Hoera, deze keer kon ik Denzel wel beschermen!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie)Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie)

honden foto van Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie)

Hallo allemaal,

Misschien weten sommige van jullie dat Denzel een paar weken geleden een nare ervaring heeft gehad met vijf honden die hem besprongen. Hij heeft daar nu nog last van en ik baalde dat ik hem niet kon beschermen. Maar vandaag heb ik dat goed gemaakt. :-D

Het volgende is vanmiddag gebeurd:

Denzel en ik zijn een eindje aan het fietsen. Hij zit dan aan een springer vast aan de fiets. Op een gegeven moment rijden we een bruggetje af in een flinke vaart en ik zie ineens in mijn rechter ooghoek op het graspad twee vrouwen staan met een grote donkere hond en een kleinere hond. Denzel ziet ze uiteraard ook maar ik zeg "doorlopen" dus we fietsen met flinke vaart verder.

Hoor ik ineens achter me een hoop geschreeuw en geroep. Ik kijk achterom en zie de grote hond, een Cane Corso (met gecoupeerde oren trouwens, ik dacht dat dat niet meer mocht maar dat terzijde) in volle vaart achter ons aan komen rennen. Luisterde uiteraard niet naar het geroep van zijn vrouwtje......Ik heb geen seconde nagedacht, heb de fiets neergegooid (dat was een minder strakke actie want Denzel zat er nog aan vast O-) ), ben een paar passen voor de fiets gaan staan en heb vanuit mijn tenen geschreeuwd: Heeeeee, wegwezen jij en met mijn vinger gewezen. Ik dacht: "knappe jongen die voorbij mij komt" en blijkbaar straalde ik dat ook uit want...........hij draaide om........en rende terug :-D :-D Ik was super cool en rustig.

Goed hond weg, draai ik me om is Denzel rondjes aan het rennen, de fiets achter zich aan trekkend want hij zat er aan vast, probeerde de fiets te ontvluchten maar die achtervolgde hem... O-) Sorry Denzel. Ik had ff geen tijd om je eerst los te maken.

Okee, Denzel los gemaakt, zelf ff zitten uittrillen in de berm en toen zag ik dat de springer zo verbogen was dat ik niet verder kon fietsen. Ik kreeg hem niet meer recht. Hardloper gevraagd om me te helpen (ik, arm vrouwtje ben niet sterk genoeg O-) ) hij kreeg hem weer recht en we zijn naar huis gefietst. Denzel is gelukkig niet bang voor de fiets geworden ;-)

Pffff, maar goed, Ik voelde me geweldig dat ik deze keer Denzel wel heb kunnen beschermen. Hebben jullie ook wel eens zoiets
gehad?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoera, deze keer kon ik Denzel wel beschermen!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Oh sorry maar ik heb hier onwijs zitten lachen, dit komt me helemaal niet bekend voor O-)

Goed opgelost, netjes en met effect. Volgende keer nog even nadenken over je fiets en je kan officieel voor bodyguard door :-D

honden page profiel maxlisamaxlisa 3 doggies

honden foto van maxlisa

top van je!
misschien als je volgende keer vrij dicht langs honden moet fietsen, stap even af.
veel honden gaan dan jagen op de rennende hond.

Beppie (Gast)

Wauw, stoere actie!! Oh ik erger me zo ontiegelijk aan die mensen die hun hond dan niet even bij zich houden, jezus!
In ieder geval, ik heb het ook eens gehad, mijn Bo staat zijn mannetje wel, maar wordt -door zijn eigen uitdagende houding, ahum- nogal eens aangevallen. Hoewel hij aan de lange lijn loopt ivm jachtgedrag (hij is een halve windhond) zijn er veel honden die wel gewoon loslopen en daarbij helemaal niet onder appél staan. Na de zoveelste aanval was ik er zó flauw van dat ik ook de eerstvolgende keer voor zo'n op ons af rennende reus ging staan en met een hele harde en diepe stem zei: 'Oprotten, NU'. Zijn vrouwtje schrok zelfs van mij O-).
Maar ik heb het ook wel eens bij een Duitse Dog gedaan en die was er niet van onder de indruk. Die tilde Bo (die toch het formaat van een Duitse Herder heeft) aan zijn rug op...

honden page profiel Sigrid, Sandy, Diva & NalaSigrid, Sandy, Diva & Nala 3 doggies

honden foto van Sigrid, Sandy, Diva & Nala

dit het ik ook moeten doen alleen was ik aan het lopen !
d hond leusterde ook niet en ze konden hem gewooon niet aan ! :'(
vervelend is dat he !? :'(
sigrid en sandy

honden foto van Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie)

" top van je!
misschien als je volgende keer vrij dicht langs honden moet fietsen, stap even af.
veel honden gaan dan jagen op de rennende hond.
"


Daar ging het helaas te snel voor.....ze stonden nogal verdekt opgesteld op een graspad en ik zag ze pas toen we voorbij fietsten, of voorbij vlogen want Denzel heeft nogal een hoog beentempo....... Normaal stop ik of vraag de baasjes de hond even bij zich te houden maar dit was in een flits....

