Andere honden- privé eigendom

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Ik & RoosIk & Roos

honden foto van Ik & Roos

Hoi,

Ik wil even mededelen dat ik vaak tegenkom dat mensen andermans honden van hun eigen honden aframmen, of, nog erger, nadat een hond gecorrigeerd heeft, die hond af straffen. Dat is helemaal niet nodig en vaak ook heel schadelijk voor de andere hond, en de baas van die hond wordt ook woest op jou.
Even dus ter informatie:

- De hond heeft vaak een trauma. Hierdoor gaat de hond ook mensen haten, en andere honden nog méér haten

- Denk na; als dat jóuw hond was (ja, dat kan! Een asielhond bv!) zou jij ook willen dat dit bij jou gebeurde?

- De baas kan uit woede ook jouw hond gaan schoppen. Tenslotte mag het ineens (?) andermans hond schoppen.

- Je kunt beter de andere baas tips geven over hoe je je hond beter op kunt voeden, bv naar een cursus of boek aanraden of dergelijke. Zo behoudt je prettig contact.

- Bedenk wat de hond gedaan heeft - misschien zat juist JOUW hond als een gek alles uit te lokken met die eindeloze keffen, of zat hij uitdagend met de staart omhoog?



Met vriendelijke groet, Ik & Roos. :-D
(geen discussietopic)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Andere honden- privé eigendom" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel NikiNiki

honden foto van Niki

Betekend geen discussie dat ik geen commentaar mag geven..?

Ik snap niet helemaal precies wat je bedoelt..
Met het afstraffen van andersman hond..

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Nou, toen laatst de valse buurtNew Foundlander met haar 65 kilo bijtend op onze drachtige Nuka van 20 kilo sprong was ik maar wat blij dat mijn man een enorme rotschop uitdeelde. In dat soort gevallen is het toch jouw hond of een ander zijn hond die eraan gaat en dan kies ik toch even voor die andere...
Hier was overigens de baas van de NF niet bij, die liep altijd los zonder iemand erbij. Heeft ondertussen een spuitje gekregen wegens wangedrag.

Ik heb ook al een keer vroeger de valse buurtboxer waardoor iedereen een straatje om ging van mijn eigen hond afgetrapt en als het moet doe ik het in dat soort gevallen zo weer.

Ik houd er helemaal niet van om honden te schoppen, maar in sommige gevallen heb je geen keus.

honden page profiel bolo2bolo2

honden foto van bolo2

Ik begrijp wel wat je bedoelt, maar je wilt toch je eigen hond beschermen niet?

En dan is het in eerste instantie toch een reactie om de aangestormde hond van je af te slaan/duwen.

Maar je hebt gelijk, maar als alle hondenbezitters nu eens de moeite namen om hun eigen hond op te voeden dan hadden we deze problemen niet.

(al moet ik zeggen dat bij ons in de buurt over het algemeen echte hondenliefhebbers rondlopen).

Bij ons loopet echter wel een "baasje" rond die haar hond verplicht moet muilkorven. jullie begrijpen dat deze maatregel niet zomaar is genomen.

Nu kwam deze hond laatst met opgetrokken lippen en flink grommend en tanden ontbloot op een spelend kind afgerend.
Deze hond kreeg een flinke mep van de vader Ik gaf deze vader echt gelijk. Deze hond kan er inderdaad niets aan doen, maar daar hoef je bij een kind dat gebeten is niet mee aan te komen. Dit zelfde geldt als deze hond op ons komt afgestormd. Dan wil je de hond toch van je af meppen.

de eigenaresse is al meerdere keren beboet, maar heeft kennelijk geen zin om er ook maar iets aan te doen. Het geeft ons i.d. niet het recht om zomaar de hond van je af te schoppen maar het is begrijpelijk.

En ik vind dat hier best een discussie van gemaakt mag worden, want je hebt daar wel een goed punt

p.s. je hebt een mooi sierlijke hond.
Gr Rita

honden page profiel bolo2bolo2

honden foto van bolo2

nog even op het voorgaande,

toevallig had ik het met een andere hondenbezitter nog over dat deze hond en eigenaressen de laatste tijd niet meer is gezien dus.....

