lopen voor of achter?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Irene Emma. Irene Emma.

honden foto van Irene Emma.

Heel simpel, naast en niet anders ,het kontakt hou je beter.


]Ook ik heb er een hekel aan als er via een topic een PB wordt gestuurd ,mogen wij het niet lezen ,of word een mening extra opgedrongen . Ik hou van openheid.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "lopen voor of achter?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel {N}iki & {Y}uca...{N}iki & {Y}uca...

honden foto van {N}iki & {Y}uca...

Aan de lijn heb ik hem naast me!
En los mag hij lopen waar hij wil....

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Mijn honden volgen ook, en als ze niet aan de lijn zitten volgen ze ook vooral achter me. maar ik heb nog steeds niet helder waarom ik mijn hond niet meer zou hoeven 'lezen'. Voor mij is dit juist heel belangrijk in de interactie en communicatie.

Mijn hond 'lezen' is iets heel anders dan in de gaten houden of hij mij wel volgt. Mijn hond 'lezen' is een enorme informatiebron over van alles en nog wat. Ik kan bv niet ruiken of er net een ree gepassseerd is om maar wat te noemen.

honden page profiel gorby2009gorby2009

honden foto van gorby2009

ohh, maar ik kijk wel hoor, en je voelt trouwens ook via de riem (als die eraan zit) heel goed wat de hond doet, dit is dan ook niet het volgen van de training waar dehond eigenlijk heel gespannen naast je loopt.

zo gauw ik die neus dan naast me zie verschijnen (makkelijk als ze zo groot zijn, dan toch) weet ik dat iets zijn interesse heeft en daar anticipeer ik op, si het 1 van zijn beste hondenvrienden, tuurlijk is er dan interactie, tussen mij en Gorby, mij en wat ons tegemoet komt en door de honden, het is geen af of doortraining waar ik op doel waar er geen "leven"meer in de hond zit, in tegendeel eigenlijk. ;-)

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Ik denk ook wel dat we hetzelfde bedoelen en zoals ik je nu begrijp 'lees' jij Gorby ook wel degenlijk.
;-) Als ik Jip aan de lijn heb volgen voel ik weinig omdat deze veelal slap hangt en om mijn romp geslagen is (dus niet in de hand). Als ik voel dat er iets met die lijn gebeurt loop ik in mijn beleving al achter de feiten aan. De allereerste aanzet, een oorbeweging bv wil ik graag direct signaleren.

het is geen af of doortraining waar ik op doel waar er geen "leven"meer in de hond zit, in tegendeel eigenlijk.

hier ook niet, leven genoeg in de brouwerij :-D .

honden page profiel gorby2009gorby2009

honden foto van gorby2009

ik hou mn handen dan op mn rug (met de lijn), kan niet riskeren hem om mijn middel te doen, Gorby is groot en sterk, dan voel ik me minder rustig en dat werkt dan weer negatief op de hond.

Gorby is 40kg spierbundel op hoogte, en hoewel hij (das ook zo grappig en bijzonder) zoveel meer respect heeft en hij dus zijn kracht en gewicht niet meer tegen ons gebruikt, zit er in mijn hoofd nog wat argwaan, geeft niks, Gorby en ik redden het wel.

ik vind trouwens dat al loopt een hond veel los, rustig met ontspannen lijn meelopen echt wel een belangrijk ding, de hond kan ziek zijn, geblesseerd, oud, mag niet los om wat voor reden dan ook, en dan is, vind ik hoor, het gewoon lekker als de hond ontspannen bij je loopt, maakt een wandeing een stuk aangenamer ;-)

honden page profiel chrischrisgoedgekeurde fokker

honden foto van chris

terug naar topic dan?

Ik liep met zeven honden aan de lijn, naats lopen was dus geen optie want dat red je op een stoep niet. Achterlopen kon ik ze niet zien en was voor mijn armen niet prettig, dus liepen ze voor me.

Het maakt niet uit waar ze lopen als je maar prettig loopt.

Uitzondering is natuurlijk als je aan hondensport wil doen en hier wel een vaste plaats in moeten hebben.

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Ik kom weer op het punt dat als de hond achter me loopt ik de hond onvoldoende kan 'lezen'. juist dat 'lezen' is mede bepalend in de juiste timing. Als ik wacht tot jip bv al met spanning op de lijn staat, heb ik dus al veel signalen gemist en loop ik voor mijn gevoel achter de feiten aan. Door te 'lezen' wat er zich in zijn koppie, maar vooral ook in de omgeving afspeelt kan ik hier op tijd op anticiperen en voorkom ik achter de feiten aan lopen.

Voor Jip geven veel dingen spanning, juist het zien van de eerste aanzet van die spanning maakt dat ik er op tijd weer ontspanning in kan helpen krijgen voordat hij er al helemaal inzit. Juist dat maakt dat ik tegenwoordig best heel ontspannen kan lopen. Zou hij achter me lopen moet ik veel nadrukkelijker mijn nek verreken en hem op deze manier 'lezen' voelt niet prettig en niet goed, het kan hem ook weer alarmeren. Loopt hij naast hoef ik alleen maar mijn ogen even naar links/beneden te richten.

