Wel of geen Beagle?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Chiel JanChiel Jan

Hallo,

Ik ben me al een tijdje aan het oriënteren op de aanschaf van een hond. Na enig zoekwerk stuikte ik op het ras van de Beagle. Na navraag gedaan te hebben bij vrienden die honden hebben, kreeg ik te horen dat Beagles behoorlijk eigenwijze honden zijn die een strakke hand nodig hebben. Daarbij schijnen ze nogal 'wegloperig' te zijn (voor mij zou dat een probleem zijn omdat wij een grote maar behoorlijk open tuin hebben) Mijn vraag is: is het inderdaad zo dat Beagles honden 'met gebruiksaanwijzing' zijn die je beter niet kan aanschaffen als je geen ervaring hebt met honden?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wel of geen Beagle?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel IngridIngrid 2 doggies

honden foto van Ingrid

Hoi!

Toen ik nog in Nederland woonde kwam ik regelmatig Beagles en hun baasje tegen in het bos...het zijn echte jachthonden,die vooral voor de konijnenjacht gebruikt worden en in hele grote groepen met de jagers te paard op pad gaan...van die mensen hoorde ik vaak,dat ze wegliepen en slecht luisterden.Maar iedere hond is natuurlijk verschillend qua karakter en het zal ook uitmaken of je een teefje of reutje neemt...dus ja,wat is wijsheid?

groetjes van Ingrid en haar honden

honden page profiel joke&taatjoke&taat 2 doggies

honden foto van joke&taat

Hoi
Inderdaad een beagle is een heel slecht luisterde hond erg eigenwijs en loopt vaak weg Ze zijn konstant op jacht en luisteren dan voor geen meter meer let maar is op hoe veel beagles er in de asiels zitten
groetjes joke en taat

Ilona (Gast)

honden page profiel karinkarin 3 doggies

honden foto van karin

hoi chiel,
als je graag een beagle
wilt hebben moet je echt een strakke en duidelijk leiding geven dan krijg je best een beagle onder controle alleen je hebt er iets meer werk mee.en hondenopleiden geef je zijn gehele leven dat is niet klaar met een simpele puppytraining.
groetjes karin

honden page profiel Chiel JanChiel Jan

Dag allemaal,

Hartelijk bedankt voor jullie antwoorden en de bereidheid om mee te denken!

Chiel Jan

kim (Gast)

kim (Gast)

kim (Gast)

een beagle kopen ligt helemaal aan jezelf wij hebben ook een beagle en luisterd erg goed pak je hem oed aan heb je een hele lieve luisterende hond ook in het bos en je kunt hem los laten lopen

Veronique (Gast)

Hallo,

Ik heb zelf een beagle. Opzich zijn beagles hele lieve honden, maar ontzettend koppig. Ik laat die van mij nooit loslopen, alleen als je ze heel goed, maar dan ook heel goed traint kun je ze los laten lopen en dan nog is er een kans dat ze weglopen.

Als ze wat in de kop krijgen doen ze het kun je doen wat je wilt.

Andere mensen met beagles zeggen dit ook. Schatten van honden, maar luisteren ho maar.

Vaisonne (Gast)

Wij hebben al bijna 6 jaar een beagle na 2 Golden Retrievers.
Het is idd een totaal ander ras maar met een beetje extra geduld goed te hebben.
Onze hond loopt vanaf het begin los maar niet in een woonwijk. Je moet verder gebruik maken van hun enorme vraatzucht en dan krijg je hem/haar best goed opgevoed. Van tijd tot tijd hebben ze bananen in hun grote flappers waardoor ze slecht horen -:-))
Ik heb me laten vertellen dat jachthonden waaronder o.a. beagles zo bezig zijn met hun spoor dat hun gehoor afsluit en ze volledig geconcentreerd hun ding doen.
je hebt er in ieder geval een heel lief maatje aan.

