Tweede hond & kennismaking

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel AriannaArianna

honden foto van Arianna

Beste hondenliefhebbers

Deze vraag zullen jullie dikwijls krijgen, maar ik wil graag zoveel mogelijk meningen horen! Een tweede hond nemen moet goed overwogen worden hé...

Ik heb al een 3-jarige teef. Ik heb haar geadopteerd als pup uit het hondenasiel waar ik vrijwilligerswerk deed. Ze is een kruising Am. Stafford- Rottweiler. Op zich is Beau een hele lieve en aanhankelijke hond, maar ze heeft een sterk willetje! Dit is mettertijd zeer sterk verbeterd, maar toch is dit kantje niet helemaal weg... Binnenshuis is ze zeer rustig en luistert ze goed naar me. Als er bezoek is, lukt dit minder goed. Ze is dan zodanig enthousiast, maar nooit agressief! Buitenshuis is ze wisselvalliger in het luisteren. Ze wandelt vrij rustig, heeft hondenschool gedaan (waar ze toch wel wat de rebel heeft uitgehangen naar het einde toe). Als ze op wandeling andere honden voorbij gaat, lukt dit in de meeste gevallen goed. Ze haalt niet uit. Ze is het niet gewoon van tussen andere honden los te lopen. Ze komt regelmatig in contact met honden van de buren (achter hun omheining weliswaar). Van minder goed gesocialiseerde honden wordt ze zenuwachtig/ opgewonden.

Nu doe ik opnieuw vrijwilligerswerk en heb ik een sterke band opgebouwd met een andere Am. Staff teef. Ze is gevonden, niet-gechipt en wordt 1 jaar geschat. Naar mijn mening is ze erg lief, ook ietwat zenuwachtig. Ze is wel rustig in contact met mensen. Op wandeling ontmoet ze uiteraard vele andere honden die op stap zijn met andere vrijwilligers. Ze haalt niet uit (net als mijn hond) maar toont interesse. Er is een incident geweest met een andere hond, maar de details moet ik nog vernemen. Ik was hiervan erg geschrokken want zo komt ze naar mij toe echt niet over.

Nu is het zo dat mijn vriend overweegt om deze laatste hond te adopteren. Aangezien we nog niet samenwonen, zouden ze niet continu samen zijn. Hebben jullie tips naar aanpak toe? Hoe kunnen we het best testen of ze kunnen opschieten (al wandelend? los?)? Wel willen we ze uiteraard zoveel mogelijk met elkaar confronteren! De bedoeling is dat ze binnenshuis ook uiteraard rustig met elkaar kunnen omgaan.

Ik weet niet wat ik nog meer allemaal kan schrijven om jullie een duidelijk beeld te geven, maar stel gerust vragen!

Ik kijk uit naar jullie reacties!

Groetjes

Arianna

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Tweede hond & kennismaking" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Bertine, Junto, RomyBertine, Junto, Romy

honden foto van Bertine, Junto, Romy

kan je geen tips gevenmaar ga wel even meelezen omdat ik ook graag een tweede hond wil.

honden page profiel MeenteMeente

honden foto van Meente

Ik zou beginnen met aan de riem wandelen.

Zowel jij, als je vriend neemt een hond aan de riem.
Zonder de honden aan elkaar te laten snuffelen gaan jullie lopen met de honden aan de buitenkant.
Afhankelijk hoe ze dan reageren, kun je ze naast elkaar laten lopen.

Gaat dat goed, dan kun je proberen ze los te laten, evt, met de riem los op de grond, zodat jullie kunnen ingrijpen.

Ik zou dit gewoon een aantal keer zo proberen.
Als het dan allemaal goed gaat dan zie ik geen grote problemen verder en dan hoop ik dat je vriend en die hond erg gelukkig worden (en jij en Beau natuurlijk ook met haar).

honden page profiel AriannaArianna

honden foto van Arianna

Wat denken jullie over beloningen tijdens de wandeling? Kan de loopweide van het asiel een ontmoetingsplaats zijn voor later als ze een eerste keer los kunnen? Amy kent het er natuurlijk, Beau niet... We kunnen ze ook los laten op een zeer groot omheind terrein, maar daar is Beau al een keer of vier geweest...

honden page profiel MeenteMeente

honden foto van Meente

Ik denk dat de losloopweide van het asiel prima kan.
Voor Amy is het daar iets bekender, maar echt thuis zal het niet zijn.

