hoe maken jullie je menu's?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BellaBella

honden foto van Bella

hoi allemaal!

Ik heb net weer heerlijk zitten knutselen met mijn menu voor de hond. En ik zat me af te vragen hoe jullie dit doen; ouderwets met pen en papier, maken jullie uberhaupt nog een menu of weet je het zo onderhand wel uit je hoofd, als je het op de computer doet met welk programma?
Na ja, niet heel belangrijk maar ik ben gewoon nieuwsgierig.


Ikzelf maak een menu voor 3 weken in excel (hoef ik zelf lekker weinig te rekenen (aparte kolommen voor bot, orgaan en vlees, overig en compleet en nog een kolom voor opmerkingen). Op de ene helft staat de planning, op de andere helft staat een lijst waarin ik bij houd wat ze werkelijk heeft gekregen en opgegeten heeft.
Het klinkt omslachtig maar ik hoef nu dus steeds maar heel weinig te veranderen. Heb het ook gedaan omdat ik het wel leuk vind om dit soort dingen te maken

;-)

Ik houd me trouwens niet heel strak aan het menu, het is slechts een richtlijn.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hoe maken jullie je menu's?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper 3 doggies

honden foto van Kim en Casper

echt een menu zoals jij heb ik niet.

Ik heb een standaard menu dat ik bestel bij lotgering. Als dit binnen is verdeel ik de pakketten volgens het week menu en doe dit in kleine tasjes in de vriezer. Zo weet ik zeker dat hij iedere week het juiste binnenkrijgt en niet hetzelfde na elkaar. En ik hoef er maar 1 keer na te kijken.

Nu komt het nog wel voor dat hij 2 keer totaal vlees na elkaar krijgt maar zijn weekmenu klopt iig!

honden page profiel Jannie SchrijverJannie Schrijver 3 doggies

honden foto van Jannie Schrijver

Denk dat ik verkeerd bezig ben. Ik rommel maar wat aan. Zal me er toch eens beter in moeten verdiepen. Schaam we wel een beetje ik dacht ik geef lotgering vlees met af en toe een lamsrib kippengehakt of kippen pootjes/nekken. Hoe meer ik er over lees hoe meer ik zie dat ik het niet goed doe....

honden page profiel BellaBella

honden foto van Bella

En Jannie... als je het dan uit gaat rekenen zou het heel goed kunnen dat je ongeveer goed uit komt hoor!

Ik gebruik het ook als richtlijn , en wijk daar gerust vanaf en doe ook tijden zonder menu. Dan rommel ik ook maar wat aan.

honden page profiel meikemeike 3 doggies

honden foto van meike

Ha, ik zat altijd ijverig met pen en papier allerlei menu's te berekenen en dan kijken welke het beste en het meest praktisch was. Nu heb ik een standaard menu en hoef ik niks meer te berekenen, als er eens iets meer of minder van iets gegeven wordt maakt dat niet uit. Het menu wat ik heb is ook heel simpel: halve kilo spiervlees, halve kilo vleesbot, kwart kilo orgaan per tien dagen.

Eerst ging ik ook precies opschrijven in welke volgorde Daisy alles moest krijgen enzo, maar dat gaat nu ook vanzelf. En ik hield ook bij wat ze dan gegeten had en wanneer, haha, maar die tijd is ook voorbij. Als je er eenmaal aan gewend bent gaat het allemaal een stuk makkelijker.

Jannie, is prima wat je doet hoor. Met kvv en af en toe er wat bij hoef je je geen zorgen te maken om percentages enzo.

honden page profiel BellaBella

honden foto van Bella

Ik heb ook wel een redelijk standaard menu maar zoals nu heb ik ontdekt dat Ziva erg graag makreel lust, dus dat moest ergens tussen gepropt worden. Lamsribben lijkt ze opeens niet meer te eten dus die er maar even vanaf gehaald.

Mijn eerste menu's waren trouwens veel uitgebreider: stonden veel meer diersoorten op... maar ja; als ze dat dus niet eet.

honden page profiel Thara Thara 3 doggies

honden foto van Thara

Ik heb wel een menu , adhv dat menu bestel ik , vriezer leeg ,dan hebben ze alles gehad .
Ik houd wel rekening met vleesbot , de ene dag eens wat kaler de andere dag weer wat bevleesder . Verder maak ik bij levering gelijk porties voor een week of zes dus het ligt voor het grijpen

honden page profiel BellaBella

honden foto van Bella

Met dat bot; De ene keer is het idd wat bevleesder dan de andere keer.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Ik sla meestal voor een maand of anderhalve maand in, in het begin rekende ik alles in mn hoofd uit.