Gr Rita

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Ik heb het zelf weleens meegemaakt met mijn vorige hond. We kwamen weleens een man tegen met een nerveuze keffer, een bearded collie kruising denk ik. Op een keer loop ik met mijn hond aan de lijn, die de hele keffer negeerde langs de man en zijn loslopende hond.
Toen de hond grommend op mijn hond afrende, snauwde de mijne hem ineens flink af en er ontstond een gegrauw en het ging er even fel aan toe. Komt die man ineens met zijn paraplu op MIJN hond af en probeert mijn hond te slaan terwijl ZIJN hond begonnen is met aanvallen. Dat ik even een flinke brul gaf en iedereen ophield met wat ie aan t doen was mag wel duidelijk zijn.
Hij lijnde toen snel zijn hond aan en luisterde niet eens toen ik hem even flink de waarheid wilde zeggen, liep gewoon weg, ik had immers een herder, die zijn per definitie toch vals.....en hij had een lief harig hondje dat nooit een andere hond aan zou vallen....volgens hem dan. :'(

honden page profiel bolo2bolo2

honden foto van bolo2

Nou Dobry,

Ik vind Herders mooie honden, mijn broer traint ze ook zodat zij bij de politie kunnen.

En hij heeft een herder die te lief was voor de politie zelf in huis genomen echt een heel lief beest.

Nee hoor ik vind een herder mooie honden.

En het klopt het blijft een moelijk punt.

Van beiden kanten kan ik mij er echter in vinden

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Klopt Bolo, ieder geval is weer anders, als er een gevaarlijke situatie zou ontstaan door een aanval van een gevaarlijke hond zou ik ook schoppen hoor.
Zeker als er kinderen bij betrokken zijn, of zoals bij Nienke, je hond drachtig is.

honden page profiel Rhianne + Falkor & JoyRhianne + Falkor & Joy

honden foto van Rhianne + Falkor & Joy

Ik begrijp wat je bedoeld. Ook ik ben niet van het schoppen/corrigeren van andere honden (je weet nooit hoe ze zijn).
Maar wat was ik blij dat Erik die andere hond schopte toen die Falkor greep.
En hij zou dat blijven doen als een hond zulk gedrag vertoont en er kinderen enzovoorts in het spel zijn. Maar nooit zonder reden.

Liefs,

honden page profiel LinseyLinsey

honden foto van Linsey

Ik denk daar echt niet bij na, ik doe wat nodig is om mijn honden te beschermen. Klinkt misschien hard, maar mijn eigen honden komen eerst, als er een vreemde hond mijn honden aanvalt, dan ga ik echt niet oppassen wat ik met die vreemde hond doe. Een grotere hond (ik ga er nou even van het ergste uit, dus grotere hond die mijn kleinere aanvalt) kan nou eenmaal een kleinere hond dood bijten ook al was het maar een waarschuwing die de hond gaf.

Anderzijds als ik alleen met Kai wandel en er komt een hond af die Kai komt begroeten dan zal ik wel zelf rustig zijn. Maar nog altijd niet erg blij ermee naar het baasje toe, sinds de plekken waar ik wandel honden niet los mogen. En de meeste mensen doen het dus toch, maakt hun ook blijkbaar niet uit dat ze vlakbij een drukke weg zitten.
Als ik met Lotje wandel en er stormt een hond af, dan pak ik zo snel mogelijk Lotje op (weet ik word afgeraden, maar anders heb ik geen Lotje meer) en hoop dat de baas dichtbij is. Sommige mensen willen wel eens vergeten dat misschien hun hond wel sociaal is, maar daarom niet elke hond die ze tegen komen.

Groetjes
Linsey

honden page profiel PaulinaPaulina

honden foto van Paulina

nou ik zou eerder andermans hond schoppen om mijn hond te verdedigen hoor, MOEST het nu zo zijn dat axa de andere hond niet aankan (wat onwarschinlijk is) ga ik niet toekijken hoe mijn hond flink te grazen wordt genomen, dan doe ik alles om die hond weg te halen, ook al betekent het schoppen , eenderwaar.

ik heb liever dat de andere hond "gewond"(fysiek of mentaal) raakt dan dat mijn hond strax sterft door zijn wondes,bloedingen,infecties...


maar voor de rest snap ik u wel

honden page profiel MaritMaritgoedgekeurde fokker

honden foto van Marit

Ik kijk goed naar honden. Als een andere hond corrigeert, grijp ik natuurlijk niet in.