ilona (Gast)

chiel jan jij bent je aan het orienteren en bent uitgekomen voor een beagle, kan je zeggen een geweldige hond. ik lees op het forum moelijk luistert niet loopt weg nou, ik kan je zeggen onze hond is 2 jaar een beagle vanaf pup 8 weken loopt onze hond los nooit een probleem ik heb een klikker daar roep ik haar mee terug zo gauw ze die hoort komt zeonmiddelijk naar me toe mooier kan niet.
als ik door het bos loop dan kijk ik niet waar me hond is de hond moet mij in de gaten houden en dat doet ze perfect geen probleem.
wel moet je de strakke hand houden dus niet toegeven aan dingen dat je het zielig vind ofzo.
nee is nee.
als je dat goed in de gaten houd, dan heb je een geweldige hond, en ik moet je zeggen een hond houd van regels en strakke hand.
ik hoop dat je er iets mee kan doen.
laat ik niet vergeten ze moeten wel veel wandelen zeker 2 uur per dag.
veel plezier ermee.
gr ilona

honden page profiel FrankFrank

honden foto van Frank

Zoals bij alle honden valt of staat gehoorzaamheid met training. Daatnaast leent het ene ras zich nu eenmaal beter voor bepaalde zaken als het andere ras.

Beagles staan bekent als behoorlijk eigenzinnig. Ook zijn het echte jachthonden, en ik de kans zeker aanwezig dat ook jou toekomstige hond een flinke dosis jachtinstinct in zich zal hebben. De aanwezigheid van jachtinstinct betekent alleen zeker niet dat je de hond niet los kan laten lopen.

De basis is eigenlijk heel erg simpel. De hond moet bij jou komen belangrijker vinden dan op jacht gaan. Daar komt dus dat stuk opvoeding om de deur kijken. Dt betekent dus training, en positief stimuleren van het juiste gedrag. Zelf heb ik een Amerikaanse Cocker, en ook zij wil zo heel af en toe wel eens op jacht gaan, maar meestal bljft ze keurig in de buurt.

Het kan best wel, een Beagle los laten lopen, maar houd er rekening mee dat in de training veel tijd, moeite en vooral ook doorzettingsvermogen zal gaan zitten, want de hond zal er echt wel eens vandoor gaan. En nog eens. En nog eens.... maar als je het echt wil kan je ook een Beagle prima laten luisteren.

Veel succes!

jos (Gast)

een beagle is een hele sociale lieve hond.
het is van zichzelf een zelfstaande jager mensen noemen hem daarom eigenwijs!!!!!
je moet veel tijd hebben voor dit rs zeker drie uur wandelen per dag is normaal.
als ze eenmaal een spooo hebben gaan ze inderdaad d'r neus achterna.
zelf hebben we er een van 2 jaar een gecastereerde reu naam balou.
een hele lieve hond maar af en toe als hij een spoor heeft kun je wel een tijd wachten, ze gaan dan inderdaan hun neus achterna en zetten hun gehoor uit.
maar ja lees altijd eerst de raseigenschappen en praat met fokkers.
en neem er een met stamboom dan weet je wat je krijg

honden foto van Mellow & Mylo & een beetje Marloes

HOi!
ik heb een beagle pup van 12 weken!
tot nu toe valt het me allemaal erg mee.. als ik verhalen van mensen lees.. hij luistert best goed.. als ik iets niet wil hebben en zeg nee, stopt hij ook gelijk!
loslopen gaat perfect hij houd ons goed in de gaten en als ik hem roep komt hij bij me (soms met iets een omweg;-))
de pubertijd schijnt wat lastiger te worden, maar ik wil hem echt never nooit meer kwijt! tis een lieve knuffelkont!!

honden page profiel aadjeaadje

honden foto van aadje

ligt natuurlijk ook altijd veel aan de opvoeding O-)

honden foto van Mellow & Mylo & een beetje Marloes

dat klopt aadje,
maar denk ok dat je wel geluk moet hebben, elke hond verschilt natuurlijk ook weer!
mellow was in het nest een middenmootje.. niet te aanwezig, maar ook niet te rustig!!
tis een lekkere knuffelkont, met leuke streken, moet soms zo om hem lachen!!!

natascha (Gast)

hoi
ik heb een beagle die inmiddels 16 jaar is. ik heb hem met 9 maanden uit het asiel gehaalt.
een hele lieve hond.hij is met stamboom maar af en toe heb ik het gevoel dat de hond zelf niet weet dat hij een beagle is. hij luistert namelijk goed. hij eet bijna niks. (voerbakje staat altijd voor hem klaar)en hij is zo lui als maar wat. al sinds heel jonge leeftijd. slaapt bijna de hele dag, als ik wegga dan kijkt hij nog niet meer om. het maakt hem dus ook niet uit hoelang ik wegblijf. alleen inderdaad loslaten. dat kan ook bij deze niet. en dat is echt jammer. thuis en aan de lijn luistert hij perfect, maar zodra ik hem loslaat dan is hij weg en komt hij pas terug als hij dat heeft wat hij was het zoeken.

honden page profiel Mellow & Mylo & een beetje MarloesMellow & Mylo & een beetje Marloes

honden foto van Mellow & Mylo & een beetje Marloes

Heel oud topic!

