Fout gedrag of niet?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ClaudiaClaudia

honden foto van Claudia

Hoi allemaal,

Ik heb even een vraagje. Onze Joy is nu 8 maanden oud en echt een schat van een hond! Maar het valt me op dat ze de laatste tijd, vooral naar voorbijgangers in een spelbuiging gaat staan, lage "blaf" maakt en gaat springen van de ene naar de andere kant. Net alsof ze aandacht wil van die gene. Ik weet niet of ik dit nu moet negeren, of dat het geen kwaad kan dat ze dit doet. Haar staartje staat gewoon omhoog en kwispelt. Het is net of ze diegene wil uitdagen om te spelen. Maar ik weet niet of het dit wel is!

Weten jullie wat dit betekent?

Als ik aangeef dat het genoeg is stopt ze ook!

gr. Claudia

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Fout gedrag of niet?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Ik zou het gedrag liever niet toestaan, het is de bedoeling dat de aandacht naar jou toe gaat. Ik zou haar dus leren als er iemand aankomt dat we daar niet naar toelopen, maar juist in een boog omheenlopen. Die boog is eerst heel groot (zo groot als nodig), ondertussen leidt je haar af met iets leuks of iets lekkers, zodat haar aandacht op jou komt. Als ze het op grote afstand goed gaat, dan kan je de afstand gaan verkleinen, op de lange duur weet ze dan dat men gewoon rustig langs mensen heen kan lopen. :-)

honden page profiel DoggyloveDoggylove 3 doggies

honden foto van Doggylove

Ik zou het ook niet toestaan en het liefst afleiden met een oefening of een snoepje, kijken naar het vrouwtje als je langs een vreemde loop= een snoepje. Nu is ze nog 8 maanden en vinden de meeste mensen het schattig, maar straks is ze volwassen en dan ineens niet meer. Mijn jongste is nu 3 en ze weet dat iedereen haar maar lief en grappig vind ("O, wat ben jij een leuke hond... wat ben je mooi", ze loopt gewoon naast haar schoentjes, hahaha) en het heeft me bloed, zweet en tranen gekost maar uiteindelijk loopt ze langs vreemden zonder aandacht van ze te vragen (alleen met een andere hond aan de lijn van de voorbijganger vind ze nog steeds errug leuk)

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Margje & Biko

Ik zou het ook niet toestaan. Meer omdat mensen er straks niet meer van gediend zijn :-)
En jij bepaald eigenlijk wanneer het speeltijd is en wanneer niet.

Ik zou gewoon doorlopen, haar meenemen en als ze weer aandacht voor jou heeft, belonen.

Pas op met haar met voer uit die spelboog te halen en mee te laten lopen, in het begin geen probleem. Maar het is volgens mij een slimme.. en dan kan je krijgen dat ze constant spelbogen gaat maken zodat jij met je lekkers haar daar weg kan halen ;-)
Dus heel snel alleen gaan belonen voor wat je wel wil zien, maar in het begin aangeven wat je bedoeling is.

Succes!

honden page profiel ClaudiaClaudia

honden foto van Claudia

Inderdaad, die Joy van ons is echt niet stom. Ik heb een paar weken terug een tuigje gehaald voor haar gehaald. en ik heb er geen aandacht aan besteed als ik het tuig aandoe. Maar nu valt het me wel op dat als ik haar het tuig aandoe. ze zelf haar pootje optilt (zonder beloning, en ze blijft het doen). En zonder dat ik er aandacht aan b esteed heb rolt ze nu op commando! dus ik moet inderdaad opletten met hoe ik het doe!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Fout gedrag of niet?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^