derde x in de week is mij pup goed gebeten ! ben er klaar mee

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

mike (Gast)

Beste mensen ,

Ik heb hier een acount Mike /Papi rednose stafford pitbull whatever ! alleen ben mijn wachtwoord kwijt ?MODS? .

Nu is mijn pup 4 mnd ,de eerste paar weken liep hij op een veldje bij mij achter en werd hij aangevallen door een collie ,niet eens op spelende wijs . pup 2 gaatjes in zijn nek en gehecht !

2de x in mijn eigenhuis met een andere oppas hond staffie

Vandaag de 3de x na een dagje werk op het strand waar ik mijn hond altijd mee na toe mee neemt en op de binneplaats vrij rond kan rennen super relaxt ! Maar nu ben ik klaar met werk loop ik met hem even over de boulevaar (aangelijnd) en komt er een herder langs en eerst snuffelen en daarna grijpt hem hem vol in mijn pups gezicht weer 2 gaten in voorhoofd en in nek ! tja .......

Nu zal ik er even bij zeggen ,ben absoluut niet onervaren met honden ,en mijn pup is zo sociaal als het maar zijn kan en laat hem pas ruiken bij anderen honden op het moment hij zelf erg rustig is en niet te enthousiast .

Maar sinds vandaag word mijn hondje erg voorzichtig met anderen honden en ja 4 mnd en nu en al 3 x gebeten .ik word er best ziek en verdrietig van omdat het hondje een plekje heeft bij mij en hem zo goed mogelijk probeert te beschermen maar nu weet ik het even niet meer . soms denk, ik was hij maar volwassen en dan laat ik hem gewoon los maar dat is een foute instelling maar ja hoe vaak kan je op iemand zijn tenen trappen ?

wat nu mensen ,... en wat doen met honden die zo zijn politie bellen ? eigenaar een paar okkies geven ?

bedankt
mike

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "derde x in de week is mij pup goed gebeten ! ben er klaar mee " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Mike, ik zou je pup nu echt heel bewust veel in contact gaan brengen met stabiele en vooral sociale honden. plaats hier desnoods een oproep voor een ontmoetingen met sociale stabiele honden. (1 per keer he) Je pup zit in een cruciale leeftijd en het is nu belangrijk dat hij ook vooral positieve ervaringen gaat meemaken.

Zijn er zoveel asociale honden in jouw omgeving of is er iets met je pup wat dit uitlokt? Dat zou ik zeker de moeite waard vinden om uit te zoeken.

En als laatste...verschrikkelijk rot joh, voor de pup maar ook voor jou. Dit is nou juist wat je niet wilt voor je hond en jezelf.

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa

ondanks dat je het grotendeels niet in de hand hebt en wat je wel hebt doe je, je pup laten benaderen, wachten tot hij rustig is zou ik echt zorgen dat het niet meer gebeurt. begrijp je frustratie maar ja boos worden lost niks op. ik hoop wel dat de andere eigenaren je rekeningen hebben betaald.
inderdaad zoals hierboven, zorg voor wat sociale honden en probeer even de twijfel gevallen te vermijden. wat weer zo jammer is, wanneer dit zo door zal gaan en jouw hond een pittbull!!! eens wat terug doet, hij het heeft gedaan.
jouw pup is nu ook een beetje zn krediet kwijt aan het raken dus andere honden zien hem niet meer helemaal als baby.
maxje van mij heeft het ook niet zo op alle pups van deze leeftijd alhoewel ik moet zeggen wanneer ik de geselecteerde pups als volwassenen tegen kom blijken ze ook aardig pittig te zijn geworden.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

ja daar gaan we dan he, drie keer gebeten, bij mij is dat ook gebeurd, ik was er klaar mee met een maal.
mijn hond was negen weken, in de buik gebeten terwijl ze op de rug lag, en ja wat ik gedaan heb ? niet meer bij anderen honden gehouden, alleen de honden die ik kende en die vriendelijk was, nimmer meer naar vreemde honden laten gaan. dat heb ik niet meer gedaan, tot ze volwassen was, was het afgelopen.

en ze is sociaal gebleven. ook Bamse heb ik met haar pup tijd zo ver mogelijk van anderen honden weg gehouden, alleen honden waar ik voor 100 % vertrouwen in had mochten in haar buurt komen, selectief te werk gaan, vreemde honden niet in de buurt laten komen, en zeker niet als je pup is aangelijnd. jij bent er voor om je hond te beschermen tegen rare vreemde honden, jij weet ook niet wat die hond doet.

zoek betrouwbare honden op waarvan je zeker weet dat dit niet meer kan gebeuren.

mike (Gast)

Bedankt lieve mensen voor het reageren !

