen, hij heeft gewoon helemaal niks 'goeds' geleerd en dat is het probleem..

Heel veel sterkte en ik heb er bewondering voor dat je dit aangaat hoor, petje af..

honden page profiel ZohraenScoobyZohraenScooby

honden foto van ZohraenScooby

Hoi Odielah,

Nou ikvind het ook een behoorlijke uitdaging hoor, maar ik heb dit eigenlijk precies nodig. Ik ben lichtelijk manisch depressief en Scooby geeft mij precies wat ik nodig heb, structuur en hij helpt me om onder de mensen te blijven en in beweging te blijven. Hij geeft me ook veel liefde want hij is ontzettend aanhankelijk en lief maar soms erg ondeugend en dat is wat ik hem moet afleren.

Vandaag hoorde ik ook dat ik al de zesde eigenaar ben van Scooby. Scooby is dus getraumatiseerd en weet niet waar hij aantoe is doordat hij al zoveel eigenaars heeft gehad, het arme beest. Ik heb de indruk dat hij zich hier gelukkig voelt, met mijn katjes erbij heeft hij ook weer veel afleiding :-) Alleen de katjes vinden zijn aanwezigheid nog niet zo'n succes merk ik, omdat ze zich na een week nog steeds verborgen houden op de bovenverdieping hahaha, maar stiekumpjes komen ze al weer wat meer tevoorschijn en staan ze zelf al tegen hem op :-)

Ik denk dat het wel goed gaat komen hoor, ik moet er zelf ook alleen nog enorm aan wennen dat ik ineens met zo'n drukke hond in huis zit:-)

Groetjes,
Zohra

" Ik geloof niet dat de problemen met het ras te maken hebben, maar met slechte begeleiding, opvoeding en verzorging, daar zou iedereen de kolder van in zijn kop krijgen...
Zodra jouw hond vertrouwen krijgt en een stabiele basis zal zijn gedrag volgens mij enorm veranderen, hij heeft gewoon helemaal niks 'goeds' geleerd en dat is het probleem..

Heel veel sterkte en ik heb er bewondering voor dat je dit aangaat hoor, petje af.. "

honden page profiel MYRIAMMYRIAM

honden foto van MYRIAM

waarom moet jij je hond naar beneden drukken???????????///

honden page profiel *Boots*Rip* *Boots*Rip*

honden foto van *Boots*Rip*

Hoi geweldig dat je Scooby in huis hebt genomen.
Ik heb zelf ook 2 staffords allebei herplaatsers.
Ze hebben echt tijd nodig om op rust te komen en wennen aan het dagelijks leven.
En dat bijten moet hij gewoon echt afleren. Ik heb sinds een paar maanden een teef van 2 jaar erbij die doet het ook ik roep gewoon iedere keer heel hard auw! en moet zeggen dat het al begint te helpen ze merkt dat ik het niet fijn vind.Ze doet het nog af en toe maar dan laat ze snel los voordat ik iets kan zeggen maar nu is het wel heel zachtjes.
En die dolle 10 min. hebben ze allebei :-D
Maar als ze te druk worden loop ik weg ga ik gewoon naar buiten.

honden page profiel ZohraenScoobyZohraenScooby

honden foto van ZohraenScooby

Ach ja van mij mag hij zijn dolle tien minuten hebben, als het maar niet midden in de nacht is, haha en dat gebeurt nogal vaak en als ik in mijn nachtpon zit lijkt het me niet zo'n succes om naar buiten te lopen :-)

Gaat helemaal goedkomen :-)

Groetjes,
Zohra

" Hoi geweldig dat je Scooby in huis hebt genomen.
Ik heb zelf ook 2 staffords allebei herplaatsers.
Ze hebben echt tijd nodig om op rust te komen en wennen aan het dagelijks leven.
En dat bijten moet hij gewoon echt afleren. Ik heb sinds een paar maanden een teef van 2 jaar erbij die doet het ook ik roep gewoon iedere keer heel hard auw! en moet zeggen dat het al begint te helpen ze merkt dat ik het niet fijn vind.Ze doet het nog af en toe maar dan laat ze snel los voordat ik iets kan zeggen maar nu is het wel heel zachtjes.
En die dolle 10 min. hebben ze allebei :-D
Maar als ze te druk worden loop ik weg ga ik gewoon naar buiten.
"

honden page profiel *Boots*Rip* *Boots*Rip*

honden foto van *Boots*Rip*

Ja dat is dan niet zo handig nee.
Maar je kunt wel naar een andere ruimte lopen en de deur dicht doen dan is het spelletje voor hem ook niet meer zo leuk.

honden page profiel MYRIAMMYRIAM

honden foto van MYRIAM

jammer dat je geen antwoord wil geven op mijn vraag ????

honden page profiel ..

honden foto van .