honden page profiel maxlisamaxlisa 3 doggies

honden foto van maxlisa

dus bescherm je denzel vaker dan je denkt. ;-)
misschien was deze mevrouw zich er ook pas van beuwst op het moment dat het gebeurde.
grappig hoor hoe zo n hond dan onder de indruk kan zijn.

honden foto van Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie)

" Oh sorry maar ik heb hier onwijs zitten lachen, dit komt me helemaal niet bekend voor O-)

Goed opgelost, netjes en met effect. Volgende keer nog even nadenken over je fiets en je kan officieel voor bodyguard door :-D "


Ja, ja, mijn man heeft ook dubbel gelegen..... Ik heb tegen hem gezegd dat hij Denzel tussen de middag maar uit moet laten de komende weken. Ik heb steeds van die gekke dingen, ben er klaar mee ;-) Ik kan er een boek over schrijven.

Ja, lullig van die fiets maar ik heb er geen seconde aan gedacht. Net of je volkomen instinctief reageert, zonder nadenken. Ik had ook echt zoiets van kom maar op, ik lust je rauw.....

Arme Denzel, die droomt vannacht vast over fietsen die hem achtervolgen..... O-)

honden page profiel D&GD&G 3 doggies

honden foto van D&G

Zo, jij heb controle over een vreemde hond :-D :-D Ik hoop het nooit mee te maken, dat een hond Doowey achterna komt/rent. Er lopen gekken genoeg rond die hun honden niet onder de duim hebben. Hier kwam ik laast een jochie van 15 tegen met een hond die niet vrolijk deed, het jochie werd gewoon mee gesleept.

honden foto van Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie)

" dus bescherm je denzel vaker dan je denkt. ;-)
misschien was deze mevrouw zich er ook pas van beuwst op het moment dat het gebeurde.
grappig hoor hoe zo n hond dan onder de indruk kan zijn. "


Hem beschermen door mensen te vragen de hond bij zich te houden? Mmmm, zo heb ik er nog nooit over nagedacht...denk je dat hij dat ook zo ziet? Ik hoop het maar dan want na dat akkefietje met die vijf honden gromt hij en valt hij uit naar grote vreemde honden als hij aan de riem loopt. Dat heeft hij daarvoor nog nooit gedaan. Als hij los is gaat het wel goed terwijl dat voorval juist gebeurde toen hij los was....... Begrijpen jullie dat?

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van C

Heel goed gedaan!! Ik heb het ook regelmatig meegemaakt, en dan op ten duur krijg je zoveel irritatie er van, dat het vanuit je tenen komt als je op moet treden. Vaak tussen Bijou en de andere hond in staan was voldoende, heb er nooit iets bij hoeven doen.
Meest enge ervaring was toen Bijou bijna vertrapt werd door een Ridgeback..Dat was niet fijn mee te maken, gelukkig mankeerde ze niets.
Oefening baart kunst, haha, straks kan je ze allemaal van Denzel weg houden :-D!

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Super feel good aktie :-) Complimenten.

Ik heb me er ook (noodgedwongen) behoorlijk in bekwaamd. Het werkt prima naar de andere hond maar ook super naar mijn eigen honden waar ik het vertrouwen van krijg.

honden foto van Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie)

" Heel goed gedaan!! Ik heb het ook regelmatig meegemaakt, en dan op ten duur krijg je zoveel irritatie er van, dat het vanuit je tenen komt als je op moet treden.! "


Ja, je hebt er mensen bij hoor ik kan er echt een boek over schrijven. Iedere week heb ik wel een aanvaring of discussie. Maar nu was ik er echt even klaar mee. Ik dacht als Denzel nu weer een negatieve ervaring heeft met een hond ben ik heel ver van huis, dus no way, weg wezen. Ik was blijkbaar duidelijk genoeg... ;-)

honden foto van Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie)

" Super aktie :-) Complimenten.

Ik heb me er ook (noodgedwongen) behoorlijk in bekwaamd. Het werkt prima naar de andere hond maar ook super naar mijn eigen honden waar ik het vertrouwen van krijg. "


Ja, dat vertrouwen in mij is nu een beetje weg, denk ik, bij Denzel... :'( Ik zal het moeten terug verdienen en dat heb ik vanmiddag laten zien. Ik weet alleen niet of hij het gezien heeft omdat hij achtervolgd werd door een fiets......... ;-)

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Geeft niks, vandaag was goede oefening voor jou. Hoe meer jij je bekwaamd hoe meer je het zult gaan merken aan Denzel! Het is een proces. Je hebt nu het goede gevoel gevoeld en dat neem je mee!
Go for it ... over een tijdje geen hond meer die jou en Denzel uit de schoenen blaast ;-)

honden foto van Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie)

" Geeft niks, vandaag was goede oefening voor jou. Hoe meer jij je bekwaamd hoe meer je het zult gaan merken aan Denzel! Het is een proces. Je hebt nu het goede gevoel gevoeld en dat neem je mee!
Go for it ... over een tijdje geen hond meer die jou en Denzel uit de schoenen blaast ;-) "


Thanks, ik werk eraan. Ik baal er enorm van dat zo rotervaring hem zo veranderd heeft tegenover ontelbare poitieve ervaringen met honden. En juist toen, was ik er niet genoeg voor hem. Vandaar dat ik vanmiddag perse een aanvaring wilde voorkomen.