Beloningen zou ik niet direct doen.
Er kan daar nog wel eens ruzie over komen.
Als ze goed met elkaar omgaan kun je het wel proberen.

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Persoonlijk zou ik nooit 2 amstaff teefjes bij elkaar in 1 huis zetten.
Dit omdat ik het risico dat het fout gaat te groot vind.

Voor de rest vind ik dat je bij een 2e hond de honden op neutraal terein kennis moet laten maken en kijken hoe ze op elkaar reageren.
Ook zou ik zekerweten een proefdag/weekend aanvragen in het asiel voordat je je besluit definitief neemt.

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Ik heb eigenlijk 1 vraagje aan je. Je vriend en jij wonen apart. Maar hoe zien jullie de toekomst? Want wie weet kan dit wel heel wat problemen gaan opleveren, vergis je daar niet in. Het zou zonde zijn als dan 1 van de 2 alsnog een nieuw huis moest zoeken.

Verder vind ik het wel top hoe jullie bezig zijn en inzetten voor deze honden. :-)

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

zorg er 1st voor dat ze elkaar 'tegenkomen' op neutraal gebied net zoals beide honden ook andere honden tegenkomen tijdens een wandeling. het eerste contact is dan gelegt en heeft niet te lang geduurt, de volgende keer wandelen julie een klein stukje te samen. als dat goed gaat kunnen jij en je vriend samen met de honden gaan wandelen. gaat het wandelen goed dan kunnen julie de honden loslaten. de volgende stap is Beau meenemen naar het asiel en julie wandeling vandaaruit starten als dit alles goed gaat dan kun je hen samen laten spelen. zorg dan wel dat ze beiden hun speeltje hebben. als je vriend Amy mee naar huis neemt dan doe je dat best met Beau erbij en ga dan eerst de omgeving verkennen met de honden voor je binnen gaat. ga ook pas naar binnen met de honden als ze rustig zijn.
als de honden gaan vechten moet je ze direct stoppen en niet laten uitvechten! jij en je vriend zijn de baas en niet de honden, dat geeft hen geen enkele geldige reden om te vechten. ik weet niet of 1 van de honden bakneid heeft maar als dit niet het geval is dan kan je ze tegelijk eten geven in dezelfde ruimte. hou eerst wel een afstand tussen de bakken zodat je een goed overzicht hebt en er makkelijker op kan toe kijken dat ieder uit zen eigen bakje eet. als dat goed gaat kun je de bakken naast elkaar zetten als je dat wenst.

ik zou ook in het begin niet met eten als belooning werken tot ze goed naast elkaar kunnen eten.

honden page profiel AriannaArianna

honden foto van Arianna

" Ik heb eigenlijk 1 vraagje aan je. Je vriend en jij wonen apart. Maar hoe zien jullie de toekomst? Want wie weet kan dit wel heel wat problemen gaan opleveren, vergis je daar niet in. Het zou zonde zijn als dan 1 van de 2 alsnog een nieuw huis moest zoeken.

Verder vind ik het wel top hoe jullie bezig zijn en inzetten voor deze honden. :-) "

Daar heb ik al dikwijls bij stil gestaan. We zijn niet meteen van plan om te gaan samen wonen maar in de toekomst natuurlijk wel... Ik heb ondertussen al zoveel gelezen over 2 Am. Stafford teefjes, in de meeste gevallen slecht nieuws... En toch zou ik Amy zo graag een goede thuis geven! Ik ben zo gewend aan het asiel dat het echt geen bevlieging is, dit soort band heb je niet met elke hond. Je kan ze niet allemaal in huis nemen hé :-)

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Het kan natuurlijk gewoon goed gaan, ook ik ben niet zo'n doemdenker. Alleen ben ik wel realistisch en weet ik dat Linneke waarschijnlijk heel goed overwicht op haar honden heeft om het tot zo'n roedel te laten komen.