Ik ga nu ook een beetje selectief te werk met andere hondjes ,ga vanaf nu gewoon met honden die mijn pup goed trekken .

op weg naar het bos !

fijn weekend iedereen !


:-D

groetjes
mike

honden foto van Nantastic!© Casa di Coontastic

Gossie, tis zonde voor het diertje... :'(

Ze horen nu juist positieve ervaringen op te doen, zoveel keer gebeten worden is niet echt bevoordelijk voor het sociale gedrag van je hondje... Dus ik zou ook zeker je hondje de komende periode alleen met honden in contact laten die je ook echt kunt vertrouwen... Het is zeker een hele goede optie om hier een bericht voor te posten met de omgeving waar je vaak gaat wandelen, wellicht dat er mensen hier op het forum aanwezig zijn die met hun hondje er voor willen zorgen dat jouw hondje weer positieve ervaringen krijgt!

Veel succes!

mike (Gast)

hee Nan ,

Ja dat heb ik al een x gedaan van wie er uit den haag komen maar ...? hahaa

Maar gaat gaat goed komen heb net familie en vrienden gebeld voor een honde dagje in het bos ! lekker weertje ook vandaag ervoor !

Ik moet zeggen dat hij het wel goed maakt hij loopt hier rond of er niets aan de hand is !

groetjes ;-)

honden foto van Nantastic!© Casa di Coontastic

Ik woon in Zeeland, dat is niet naast de deur, anders hadden we de honden lekker kunnen laten ravotten...

Ik hoop dat je hondje nu alleen nog positieve ervaringen gaat krijgen en dat de bijtende honden tot het verleden behoren :-D

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

veel plezier MIKE , komt wel goed, let jij maar goed op hondentaal van anderen, dan zie je gauw genoeg of de hond vriendelijk is of niet.

en met familie naar het bos, dan ken je de anderen honden ook wel, heeft je pup toch een fijne wandeling.

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman

honden foto van corrie koopman

Wat erg dat de hond nu al 3 keer is gebeten.
Veel wandel plezier vanmiddag.En ik hoop voor je dat de pup er geen nadelige evolgen van krijgt.

honden page profiel dianadiana

honden foto van diana

vrezelijk dat je pupje al drie keer is gebeten.ik zal ook ten einde raad zijn hoor.door zulke mensen en honden zal jou hondje verpest worden. en dan vinden ze het gek als die straks volwassen is en andere honden aanvalt.

maar ik ben het wel verder met die andere voorgangers eens. laat je pup alleen nog maar met honden omgaan die je voor de 100% kunt vertrouwen.

en ik hoop dat je dit nooit meer mee hoeft te maken.

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Dat is erg vervelend, zeker in de puppy periode, dat kan er flink in hakken. Ben het er mee eens dat je het best honden uit kan kiezen waarvan je weet dat deze sociaal genoeg zijn om bij je pup te laten.

Houd hier op het forum ook de georganiseerde wandelingen in de gaten, is altijd een leuke groep met normale en sociale honden, ideaal om pups bij te socialiseren.

Veel succes met alles!

honden page profiel Jenneke88Jenneke88

honden foto van Jenneke88

Ik had een korte tijd geleden een post gemaakt dat mijn oudere hond de nieuwe puppy beschermt. Nu hoorde ik vanmorgen dat één van die honden waar mijn oudere hond de pup tegen beschermt naar een andere jonge hond heeft gebeten. Maar een geluk dat die door Django's gedrag nooit bij mijn pup in de buurt is geweest....

honden page profiel sorayasoraya

honden foto van soraya

wat nu mensen..eigenaar een paar okkies geven?