Ik varieer, hier is geen kant en klaar kvv verkrijgbaar helaas, maar de veearts hier is jager en kan aan wild komen. Het slachthuis verkoopt inmiddels niet meer, maar soms kan ik bij de slager en visboer wat afval krijgen.
Ook koop ik af en toe online een barfpakket voor een maand, dan hoef je zelf niet meer na te denken. Alleen dat bestaat voor het grootste gedeelte uit rund en kip. Wil je andere diersoorten kost dat heel veel meer geld.

honden page profiel BellaBella

honden foto van Bella

Rund en kip vormt bij mij ook de basis, samen met wildspiervlees (zitten een paar soorten in)

honden page profiel Ralph, Bo en DexRalph, Bo en Dex 3 doggies

honden foto van Ralph, Bo en Dex

Als je lotgering of ander KVV geeft hoef je ook niet zo'n menu te hebben lijkt me. Dit gaat meer over de BArfers en NVR-ers onder ons.

Ik (NRV-er) heb net als Bella een makkelijk excel document gemaakt. Als eerste rekent het uit op basis van gewicht van de hond uit hoeveel % orgaan, bot en vlees de hond per dag mag hebben. Ik heb per week de dagen onderverdeeld en daarnaast kolommen Bot, Orgaan, Vlees gemaakt. Ik vul in hoeveel dagen als NRV dag berekend moet worden en ik zie hoeveel bot, orgaan en vlees de hond per week moet krijgen. Als ik bij de dagen de hoeveelheden invul worden onder de kolom de totale hoeveelheden getoont en de bijbehorende percentages zodat ik direct kan zien of ik nog wat moet aanpassen.

Ik wil hem nog verder uitbreiden zodat ik nog minder zelf uit het hoofd moet doen.

honden page profiel Bommie en MacBommie en Mac 3 doggies

honden foto van Bommie en Mac

Ik ben zelf een beetje omslachtig met deze dingen haha! Ik had altijd alles op papier. (de menu's + berekeningen), de berekeningen doe ik eigenlijk altijd via de gelukkigdier calculator. Wat ze wel of niet hebben gegeten per dag noteer ik iedere avond voor ik ga slapen op een kladblok ;-) naast mn bed. En in excel heb ik een paar bestandjes met daarin wat ik nog in mijn vriezers heb liggen, wat ze wel of niet lusten en wat ik besteld/ betaald heb. O-) Maar ik vind het ook gewoon leuk om ermee bezig te zijn :-D

Wel heb ik een hele tijd gehad, waarin ik aan het schommelen was tussen de percentages die ik wilde gebruiken. Denk dat de menu's die ik voor de komende tijd heb gemaakt goed zijn. En er niks meer aan ga veranderen deze zomer. (Mac is echt vreselijk met eten, maar sinds een week eet hij notabene alles op.

honden page profiel Ilse ft Dazey, Fay & Mainey Ilse ft Dazey, Fay & Mainey 3 doggies

honden foto van Ilse ft Dazey, Fay & Mainey

ik volg dit ff bella :P

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Wij hebben enigzins een menu maar ik geef ook 3 dagen KVV dus dan wordt het al makkelijker.

Van die 4 dagen zit er meestal 2x een heel proodier in het menu (daar maak ik Flex blij mee) en een pensdag met een kippenbout. Die andere dag is restjes dag en kijk ik gewoon wat nog in de vriezer ligt. Eigenlijk heel gemakkelijk dus.

Toen ik nog echt de hele week NRV gaf deed ik het gewoon met ouderswets pen en papier. Vind ik altijd net iets veiliger haha :-D

honden page profiel BellaBella

honden foto van Bella

bij excel is het bij mij echt veiliger: dat verlies ik niet en kan geen rekenfouten maken :-D

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Ik heb verschillende basismenu's in Word gemaakt en die wissel ik af. Eerst gaf ik veel om en om (1 dag spiervlees, 1 dag vleesbot met orgaanvlees), maar tegenwoordig heb ik vaker iedere dag spiervlees, orgaanvlees en vleesbot.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hoe maken jullie je menu's?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Bot/spier/orgaan goed ingedeeld???
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^