Pup is in de tuin feller dan binnen.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel marika rozeboommarika rozeboom

honden foto van marika rozeboom

Hey hallo iedereen,
Ik ben zojuist lid geworden van dit forum, en dus helemaal nieuw hier, al heb ik wel al heel vaak de forums gelezen over het een en ander. Maar ik zit zelf met een vraag en ben lid geworden om te kijken of jullie mij kunnen verder helpen.

Wij hebben thuis een mechelse herder van nu 12 weken oud, een vrouwtje.
De pup is behoorlijk bijterig en dat is natuurlijk normaal bij pups dat begrijp ik.
De pup blijft ook vaak uitproberen of die mag bijten en is absoluut geen opgever hierin, ik en mijn moeder hebben in het begin geprobeerd haar te negeren, maar dat werkte niet echt bij een hondje als deze aangezien je echt pijn hebt als die bijt, ook als is het speelsheid. Negeren werkt dus niet :'( .
Nu zijn we maandag voor het eerst naar puppycurcus geweest, en die mevrouw is ook hier geweest om eens te kijken wat we eraan kunnen doen, en die gaf aan dat we haar om de snuit moesten pakken, maar niet knijpen, koppie naar beneden doen en grommen, dit doen we dus ook. Dit helpt ook gedeeltelijk wel, als we heel hard au roepen laat ze meestal, maar niet altijd los. Haar apart zetten als ze bijt helpt vaak het beste en als ze dan weer binnen komt doet ze wel weer normaal. :-)
Vaak hadden we de neiging om best wel over te gaan op boze toon te reageren omdat het bijten zeer doet en dan raakt je geduld eerder op... maar als we ook zeer kalm blijven gaat het ook al stukken beter.

Nu had ik echter wel nog twee vragen, de pup bijt veel vaker en harder mijn moeder dan mij, het lijkt wel of die telkens haar moet hebben, waar kan het aan liggen dat ze telkens hetzelfde slachtoffer uitzoekt?

En ik heb het gevoel dat binnen ze wel door heeft, dat wij de baasjes zijn en houdt ze meestal wel op met bijten, maar als ze buiten in de tuin komt is het een ander verhaal, als ze buiten in de tuin speelt en wij gaan ook naar buiten, valt ze soms vanachter aan in knieholtes, hangt in de broekspijpen, bijt in de tenen als je slippers aan hebt etc, maar buiten stopt ze minder snel als je haar waarschuwt of rustig toespreekt of los zegt, soms gaat ze dan zelfs nog meer bijten, en ook harder bijten dan waar ze al mee bezig was, dus in de tuin is ze stukken feller dan binnen, ik was benieuwd, of iemand hier op dit forum mij kan uitleggen, waarom ze steeds mijn moeder bijt, dus waarom een hond steeds een iemand moet hebben, en waarom ze in de tuin stukken feller word?

Kan iemand mij helpen, of heeft iemand een gouden tip om het bijten te laten stoppen?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Pup is in de tuin feller dan binnen. " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel marijemarije

honden foto van marije

Hallo,

Ik herken het probleem. lynn heeft het heel lang gehad. nu heeft ze gewisseld en is het praktisch over (behalve als ze na het spelen een beetje door draait, maar goed.... ;-) )
Een paar tips:
- als ze begint te bijten, waarschuw je haar een paar keer. Luisterd ze niet? zet je haar in de bench,want dan is ze toe aan rust.
- Hoe vaak wandel je met je hondje? Bij Lynn had meer beweging ook een goed effect. ze kunnen hun energie dan op een andere manier kwijt.
- als ze in je been bijt; negeren. gewoon met je gezicht van haar af gaan staan en net zo lang wachten totdat ze ophoud. Kan lang duren, maar met veel geduld werkt het echt!!!

dat ze telkens hetzelfde slachtoffer opzoekt heeft (volgens mijn hondenschool) te maken met wie ze als baas zien. eigenlijk moet je het als compliment zien dat ze je vaker bijten (ik zag dat ook niet zo als ik weer met een aantal blauwe plekken rond liep, maar het schijnt dus wel een compliment te zijn...)

zoals ik het wel lees is je hondje wel nadrukkelijk aanwezig of niet?? ;-) denk dat je wel heel conseqeunt moet zijn....

succes

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Nu zijn we maandag voor het eerst naar puppycurcus geweest, en die mevrouw is ook hier geweest om eens te kijken wat we eraan kunnen doen, en die gaf aan dat we haar om de snuit moesten pakken, maar niet knijpen, koppie naar beneden doen en grommen, dit doen we dus ook

Bovenstaande zou ik dus zelf niet doen. Wij zijn geen honden, wij kunnen toch echt niet grommen hoe een andere hond een pup even op zijn plek zou zetten hoor.

Haar apart zetten als ze bijt helpt vaak het beste en als ze dan weer binnen komt doet ze wel weer normaal.

