Déru en ik...... lekker relaxen!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MexxMexx 3 doggies

honden foto van Mexx

" Loes ... natuurlijk moet je interessante plekjes zoeken voor de honden, door de straten sjokken is niet leuk! Ze kunnen zo heerlijk struinen met dit weer! :-D

"


Maar je hoort vaak dat mensen zeggen: mijn hond houdt niet van regen en vind het dan niet leuk buiten.
Ik denk: dan moet je het leuk maken.
Mexx vindt dus wandelen in de regen een blokje om ook niks nee. Dus doe ik dat niet maar ga naar een super plek, dan boeit de regen hem minder.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Déru en ik...... lekker relaxen!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel tobiastobias 3 doggies

honden foto van tobias

met een regendag?
ik een men vrouwtje,
en men kleinste bazinnetje (men kientje)
die wandelen dan, en dan mag ik lekker snuffelen met een warme jas aan.heel leuk hoor.
en besluip ik een kat die altijd in de beek rondzwerft, ik wil ze pakken maar
men kiendje heeft me gewaarschuwt dat dat heel gevaarlijk kan zijn een zwerfpoes
ze zei ook dat het vuile ziektes kan meedragen en bactieren op haar lijf kunnen zitten.
en dat ze mij ook een flinke krabbel zou kunnen geven.
en na die frisse wandeling, dan drogen ze mij af en desnoods als ik vuil ben van in de modder
moet ik even in de douche en moeten men pootjes met hondenchampo gewassen worden.
daarna speelt men kiendje met men poppen.houd ze men beentje vast dat ik er kan op kauwen.
en daarna leest ze in haar hondenboek terwijl ik op men plait lig, en als ze een hoofdstuk gelezen heeft leert ze me leuke trucjes heel tof!! ;-)

nog een fijne dag en een likje van mij.

honden page profiel BellaBella 3 doggies

honden foto van Bella

Herkenbaar Annelies!

Ik vind regen ook helemaal niet erg om in te lopen, met het water daalt de rust in je :-) Alleen als je gaat denken dat het nat en vies is word je er ongelukkig van.

Hier vanochtend heerlijk gefietst. Een rondje van 13 km. Ziva heeft lang niet op asfalt durven lopen door een blessure maar het gaat een stuk beter nu. We doen het gewoon heel rustig aan. We gaan zo langzaam dat Ziva lekker met de neus in de wind kan snuffelen en een beetje rond kan kijken , maar wel zo snel dat ik niet mijn fiets af donder. Op de stukken waar ze goed in de berm kan lopen was het echter opeens knoeper harde galop!
Beiden hebben dus genoten.

En dan thuis lekker lunchen heerlijk lui op de bank een beetje warm worden.

honden foto van Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwint

Je hebt gelijk Loes.... een wandeling moet spannend zijn! In bos en veld is het meestal wel spannend omdat er veel sporen zijn. Hier ben ik zo gelukkig dat ik binnen 1000 meter in het veld sta en de bos in kan lopen. Ik hoef Déru niet bezig te houden want dat doet ze zelf wel! Zoveel luchtjes!
Ik ben er ook van overtuigd dat als je zorgt dat een wandeling leuk is de meeste honden niet in de gaten hebben dat het slecht weer is. Ze worden dan zo in beslag genomen, dat het niet tot ze doordringt!
Het zijn vaak de baasjes die geen zin hebben, alhoewel ik ook anders ervaren heb! Een maatje van Déru, een Eurasiër, waar we vroeger elke dag lange wandelingen mee maakte, heeft een bloedhekel aan nattigheid. Hij loopt dan met een gebogen hoofd, staat zich pijnlijk te bedenken bij iedere plas ,hoe hij die het beste kan omzeilen, zonder echt natte voetjes te krijgen, en als dit niet mogelijk is staakt hij,draait zich om en probeert naar huis te lopen.
Zijn vrouwtje maakt 3 keer per dag, ook door weer en wind, een lange wandeling met hem, maar ik heb hem vroeger menig keer even opgetild en over de plas weer neergezet, omdat het echt niet in hem op kwam , om er gewoon maar door te lopen, ook al zag hij dat Erdy en Déru er midden in stonden, hij niet! Werd dan bedankt met een stevige lik in mijn gezicht door het ventje!
Dit weer brak zijn trotse ego! Een scheet van een hond!

Bella ... fijn dat Ziva weer langs de fiets kan, kun je echt kilometerjes maken. Kik uit met galloperen in de berm, want daar ligt vaak de grootste troep. Hier tenminste wel, er liggen overal blikjes en flesjes of scherven van flesjes die automobilisten, en schooljeugd maar droppen alks ze het kwijt moeten. Menig keer loop ikzelf met een plastic zak om scherven en splinters zoveel mogelijk op te ruimen, zodat de honden er zich niet aan bezeren. Rot volk, dat die troep maar overal dumpt, zonder aan een ander te denken!



honden foto van Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwint

Moet ... 100 meter.... zijn! Straat uit en we zitten midden in het veld en bos! :-D

honden page profiel Mirjam en Curly Koda Mirjam en Curly Koda 3 doggies

honden foto van Mirjam en Curly Koda

Heerlijk zo'n wandeling.

Koda vind het ook prima die nattigheid heeft hij geen problemen mee zeker die heerlijke plasjes waar je dan uit kan drinken of lekker in spetteren ;-)

honden page profiel Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtjeWaka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtjegoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtje

wij zijn net even naar de waal geweest bij ewijk/winssen. de hele dag binnenzitten met dit weer vonden we toch niks. de honden waren heerlijk aan het rennen en struinen, en ook de kinderen vermaakten zich prima, nadat ze eroverheen waren dat we zelfs met regen gingen wandelen ;-)

honden page profiel BellaBella 3 doggies

honden foto van Bella

@ Annelies : jazeker, ik kijk uit met die bermen... ik doe dat alleen op stukken waar het kan, dus waar niks ligt in de berm. Heel rustige fietspaden midden in de polder.

honden page profiel AnitaAnita 3 doggies

honden foto van Anita

Wat heb je dat mooi en beelden geschreven Annelies!
Wij hebben gewoon onze wandelingen gemaakt, niet ingekort.

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Oh heerlijk!

Wij hebben vanmorgen ook genoten. Een mooi park helemaal voor ons alleen, Flex heeft nog even flink gezwommen en ze hebben alle bosjes besnuffeld. Ondanks de regen veel te lang weggeweest voor Faya maar het was zo lekker haha.

Pikzwart en doorweekt kwamen we terug. De honden hebben de rest van de dag geslapen :-)

honden page profiel ........goedgekeurde fokker 3 doggies

Wat hebben jullie genoten, heerlijk! Hoewel ik eigenlijk wel van regen geniet, heb ik een hondje dat juist een vreselijke hekel heeft aan regen, haha. Die 'leegt' zich gelijk de eerste meters zodat ze weer naar binnen kan. Pim geniet wel, hoe meer modder hoe beter. Die gaat lekker in een plas liggen ;-)

Prachtig dat je de tijd neemt, zelf onthaast en Déru verwent met deze aandacht!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Déru en ik...... lekker relaxen!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: Zo trots op onze honden!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^