Nou ja zeg! Advies van de DA..

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Helga & ZoëyHelga & Zoëy

honden foto van Helga & Zoëy

Gisteren met Zoëy en de rest van het beestenspul naar de DA geweest voor de jaarlijkse prikjes.

We hebben een goede DA, laat ik dat voor op stellen. Ik wil ook bij de jaarlijkse enting even een complete checkup, van tandjes, hartje, pootjes e.d.
Alles harstikke prima! Zoëy gedroeg zich voorbeeldig. (heb natuurlijk wel even de DA gewaarschuwd omdat ze hem al eens eerder te grazen had genomen.. O-) )Maar dit ging allemaal goed. Ze onderging het, gelaten dat wel..

Omdat Zoëy af en toe uit haar giecheltje ruikt, vroeg ik de DA of hij even naar haar tandjes wilde kijken. Dat durfde hij niet zelf (!!), dus ik haar hangwangen omhoog doen en de tandjes laten zien. Er is bij Zoëy een heel lichte aanslag te zien (beetje geel)op 3 tandjes welteverstaan, maar niet noemenswaardig.

Nu ben ik een fervent aanhanger van vers vlees (Carnibest). Dat krijgt Zoëy ook al haar hele leventje (ze is ruim 3 jaar). Ik respecteer echter wel een ieder die zijn hond brokken geeft. Zoëy krijgt het echter absoluut niet.

Wat adviseerde de DA? BROKKEN!! Hij zei: Ja, dat is goed tegen tandsteen.
Ik hield me van de domme en vroeg: Ooow? Wat voor brokken dan? Hij: Royal Canine. Kijk, ik heb hier wel een proefzakje....
Toen ik zei: Dat komt er bij mijn hond niet in! Ik weet wat er in sommige brokken verwerkt wordt en dat wil ik niet in het lijfje van mijn Zoëy!!

Toen keek ie me verbaasd aan en zei de legendarische woorden: \"Ach, voor een hond van ruim 3 jaar, heeft ze een prachtig gebitje!\"

Nou jaaaaaaaaa O-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Nou ja zeg! Advies van de DA.." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Helga & ZoëyHelga & Zoëy

honden foto van Helga & Zoëy

oei... verkeerde rubriek... Modjes?

honden page profiel Helga & ZoëyHelga & Zoëy

honden foto van Helga & Zoëy

nog steeds verkeerde rubriek!

honden page profiel Naomi & de 'kids' ....Naomi & de 'kids' ....

honden foto van Naomi & de 'kids' ....

Naaah... heel apart! ook apart dat een dierenarts niet zelf de tandjes durft te bekijken, ook al heeft ze hem al eens te pakken gehad..

Nou, ik moet zeggen dat ik ook zo'n aparte dierenarts heb hoor.. in die praktijk zijn er 3, 2 ervan weten wel waar ze het over hebben, maar 1 ervan adviseerde mij voor ceasar dieetbrokken, terwijl hij met zijn waardes nog lang geen dieetbrokken nodig had!! Daarbij zei hij ook dat ceasar met zijn nieren NOOIT meer vers vlees zou mogen hebben.. Terwijl ik aan het zoeken ben geweest.. en ja hoor, vers vlees is juist béter! dit krijgen ze allebei sinds 3 a 4 weken dus ook..

Dus jouw dierenarts is niet de enige die van de pot gerukt is hoor! haha :-D

honden page profiel RiaRia

honden foto van Ria

Dit proberen zoveel dierenartsen uit bij honden die rond hun derde, vierde levensjaar lichte aanslag op hun tanden krijgen. Dan hebben ze er weer een klant bij voor minstens 6 jaar. De mijne verkoopt Hill's, ook echt niet dat dat er hier in komt.

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Mag ik vragen wie jou Da is?
Mijn DA vind dat er geen betere voeding is dan vers vlees!

