Arme, arme Déru!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwint

Déru had al bijna 14 dagen last van haar voorpoot! Ze hinkte en probeerde de poot te ontlasten. Ik vermoedde een gekneusde teen en zette een homeopathisch middel in, maar dit hielp maar gedeeltelijk! Ze heeft dit wel vaker gehad . Een van haar teentjes van de voorpoot is met 5 maanden gedeeltelijk geamputeerd. Déru is met 3 weken over de rug van haar moeder uit de werpkist gekropen en achter de deur gaan liggen. Toen ik binnenkwam en de deur (opdekdeur) weer sloot zat zij er met haar teentje tussen. Het voorste kootje was afgebroken en versplinterd. Hierdoor vervormde de teen en werd dubbel zo breed als normaal. Na de amputatie was er geen teennagel meer en haar eeltzooltje zit aan de zijkant en ze loopt op de verharde huid! Vandaar dat ze dus wel vaker problemen heeft omdat ze zonder stootkussentje (teennagel) haar teen snel bezeerd!

Ik dacht dus dat dit nu ook weer het geval was!! Maar ze bleef hinken en het werd zo erg dat ik besloot om naar de DA te gaan , de dag erna. Diezelfde avond kon ze niet meer alleen opstaan! Ze jubelde van de pijn en hield haar poot omhoog! Na de zoveelste keer onderzoeken , kon ik weer niks vinden! Ik mocht ook overal aankomen , behalve bij haar teen vertoonde ze pijn, maar ook hier was nog niks aan te zien! Heb haar een homeopathische pijnstiller gegeven , waarop ze als een blok in slaap viel! Ben maar op de bank blijven liggen s’nachts om haar eventueel te kunnen helpen met opstaan als ze wilde verplaatsen. In alle vroegte werd ze wakker en ik bekeek haar teen. Deze was intussen zo dik geworden als 3 mensenduimen , en zag er rood-paars uit! Weer een ander middel ingezet! Dit werkt als een homeopathisch mes ! Poot in de badedash en de ontsteking ging binnen de kortste keer open. De troep , bloed en pus kon eruit en ze liep uit zichzelf weer op haar plaats.

Min DA tevens homeopaat gebeld en ik vertelde dat het niet meer nodig was , en hoe ik het behandeld had. Kreeg een pluim! Beter had ik het niet kunnen doen, zei hij! Déru gaat nog 3 × daags met haar poot in de Badedash, maar loopt weer als vanouds!

Wat had ik bij mijn reguliere DA kunnen verwachten. Consult betalen als je de deurklink in de hand hebt, een antibioticaspuit, een rits antibiotica voor thuis, en over 10 dagen terugkomen als het niet over is. Nu is ze er binnen anderhalve dag vanaf!

Ze krijgt nog steeds homeopathische middelen voor de ontsteking en pijn, waar ik waarschijnlijk na vandaag al mee op kan houden!

LEVE DE HOMEOPATHIE!!! :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Arme, arme Déru!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Rocky & IvonneRocky & Ivonne 3 doggies

honden foto van Rocky & Ivonne

Ach wat fijn dat Déru zich terug goed voelt , ja zo'n badje kan wonderen doen :-D
Je hebt dat prima opgelost Annelies :-D

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman 3 doggies

honden foto van corrie koopman

Wat fijn dat het badje heeft geholpen. :-)
Goed gedaan hoor.

honden foto van Paco, Muis,Vera, Papadopoulos, Odette en Annabelle (Terra+, Dinky+, Saltarin+, Sam+, Zara+)

Wat een geluk dat het weer beter gaat!
En zonder zware medicatie.

honden page profiel harley en jacxharley en jacx 3 doggies

honden foto van harley en jacx

bedoel je de badedas douchecreme ofzoiets? dan ga ik dat ook eens proberen met harleys teen!! fijn dat het bij deru goed heeft geholpen

honden foto van Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwint

Nee Miriam , ik bedoel de ouderwetse groen badedash de classic. Je kunt ook groene biotex of soda gebruiken.

Door het homeopathisch middel was de onsteking binnen twee uur rijp en ging spontaan open terwijl er sávonds nog geen spoor van een ontsteking te zien was.

