Andere lichaamsbouw door vers vlees???

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel T & T  cockerduoT & T cockerduo

honden foto van T & T  cockerduo

Ik geef mijn hondjes al een aantal maanden vers vlees, maar ik heb het idee dat ze wat magertjes zijn geworden. Toch krijgen ze voldoende aangeboden. Ook genoeg variatie in vlees. Ze krijgen kip, lam, natuurlijk, konijn, paard, hert, eend.
Ook hou ik er rekening mee dat ze naarmate ze meer of minder energie leveren ook meer of minder voer krijgen. Gemiddeld genomen:
Tara weegt tegen de 10 kg. Krijgt 10 x 25 gram = 250 gram per dag.
Tender weegt 8 kg. Krijgt 8 x 25 gram = 200 gram per dag.
Doe ik iets fout???

Nu is het zo dat ik laatst van de vleesbezorger hoorde, je moet honden nooit op dezelfde tijden voeren. Want dan stelt hun lichaam zich al in op het feit dat ze het eten mogen nuttigen. Dan werkt het lichaam al voor.
En hij vertelde me dat ik mogelijk door het staken van de makreel (kregen ze dunne ontlasting van) voedingsstoffen tekort kwamen. Dit omdat ze beide op vogeljacht gingen en alles van de grond af pakte.

Iemand nog tips en adviezen?
Ook wat je als visvervanger kunt geven?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Andere lichaamsbouw door vers vlees???" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel meikemeike 3 doggies

honden foto van meike

Als je ze te mager vindt, kun je best wat meer voeren. Hoeveel zijn ze afgevallen? Een goede vervanger voor vis is visolie, want vette vis geef je vooral voor de omega 3 vetzuren. Het komt vaker voor dat honden dunne ontlasting krijgen van vette vis, zeker als ze een hele maaltijd vis krijgen. Je zou ook kunnen proberen een halve maaltijd vis en de andere helft kvv te geven. Als je dat al niet deed. En anders kun je visolie geven.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

MARIEKE, misschien heb je hier iets aan.

Voedselfrequentie_____________________________________

Hondachtige, en met wolven als voorbeeld zullen niet elke dag over voedsel kunnen beschikken. Immers: een wolvenroedel vangt niet elke dag een prooi. Hun hele verteringsstelsel is ingesteld om zich één keer goed vol te vreten en om dan vervolgens enkele dagen achter elkaar te vasten. Het spijsverteringskanaal van een wolf en van een hond zijn identiek aan elkaar. Wolven zullen als ze ziek zijn uit zichzelf vasten. De energie die normaal verbruikt wordt bij de vertering, wordt nu ergens anders in het lichaam verbruikt voor herstel en groei. Het vasten bij zieke huishonden is iets wat je het beste kunt doen in overleg met een dierenarts.
Een hondenmaag is erg rekbaar, er kan dus erg veel voedsel in. Veel mensen voeren twee maal daags of zelfs vaker. Aangezien een hond zo'n 8% van zijn lichaamsgewicht aan voedsel kan opnemen zal een hond die vaker dan één maal per dag gevoerd wordt nooit een volle maag kunnen ervaren. Daarbij is een hondenmaag na zo'n 24 uur leeg en mensen die vaker voeren als éénmaal per dag geven hun hond voedsel terwijl er nog eten in de maag zit. Hier kunnen probleemeters door ontstaan omdat de maag nog halfvol zit. Het voeren van éénmaal per dag voor volwassen honden wordt dan ook aangeraden. Honden die een maagtorsie hebben gehad behoren niet te vasten, deze mogen zich immers niet helemaal meer vol eten. Deze honden kunnen het beste twee maal daags gevoerd worden.

Het voeren op verschillende tijden is ook belangrijk, ook als je jouw honden niet wilt laten vasten. Allereerst is dit natuurlijk veel natuurlijker: een wolf of hondachtige zal ook niet altijd op dezelfde tijden eten. Als je jouw hond altijd op dezelfde tijd eten geeft, neem als voorbeeld 5 uur dan zullen de maag en alle spijsverteringsorganen alvast sappen aangaan maken omdat deze immers voedsel verwachten. Geef je dus een keer later of vroeger eten dan normaal dan raakt het lichaam van streek: het weet zich geen raad met de maag en spijsverteringssappen en het maagzuur van de maag zal de maagwand gaan irriteren. Hierdoor krijg je honden die gaan overgeven. Als je op onregelmatige tijdstippen voert 'leert' het lichaam af te wachten om pas te gaan werken als er voedsel het lichaam binnenkomt. Dit is overigens ook al bewezen door de alom bekende experimenten van Ivan Pavlov. Hij stuitte op het verschijnsel dat men ook wel klassieke conditionering noemt. Bij zijn experimenten gingen zijn honden al speeksel produceren nog voor hij het voedsel had gegeven, en zelfs als hij zonder voedsel deed alsof hij ze ging voeren.