Ik lig dubbel :-D Dat zou een optie kunnen zijn,maar vaak zijn de honden die een pup zo hard bijten zijn zelf erg gespannen,en raadt eens hoe dat komt...

Probeer je hond gewoon niet te laten snuffelen als de honden aan de lijn zijn.Maar de herder was los hè ,en jouw pup aangelijnd..?OOk niet netjes van dat baasje dan!Zei dat baasje nog iets van de herder?
Je zal denk ik ook iets duidelijker(a.u.b niet hatelijker,want daar kan een mens zo verdrietig van worden) moeten worden naar die mensen toe,is jou hond aan de lijn ,dan alvast zeggen dat je liever hebt dat de loslopende hond wordt aangelijnd(trouwens een hond mag toch niet los op de boulevaar!)en vraag gewoon aan de mensen op afstand of de hond met pups kan,dan heb je toch al meer zekerheid.


Verder wat anderen al zeggen,zoek stabiele honden op.

Ik las in je andere topic over de hond waar je welleens op past en dat zij niet wilt dat jou pup in haar buurt komt.Ze wil op dat moment rust,zolang jou pup wel door het huis kan lopen waar hij wilt en zij rustig blijft liggen,is er niks aan de hand en zal je pup moeten respecteren dat zij alleen rust wilt.

honden page profiel annemieke&nakannemieke&nak

honden foto van annemieke&nak

Mike,je moet denk ik ook goed naar de bazen kijken.
Dat is wel jammer maar het is wel beter.
Er blijven n.l mensen die het wel leuk vinden dat hun hond,een ander pakt.
Dat zijn vaak van die lui,die thuis niks te vertellen hebben,en zo hun onzekerheid camoufleren.
Mensen met opgetrokken schouders,of in een bochtje de schouders naar voren?Wegblijven! :-)
Dat kan een hoop narigheid voorkomen,ook wij mensen hebben lichaamstaal.

honden page profiel Laura & RobbieLaura & Robbie

honden foto van Laura & Robbie

wat vervelend.
zoals de andere hier al gezegd hebben.
alleen bij sociale honden laten

mike (Gast)

TOP veel berichten zeg !

Alles is goed gegaan ,in het bos geweest ,sappies gedaan .

Honden hebben allemaal gerend gespeelt in de schaduw gelegen ,gedronken, niet schuw meer ook niet tegen vreemden honden .ik heb hem toch bijna de hele dag los gelaten hij moet wel weten dat ik hem vertrouw en op commando kort blijven ging weer super ! heeft hem goed gedaan zo een dagje !

het is dat ik veel met hem bezig ben met het trainen en krijg toch het idee dat zijn karakter er door sterker is geworden !

bedankt mensen voor het lezen en antwoorden !

fijn weekend allemaal

mike

honden page profiel maxlisamaxlisa

honden foto van maxlisa

fijn dat jij en je hond een leuke dag hadden, lekker zo doorgaan.

honden page profiel chrischrisgoedgekeurde fokker

honden foto van chris

Probeer voordat je zelf heel gespannen en agressief te wordt (politie en een paar okkies), eerst eens te analiseren waarom je hond drie keer gebeten is?

Waren het reuen of teven die beten? (van nature kunnen teven heel anders reageren dan reuen, als al de eigenaren dit niet weten, wees hier dan zelf van op de hoogte en houd er rekening mee. Ik laat nooit een pup zomaar naar een vreemde teef toegaan)
Welke signalen gaven zij?
Welke signalen gaf jouw hond?
Welke signalen gaf jouw hond mischien niet?

Je eigen agressie en ook voor de honden voelbare spanning, zal zeker geen positieve bijdrage zijn. En daarbij zeker geen oplossing voor dit probleem geven.


honden page profiel Sarah GroenSarah Groen

honden foto van Sarah Groen

Hi Mike,

Fijn dat het een goede dag was. Mijn hond is als pup ook in het Haagse bos aangevallen door 2 honden.