Maar inderdaad, ontspannen lopen is voor mij ook het allerbelangrijkste en ik lees bij jou ook >>> gewoon ontspannen samen kunnen lopen. Dan is het minder interessant wie zijn hond waar heeft lopen. Lily loopt veelal wat achter, en al zou ik dit liever anders zien, ze volgt wel ontspannen.

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

" Jij hoeft een hond die volgt zijn signalen helemaal niet te zien, een hond die volgt let op jou signalen. ;-) "


Nou wel als ie ergens een kat ziet.. ;-)
Of een leuk hondje, wat wel aan de lijn is..
Of water in de vorm van een onwijze moddersloot..
Of een vogeltje wat uit het nest is gevallen (hadden we vanochtend :()

honden page profiel Anita Anita

honden foto van Anita

Hoi,

Voor de rangorde is het misschien goed dat ze iets achter je lopen, maar mijn half jaar oude kruising is erg snel en vreet alles van de grond wat ze maar te pakken krijgt, en dat ook tijdens het stevig doorlopen. Door haar geringe afmeting is ze natuurlijk ook wel erg snel bij de grond. Ze loopt nu steeds iets voor me en dat corrigeer ik (nog) niet omdat ik zo meer zicht op haar heb en dat vind ik wel zo veilig.

honden page profiel J. & T. van H & DJ. & T. van H & D

honden foto van J. & T. van H & D

Een hond die alleen op jou hoeft te letten is een ontspannen hond, Mits jezelf ontspannen bent natuurlijk. Ook zijn de honden veel ontspannener omdat ze namelijk niet meer op de omgeving hoeven te letten.

Veel honden die naast of voor lopen hebben vaak het idee dat ze zelf alles moeten regelen, zoals katten verjagen, andere honden uit de buurt houden, andere mensen waarschuwen niet dichterbij te komen en noem maar op, dit brengt ook veel spanning met zich mee voor zowel de hond als ook de baas vaak.

De hond verplicht achter laten lopen zal overigens niets uit halen, eerst moet je een stukje respect en vertrouwen moeten verdienen(uiteraard op een hondvriendelijke manier anders verdien je het niet ;-) ).

anais (Gast)

" pas op !! dadelijk krijg je een hele menigte achter je aan die roepen dat je niet moet luisteren naar CM... ik daarentegen train met de technieken van CM... wil je hier meer over weten stuur me dan maar een PB... want anders hebben we hier straks ruzie... :-)

en om ff on topic te blijven... ik vind inderdaad dat het beter is om een pup in ieder geval niet voor je te laten lopen... dus of achter je of op gelijke hoogte met jou... jij moet je hondje leiden... en niet andersom... :-) "

mee eens, het zijn domme beesten dus ben ij de baas!!!! you go girl

honden page profiel ria&aikaria&aika

honden foto van ria&aika

"
mee eens, het zijn domme beesten dus ben ij de baas!!!! you go girl "

menig beest heeft meer verstand als sommige mensen O-)

honden page profiel chrischrisgoedgekeurde fokker

honden foto van chris

Anais: 'mee eens, het zijn domme beesten dus ben ij de baas!!!! you go girl'

Heb jij een hond???

Indien je er geen hebt: houden zo!

Indien je er wel een hebt: Je bent waarschijnlijk te dom om te zien dat hij slimmer is dan jij denkt.

beth (Gast)

Volgens mij kan je beter dit topic sluiten gaat nergens over als er al gezegd wordt dat het domme beesten zijn, kom op zeg

honden page profiel Sabien & Joey Sabien & Joey

honden foto van Sabien & Joey

"
mee eens, het zijn domme beesten dus ben ij de baas!!!! you go girl "


nou sorry dit is niet een mening die ik met je deel...

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

uhm ja we hoeven ook niet aldoor over 1 trainer te praten...laten we het eens hebben over Turid Rugaas haar methode om trekken af te leren, wat vinden jullie daarvan?

honden page profiel Sabien & Joey Sabien & Joey

honden foto van Sabien & Joey

" uhm ja we hoeven ook niet aldoor over 1 trainer te praten...laten we het eens hebben over Turid Rugaas haar methode om trekken af te leren, wat vinden jullie daarvan? "


dat is prima maar dan wel in een ander topic ;-)

honden page profiel J. & T. van H & DJ. & T. van H & D

honden foto van J. & T. van H & D

Met Turid Rugaas, help mijn hond trekt, ben ik het ook niet eens....Dit gaat om mijn mening hé :-) .

In de meeste trainingsmethodes wordt het 'niet trekken aan de riem geconditioneerd' en dat vind ik zelf niet een natuurlijke manier van 'leren om niet trekken'

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Ah ok J&T, bedankt voor je mening :-)

Ikzelf vond het een fijne methode die bij mijn hond goed gewerkt heeft, heb m wel niet echt tegen trekken gebruikt maar meer om het uitvallen naar van alles af te leren.

Linda (Gast)

Onze hond trekt achteruit!
Zodra we buiten zijn gaat hij al in de remmen...plat op zijn buik of op zijn gat.
En dat wordt nog erger als er iemand achter ons loopt..