(even voor de andere lezers, wij wonen vlak bij elkaar in de buurt)

honden page profiel Jack en DaisJack en Dais

honden foto van Jack en Dais

@ veronique zou ik mogen vragen welke DA jij hebt wonen ook vlakbij elkaar maar ben wel nieuwsgierig welke DA hier ook vers vlees goed vindt

honden page profiel Marjo en KibaMarjo en Kiba

honden foto van Marjo en Kiba

Hm even klein beetje off topic maar ik merkte bij kiba ook al wat gele aanslag maar hij eet wel al heel lang versvlees(hij krijgt lotgering) en Kiba is nog maar net 1 geworden.. Hoe kan ik dit eigenlijk weg krijgen? hij kluift veel aan zijn kluifbot en aan zijn grote tak in de tuin maar dit lijkt dus niet te werken. Tandenpoetsen is geen optie want Kiba houd er niet van als ik aan zijn gebit kom (dit komt niet door pijn of wat ook maar door een hele slechte ervaring op de vorrige hondenschool, ik heb dit echter nooit getraint want ik vind het niet nodig om elke dag aan zijn gebit te komen tenzij er wat mis is natuurlijk en dan laat hij het ook wel toe)

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Ik zit bij Hopmans (in Roden en Hoogkerk).
Ze adviseren zelfs vers vlees aan, op het moment dat mensen honden hebben die last hebben van verschillende kwaaltjes die niet herleidbaar zijn.

honden page profiel Jack en DaisJack en Dais

honden foto van Jack en Dais

oke dankjewel. Wij gaan namelijk zelf altijd naar Peize maar die is niet zo met versvlees dus misschien toch een overstap maken

honden foto van Hondenhumor Sasja de Eerste ITC-Hond die nu met pensioen is.

Ow dierenartsen...
Als het op lichaamelijke kennis aankomt weten ze echt veel.
Maar het zijn geen voedingsdeskundigen.
(Er zit ook een groot verschil tussen een mensendokter en diétiste)

honden page profiel RiaRia

honden foto van Ria

" Hoe kan ik dit eigenlijk weg krijgen? "


Toch echt met een tandenborstel of een nat gaasje. Mocht het al wat vaster zitten kun je het waarschijnlijk met een theelepeltje wegschrapen. Je hebt ook speciale tandsteenkrabbers maar als je daar mee uitschiet laat je hond nooit meer iets toe in zijn / haar bek.

honden page profiel Marjo en KibaMarjo en Kiba

honden foto van Marjo en Kiba

hm dan toch maar eens kijken of hij het toe laat als ik zijn tandjes ga poetsen.. ja op mijn stage verkopen ze die krabbertjes maar die vind ik idd eng als ik uit schiet

honden page profiel Helga & ZoëyHelga & Zoëy

honden foto van Helga & Zoëy

Dierenarts in Peize, net als Shasta!

honden page profiel Helga & ZoëyHelga & Zoëy

honden foto van Helga & Zoëy

Maar ik blijf lekker bij Carnibest hoor! Heb er toch meer verstand van dan mijn eigen DA! ;-)

honden page profiel Eefje • YunaEefje • Yuna

honden foto van Eefje • Yuna

Dat verkooppraatje komt mij bekend voor.
Als het om voeding gaat, moet ik ook echt niet bij onze DA zijn.
Als ik HP nooit had ontdekt, zat Yuna nu dus op de Royal Canin. O-)
Gelukkig weten wij beter.

honden page profiel BellaBella

honden foto van Bella

Blijft toch leuk: dierenartsen en voedingsadviezen :'(


Maar over die Carnibest; dit is gemalen vlees. Mijn hondje doet het er goed op maar krijgt wel te weinig massage van het tandvlees en de tandjes worden er niet echt schoon van. Ik geef daarom meestal NRV dat de tanden een stuk witter houdt. Misschien is het een idee om af en toe een karkas en een penslap te geven?

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

daar wil ik mijn steentje aan bijbrengen, HOPMANS in roden, in de dierenkliniek. vers voer, vlees.

ja echt, we waren daar voor een hond met botkanker, en hij vroeg ons wat we gaven, de hond is groot gebracht op brok en sinds een klein jaarjte op vers vlees, kon niet beter zei HOPMANS.
jammer dat tie dat niet gekregen heeft toen die klein was. maar als we ooit weer een hond namen {deze hond is dood} dan adviseerde hij ons, vers vlees, nou dat vind ik een goeie dierenarts. en nee ik heb niets tegen brokken. echt niet, maar besef toch wel dat vers vlees heel wat beter is dan de brok.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

en wat de tandsteen betreft, een beetje jif op een doekje en dan voorzichtig over de tanden wrijven, zodat je het tandvlees niet beschadigd, is het geel eraf. en echt het gaat er zo af. dan bijhouden met een gaasje wat je zo koopt in de dierenwinkel, dat doe je twee tot drie keer in de week, en je hond heeft geen last meer van tandsteen. dus de eerste keer een beetje jif gebruiken, zo beschadigd je ook het glazuur niet, zoals een tandenkrabber. en daarna bijhouden met de speciale tandengaasjes.