Ik ga daar ook echt niet meer heen voor ontmoetingen met sociale honden zijn er daar wat mij betreft echt te veel die vervelend zijn zonder baasjes in zicht.

honden foto van ׺°”˜`”°º× Jacq van Sil & Sterre ׺°”˜`”°º×

Ik geef je geen advies, Mike. Er zijn genoeg mensen hier met goede adviezen. Ik wil je alleen zeggen dat ik het me zo goed voor kan stellen dat je hart breekt als je goedwillende pup al zo vaak gebeten is. Die arme lieverd. Geef je lieverd maar een dikke knuf van ons!!!

Liefs Jacq - Sil - Sterre

honden page profiel ..

honden foto van .

hey mensen ! echt top zoveel berichten ,heb ook een nieuw acount aangemaakt en

@ chris de collie was een reutje van 2 en tijdens het kennis maken (snuffelen/ruiken) ging het fout

en de stafford teefje ja dat gaat stukje bij stukje beter ,buiten of in het bos gaat het top mits hij niet aan ze speetlje of stok komt maar mijn pup weet tot hoe ver hij kan gaan en doet gewoon zijn eigen ding .met de tijd gaat het goed komen .

de duitse herder was een reutje ,ook tijdens het ruiken snuffelen mijn pup liet nog een klein plasje los van onderdanigheid /blijdschap . dus bij deze zou ik het ook niet weten .

groetjes,...

honden page profiel Nel Nel

honden foto van Nel

Wat zielig voor je hond :'( :'( :'(
drie keer tis toch wat... :'(

honden page profiel JonneJonne

honden foto van Jonne

Oh ja zooo vervelend!! Hier hebben we het ook meegemaakt en onze hond heeft er wel wat qua gedrag aan overgehouden.
Zo jammer is dat he, ben je zelf zo goed bezig met je pup: lekker socialiseren etc. en andere mensen weten dit in één klap voor je te verpesten.
Ik zou ook alleen honden die je écht vertrouwt laten snuffelen aan je hond. En ook maar één tegelijk. Andere honden kun je wel op afstand laten kijken, maar niet naartoe laten gaan hoor! Oh en komt er een hond op je afgerend, zou ik met je pup weglopen. Misschien desnoods wel optillen (weet niet hoe zwaar je hond is?).
Wij zelf hebben het namelijk meegemaakt dat ik lekker aan het spelen was met onze hond en er ineens uit het niets een andere hond aangerend kwam en zo op onze hond dook!! Had toen spijt dat ik haar niet opgetild had

honden page profiel MarcellaMarcella

honden foto van Marcella

wat vervelend zeg...

weet je er kan zo veel aanleidingen zijn daardoor het elke keer gebeurt...

je hond kan namelijk iets over zich heen hebben dat de andere niet aanstaan ( een bepaalde signaal of energie wat wij niet kunnen zien ) en dat ze daarom zo doen... maar voor zover is weet mag een volwassen hond een pup niet aanvallen...
ik weet niet zo goed wat je ermee aan moet doen... als het nou elke keer dezelfde hond is dan kan je voor die hond een aangifte doen maar omdat het andere zijn weet ik het echt niet...
of je zou eens met een gedragstherapeut moeten praten en het verhaal voorleggen...
het kan ook zijn dat de honden zo op je pup reageert als hij aan de lijn is...

ik wens je veel suc6 met deze mysterie om op te lossen ( hoop dat het je lukt... )

honden page profiel GeenZinMeerGeenZinMeer

honden foto van GeenZinMeer

Ik zou naar een hondenschool gaan en hem direct met pups laten spelen van zijn leeftijd!
Ik laat mijn honden ook niet in de buurt van bull achtigen en herders (behalve de witte). Dit is een bewuste keuze en zegt iets over mij maar ik heb teveel negatieve ervaringen met deze rassen. Je moet je hondje beschermen en altijd vooruit denken.

honden page profiel ..

honden foto van .