Maar als hij uit het niets op ons afgestormd komt en zich boven op Daantje stort (baas die geen poging doet hond terug te halen) en Daan vindt dat uiterst onprettig? Nou, dan krijgt die hond het van mij te horen hoor! Op%#@!%! - niet fysiek hoor.

Maar ik ben best in staat met mijn riem, die andere hond weg te slaan. Gelukkig nog nooit hoeven doen.

Spijtig voor de andere hond, maar ik bescherm mijn roedel en Daantje is míjn hond. Ik probeer haar sociaal te krijgen met andere honden - erg vervelend als ze dan telkens gegereppen wordt uit het niets.

Laat die eigenaar van die andere hond zíjn hond maar sociaal maken.

En linsey, Daantje is behoorlijk sociaal, maar ze mag van mij niet naar andere honden toelopen, tenzij die ook echt 'los' zijn, en dus niet bij de baas lopen of aan een riem zitten. Dan komt ze eerst bij mij. Vind het zelf ook onprettig als zomaar een hond naar me toekomt.

honden page profiel LiesbethLiesbeth

honden foto van Liesbeth

Wat ik gisteren meemaakte met Bo was uit een respons. Er was geen tijd om tot communicatie, die hond valt aan Ik had dit nog nooit eerder meegemaakt, maar mijn reaktie was, dat zij de hond aan moest lijnen, dit kreeg ze niet voor elkaar, mijn reaktie om die hond, niet hard, van Bo af te schoppen, is puur om Bo te beschermen.

En nog ben ik het daar mee eens, helaas dat het op die manier moest :'(

honden page profiel Romy en TakkieRomy en Takkie

honden foto van Romy en Takkie

Honden kunnen het prima zelf regelen..en corrigeren hoort daar bij, dat maakt de andere hond niet vals! ik laat het takkie altijd zelf uitzoeken, maar als het escaleert moet je wel ingrijpen natuurlijk. vaak lijkt het erger dat het is. je hond voelt je angst, en dat neemt de hond over. Vaak zie je het ook bij mensen met hele kleine hondjes die pakken hun hond gelijk op als er een hond aan komt, zo krijg je valse honden..

honden page profiel mischa, esha & fitziemischa, esha & fitzie

honden foto van mischa, esha & fitzie

Met de stelling "honden kunnen het prima zelf regelen" ben ik het niet eens Dit geldt namelijk alleen voor goed gesocialiseerde én gezonde honden. Lees maar eens het topic "graag spoedig antwoord" van gabriëlle onder gezellig praten. Eén vande vele voorbeelden van het feit dat binnen onze maatschappij niet alle huishonden even bekwaam zijn in omgang met elkaar.

Als haar verhaal míjn hond zou overkomen, sorry, maar dan zou ik toch ook alles uit de kast trekken om te zorgen dat Esha er heelhuids vanaf komt.

Verder vind ik de stellingen sowieso nogal ver gezocht; wat zou je dan moeten doen in deze situaties (en dan heb ik het wel over de extremen zoals in het voorbeeld van Gabriëlle; die waar de hond(en) dus níet in staat zijn de agressie op een normale manier te reguleren): rustig de baas gaan vertellen dat hij zijn hond beter moet opvoeden terwijl jouw hond hulp nodig heeft? Beetje vreemd.

Grt, Mischa

honden page profiel lia lia

honden foto van lia

Mischa, ik ben het met je eens, soms moet je wel ingrijpen om je hond te beschermen.
Ik heb nu een klein ras, maar die zal ik dus beslist wel optillen als hij word aangevallen.
Liever zelf mijn arm kapot dan mijn hondje dood.
En reken maar dat ik ga schoppen tegen de aanvallende hond.

Zelf heb ik nooit een hond gehad die agressief was.
Alleen Misty (r.i.p.) had haar aanvallen, dus haar hield ik altijd aan de lijn met uitlaten, ik was de verantwoordelijke, dus moest hier rekening mee houden.

Het verhaal van Gabriella en haar vader zegt genoeg, soms moet je wel optreden!!

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Als de eigenaar niets doet of niet bij zijn hond is dan grijp ik echt wel in hoor.