En laten we nu eerlijk zijn, dat bezitten weinig mensen van nature en daarom gaat het ook vaak mis. Daar komt bij kijken dat Linneke ook al aangegeven heeft rustige honden te hebben. Met 2 herplaatsers zou ik daar niet zomaar vanuit gaan.

Ik zou me dus niet vastpinnen op de paar gevallen waarbij het goed is gegaan. De kans dat het bij jou niet zo is is vele maten groter net zoals bij de rest. En ja, vechtende honden zit niemand op te wachten..

Maarja, dit is hoe ik het zou doen. Uiteindelijk weet je zelf denk ik heel goed of het wel of niet kan, dan moet je er alleen nog naar luisteren. :-)

honden page profiel AriannaArianna

honden foto van Arianna

" zorg er 1st voor dat ze elkaar 'tegenkomen' op neutraal gebied net zoals beide honden ook andere honden tegenkomen tijdens een wandeling. het eerste contact is dan gelegt en heeft niet te lang geduurt, de volgende keer wandelen julie een klein stukje te samen. als dat goed gaat kunnen jij en je vriend samen met de honden gaan wandelen. gaat het wandelen goed dan kunnen julie de honden loslaten. de volgende stap is Beau meenemen naar het asiel en julie wandeling vandaaruit starten als dit alles goed gaat dan kun je hen samen laten spelen. zorg dan wel dat ze beiden hun speeltje hebben. als je vriend Amy mee naar huis neemt dan doe je dat best met Beau erbij en ga dan eerst de omgeving verkennen met de honden voor je binnen gaat. ga ook pas naar binnen met de honden als ze rustig zijn.
als de honden gaan vechten moet je ze direct stoppen en niet laten uitvechten! jij en je vriend zijn de baas en niet de honden, dat geeft hen geen enkele geldige reden om te vechten. ik weet niet of 1 van de honden bakneid heeft maar als dit niet het geval is dan kan je ze tegelijk eten geven in dezelfde ruimte. hou eerst wel een afstand tussen de bakken zodat je een goed overzicht hebt en er makkelijker op kan toe kijken dat ieder uit zen eigen bakje eet. als dat goed gaat kun je de bakken naast elkaar zetten als je dat wenst.

ik zou ook in het begin niet met eten als belooning werken tot ze goed naast elkaar kunnen eten. "

Bedankt, Linneke, ik had ondertussen al eens nood aan wat positieve tips! :-) Het is allemaal zo simpel niet hé... Amai! Ik duim, we gaan straks langs! We zullen vragen of we Amy mogen meenemen naar onbekend terrein en daar elk apart al eens wandelen en mekaar kruisen. Beau kent mijn vriend natuurlijk goed, ze zal het verwarrend vinden, niet? Ik heb gezegd dat we elkaar best negeren en gewoon kruisen zonder meer. Later op de dag kunnen we het eens herhalen ofwel morgen. Beau heeft geen last van baknijd, van Amy weet ik het niet.

honden page profiel AriannaArianna

honden foto van Arianna

Wat Linneke zegt over Beau nemen naar het huis van mijn vriend, vind ik logisch. Wat denken jullie over bij mij thuis? Dit is duidelijk het territorium van Beau.

De bedoeling is dat we 's avonds afwisselend bij hem en bij mij zijn, bij voorkeur met de honden natuurlijk...

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

Sammy,
Kira en Nala zijn rustig omdat ze optijd hun beweging krijgen, alleen Lila is van natura rustig.

Arianna,
je kan iets meenemen om Beau af te leiden.

verspreid Amy's geur over je hele huis dan kan Beau al wennen aan Amy's geur in haar territorium. de eerste keer dat Amy bij jou thuiskomt gebeurt best op dezelfde manier dan bij je vriend.

als je nog vragen hebt, vraag maar raak :-D

Anoniem (Gast)

" Sammy,
Kira en Nala zijn rustig omdat ze optijd hun beweging krijgen, alleen Lila is van natura rustig.