" Ik zou naar een hondenschool gaan en hem direct met pups laten spelen van zijn leeftijd!
Ik laat mijn honden ook niet in de buurt van bull achtigen en herders (behalve de witte). Dit is een bewuste keuze en zegt iets over mij maar ik heb teveel negatieve ervaringen met deze rassen. Je moet je hondje beschermen en altijd vooruit denken. "

bull achtige wil je hem niet in de buurt laten ? terwijl mijn pup een pitbull achtige is :'(
en ja hij is ook gebeten door een herder maar hier in de straat loopt ook een herder maar dat is alleen maar spelen geblazen!

ik snap best wat je bedoelt maar je kan een hond niet weghouden bij een bepaald ras dat is hetzelfde als je tegen je kinderen zegt je mag niet met buitenlanders omgaan want die zijn slecht ?!? je kan NIET alles over 1 kam scheren

groetjes,

honden page profiel Janaida & MikaJanaida & Mika

honden foto van Janaida & Mika

Hoi Mike best vervelend wat jou pup is overkomen. Wat ik zelf heel fijn vond was het puppie speeluurtje van onze hondeschool om je pup te socialiseren. Dat is elke zaterdag en is ook nog eens gratis. Daar hebben wij volop gebruik van gemaakt met onze pup en verder speelde ze met volwassen honden die wij kenden en waarvan wij dus ook de baas kenden.

Ik weet wel dat aangelijnde honden toch vaak wat gestresster op elkaar reageren dan los, maar een volwassen hond hoord een pup niet te bijten dat is niet normaal naar mijn idee. Ik merk ook dat mijn hond op de ene hond anders reageert dan op de andere. Soms heb ik ook het idee dat de baas daar ook debet aan is. Sommige bazen zijn heel onzeker of gespannen en ik merk dat Mika dan wat feller reageert op de bij behorende hond dan op zelf bewuste baas en hond. Soms is de interactie tussen honden ook zo snel dat je dat als mens (ik dus) niet zo snel oppakt en en word er uitgehaald. Maar mijn hond loopt meestal aangelijnd en heb ik er altijd controle over maar over het algemeen is ze heel sociaal..

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

Wat ontzettend vervelend voor jullie.
Mijn Mexx werd als pup nagenoeg elke week gegrepen door andere honden, reuen teven, groot, klein en dat ging gewoon door toen hij ouder werd, alleen toen waren het alleen kleine honden en reuen die hem grepen...
Mexx heeft er een tik van gehad later (3,5 was hij toen hij het zat was).

De volgende pup komt dus ook niet meer in aanraking met vreemde honden. Iedereen zegt dat zijn hond lief is, maar de helft kent blijkbaar zijn eigen hond niet..
Goed selecteren en je pup beschermen is mijn advies

honden page profiel ..

honden foto van .

Beste Janeida & Mika

Dat is zeker een goed alternatief, een vrij speel uurtje op de pup cursus .
Alleen het probleem bij is dat er veel pup cursussen hier in D-H hem niet accepteren vanwege pitbull achtige .
Dat kom ik steeds vaker tegen .er zijn er een aantal maar die willen hem in eigen kring trainen in de tuin b.v maar dat zie ik allemaal niet zo zitten ! wel is er 1 waar ik naar toe ga zodra hij 6 mnd is ,dan gaat er een cursus van start bij martin gaus in zoetermeer waar ik naar toe ga . mensen hou kritiek aub voor je over deze school want daar zijn de meningen over verschild.

Ver wil ik nog even kwijt dat als er mensen zijn die dit ras willen aanschaffen er goed over na moeten denken .
Ik bedoel hier mee dat er mensen een boog om je heen lopen( nog wel een pup ) .

9 van de 10 scholen hem niet aannemen vanwege het ras .

En het zijn vooral de vooroordelen van de mensen waar je tegen moet kunnen .

Soms lijkt het wel of je achter de feiten aanloopt , ik neem hem af en toe mee naar een schoolplein en laat ik hem rustig zitten of liggen en dat de kindjes met hem kunnen knuffelen maar zodra er toezicht bij komt word het je verboden ,of de kinderen worden met bangigheid weggehouden !

Het klinkt of ik er geen plezier aan heb ,maar integendeel, ik geniet elke dag van mijn pikkie ,maar nu er zoveel broodfokkers zijn .moeten mensen iets meer selectief te werk gaan .en goed kijken wat de voor en nadelen zijn van een bepaald ras . kijk maar is in het dierenasiel hoeveel honden er gedropt worden !

groetjes

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "derde x in de week is mij pup goed gebeten ! ben er klaar mee " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Leuke reclamehonden!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^