Ik weet niet wat jouw hond heeft? als het een open ontsteking is, zal 3× perdag baden de onsteking er wel uithalen!

honden page profiel Patricia Renzo Patricia Renzo 3 doggies

honden foto van Patricia Renzo

fijn dat badedas wel bij jou hond werkt bij mijn hond dus niet bij hem gebruik ik dus biotex de groene verpakking (de poeder vorm dan he)
trekt ook de puss enzo eruit ik had het ergens eens gelezen, en nu is het zo dat mijn fokker het zelf ook voortaan gebruikt

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Idd arme Déru.

Lijkt me een heerlijke opluchting voor haar (en voor jou) toen haar wond openging en alles eruit kwam lopen.

Goed het je het deelt,hoe meer succes verhalen hoe meer andere mensen het ook gaan proberen. :-D

honden page profiel JapjesJapjes 3 doggies

honden foto van Japjes

goed gedaan :-D badje doet wonderen

honden page profiel nora jazzy en poppynora jazzy en poppy 3 doggies

honden foto van nora jazzy en poppy

heel veel sterkte met je zere teentje :-D gelukkig gaat het al beter. :-D


grt noor en een pootje van jazzy en poppy

honden page profiel Liesbeth/SkinnyLiesbeth/Skinny 3 doggies

honden foto van Liesbeth/Skinny

gelukkig voelt Deru zich een stuk beter :-D :-D

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

heel goed annelies, maar niet iedereen heeft deze ervaring natuurlijk. :-D

honden page profiel GoldendeleriousGoldendelerious 3 doggies

honden foto van Goldendelerious

Goed zeg! Wat heb jij gebruikt bij Déru?

honden foto van Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwint

Niet iedereen, zal ook de middelen in huis hebben, dat weet ik ook wel! Heb voor 20 jaar terug een cursus gdaan , waarin ik geleerd heb welke middelen waarvoor te gebruiken en wanneer! Hiermee heb ik me al die jaren grotendeels kunnen helpen, mezelf, mijn man en de honden. Gelukkig woon ik dicht bij de duitsegrens , waar ik in een duitse apotheek elk middel kan bestellen.Als ik bestel is het s'morgens en s'middags heb ik het in huis. Natuurlijk in de loop der jaren een behoorlijke apotheek opgebouwd , maar de kosten hiervan reiken niet bij als ik dit om zou moeten zetten naar DAbezoeken. Deze cursus heeft zich dubbel en dwars al lang terug verdiend en niet alleen de besparing ,maar ik kan mijn honden grotendeels zelf behandelen op een zachte manier! Echte klussen laat ik echt aan mijn homeopaat over, of ik bel hem hiervoor!

@ Golden Delicious.... voor Déru heb ik een hoge potentie Belladonna gebruikt, waarmee ze onmiddellijk haar rust vond en als een blok in slaap viel. Voor de rijping en openen van het abces heb ik Myristica gebruikt. Had eerst nog het idee, ik moet wat hebben om het abces rijp te laten worden, zoals Ferrum, maar dit was naar een keer baden al niet meer nodig. Na de gave van dit middel was het abces rijp en ging open.

Ik sta zelf iedere keer weer versneld hoe snel dit werkt!