Ik heb het hier wel meegemaakt. Tessa was loops en liep eerst los maar er kwam een jack russel aan en dit is nog een echte reu. De kwal van een eigenaar bleef op het parkeerterrein staan, ongeveer 250/300 meter verderop en hij viel Tessa lastig. Tessa wilde dit niet en begon fel te corrigeren. Omdat ik nog 4 honden bij me had heb een riem dubbel geslagen in mijn handen en de hond geslagen. Ja, trots ben ik er niet op maar dit liep echt uit de hand zodat ik in moest grijpen omdat de eigenaar te lui was.

Zelf uit laten vechten ben ik nooit voor.

honden page profiel judithjudith

honden foto van judith

als er een hond aan komt gerent die mijn honden aanvalt , dan blijf ik echt niet staan toekijken!!!!!

Ik zou niet gelijk die hond gaan staan schoppen, maar als verder niets helpt zal ik wel alles uit de kast halen om die honden van mijn honden af te halen!

het ligt vaak aan de baas, maar dat hoeft nog niet een rede te zijn om de hond z'n gang maar te laten gaan. ze moeten gewoon van mijn honden afblijven

honden page profiel LinseyLinsey

honden foto van Linsey

Dit geldt namelijk alleen voor goed gesocialiseerde én gezonde honden.

Aan deze zin wil ik nog toevoegen: en enkel voor honden van dezelfde grootte. Dit wordt nog veel te veel onderschat tegenwoordig. Zoals ik al eerder zei, kan een gewone waarschuwing van een grote hond fataal zijn voor een kleine hond, of een grote hond die zijn poot slaat op de kwetsbare rug van een teckel. Al die dingen worden spijtig genoeg altijd onderschat.


Groetjes
Linsey

honden page profiel ......

honden foto van ...

Inderdaad zoals de meeste hier zeggen...
soms moet je wel...

"- Denk na; als dat jóuw hond was (ja, dat kan! Een asielhond bv!) zou jij ook willen dat dit bij jou gebeurde?"

Ik zou zelf mijn hond direkt (op de juiste manier) corrigeren... en geen afwachtende houding aannemen.
Sommige bazen corrigeren hun honden niet...
(net als ouders hun kinderen vaak niet corrigeren)


"- Je kunt beter de andere baas tips geven over hoe je je hond beter op kunt voeden, bv naar een cursus of boek aanraden of dergelijke. Zo behoudt je prettig contact."
Dit wordt vaak ook niet gewaardeerd, want sommige (lees: meeste) mensen weten wel hoe ze hun hond moeten opvoeden.... of iig DENKEN dit te weten.


Begijp je stukje wel hoor... en opzich wel goed dat je het hier neerzet zodat we er over nadenken.... maar het is zoals met alles: "nood breekt wetten"...

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

Dit geldt namelijk alleen voor goed gesocialiseerde én gezonde honden.

Aan deze zin wil ik nog toevoegen: en enkel voor honden van dezelfde grootte. Dit wordt nog veel te veel onderschat tegenwoordig. Zoals ik al eerder zei, kan een gewone waarschuwing van een grote hond fataal zijn voor een kleine hond, of een grote hond die zijn poot slaat op de kwetsbare rug van een teckel. Al die dingen worden spijtig genoeg altijd onderschat.


Ben ik ook met je eens.
Daarom ben ik met Mexx altijd extra voorzichtig met kleintjes. Al is hij sociaal en snauwt hij soms alleen van zich af, een klein hondje kan net verkeerd geraakt worden..

Verder ben ik het met voorgaande dikgedrukte eens

honden page profiel Ik & RoosIk & Roos

honden foto van Ik & Roos

Uiteraard moet je de hond beschermen als hij op het punt staat om dood te gaan. Alleen is dat heel vaak niet het geval en zijn mensen over beschermend, en gevaarlijk voor de tegenpartij. Zelfs als je een kleine hond hebt en die wordt aangevallen door een grote, het is het einde van de wereld niet. Dit bedoel ik niet bot, ik bedoel dat het gewoon een hondse manier is om orde te houden. Als er een gevecht losbreekt zijn er veel oorzaken;

- jouw hond is de oorzaak
- jij bent de oorzaak

OF wat ons ALTIJD voor de hand ligt:

- de andere hond is de oorzaak
- de andere baas is de oorzaak

En nou ligt de oorzaak bv bij gebrek aan socialisatie, of juist dominantie, of speelsheid dus per ongeluk (bv gesprongen op de andere hond) of de eigenaar hield de lijn te strak, of trauma. Maar eigenlijk maakt het niet zoveel uit wát de oorzaak is, maar wíe de oorzaak is.