honden page profiel Marjo en KibaMarjo en Kiba

honden foto van Marjo en Kiba

Met jif? Kan dat geen kwaat dan? lijkt me iig niet lekker smaken haha :-) En wat is dat dan voor een gaasje? Is dat speciaal gemaakt voor de tanden of is het een ander iets wat je hier voor kan gebruiken?

honden page profiel BellaBella

honden foto van Bella

een gewoon steriel gaasje gaat ook prima.. Ik zelf zou eerder tandpasta voor honden (met kipsmaak) gebruiken dan JIf..

honden page profiel Samantha, Syndi&CaseySamantha, Syndi&Casey

honden foto van Samantha, Syndi&Casey

Ach, ik blijf me nogsteeds afvragen hoeveel die DA's vangen om zulke merken te verkopen. Zooooooveel mensen trappen er gewoon in, vandeweek ook weer bij de DA, ze gaan echt met zakken vol naar huis.. Onvoorstelbaar.
En dan heb je ook nog de mensen die zeggen (over een slechte brok als RC); 'Ja, maar mijn hond doet het er goed op', ja voor nu.. Ze moesten eens weten wat voor rotzooi ze in die brokken stoppen..
Mijn hond heeft 1 keer Royal Canin gehad, ik had haar net, nog een dummie op gebied van voer, en ik trapte ook mooi in het verhaaltje van de DA. Gelukkig ben ik iemand die gelijk alles opzoekt, en toen kwam ik dus uit op de stoffen die in RC zitten, ik heb die zak gelijk weggedaan. De dag erna had ze ook ontzettend veel jeuk, dus dat was het bewijs dat dit geen goede brok was. Nee, die troep komt hier nooit meer binnen, net als die andere rotzooi van brokken, al krijg ik er geld bij..

honden page profiel Samantha, Syndi&CaseySamantha, Syndi&Casey

honden foto van Samantha, Syndi&Casey

" net als die andere rotzooi van brokken, al krijg ik er geld bij.. "


Een beetje krom verwoord, maar ik bedoel die andere flutmerken, dus niet een brok opzich, haha O-)

honden page profiel Thera, Kyra, Tess en LivThera, Kyra, Tess en Liv

honden foto van Thera, Kyra, Tess en Liv

Ik kan me voorstellen dat brokken kunnen helpen tegen tandsteen. Door het kauwen springt tandsteen eraf namelijk, kun je ook met je nagel doen trouwens...
De DA waar ik nu stage loop heeft zelf een proef gedaan met een soort brok (ook met haar eigen honden en van de assistentes enz.) en die brok beviel heel goed, dus verkopen ze die ook naast Hill's en RC. Specific heet het volgens mij.

Ikzelf geef sinds gister Carnibest, naast nu nog Biofood. Mijn meiden kregen diarree van RC en Hill's, toen vroeg een assistent of ik al eens een dieetvariant had geprobeerd... eh: nee!! Gewoon minder graan brokken en tada!! Nu gaan we over op vers, omdat Bindy wel heel veel poep produceert O-) Kijken of het helpt, lekker vinden ze het iig wel! :-D

honden page profiel Snoopy en baasjeSnoopy en baasje

honden foto van Snoopy en baasje

een beetje offtopic maar mag ik misschien vragen wat er zo slecht is aan hill's? mijn hondje is een half jaar geleden geopereerd geweest en toen moest hij een dieet volgen met die blikjes ..
ikzelf heb voor de hond jarco lam en rijst brokken zijn die wel goed of ook niet?

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

@ Thera;

Een hond kauwt niet daar hebben ze de juiste 'gereedschappen' niet voor..
Een hond knipt ..
De hond heeft kiezen die langs elkaar heen schuiven zoals een schaar 'knipt'..
Zo 'knipt' een hond een prooi in stukken en slikt deze door..

Maar meestel slurpen honden brokjes naar binnen en wordt het niet eens aangeraakt met de kiezen..

@ Willemijn; Jif lijkt mij geen goed/gezond middel voor een hond om binnen te krijgen...

Een deel van wat er voor waarschuwingen die je kunt vinden op de website van Unilever..

Consument en informatie
Op 8 oktober 2005 is de nieuwe Verordening Was- en
Reinigingsmiddelen (Detergent Regulation) van kracht
geworden, waarin meer informatie naar de consument
centraal staat.
Deze Europese wetgeving betreft alle
detergent (wasactieve stof) bevattende producten en dus
ook de schoonmaakproducten.