Iedereen zegt joh dat is toch niet erg... Jawel dat is het wel, want ik krijg em gewoon niet mee, zonder hem mee te trekken.
Hij is nu (Rottweiler) 6 maanden, nu lukt het nog hem mee te trekken, hij wordt wel ongeveer 45 kilo.. en dan weet ik het niet meer.

Wie oh wie kan mij hier nu eens een goed advies voor geven, alles geprobeerd, snoepjes, kaas, hamblokjes,balletje, flostouw etc... boos worden helpt ook nie.. Gek doen helpt ook niet, hoge stem gebruiken helpt ook niet...en gek genoeg geduld hebben helpt ook niet...

Wordt er moedeloos van... HELPPPP !!!

honden page profiel chrischrisgoedgekeurde fokker

honden foto van chris

Wat gebeurt er als je je hond volgt, als hij trekt ook al is het achteruit, loopt hij ergens naartoe.

Als dit terug naar huis is, neem hem dan eens mee verder van huis, dragen of in de auto. Zet hem neer en volg hem dan waar hij naar toe gaat, totdat hij voldoende zelfvertrouwen heeft.

Bedenk je wel waarom hij niet wil lopen, is hij bang van het lijntje, de halsband, de straat enz. en werk hier evt eerst aan.

honden page profiel gorby2009gorby2009

honden foto van gorby2009

of hij heeft geleerd dat hij zo zn zin krijgt en dus niet hoeft te lopen, en nooit ontdekt heeft dat wandelen heel erg leuk is.

ik zou een goede hondenschool zoeken waar ze kunnen zien wat zijn motivatie is, dat kan angst zijn, maar hoeft helemaal niet, als je maar vaak genoeg toegeeft, wordt achteruit lopen een beloonde gewoonte.

en ik zou hem eens meenemen in de auto, naar een heel obnekende leuke locatie, een bos, of het strand en dan niet bij voorbaat al denken dat het niet gaat, maar lekker vrolijk hond uit de hond, sprintje trekken : joepie uit met de baas is leuk.

Linda (Gast)

Hoi Gorby!

Zou graag naar het strand / bos gaan alleen hij is ook nog wagenziek... Alleen iid als we ergens lopen waar hij niet eerder is geweest, dan loopt hij beter..
Vrijdag naar DA geweest, zij heeft ook gelopen... conclusie het ligt aan mij. Schijnbaar heb ik hem beloont toen hij kleiner was , als ik er over nadenk is dat ook zo... Als er een andere hond achterop kwam dan stopte ik met wandelen en trok hij me er naar toe.. Advies van de DA, klein rukje aan riem geven en snelheid omhoog..
Vanochtend ging het goed... moet volhouden...
Nu eerst de auto leuk maken...zo meteen eens half uurtje oefenen.

honden page profiel Benoit & AikoBenoit & Aiko

honden foto van Benoit & Aiko

Naar mijn mening mogen ze in het bos / in het park / op een brede zandweg / ... overal rond je lopen .

En op het voetpad moeten ze dan weer mooi links ( of rechts ) naast je lopen ...

honden page profiel HannaHanna

honden foto van Hanna

Mijn vier honden lopen voor me. Ik heb dan overzicht wat er gebeurt voor mij. Shiva neigt meer naast dan voor. Ik loop eigenlijk een beetje middenin.

Ik heb ze onder kontole en ook de omgeving. Ze trekken niet.

honden page profiel Ralph, Bo en DexRalph, Bo en Dex

honden foto van Ralph, Bo en Dex

Als ze onder commando staan dan netjes naast. Ik loop met 2 honden en niet ieder trottoir is breed genoeg om 2 honden naast je te hebben. Dan loopt er 1 naast en 1 achter. Dit gaat bij mijn honden automatisch, ook wie naast en achter loopt verschilt dat zoeken ze zelf ook uit.

Als ze niet onder commando staan mogen ze van mij gaan en staan waar ze willen.

honden page profiel MeganMegan

honden foto van Megan

Ja de baas moet vooraan lopen zodat je de hond leert dat jij de baas en jij leid ik heb het ook op dog wisper gezien veel succes

honden page profiel yangyang

honden foto van yang

hehe genoeg reacties, Lucas trekt niet meer aan de lijn. Hij heeft snel al door als er spanning zit op de riem.

in de park laat ik hem gewoon los en wanneer ik hem roep dan komt hij ook terug.

Naast lopen doet hij ook al aardig goed. Hij is nog maar 15 weken dus gaan we rustig opbouwen..

honden page profiel yangyang

honden foto van yang

hehe genoeg reacties, Lucas trekt niet meer aan de lijn. Hij heeft snel al door als er spanning zit op de riem.

in de park laat ik hem gewoon los en wanneer ik hem roep dan komt hij ook terug.

Naast lopen doet hij ook al aardig goed. Hij is nog maar 15 weken dus gaan we rustig opbouwen..

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "lopen voor of achter?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 3 van 4 12 34
Volgende forumvraag: met z'n allen in therapie
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^