Hieruit (bovenstaande) blijkt dus dat de pup meer rust nodig heeft. Ik denk dus ook duidelijk dat dit de juiste aanpak is. Begint ie te bijten, te happen oftewel hyper te worden? Direkt apart doen, kan ie lekker uitrusten.

Denk er aan dat een pup nog veel rust nodig heeft. Men is vaak even leuk aan het spelen met de pup en voordat je het weet is de pup alweer vrij hyper. Probeer dit vóór te zijn, probeer een schema voor jezelf en de pup te maken.

Buiten spelen is voor een pup meestal nog intensiever, er komen nog meer indrukken op hem af.

Als ie buiten direkt weer in de broekspijpen hangt zou ik hem eerst afleiden met een speeltje - werkt dit niet? Dan gaat ie in de bench voor rust.

Suc6 met je pupsel :-D

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Hoi,..

Je pup heeft veel meer rust nodig..
Regelmaat en rust..

's morgens uit even plasen poepen even wat kleine oefeningetjes zoals roepen en komen, thuis komen; eten in de bench aanbieden en twee uurtjes slapen..
Zo doe je dit, gemiddeld 3 keer per dag met slapen in de bench..
Iedere keer als hond moet eten gaat hij er na slapen..de hond is dan uit gewesst krijgt eten en moet eten verteren en de prikkels verwerken in de bench, in de slaap...

Ik raad je ook ten strengste aan de hond NIET over de neus te pakken..
Grote kans dat je hond dan écht gaat bijten..
Wij zijn geen hond en hondentaal is zo subtiel dat wij dit NIET kunnen nadoen..
We zijn altijd te laat, hebben er niet de juiste gezichtsuitdrukkeng bij..enz enz...

Als je dit soort rassen zo opvoed krijg je er een mega klus aan, gooien ze de kont tegen de krib...
En dit ga je verliezen..
Je vangt meer vliegen met stroop dan met azijn..
Wordt het 'vriendje' met je hond niet de 'boeman'.. ;-)

Dit soort honden zijn 'als was' in je handen als je er vriendelijk mee omgaat..
Doe jij hard dan zal de hond de uitdaging aangaan en jouw ook uitdagen wie er het hardste kan bijten als jij de hond pijn doet, in de nek grijpt..
Trekken, als jij de hond steeds terug trekt of aan de lijn laat trekken..
Blaffen als jij een luide stem tegen je hond opzet..

Deze hond moet je juist subtiel opvoeden..
Vriendelijk, wel consequent, grenzen aangeven, duidelijk zijn, veel rust, veel regelaat...
Een gewone halsband, geen wurgketting..
Leer dat de hond naast je kan lopen..

Speel nooit met je handen met de hond maar met een speeltje..
Ga niet op de grond zitten bij de hond als hij in een speeluurtje is..
Vraag niet te veel aan de pup, dat worden ze gestresst van..
Gestreste hond gaan juist bijten en overprikkelt raken..

Werk met kleine stoffelijke beloninkjes om de hond te manipuleren wat je van de hond wenst..
Kaasje voor de neus en je loopt er zo het hele huis mee door...
Zo kan je dit met alles doen..

Beloon de hond als je roept, de naam noemt..

Rust, regemaat, consequent, rustig en vriendelijk zijn..
Het is een baby hond die heel veel rust moet hebben..

Hoop dat je er wat aan hebt..

Succes

honden page profiel simba en perrasimba en perra

honden foto van simba en perra

Heel herkenbaar. Wij hebben simba van toen hij 7 maanden was uit het asiel. In het begin beet hij mij ook. En altijd meer mij dan de anderen. heb er nog een litteken van. Hier was het dus ook de mama die slachtoffer werd. Maar je moet je er tegen verzetten zodat hij begrijpt dat het niet mag. Als ik hard ai riep dan stopte hij even en ging direkt daarna weer net zo erg door. Ik heb echt moeten laten zien dat ik de baas was en hem als het te erg was wegzetten of in het ergste geval hem even op de grond duwen en hem kalm laten worden. En nu is hij uitgegroeid tot de liefste hond die je kan bedenken. Hij heeft nog altijd wel ruwe kanten maar die nemen we er graag bij. Veel succes voor je moeder want dit is wel een vervelende tijd maar er komt beterschap

honden page profiel Lizy en de doggiesLizy en de doggies

honden foto van Lizy en de doggies

Hoi,

Ik heb momenteel ook een pup... Twister. Twister is heel druk in koppie en zit dus snel vol. Waarschijnlijk is dit ook het geval bij jullie pup. De clou is ze dus heel veel rust te geven. Zodra je merkt dat ze doorslaat in haar gedrag, dus veel gaat bijten en springen, is dat een teken dat het koppie vol zit en zet je haar dus rustig in de bench of in een aparte ruimte om verplicht te gaan slapen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Pup is in de tuin feller dan binnen. " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: overgeven
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^