Mijn man was helemaal hoteldebotel toen ze niet meer kon staan. Haar achterhand is niet echt sterk meer , en met op een voorpoot maar te kunnen leunen , kwam ze echt niet meer tot staan. Hij dacht al, van als dit zo doorgaat, moeten we haar laten inslapen , want een grote hond die niet meer op kan staan , daar begin je niks mee mee.
Mijn man is altijd vrachtwagenchauffeur geweest en was altijd weg! Hij heeft de zorg om de honden natuurlijk wel vaker gehoord , maar nooit echt meegemaakt. Was echt een beetje in paniek, en vroeg zich al af , wat we zonder haar moesten. Toen ik hem vertelde dat ik even wat bij elkaar ging zoeken, om haar te kunnen helpen keek hij me ongelovig aan. Ondertussen lag Déru te jubelen van de pijn en had geen rust meer.
Heb toen Déru eerst de Belladonna gegeven waarop ze binnen een paar minuten in slaap viel. Hij wist niet wat hij zag! Hij was toen wel gerustgesteld en ging zelf ook naar zijn mandje. Ik bleef bij Déru. Toen ze wakker werd was de teen ontzettend dik en heb ik haar Myristica gegeven. s'Morgens heeft mijn man haar in de auto getild en hebben we haar even in de bos laten plassen en poepen. Ze doet namelijk niets in de tuin. Toen we daarvan terugkwamen heb ik haar poot in de Badedash gezet en onmiddellijk ging het abces open. Binnen 2 uur, want sávonds was er van zwelling nog niks te zien, was het abces rijp. Toen was het leed geleden! Toen ik haar poot afgespoeld had en gedroogd, stond ze uit haar eigen op, en wandelde doodleuk naar haar plaats. Mijn man rolde de ogen uit zijn kop en hij kon alleen maar heel hard lachen van opluchting! Ik ook hoor, alleen was zoiets voor mij niet nieuw , maar voor hem wel!

Ik raad wel mensen aan om nooit zonder kennis zomaar een middel te gebruiken, maar altijd even te rade te gaan bij iemand die er meer van weet! Middelen als Myristica kunnen ook gevaarlijk zijn.

honden page profiel MYRIAMMYRIAM 3 doggies

honden foto van MYRIAM

toppie dat ze weer loopt en goed dat je de weg weer via de natuurlijke weg hoor gr myriam

honden page profiel Dewi • Promise • DuukDewi • Promise • Duuk 3 doggies

honden foto van Dewi • Promise • Duuk

Zo wat een verhaal! Wat fijn dat ze zich zo snel gebeterd heeft. En een grote pluim voor jou. Super gehandeld!

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Och jee, arme Deru. Gelukkig dat het zo snel is overgegaan. "Homopathie" zoals mijn moeder het altijd noemt (hahaha :-D O-)) is geweldig!!

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre** 3 doggies

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Jeetje, uiteindelijk weer een positief verhaal geworden....

Kan Déru weer mooi mee 'keutelen'.. ;-)

Heerlijk Annelies, dat je je meisje zo snel kon helpen... :-D

Ik gaf vorige week Arnica mee aan iemand die zich lelijk de hamstring verrekt had ..
Ze zat afgelopen Zondag - twee dagen later - alweer op de pony om een proefje te rijden, nergens meer last van.. :-D ;-)

honden page profiel LaurenLauren 3 doggies

honden foto van Lauren

Fijn dat het geholpen heeft! :-)
Zo zie je maar dat homeopathische middelen ook gewoon goed helpen en niet altijd alles chemisch oid. moet zijn1

honden page profiel LaurenLauren 3 doggies

honden foto van Lauren

1 = !

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor 3 doggies

honden foto van Helene en Tybor

Wat fijn dat het zo snel weer beter gaat met Déru.
Vond het toch wel een heftig verhaal,maar heel goed dat je het zelf zo snel op kon lossen.

honden foto van Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwint

Het was inderdaad erg heftig, zeker omdat ze verrekte van de pijn!
Het fijne eraan is dat je er zelf iets aan kunt doen, en dat het gewoon werkt. Een hond kan niet simuleren en laat gewoon zien hoe het met hem of haar gaat!
Ze heeft weer haar gewone wandelingen gemaakt in de bos, en daarna wordt de poot even gebaad. Nu moet de teen nog gewoon goed genezen, maar ik hou het zolang mogelijk open zodat alles aan troep eruit kan. De teen is weer gewoon dun!

Ze is wel snel een luxepaardje hoor! We hadden haar ieder keer met de auto naar de bos gebracht, 2 minuten rijden, en nu vindt ze het niet meer dan normaal dat ze zo vervoerd wordt. Als we gaan wandelen staat ze bij de deur van de auto om erin getild te worden. Verwend nest! :-D

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre** 3 doggies

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Ach, luxe paardje.. ;-) ja....hahahah...
Ik ken het hoor dat doe je gewoon... O-)

Zo deed ik het ook hoor toe één van mijn zwarte collie meisje door een Airdale vreselijk in de voorpoot gebeten was...