honden page profiel T & T  cockerduoT & T cockerduo

honden foto van T & T  cockerduo

ik heb het inderdaad nooit gehalveerd. Altijd 2 dagen van dit en 2 dagen van dat en zo door. Wellicht een idee om de makreel dan voortaan ten delen te geven.

Maar ja, mager: het gewicht is volgensmij niet heel veel minder. Maar het lijkt alsof de taille zo small is. Iets wat ik bij het granenvoer nooit heb gesignaleerd.

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor 3 doggies

honden foto van Helene en Tybor

Marieke,

Als je alleen maar vlees of gevogelte geeft moet je dan niet wat groente en fruit toevoegen.
ik begrijp er altijd uit dat je compleet moet voeren en niet alleen vlees.

honden page profiel T & T  cockerduoT & T cockerduo

honden foto van T & T  cockerduo

Dank je wel Willemijn, ik heb hier zeer zeker wat aan.

honden page profiel T & T  cockerduoT & T cockerduo

honden foto van T & T  cockerduo

" Marieke,

Als je alleen maar vlees of gevogelte geeft moet je dan niet wat groente en fruit toevoegen.
ik begrijp er altijd uit dat je compleet moet voeren en niet alleen vlees. "


Volgens de fabrikant hoefde ik geen groente/fruit toe te voegen. Dat was niet nodig. Eventueel hebben ze wel groenterollen, maar hij was daar zelf al niet zo'n voorstander van. Het zou ook enorm stinken, nog meer dan bij de natuurmix.

honden page profiel Lizy en de doggiesLizy en de doggies 3 doggies

honden foto van Lizy en de doggies

" Marieke,

Als je alleen maar vlees of gevogelte geeft moet je dan niet wat groente en fruit toevoegen.
ik begrijp er altijd uit dat je compleet moet voeren en niet alleen vlees. "


Vers vlees kan je volgens twee methodes geven. De eerste is BARF hier worden groentes in het menu opgenomen. De tweede is NRV waarbij men alleen maar vlees voert. Eventueel zelf groentes toevoegen mag maar hoeft niet.

honden page profiel KitaKita 3 doggies

honden foto van Kita

Een hond op versvlees veranderd inderdaad van lichaamsbouw, in de zin dat deze schraler wordt en gespierder, spieren zijn zwaarder als vet en daardoor zal er in het gewicht niet veel verschil zitten, kijk naar je zelf, als je veel sport en gezond eet, ben je zelf ook schraler minder lichaamsvet maar de weeg schaal geeft geen ondergewicht aan.
Een hond op brokken toont vaak vatsig en als een hond dan overgezet wordt dan zie je inderdaad weer lijn in de hond komen.
Hoevaak voer je per dag?

En dat van die makreel, sorry hoor maar dat heb ik nog nooit gehoord, je honden kunnen er niet tegen gewoon. En een tekort ook niet, Als ik zo naar de smaken kijk voer je TInlo, en dan is de makreel geen 100 % makreel, maar met de kip producten die daar nog door heen gaan.de helft van die worst bestaat nog geen eens uit vis, maar kip en dat krijgt je hond al uit de kip variant, natuurlijk variant en hert variant
Misschien eens een ander visje op de markt mee nemen. Haring, sardine, zalm, kijken hoe dat gaat.
Of een visolie over het eten

honden page profiel T & T  cockerduoT & T cockerduo

honden foto van T & T  cockerduo

@ kita: bedankt

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

Ik zou het niet als 'magertjes' omschrijven. Je honden krijgen door de soortgerichte voeding de lichaamsbouw en bespiering die ze zouden moeten hebben. Zet ze maar eens een tijd op complexe koolhydraten en je ziet ze weer 'groeien', maar vaak niet in bespiering.