Arianna,
je kan iets meenemen om Beau af te leiden.

verspreid Amy's geur over je hele huis dan kan Beau al wennen aan Amy's geur in haar territorium. de eerste keer dat Amy bij jou thuiskomt gebeurt best op dezelfde manier dan bij je vriend.

als je nog vragen hebt, vraag maar raak :-D "

Hey Linneke

Alweer bedankt voor je tips! Ik heb er echt veel aan! We zijn zaterdag nog eens met Amy apart gaan wandelen. Het is zo'n schat. Door de tijd in het asiel is ze zodanig mager geworden, Ik kan het nog amper aanzien. Ik ben echt gek op haar en zij is ook wel verzot op mij, denk ik! :-)

Zondag ben ik met Beau gaan wandelen en mijn vriend met Amy. Dit ging goed, tot Beau de stem van mijn vriend hoorde in de verte. Ze wou meteen naar HEM toe... De oefening is dus een beetje in het water gevallen... Wat me opvalt aan Beau is, dat ik haar onder controle heb thuis en buitenshuis zolang mijn vriend en schoonbroer niet in de buurt zijn. Ze ziet hen als speelvogels hoewel ik diegene ben die met haar wandelt, jogt en speelt. Binnenshuis krijg ik dit evenwicht dan wel weer hersteld, maar als ik van ze wegwandel, wordt Beau een lastig beestje en dit alleen bij hen... Ze trekt en sleurt hun richting uit. Dit heb ik nog nooit bij iemand anders of een andere hond gehad. Zal ik dan volgende keer een geluidloos speeltje meenemen?

Wat Amy betreft, zijn we toch al 90% zeker. We willen het een kans geven en zullen ons uiterste best doen om het te doen slagen. We gaan woensdag opnieuw wandelen en dit waarschijnlijk nog een aantal keer herhalen.

Ik zit elk weekend onder haar geur als ik thuiskom van het asiel. Beau komt me dan natuurlijk heel geïnteresseerd besnuffelen. Zal ik die kleren dan "laten rondslingeren"? ;-)

Ik geef je volledig gelijk wat de beweging betreft! Staffords zijn energieke honden, wandelen, joggen, apporteren, voetballen... Ik doe het allemaal! Er is niets leukers dan met Beau bezig te zijn! Hopelijk denkt Amy er hetzelfde over!!

honden page profiel AriannaArianna

honden foto van Arianna

"
Hey Linneke

Alweer bedankt voor je tips! Ik heb er echt veel aan! We zijn zaterdag nog eens met Amy apart gaan wandelen. Het is zo'n schat. Door de tijd in het asiel is ze zodanig mager geworden, Ik kan het nog amper aanzien. Ik ben echt gek op haar en zij is ook wel verzot op mij, denk ik! :-)

Zondag ben ik met Beau gaan wandelen en mijn vriend met Amy. Dit ging goed, tot Beau de stem van mijn vriend hoorde in de verte. Ze wou meteen naar HEM toe... De oefening is dus een beetje in het water gevallen... Wat me opvalt aan Beau is, dat ik haar onder controle heb thuis en buitenshuis zolang mijn vriend en schoonbroer niet in de buurt zijn. Ze ziet hen als speelvogels hoewel ik diegene ben die met haar wandelt, jogt en speelt. Binnenshuis krijg ik dit evenwicht dan wel weer hersteld, maar als ik van ze wegwandel, wordt Beau een lastig beestje en dit alleen bij hen... Ze trekt en sleurt hun richting uit. Dit heb ik nog nooit bij iemand anders of een andere hond gehad. Zal ik dan volgende keer een geluidloos speeltje meenemen?

Wat Amy betreft, zijn we toch al 90% zeker. We willen het een kans geven en zullen ons uiterste best doen om het te doen slagen. We gaan woensdag opnieuw wandelen en dit waarschijnlijk nog een aantal keer herhalen.

Ik zit elk weekend onder haar geur als ik thuiskom van het asiel. Beau komt me dan natuurlijk heel geïnteresseerd besnuffelen. Zal ik die kleren dan "laten rondslingeren"? ;-)

Ik geef je volledig gelijk wat de beweging betreft! Staffords zijn energieke honden, wandelen, joggen, apporteren, voetballen... Ik doe het allemaal! Er is niets leukers dan met Beau bezig te zijn! Hopelijk denkt Amy er hetzelfde over!! "

Ik was vergeten in te loggen... Groetjes!