Met auto naar het bos rijden, optillen dragen naar het gras, plassen poepen optillen en weer de auto in...hahahahaha ....erg hé... :-)

Wat knap dat jij Déru kan tillen, ze zal toch niet een lichtgewicht hond zijn...???
Of heb je een sterke man die haar tilt...

Beterschap verder..

Je zou een naar dit middel kunnen kijken Annelies..
Ik gebruik dit i.p.v. Badendas of Biotex bij wondjes...

HYPERCAL.. http://www.kruidenvrouwtje.nl/middelen/hypercal.htm
Ik geloof dat je het ook bij de reformwinkel kan kopen..

Je doet een druppel op ..cc water..
Laat de gezonde baceterieën met rust en vernield de slechte..
Zet aan tot genezing..
Ik gebruik dit al 25 jaar naar grote tevredenheid..
Ik dep er mee, spoel er pootjes mee as de honden iets hebben, verzorg er wonden van mens en dier mee..

De pony heeft zomereczeem met de Hypercal verzacht ik de plekken
Je kunt er zelf de mond mee spoelen..
Het is 'multi' inzetbaar.. ;-)

Eigen wonden verzorgen..
Mijn partner had ooit met de kettingzaag in zijn arm gezeten..
De arts had al gezegd dit gaat mega ontsteken met al die troep in de wond..

Nee dank u zei ik, die nemen we niet mee hoor, doe daar maar een ander een plezier mee... O-)

Hij wist niet wat hij zag zo mooi als de wond was genezen na tien dagen toen de hechtingen er uitgehaald moesten... ;-)

Beterschap voor Déru verder hoor... O-)

honden foto van Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwint

Ja, af en toe worden we hier voor gek verklaard, als ze zien hoe wij met onze hond omgaan! O-)
Die Hypercal ken ik, ik heb het vroeger vaker gebruikt, maar nooit meer gekocht! Was super spul. Ga het maar weer eens bestellen.

Ik kan haar helaas niet tillen. Ze is veel te zwaar voor mij.Ze weegt ongeveer 40 kg, en een hond die niet meewerkt is dubbel zo zwaar. Maar mijn man is thuis en die tilt haar dan achter in de auto!, en tilt haar dan ook weer eruit. Dat is ook waarom ik me in zo'n situatie dan zo machteloos voel! :'(
Ben een behoorlijk zelfstandig typetje en dat breekt me dan op! ;-)

Maar het komt wel goed met haar, en lopen doet ze ook weer! Ik was bang dat ze te lang ging blijven liggen. Oude honden moeten in beweging blijven , anders verliezen ze zo snel zoveel aan spierkracht! En dat kan het niet meer lijden. Door te bewegen blijft ze mobiel.

Dank jullie wel voor alle goede wensen! :-D

honden page profiel meikemeike 3 doggies

honden foto van meike

Zo, een flinke ontsteking dus, arme Deru. Handig opgelost, fijn om zulke dingrn zonder da te kunnen afhandelen. Zeker als het een da betreft die graag ab geeft, maar jij hebt een fijne da gevonden zie ik.

Beterschap voor Deru!

honden foto van Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwint

Déru heeft vandaag weer haar normale wandelingen in de bos gemaakt en ze gebruikt haar poot weer normaal. De poot moet wel nog iedere keer verzorgd worden , maar dat doen we met plezier. Hoofdzaak ze kan weer normaal opstaan en lopen! Kanjer hè!! :-D

honden page profiel Mirjam en Curly Koda Mirjam en Curly Koda 3 doggies

honden foto van Mirjam en Curly Koda

Deru boft maar met een baasje die er zoveel verstand van heeft, heel fijn dat je haar zo goed hebt kunnen helpen.

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre** 3 doggies

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

TOP.. ;-) :-D :-D :-D

Ga zo door Déru..!!! ;-) O-)

Ja, Annelies, ik ken het machteloze gevoel...

Wat super om te lezen dat ze goed opknapt... ;-)
Fijn dat je het met ons deelt...

Lieve groet, Ilja

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Ik schrok al van de titel van het topic, maar gelukkig heb je het prima aangepakt Annelies.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Arme, arme Déru!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: GNRH implantaat
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^