Maar dat 'voorverwerken' waar die meneer op doelt, heeft niet zoveel met het schraal blijven van je hondjes te maken.
Mijn honden staan op zelf samengestelde voeding en krijgen ook nooit op dezelfde tijden hun eten.......tussen 12:00 uur en 20:00 uur. Afhankelijk van wat er gevoerd wordt, pas ik de tijden er op aan, omdat ze ook vastendagen krijgen. Ze krijgen dagelijks dik bevleesde karkassen en prooidieren en dat zorgt ook voor verzadiging en vulling van de maag, zodat de spijsvertering ook optimaal wordt benut en de rust wordt gegund. Gemalen voeding vliegt de maag uit en is ook heel snel uit het darmstelsel. Zolang je niet weet wat je exact voert, is het voor te stellen dat je voedingsstoffen gaat missen uit een gemiddelde gemalen voeding. Snippers en zeen afvalvlees hebben niet dezelfde voedingswaarde als dik bevleesde karkassen en prooidieren waarvan je zelf in de hand hebt wat je inkoopt. Dat je geen makreel meer voert, hoeft geen aanleiding te zijn dat je honden op vogeljacht gaan en van de grond vreten. Er zijn honden die pas zijn omgeschakeld van brok naar vers al dan niet zelf samengestelde voeding, die een zogenoemde 'koolhydraatverslaving' hebben. Dit kan dus voorkomen en door de jaren heen maak ik dat dus geregeld mee, de behoefte aan koolhydraat, omdat dat (te) abrubt uit het menu is gedumpt tijdens de overgang naar vers. Ik zou dus nooit durven beweren dat honden geen koolhydraten 'nodig' hebben, want er is geen 1 hond die de voeding hetzelfde opneemt en hetzelfde in behoefte staat.

Wil je bepaald gedrag daarmee voorkomen, dan zou je dagelijks een beetje boekmaag en een goede vuile pens bij kunnen voeren of (gefermenteerde) groentes, kiem- en kruidenmixen, rauwe honing etc. Of geregeld prooidieren met maag- en darminhoud. Vis vind ik wel waardevol in een menu. Mijn honden zijn echte vismonsters, dus ik doe ze er een enorm plezier mee om dat erin te houden. Makreel, wijting, kabeljauw, sardientjes etc. 1x per week is het voor hun 'visdag'. Een visvervanger is iets wat hoog in aminozuren staat en mineraalrijk is. Wild kan daarvoor in aanmerking komen, maar is niet voor iedereen beschikbaar. Mijn oudste hond krijgt om de dag groenlipmosselextract als natuurlijke pijnstiller, dat is vele malen krachtiger dan visolie, maar supplementeren met een koudgeslagen olie dat uit diverse vette vissoorten bestaat is zeker een optie, evenals het dagelijks toevoegen van Chlorella om indirect ook het vreetprobleem mee te verminderen.

Als je meer wilt weten over al deze problemen, de diverse voedingsbehoeftes, verschillen in vitamine- en mineraalopname enz., dan kun je veel op het forum lezen van www.rauwevoedingvoorhonden.nl

honden page profiel ellisellis 3 doggies

honden foto van ellis

Ik heb altijd gelezen/gehoord dat een kvv hond gelijkmatiger groeit, vooral als je natuurlijk al vanaf pup voert. Juist de brokken die gegeven worden voor snelgroeiende grotere honden, zijn helemaal niet goed. Jonge honden groeien daar te hard van....
Ik voer ook o.a. Tinlo en hier valt de groentemix juist in de smaak als afwisseling door bijv. de kip of natuurversie.
Daar zit wel makreel in. Dit zit erin: Verse gepureerde groenten, vers kippenvlees, verse makrelen, verse runderpens, verse boekmaag en verse kippenbotten.
Zalmolie is ook rijk aan omega3-vetzuren.
Je kunt altijd iets meer voeren. Omdat vlees zo goed wordt opgenomen en ze daarom niet zoveel poepen, kun je goed zien of ze niet snel te zwaar worden.

honden page profiel T & T  cockerduoT & T cockerduo

honden foto van T & T  cockerduo

Om terug te komen op de vraag van Kita, ik voer idd Tinlo.

En ik zal me eens orienteren op hetgeen hierboven wordt benoemd.

Iedereen bedankt voor de waardevolle tips.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Andere lichaamsbouw door vers vlees???" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: blaffen in nieuwe buurt
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^