Mijn trainer op de hondenschool zei zondag: "het is niet jouw schuld dat Denzel nu uitvalt naar grote honden, dat komt door dat voorval met die vijf honden. Jij bent alleen nog niet de oplossing" Ik moet in die situaties niet bezig zijn met wat er eventueel zou kunnen gaan gebeuren maar me op het hier en nu concentreren en niet twijfelen aan mezelf.......makkelijker gezegd dan gedaan hoor.......

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Reken het jezelf niet te hard aan! Dat verdien je niet en je helpt er jezelf en Denzel niet mee.
Soms gebeuren er nu eenmaal dingen die je niet kunt voorzien en waarin ingrijpen te laat is (of onmogelijk). Denzel heeft je allang vergeven, nu jij nog ;-) En Denzel geeft jou iedere dag een nieuwe kans!

Ik heb ook mijn steken laten vallen hoor, maar iedere dag is een nieuwe hier en nu kans. Juist zulke ervaringen als van vandaag helpen je mee om de kracht te ervaren die je in je hebt. Dat is je drijfveer ... en niet de keren dat het mislukte.

honden foto van Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie)

" Reken het jezelf niet te hard aan! Dat verdien je niet en je helpt er jezelf en Denzel niet mee.
Soms gebeuren er nu eenmaal dingen die je niet kunt voorzien en waarin ingrijpen te laat is (of onmogelijk). Denzel heeft je allang vergeven, nu jij nog ;-) En Denzel geeft jou iedere dag een nieuwe kans!

Ik heb ook mijn steken laten vallen hoor, maar iedere dag is een nieuwe hier en nu kans. Juist zulke ervaringen als van vandaag helpen je mee om de te ervaren die je in je hebt. Dat is je drijfveer ... en niet de keren dat het mislukte. "


Ja, stom zijn wij mensen toch dat we er zo lang in blijven hangen......ik weet zeker dat het weer goed komt met Denzel, het heeft ook zijn tijd nodig. En idd, dat van vandaag maakt dat ik me sterker voel. Dank je voor je lieve woorden. Ik zit er blijkbaar toch meer mee dan ik zelf in de gaten had. Ik heb al jaren honden en ik heb zoveel bereikt met Denzel en toch ben ik dan weer onzeker, gek wordt ik van mezelf. ;-)

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Ik had het gisteren nog toen ik met 3 aangelijnde honden liep en in de stress schiet vanwege een (losse) hond die zich erg opdringerig tussen de mijne voegt. Voornamelijk mijn stress omdat ik met een loge hond erbij liep waarvan ik zijn eigenaardigheden nog niet exact ken maar wel weet dat hij last heeft van omgerichte agressie, mijn eigen 'onzekere sociale wonders' Jippie en Lily en ik vooral bang was dat de lijnen in de knoop zouden raken met als gevolg paniek bij de honden. Geen heldere hersencel die op dat moment bedacht om die vreemde losse hond even weg te bonjouren met de juiste spirit, dat was namelijk de kortste klap geweest O-) Vervolgens loop ik de rest van de route op mezelf te mopperen ;-) Zo zie je maar, we zijn allemaal mensen :-)

Vreemde loslopende hond werd overigens door zijn 'baasje' er tussen uitgeplukt en richting huis gegooid :'(

honden foto van Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie)

Ik kan achteraf ook altijd de beste oplossingen verzinnen.........Tja, we blijven iid mensen en soms denken we te veel en zijn we bang voor wat er zou kunnen gebeuren. Mijn oma zei het altijd zo mooi: "een mens lijdt het meest door het lijden wat hij vreest" En zo is het maar net!

Lekkere aktie ook van dat baasje zeg...... :'(

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

"een mens lijdt het meest door het lijden wat hij vreest"

Yes :-) En de les is voor mij dan ook dat ik door mijn stress blokkeer in handelen. Soms is niet nadenken zo gek nog niet :-)

honden page profiel Liesbeth/SkinnyLiesbeth/Skinny 3 doggies

honden foto van Liesbeth/Skinny

wat een super actie :-D :-D :-D :-D :-D :-D ,bedoel ik niet de fiets O-) O-) O-)

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

Hee..superstrakke actie.

honden foto van Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie)

" wat een super actie :-D :-D :-D :-D :-D :-D ,bedoel ik niet de fiets O-) O-) O-) "


Hahahaha, nee dat was ff iets minder van die fiets.... Gelukkig durft hij er nog wel langs te lopen. Maar ik denk als ik hem eerst los had gemaakt ik te laat was geweest om die hond weg te sturen. Kiezen tussen twee kwaden.....dus helaas Denzel...... ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hoera, deze keer kon ik Denzel wel beschermen!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^