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

je kan een geluidloos speeltje meenemen als ze dan nog afgeleid is door jouw vriend doe het dan eens met iemand die Beau niet of amper kent, iemand van het asiel zal je vast wel willen helpen. het gaat tenslotte om de eerste kennismakingen tussen de honden.

heeft Amy geen dekentje ofzo waar ze op ligt? dat heeft een veel sterkere geur en jou geur zit er niet zo fel op.

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

heeft je vriend Amy geadopteerd? en hoe is het verder gegaan met de kennismaking?

Anoniem (Gast)

" heeft je vriend Amy geadopteerd? en hoe is het verder gegaan met de kennismaking? "

Hey Linneke

Ik was van plan om vandaag alweer raad te vragen... Mijn vriend heeft Amy gisteren geadopteerd. We hebben eerst een zeer lange wandeling gemaakt, mooi naast elkaar. Perfecter kon het niet gaan... Amy heeft nog wat te leren, maar wandelt vrij goed aan de voet. Commando's zoals Zit kent ze, maar voert ze nog niet altijd uit. Beau heeft zich keurig gedragen, mooi aan de voet met volle aandacht voor mij! We trainen de laatste tijd weer erg veel en ik ben zeer tevreden met het resultaat, af en toe een dwaling... maar we werken er aan!

Heel tevreden zijn we dan richting het huis van mijn vriend gegaan. Beau is daar nog maar 2 keer kort geweest. Amy was nog niet binnen geweest. We hebben ze losgelaten met de riem op de grond. Ze hebben gesnuffeld en dan is het er wild aan toe gegaan. Er is niet gebeten door onze tussenkomst, maar ik vrees dat het wel zou gebeurd zijn... :-( We hebben het drie keer geprobeerd met 3 interventies... Wat nu? Alle tips zijn welkom!!

Groetjes

Arianna

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

waren de honden rustig voor je binnen ging? maar dan ook echt rustig rustig? had je hen al is samen laten spelen?
als baas kan je meestal de spanning tussen je honden aanvoelen, breek die spanning! leid hen af en stuur hen beide naar een andere plek, eens gekalmeerd kun je hen weer bij elkaar zetten. de eerste dagen zijn altijd wat moeilijker, ze moeten elkaar aanvaarden. laat ze NIET alleen, het mag niet tot een serieus gevecht komen. je kan best heel strikte roedel-regels gaan opstellen.
hier zijn er een paar:
de honden eten na jou en je vriend
het eten blijft ook niet staan maar wordt na ongeveer een kwartiertje weggezet.
ze mogen niet op de zetel
jij gaat altijd als eerste door een deur of op een trap
de honden slapen niet bij julie en al zeker niet op bed
je laat ze best wel in een aparte ruimte in een bench slapen zodat ze geen aanvaring met elkaar kunnen aangaan.

Anoniem (Gast)

