Gaatje in gehemelte - wat doen?????

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel ClicquotjeClicquotje

Hallo, wij hebben reeds een amerikaans Cockertje van nu bijna 5 jaar en kijken nu uit naar een speelkameraadje voor Clicquot. De fokker vanwaar ons Clicuotje komt heeft nu opnieuw een nestje. Er is nog een teefje beschikbaar, ze zal dinsdag as. 2 weken oud zijn. Nu is er wel een probleem, het beestje het een gaatje in haar gehemelte. Momenteel voeden ze haar om de 2 uur met de papfles omdat wanneer ze bij de moeder drinkt de helft van de melk die ze probeert binnen te nemen langs haar neusje weer naar buitenkomt (ze is dan ook een flink stuk kleiner dan de andere pups, maar het lijkt wel een vechtertje). De fokker zou reeds bij de dierenarts geweest zijn en beslist hebben om het beestje te laten opereren als ze 3 maand oud is (eerder zou niet kunnen?) en daarna zou het pupje dus verkocht worden. Heeft iemand hier ervaring mee?
Is dit om problemen vragen? Kan iemand mij hier raad in geven? Ons Clicquotje, is een super hondje maar heeft veel huid- en allergieproblemen waardoor we ook reeds verschillende keren in de dierenkliniek en bij verschillende dierenartsen hebben gezeten...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Gaatje in gehemelte - wat doen?????" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel ClaudiaClaudia

honden foto van Claudia

Bedoel je een perforatie in het gehemelte of een open gehemelte?

Wat geef je momenteel te eten aan je hond, als ik vragen mag?

honden page profiel ClicquotjeClicquotje

Ik zou het eigenlijk niet echt weten. Is perforatie mogelijk bij een pup van nauwelijks 2 weken oud? De fokker vertelde wel dat er bij de geboorte een pupje bij was waarvan het neusje en het gehemelte niet volledig was volgroeid en dat is onmiddelijk gestorven.

Ons Clicquotje, eet momentel een mengeling van Eukanuba sensitive skin en sensitive digestion (vroeger vlug last van darmen). En dan jaarlijks een kuur van een aantal medicijnen -> Neoral en kéforal. Moet wel toegeven dat ze dagelijks een stukje vlees krijgt.

honden page profiel Hannah en PépéHannah en Pépé

honden foto van Hannah en Pépé

Ik zou iets anders geven dan (j)eukanuba ;-)
Dacht ook al een beetje aan perforatie.

Ik volg dit even :-D







xx Hannah

honden page profiel ClaudiaClaudia

honden foto van Claudia

In sommige gevallen is een open gehemelte(Ik ga ervan uit dat het dat is) operabel inderdaad. Maar aangezien in het nestje nog een ander geval bekend is betekend dat oppervlakkig gezegd dat er iets mis is. Meestal komt dit doordat de ouderhonden (verre) familie van elkaar zijn. Je kan ervan uit gaan dat dit een "zwak" nestje is. Qua gezondheid zou ik het niet doen, maar als de pup je aanspreekt kan je het zeer zeker proberen.

Vlees is juist goed! Honden zijn van origine carnivoren! Heb je al eens KVV of BARF/NRV geprobeerd?

honden page profiel ClaudiaClaudia

honden foto van Claudia

Oja, bovendien is een operatie aan het open gehemelte geen garantie dat het dicht blijft. Dus het kan goed zijn dat je hond een 2de keer geopereerd moet worden eraan, en die kosten zijn niet mis.

honden page profiel ClicquotjeClicquotje

Qua voeding heb ik enkel reeds trovet geprobeerd maar was geen succes. Nog nooit gehoord van BARF/NRV, ik ga dat zeker eens nakijken !

Alvast bedankt voor jullie reatie.

honden page profiel Elly Van HeeringenElly Van Heeringengoedgekeurde fokker

honden foto van Elly Van Heeringen

Voor je hondje met veel huidklachten zou ik per direkt over stappen op een kvv zonder granen en glute, maar de compleet versie.
Niet mengen met de brokken maare meteen overstappen.
Carnivoer is een heel goed kvv, waar absoluut geen granen of glute in zitten.

honden page profiel Elly Van HeeringenElly Van Heeringengoedgekeurde fokker

honden foto van Elly Van Heeringen

Wat betrefd het pupje met open gehemeltje.
Niet doen.
Dit wordt hoogstwaarschijnlijk een zorgenkindje.
En je oudere hond heeft al genoeg problemen.
Zoek lekker door naar een goed gezond nest

honden page profiel Janet & BoxersJanet & Boxersgoedgekeurde fokker

honden foto van Janet & Boxers

Zou er eerlijk gezegd zelf niet aan beginnen, een enkele operatie is vaak niet genoeg, naarmate het hondje groeit zal ook dat dit meegroeien, en kan het heel goed zijn dat er meerdere operaties nodig zijn om het open gehemelte te laten sluiten, en vaak kan dit probleem op meerdere afwijkingen duiden, er is duidelijk iets misgegaan in de celdeling.
Gezien je al zorgenkindje......... ik zelf zou er nog eens heel goed over na denken, en me zeker eens goed laten informeren bij een dierenarts die veel van deze afwijking weet.

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker

honden foto van Cabasja

Als de fokker deze perse erdoor heen wilt halen dan zou ik over gaan op sonde voeding,dit gaat regelrecht het maagje in en komt dus niet lang de gehemelte.
Maar tja de vraag of je het moet doen....??
Hmm er is er ook al 1 gestorevn....dat de fokker wel weet dat het erfelijk is.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

dit ras zijn zorgenkindjes. een hondje erbij nemen met een open gehemelte ? zelf zou ik het niet doen. echt niet.

je huidige hondje ? probeer eens op vers vlees te zetten, daar gedijen ze meestal goed op. en krijgen daardoor een uitstekende darmflora, probeer je eens eerst te verdiepen in vers vlees voor je overstapt.

en ga eens bij een fokker kijken waar er alleen maar gezonde hondjes zijn.

honden page profiel K.elly->T.yson&K.enaK.elly->T.yson&K.ena

honden foto van K.elly->T.yson&K.ena

dat is niet goed ... hebben dat ook aan de hand gehad met ons nestje Franse Buldogjes en deze zijn helaas allen gestorven .. het gaatje moet voor de eerste 10 dagen toegegroeid zijn anders blijft het in sommige opzichten een zorgenkindje voor de rest van zijn leven :( goed opletten dus :(

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman

honden foto van corrie koopman

Ik zou het ook erg moeilijk vinden.
Je weet niet wat er nog meer bij komt.
Wij hebben zelf een hondje dat een aangeboren hartafwijking heeft en dat wisten we ook al snel en we hebben hem toch genomen en de kosten waren best wel hoog om het te laten onderzoeken in Utrecht.
Maar hij doet het super goed en heeft een goede kans om oud te worden.
Maar doe wat je hart je ingeeft.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Gaatje in gehemelte - wat doen?????" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: diploma en fotoshoot
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^