Beide www.sustainable-cleaning.com symbolen zijn hier
afgebeeld.
Deze logo’s zullen we steeds meer op de verpakkingen
en de etiketten gaan zien.
Safe Use Symbols
Buiten bereik van kinderen bewaren.
Oogcontact vermijden.
Bij oogcontact
grondig uitspoelen met water.
Na gebruik de handen afspoelen en drogen.
Bij een gevoelige of beschadigde huid
langdurig contact met het product vermijden.
Niet inslikken.
In geval van inslikken een arts
raadplegen.
Het product in de oorspronkelijke verpakking
bewaren.
Niet mengen met andere producten.
Na gebruike enz enz...

Met een tandenkrabber beschadig je géén glazuur laag die op tanden en kiezen zit..
Gaat het tanvlees bloeden als je het tansteen verwijderd dan is het tandvlees geirriteerd en onstoken, dan zal het snel bloeden en is het ook logisch dat het snel bloed..
Een tandarts heeft er de harste boren voor nodig - namelijk een diamant boor - om caviteiten verder uit te boren..
Dan zal een tandenkrabbertje geen ernstige beschdegingen maken,..
Vroeger werd er niet anders dan met een handscaler tandsteen verwijderd bij mensen..
Nu nog steeds wordt er - zo nodig - met de hand gescaled..
En met nog veel scherpere instrumenten dan je kaunt kopen voor een hond..

Geef je hond 'gecontroleerd' botten te kluiven en vresvlees als je tansteen wilt tegen gaan..
Ook kan je bij een goed geoutilleerde trimsalon ven vragen of ze de kiezen even willen schoonmaken..
Die mensen hebben er ervaring mee en zijn er handig in..

Een tandenkrabbertje voor honden is rond de 7 euro..
En natuurlijk moet je oppassen dat je 'gedoseerd' kracht zeten je hand onder controle houd zodat je niet uitschiet in in het tandvlees tereacht komt.. ..
Waar je ook voor moet opassen is dat de kalk niet in je ogen springt.

honden page profiel Corina Corina

honden foto van Corina

Mijn hondje krijgt altijd brokken omdat haar maag en darmen niet tegen vers vlees kunnen. Ze is vrij gevoelig met voedsel. ik heb ook weleens gehoord dat brokken goed zijn voor de tanden enzo. Maar als ze geen brokken eten maar vers vlees kan je ze altijd iets anders geven om zo nu en dan op te knagen. Zoals een varkensoor of zo'n staaf ofzo. En natuurlijk tanden poetsen werkt ook!

Laatst was ik in een dierenwinkel in Rotterdam (Rob's dierenshop) en daar zag ik voor het eerst vegetarische varkensoortjes. haha. Het rook een beetje naar bouillon. Ze vonden het heerlijk :-)

honden page profiel Snoopy en baasjeSnoopy en baasje

honden foto van Snoopy en baasje

" een beetje offtopic maar mag ik misschien vragen wat er zo slecht is aan hill's? mijn hondje is een half jaar geleden geopereerd geweest en toen moest hij een dieet volgen met die blikjes ..
ikzelf heb voor de hond jarco lam en rijst brokken zijn die wel goed of ook niet? "

die brokken heeft ie omdat ie maag en darmproblemen heeft en deze werden aangeraden toen hij nog bij zijn oude baasje woonde..

honden page profiel Naomi & de 'kids' ....Naomi & de 'kids' ....

honden foto van Naomi & de 'kids' ....

Ik heb de honden op vers vlees, ze krijgen elke week een vleesbot van de slager.. hun tanden zijn nog nooit in zo'n goede conditie geweest.. ze zijn bijna 5 en 7 jaar oud.. maar hun tanden zien er top uit! kreeg er laatst nog een compliment over van iemand uit de buurt.. ceasar hijgt heel veel met die hitte de laatste tijd, iemand zag dat en toen was het meteen "wow, hoe oud is jou hond? Wat heeft hij een mooi gebit!"

Was stiekem toch wel een beetje trots O-) haha

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Desiree waarom moet je hondje dan die blikken/brokken eten..??
Waar is het hondje aan geopereerd..
Wat mankeert je hondje..??

Wellicht kan je hond ook op versvlees overstappen...??

Lees dit eens goed door en neus eens wat rond op de website...

http://www.voernatuurlijk.nl/forum/viewtopic.php?t=6444

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Nou ja zeg! Advies van de DA.." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Bijna ons bulletje ophalen!!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^