" waren de honden rustig voor je binnen ging? maar dan ook echt rustig rustig? had je hen al is samen laten spelen?
als baas kan je meestal de spanning tussen je honden aanvoelen, breek die spanning! leid hen af en stuur hen beide naar een andere plek, eens gekalmeerd kun je hen weer bij elkaar zetten. de eerste dagen zijn altijd wat moeilijker, ze moeten elkaar aanvaarden. laat ze NIET alleen, het mag niet tot een serieus gevecht komen. je kan best heel strikte roedel-regels gaan opstellen.
hier zijn er een paar:
de honden eten na jou en je vriend
het eten blijft ook niet staan maar wordt na ongeveer een kwartiertje weggezet.
ze mogen niet op de zetel
jij gaat altijd als eerste door een deur of op een trap
de honden slapen niet bij julie en al zeker niet op bed
je laat ze best wel in een aparte ruimte in een bench slapen zodat ze geen aanvaring met elkaar kunnen aangaan. "
Ik vond de honden vrij rustig, maar volgende keer zorg ik ervoor dat ze rustig rustig zijn! Ze hadden nog niet samen gespeeld. Was al blij dat we ze niet op het grote omheinde terrein gelaten hebben.
Amy was erg nieuwsgierig naar Beau toe, ze snuffelde mooi zoals het hoort. Ik had de indruk dat Beau als eerste boos werd en Amy vooral angstig werd. Beau haalt normaal gezien niet uit op wandeling (zelfs niet op smalle paden). Ik vind het erg moeilijk om de situatie te analyseren. Ik was voorbereid op een interventie, maar ik vond het zo snel overgaan van snuffelen tot grommen en krijsen... :-( Beau was voor de rest van de avond bij mij alleen. Ze negeerde me en lag in een hoek te bokken (?)
De regels pas ik bijna allemaal toe. Beau mag op de zetel als ik haar uitnodig en ze krijgt iets te eten als ik bezig ben als ik haar roep. Verder negeer ik haar gebedel.
We laten ze inderdaad niet alleen, lijkt me totaal onverstandig! Gisteren zijn we opnieuw gaan wandelen, het ging opnieuw erg goed. Beau besteedt enkel aandacht aan mij, niet aan Amy. Ze kijkt af en toe maar het leidt tot niets. Nadien hebben we Amy even in haar kennel gestopt en hebben we ze zo aan mekaar wat laten wennen. Dit verliep normaal! Ik denk dat we dit allemaal nog enkele dagen zullen blijven herhalen. Bij mij thuis doe ik voorlopig nog niets. Ik wil het eerst bij mijn vriend thuis onder controle hebben.
Alle verdere tips zijn meer dan welkom! Ik heb er ontzettend veel aan!!

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

de regels echt heel strikt aanhouden, zeer cosnequent zijn. als het goed gaat kunnen de teugels wat losser. merk je dat het weer wat minder gaat moet je terug de regels wat strenger toepassen.

nog een tip: als Beau bedelt stuur ze dan weg, anders staat straks Amy gewoon naast haar ;-)

honden page profiel Dominique en de bordersDominique en de bordersgoedgekeurde fokker

honden foto van Dominique en de borders

Gaat dat goed, dan kun je proberen ze los te laten, evt, met de riem los op de grond, zodat jullie kunnen ingrijpen.

NOOIT, NOOIT, NOOIT honden bij elkaar laten met de riemen er nog aan!
Dat is echt levensgevaarlijk!!!!
Wanneer de honden gaan vechten raken de riemen verstrikt en kun je ze niet meer uit elkaar krijgen...

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

"

NOOIT, NOOIT, NOOIT honden bij elkaar laten met de riemen er nog aan!
Dat is echt levensgevaarlijk!!!!
Wanneer de honden gaan vechten raken de riemen verstrikt en kun je ze niet meer uit elkaar krijgen...
"

zou ik ook niet doen, maar wel met de halsband aan. met halsband aan kan je ze gemakkelijker vastpakken moest het toch tot een gevecht komen. als ze vechten moet je ook rustig blijven en niet roepen want dat maakt het alleen maar erger. beste is om ze proberen af te leiden door te fluiten of iets dergelijks.

honden page profiel Dominique en de bordersDominique en de bordersgoedgekeurde fokker

honden foto van Dominique en de borders

Inderdaad lineke, ik had het ook puur over de riemen.
Heb eens een filmpje gezien van twee Mechelse herders die zo verstrikt zate in elkaars riemen. Dat wil je niet mee maken, die honden maakten elkaar zowat af!
Dat is ook de reden dat mijn honden aangelijnd nooit kennis mogen maken met een andere hond..

honden page profiel linnekelinneke

honden foto van linneke

maakt mij ni uit, als de baas van de andere hond zijn hond niet van de mijne haalt laat ik Kira los. gaat Kira lopen, hond er achteraan, Kira komt terug maar de andere hond niet altijd. moet je weten mijn honden hebben nog NOOIT terug gevochten en toch worden die eigenaars bijna altijd kwaad omdat ik er niet tussen kwam O-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Tweede hond & kennismaking" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Kan iemand mij een tip geven ??
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^