Myriam,
Ze bedoelt denk ik dat ze, als de hond tegen haar opspringt om haar speels te bijten, ze hem naar beneden duwt zodat hij gaat zitten.
Niet op de grond drukken op de CM manier volgens mij hoor ;-)
Maar ik denk dat ze er zelf ook nog wel antwoord op zal geven.
Groetjes,
Iris

honden page profiel MYRIAMMYRIAM

honden foto van MYRIAM

hoi iris ja dat wilde ik graag weten , ik hoor het wel hahha en zo niet pech . daarom vroeg ik het, want een hond met trauma moet je we heel voorzichtig aanpakken hoor en denk al neerdrukken helemaal op de grond.
maar wacht wel ff af hoor .

honden page profiel ZohraenScoobyZohraenScooby

honden foto van ZohraenScooby

JA Iris, zo bedoelde ik het inderdaad, hem naar beneden duwen om hem te laten zitten maar hem ook op zijn plaats te zetten :-)

" Myriam,
Ze bedoelt denk ik dat ze, als de hond tegen haar opspringt om haar speels te bijten, ze hem naar beneden duwt zodat hij gaat zitten.
Niet op de grond drukken op de CM manier volgens mij hoor ;-)
Maar ik denk dat ze er zelf ook nog wel antwoord op zal geven.
Groetjes,
Iris
"

honden page profiel MYRIAMMYRIAM

honden foto van MYRIAM

o ok nu begrijp ik het hahahhaa.,dacht jij neemt hem in de houding en drukt hem helemaal naar beneden met heel je gewicht haha, myriam

honden page profiel Odielah & friendsOdielah & friends

honden foto van Odielah & friends

Jemig de 6de eigenaar, nou vind je het gek dat dat beessie getraumatiseerd is??
vreselijk gewoon. beessie moet gewoon tot rust komen, vertrouwen krijgen en gaan geloven dat hij nu eindelijk een keertje een blijvend mandje heeft...
Gewoon consequent zijn en liefdevol, daar doet iedereen het toch goed op?? ;-)

honden page profiel ZohraenScoobyZohraenScooby

honden foto van ZohraenScooby

Ja afschuwelijk moet dat zijn voor dat arme beestje. Net als met een pleegkind dat van gezin naar gezin gaat, die ontsporen op den duur ook, dus Scooby is gewoon een opstandige puber en het moet hem nu gewoon ingeprent worden dat hij nu toch echt bij zijn laatste baasje is, want, als ik een huisdier neem dan blijft hij bij me totaan het graf, dat is altijd zo geweest en zal altijd zo blijven...

In zijn opstandige momenten is hij net de Tazmanian Devil, haha, maar ik merk dat ik hem steeds beter kan hanteren. In het begin raakte ik erdoor overweldigd en kon hij MIJ in een hoekje drijven in plaats van ik hém ;-) maar die rollen zijn nu omgedraaid :-)

En Scooby ligt nu heerlijk te slapen achter mijn rug, terwijl ik dit zit te tikken :-)

" Jemig de 6de eigenaar, nou vind je het gek dat dat beessie getraumatiseerd is??
vreselijk gewoon. beessie moet gewoon tot rust komen, vertrouwen krijgen en gaan geloven dat hij nu eindelijk een keertje een blijvend mandje heeft...
Gewoon consequent zijn en liefdevol, daar doet iedereen het toch goed op?? ;-) "

honden page profiel ..

honden foto van .

Je klinkt als een heel lief, fijn, gezellig baasje die het beste voorheeft met haar viervoeter.
Heel veel geluk samen! :-D

honden page profiel ZohraenScoobyZohraenScooby

honden foto van ZohraenScooby

Nou ik heb inderdaad het beste met hem voor haha, maar in zijn opstandige momenten zou ik hem weleens achter het behang willen plakken hoor, omdat hij soms ook wel een beetje gemeen kan zijn en op die momenten heb ik helemaal geen zin om lief tegen hem te zijn en dan krijgt hij ook echt wel een grote mond van mij, maar daarnaast ben ik gek op dat beest hoor, anders was hij namelijk al lang weggeweest :-)

Groetjes,
Zohra

" Je klinkt als een heel lief, fijn, gezellig baasje die het beste voorheeft met haar viervoeter.
Heel veel geluk samen! :-D "

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

Gast just me & my dogs

Je reactie is verwijderd. Het is niet toegestaan om persoonlijke gegevens te vermelden in een bericht. Je bericht + contactgegevens zullen in een PB naar topicstarter gestuurd worden. Zij kan bij belangstelling contact met je opnemen. TS is echter al geruime tijd niet meer actief geweest.

Groeten,
het Moderatorteam

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Ik en mijn Amerikaanse Stafford 'Scooby'" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Huilen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^