Als het jouw schuld is of die van jouw hond, is het nogal dom om de tegenpartij een schop te geven. Hetzelfde geldt voor andersom. Stel een hond valt jouw hond aan, en die andere eigenaar gaat zomaar jouw hond schoppen en slaan?

Bovendien kan het heel slecht aflopen met de geschopte hond (ik heb wel eens meegemaakt dat VOOR MIJN OGEN een jack russel dood werd geschopt. Ja, hij beet de andere hond. Maar alsnog. Die "arme" malteser heeft een wondje. Dan gaat het vrouwtje de jack natuurlijk een schop met een hack tegen de neus verkopen. Brr..

groetjes

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Hey,

Toevallig hadden we het net in een ander topic erover dat je als baas eigelijk degene bent die de veiligheid van je hond moet kunnen garanderen.
Als Biko zich niet goed kan verdedigen (en dat kan hij wel) en een hond zo hem aanvallen, dan is het mijn taak hem te beschermen.
Alleen, denk ik niet dat het slaan en schoppen op de andere hond valt onder het verdedigen van je eigen hond. Je maakt de hele situatie er alleen maar erger mee.. Die andere hond probeert jouw hond plat te krijgen en wil dat je hond stil ligt. Jij staat ondertussen op die andere hond in het slaan. Die hond heeft op dat moment echt niet het besef dat jij dat bent die dat doet. Die wordt dus alleen maar feller. Wat waarom begrijpt die hond niet dat hij stil moet gaan liggen?? Dat is hondentaal! En die hond blijft maar strijden. Voor de aanvallende hond een reden om dus nog maar wat harder te bijten en te grommen..

Dus.. ik zou nooit ingrijpen door te schoppen of slaan. Tot nu toe is mijn harde stem genoeg geweest om een andere hond af te schrikken. (ja ik kan een hele boze nee roepen!)
Zou dat niet helpen, dan pak ik de achterpoten van de hond en trek hem naar achteren. Hij laat los omdat hij wat aan zijn achterpoten voelt, maar kan mij niet bijten.

Dan heb je nog terriers. Die kaken kunnen 'op slot' schieten en de hond kan pas loslaten als hij ontspant. Als je dan heel hard op die hond slaat, gaat hij nooit ontspannen. De enige manier voor die hond om dan los te laten is met vel en al.. Dus zorg dan juist dat je NIET gilt, schopt of slaat en er niet bovenop staat.
Ik snap dat het heel moeilijk is omdat je zo schrikt om dan zo te beredeneren.. maar het kan je hond een hoop beten schelen!

Groetjes, Margje

honden page profiel Romy en TakkieRomy en Takkie

honden foto van Romy en Takkie

Natuurlijk moet je ingrijpen als het escaleert..dat schreef ik ook, maar vaak lijkt het erger dan het is! en als er een hond eens snauwt naar een andere hond word het baasje soms helemaal hysterisch en dat vind ik niet normaal.

honden page profiel Monique & Jaro & RonjaMonique & Jaro & Ronja

honden foto van Monique & Jaro & Ronja

Ik vind dit een lastig probleem juist omdat we een super lieve rottweiler hebben. Jaro is een hond die "tot nu toe nog nooit" als eerste in de aanval is gegaan maar wel 2 keer de strijd is aangegaan. 1 keer met een jack russel en de andere keer met een golden retriever. Hoewel ik jaro groot gelijk gaf dat hij van zich afbeet corrigeerde ik Jaro door hem weg te trekken en een hele boze foei te roepen. Reden: De kans is groot als hij eenmaal goed bijt en als hij eenmaal de andere hond tussen zijn kaken heeft al schuddend dat er van de andere hond weinig leven over zal blijven. Ik vond het zelf enorm vervelend om Jaro te corrigeren terwijl Jaro niks anders deed dan de andere hond corrigeren die op hem vlogen en al bijtend en grommend de aanval in gingen.

