tuinspecialist gezocht

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel PepperPepper

honden foto van Pepper

Hallo!

Ik hoop dat er onder jullie mensen zijn die meer verstand hebben van tuinieren dan ik, die net een roos van een tulp kan onderscheiden O-)

Ik heb achter geen echte tuin, maar een terras. Ligt op het zuiden, dus vanaf 12.00 uur de hele dag zon, mits die dan eens schijnt.

Nu zoek ik vaste planten, geen eenjarige, die ik in potten kan zetten en die niet giftig zijn voor de hond.

Wie kan mij helpen?

Groetjes,
Jacqueline

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "tuinspecialist gezocht" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel MaritMaritgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Marit

Tuinspecialist? Daantje kan heeel goed tuinieren O-)

Maar die haalt de planten uit de tuin en neemt ze het liefste mee naar binnen. Of ze graaft vast een gat in de tuin, waar ik een plant in kan zetten (die ik nog wel moet aanschaffen op dat punt).

Ik heb geen idee van planten.. Maar als je er 1 in gedachten hebt, kan ik je wel zeggen of hij giftig is of niet :-) (tenminste, voor heel wat soorten planten).

Ben benieuwd, als je nog hulp odig hebt, houdt Daan zich aanbevolen O-) O-)

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ja Kyra, ik kan je wel helpen, ik heb ook een tuin op het zuiden, alleen maar zon, en alleen maar tegels, lekker voor dr hond, mijn tuin is vijftien meter lang en tien meter breed, aan de rechte kant heb ik een grind bak gemaakt van ongeveer twee meter breed en vijftien meter lang, {daar mag de hond altijd in plassen, een maal in de week een emmer chloor in de gieter erover heen en heerlijk fris weer} daar staan mooie bakken met HORTENSIAAS is, die blijven zeker vijf jaar lang mooi. heel de zomer bloemen, wel veel water geven, je kan ze ook in de grond zetten, maar hoeft niet. dan heb ik nog midden in de tuin een grote bak ongeveer anderhalve meter bij drie meter , ook met hortensiaas, afgezet met een rij stenen, zodat de hond weet, eruit blijven. een boompje voor de schaduw, een leylandia, bij de kweker gekocht voor zes euro, lekker laten groeien solitair, heb je schaduw van. en garaniums aan de schutting, zo heb ik dus toch een tuin met tegels en bloemen, het hele jaar door, in de winter niet snoeien, laten zitten de dode bloemen, in het voorjaar afknippen, en weer de hele zomer bloemen.
willemijn

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

Zat ook aan de hortensia te denken. Is eigenlijk een hele makkelijke plant (met mooie kleurige bloemen) alleen om dat hij heel de dag op het zuiden staat zal je wel flink water moeten geven (maar 1 of 2 dagen overslaan redt hij ook nog wel, sla zelf vaak vaker over maar bij mij staan ze in de volle grond). Inderdaad zoals willemijn zegt niet snoeien maar in het voorjaar dode bloemen eruit en hij staat er daarna weer prachtig bij.

Groetjes Elvira

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

elvira, is dat jouw tuin ? hihi
ja in de volle grond staan de hortensiaas nog mooier, maar ik heb van die specie kuipen gekocht, lekker in de aanbieding, en bekleed met fleurige matjes, die je gebruikt om in je kasten te leggen waardoor je kopjes niet schuiven, toch fleurig. en ik ben gek op hortensiaas, lekker de hele zomer bloemen, en in zo,n bak gaan ze zeker vijf jaar mee, nog wel langer als je ze goed verzorgd. leuk jouw reactie.
willemijn.

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre** 3 doggies

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Hoi,

Misschien heb je hier alvast iets aan..

http://www.kc-delft.nl/artikel/planten.html

Lieve groet, Ilja

honden page profiel DeniseDenise 3 doggies

honden foto van Denise

Hortensia (hydrangea paniculata) , is giftig (bol en zaad), Vergiftigingsverschijnselen/ symptomen hiervan zijn: Braken, diarree en effect op de bloedsomloop.

honden page profiel geen lid meergeen lid meer 3 doggies

honden foto van geen lid meer

hoi hoi

ja klopt wat denise zegt die zijn giftig voor je hond
john heeft heel lang gewerk bij een bloemenzaak
en zegt dat je een rozenboompje kan zetten of een coniveer dit zijn vaste planten en niet 1 jarig
ook kan je een hedra neer zetten
zat het hem ff te vragen onder sport hihi
dus meer weet hij er ff niet

groetjes elly en spikey

honden page profiel LiesbethLiesbeth 3 doggies

honden foto van Liesbeth

Ik heb ook een tuin op het zuiden, Bo houdt de borders bij, eet de bloemknoppen op. Gaat soms voor de planten liggen als een plantenschaar en knip,knip,knip of haalt als Daantje alles eruit en sleept ze naar binnen.

De planten in mijn tuin ken ik niet allen van naam. Wel staan er korenbloemen, laurierstruiken, hortensia's, ribes, witte ster, magnolia. gele theeroosjes,.......enenen niets in potten......

Maar ook Bo wil je wel helpen


:-D

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

wist echt niet dat hortensiaas giftig waren, heel mijn leven honden gehad, ook Bams eet er niet van, zelfs niet toen ze puppie was, wel heeft ze een paar maal de planten eruit gehaald, gelukkig niets van over gehouden.
kan als je toch hortensiaas wilt hebben, en je hond is nog een puppie, wat gaas erom heen zetten totdat de pup volwassen is, volwassen honden komen er echt niet aan.
wel bedankt voor die tip.
willemijn

honden page profiel Jannie Jannie 3 doggies

honden foto van Jannie

Dat van de hortensia wist ik ook niet. heb ze wel in de tuin, maar Bas komt hier niet bij. Verder heb ik een beukenhaag, een appelboompje, een hazelaar en aardbeien. Vooral de laatste geen aanrader. Ze worden voor consumptie ongeschikt gemaakt doordat Bas met enige regelmaat zijn poot omhoog doet bij de aardbei. Ik heb hem nog in de grond staan, maar zou hem in een pot en wat hoger kunnen zetten O-)

Groetjes Jannie.

honden page profiel PepperPepper

honden foto van Pepper

Bedankt allemaal voor jullie antwoorden. Momenteel is het weer hier slecht, maar zo gauw ik weer in "tuinstemming" ben en het zonnetje schijnt ga ik maar eens tuincentrumshoppen :-)

Groetjes,
Jacqueline

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "tuinspecialist gezocht" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^