Rix (Gast)

Hallo Beagleliefhebbers
Mijn beagle luistert perfekt, ook buiten in het bos wanneer ik fluit komt hij. Maar nu ineens niet meer. Het lijkt wel of het met het voorjaar te maken heeft. Nu overweeg ik om zo'n elektronische halsband aan te schaffen Heeft iemand hier ervaring mee?

honden page profiel Thybo en TaylorThybo en Taylor

honden foto van Thybo en Taylor

Hoi,

Wij hebben een kruising Labrador/Beagle gehad en ik moet zeggen, echt een hond met een gebruiksaanwijzing.
Lekker eigenwijs, als hij er geen zin in had dan kon je roepen wat je wou maar luisterde hij totaal niet en zodra je en afspraak met de dierenarts gemaakt had dan kon je er donderop zeggen dat hij de benen nam.Ook in het bos regelmatig foetsie en na een tijd kwam hij weer kwispelent aanlopen de tuin in alsof er niets aan de hand was.
Maar wel een schat van een hond verder, aanhankelijk en niet iedere hond is hetzelfde qua gedrag/karakter dus ik zou zeggen, veel succes met het maken van een keuze, en we horen wel wat de uitslag is.

Hans

femke (Gast)

hoi

ik heb ook een baegle die is 3 jaar ze heet layka
het is een schat van een beest ik kan er alles mee doen en mijn dochter ook mijn man ook aleen hij luistert voor geen meter naar mijn wel naar mijn man als ik iets zeg kijkt ze me aan zo van ja wat wil je nou snap je dat is af en toe niet leuk
ik heb zitten denken om haar weg te doen maar ik kan het niet ik hou te veel van haar ze maak speel goed kapot van mijn dochter ze luistert wel naar mijn al mijn man thuis is dan doet ze het goed maar zo dra ik aleen ben gaat ze lopen vervelen alles pakken en zo
maar goed het is echt een knuffeltje

groetjes femke

benjamin (Gast)

hoi ik ben al met mijn tweede beagle bezig.zolang hij de laagste in rang is heb je weinig problemen net als bij andere honden,ik ga veel met ze fietsen vinden ze geweldig.het is echt overdreven wat mensen over ze zeggen,de meeste problemen liggen toch echt aan hun zelf.

Balou (Gast)

Ik heb een beagle van 15 maand.
Ben altijd erg consequent geweest en heb haar leren los lopen dmv van een lange lijn.
Ze mag van mij heerlijk in het bos rond lopen, het is tenslotte wel een echte jachthond.
De enige keer wanneer ze niet goed luisterd, is wanneer ze andere honden tegen komt. Meestal draai ik me dan om en ga ik de andere kant op, dan loopt ze mij vanzelf achterna.

Bram (Gast)

Ik heb ook een beagle , balou noemt hij , is 1,2 jaar oud ..
Beagle's zijn schatjes , ben er mee naar de hondeschool geweest want had nog nooit een hond gehad en je kunt hem zovééél lere als je zelf wil , maar je moet er mee bezig zijn... ik wandel ook 3 keer per dag met hem , hebben veel beweging nodig , kan wel 5 a 6 uur alleen zitte als je eerst met hem gaat wandele en dan in bench steekt waar het nie te licht is maar dat is uitzonderlijk als ik echt geen tijd heb...
Ze zijn heel gehoorzaam maar kunne inderdaad hun neusje achteraan gaan en een kwartier later terugkome , allesinds de mijne komt altijd terug :-D

honden page profiel wybrichwybrich

honden foto van wybrich

oude topic

honden page profiel ZoeZoe

honden foto van Zoe

honden page profiel caro en de teckelscaro en de teckels

honden foto van caro en de teckels

maak even een nieuwe topic aan hij is al erg oud ;-)

tobiasz (Gast)

welke honden luisteren goed

honden page profiel het Moderatorteamhet Moderatorteamgoedgekeurde fokker

honden foto van het Moderatorteam

Oud topic.
Tobiasz, het is handig als je een eigen topic begint dan zien mensen het eerder.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wel of geen Beagle?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: prut in de oogjes...
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^