Zoals ik hier lees zouden de meeste baasjes hier mijn hond corrigeren/van hun hond afschoppen (ook al zou de andere hond de aanval zijn begonnen).
Reden: beschermen van hun eigen hond omdat de hond het naar alle waarschijnlijkheid niet van een rottweiler kan winnen. Op zich een logische gedachte maar eigenlijk alles behalve fair.
Wanneer in zo'n situatie mijn hond wordt geschopt of door een riem zou worden geslagen dan zal ik die persoon eens schoppen of met een riem slaan. Ik ben degene die mijn hond corrigeerd en niemand anders !!Daarnaast is het ook erg gevaarlijk om andermans hond te corrigeren tijdens een gevecht tussen honden.

Ik en jaro proberen ten alle tijden escalaties te voorkomen door weg te lopen. Als het dan toch escaleert zal ik proberen mijn eigen hond uit de strijd te halen om erger te voorkomen. Mocht dit op de een of andere reden niet lukken dan laat ik de honden het zelf uit zoeken. Mocht het baasje mijn hond schoppen of slaan dan zullen er 2 gevechten plaats vinden ;-) :-D

Lieve groetjes


Anoniem (Gast)

Dit weekend is onze hond aangevallen. Vorige keer ging dit ook al mis bij deze hond. We moeten namelijk een stukje over een openbare weg lopen (met auto's) om van stal naar de wei te komen. Er woont een echtpaar met een oudere hond aan deze weg die deze weg als eigendom zien. De hond loopt hier altijd los om uitgelaten te worden (auto's en fietsers moeten altijd remmen). Mijn hond lijn ik uit veiligheidsoverwegingen op deze weg natuurlijk aan. Vorige week kwamen we toevallig deze hond tegen en die vloog recht op mijn hond van een jaar oud af om er boevenop te springen.Toen was het met harde stem wel gedaan. Afgelopen weekend zag ik hem weer aankomen en heb al even geroepen dat hij hem beter vast moest doen. Hij doot nooit wat riep hij terug en ja hoor, kaassie! Hij herkende onze hond nog en wam vol erop en schreeuwen hielp niet meer. Mooi dat ik hem flink geschopt heb. Als de eigenaar zo eigenwijs is om een hond met dit gedrag niet aan te lijnen doe ik er alles aan om mijn hond te beschermen. Soory, maar als ik naar de dierenarts moet laat die de kosten ook niet vervallen omdat het natuurlijk gedrag zou zijn. Iedereen moet zijn eigen verantwoording nemen om de hond los te laten. Als ik los met mijn hond wandel roep ik hem altijd terug als er een aangelijnde hond aan komt. Je weet nooit waarom dit is. Fatsoen noem ik dat ook wel.

honden page profiel LiesbethLiesbeth

honden foto van Liesbeth

Sorry, diegenen die verbolgen zijn over het schoppen, hebben bijtende honden en vinden zelfs dat je een mens wel mag schoppen?

Ik zou geen vreemde hond aan zijn achterpoten van mijn hond trekken. Voor mijn reaktie is geen bedenktijd, hoe zal ik hierop reageren. Mijn reaktie was lijn uw hond aan en ze was hiertoe niet in staat en de hond liet niet los. Ik heb de hond niet hard geschopt maar wel voldoende dat hij los liet. Hij heeft hier verder ook niets aan opgelopen. Na de 2e aanval van deze hond, HEB IK HEM VASTGEBETEN AAN MIJN AANGELIJNDE HOND, RONDGEDRAAID, ZODAT ZIJN BAASJE HAAR HOND KON VASTPAKKEN. Ik kan me vinden in margje, duidelijke uitleg. Maar of dat realistisch is? Deze hond had geen signalen ik ga aanvallen, deze viel aan!

honden page profiel LiesbethLiesbeth

honden foto van Liesbeth

ps:
het was geen schop, meer een zijwaarts schop-schuif-opzij beweging.


Ik kan me goed voorstellen dat mensen ook hond hond beschermen, tegen geweld van honden of mensen, je houdt nu eenmaal allemaal van je hond

honden page profiel LiesbethLiesbeth

honden foto van Liesbeth

hond hond= hun bijtende hond ;-)

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Hey Liesbeth,

Heb je ook gelezen waarom het beter is om niet te schoppen, maar de achterpoten vast te pakken en naar achteren te lopen.
Dat heeft juist met het beschermen van je eigen hond te maken...

En natuurlijk denk je op zo'n moment niet na, maar daar leer je weer van en dan kun je toch als het onverhoopt nog een keertje mocht gebeuren een betere actie ondernemen?

Groetjes Margje

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Andere honden- privé eigendom" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^