geschikt?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Lola_j (Gast)

Hallo Allemaal!

Ik wordt bijna 18 en ik krijg misschien een dwergkees pup voor mijn verjaardag. Alleen wil ik weten of ons gezin hier wel geschikt voor is want ik lees vaak dat een pup in het begin bijna 24 uur verzorging nodig heeft. Ik zit 5 dagen in de week op school. Mijn moeder werkt pas om 4 uur en dan ben ik meestal al thuis. Behalve op vrijdag. Dan begint mijn moeder om 09.00. Ik ben vrijdag dan wel weer om half 1 thuis.

Ook wil ik graag weten of jullie mij kunnen adviseren waar ik een dwergkees pup kan halen. IK WIL ABSOLUUT GEEN HOND VAN EEN BROODFOKKERIJ! Ik heb al wat pups gezien op marktplaats maar ik ben bang dat ze allemaal ziektes hebben.

Dankjulliewel!!

xx

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "geschikt?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel B met D&A†B met D&A†

honden foto van B met D&A†

Een pup vraagt in het begin zeker veel aandacht.
Als er bijna altijd iemand thuis is dan kan het wel.
Mits diegene ook echt tijd wilt steken in het opvoeden en uitlaten.

Koop niet overhaast een hondje omdat je bijna jarig bent.
Zoek een goede fokker waarbij de ouders getest zijn als je bang bent op ziektes.

Het wilt niet zeggen omdat een hondje van MP af komt dat hij/zij ziektes heeft.
Onze Djago komt ook van MP af en doet het uitstekend.

Hebben jullie wel echt nagedacht over het ras of willen jullie er zo een omdat ze er zo leuk uit zien?

honden page profiel gerrie en droopygerrie en droopy

honden foto van gerrie en droopy

een puppie heeft inderdaad veel aandacht en zorg nodig, de eerste tijd moet je hem om de 2 uur uit laten, omdat je hem zindelijk moet maken, ook s'nachts.
na het eten ,spelen, en drinken en slapen moet je hem naar buiten doen, zodat hij gaat begrijpen dat hij buiten kan plassen enzo,
maar de eerste tijd is het wel zwaar, vooral s'nachts, maar je krijgt er zoveel voor terug,
wij hebben droopy nu bijna 5 weken, ,hij slaapt boven bij ons, en blijf al slapen tot half 8, dus s'nachts hoeft die niet meer, na 7 uur geen eten en drinken meer geven aan het begin, want anders moet hij heel veel s'nachts.
die van ons komt ook van mp, en heel gezond, ik heb er wel op gelet dat de moeder aanwezig is,dus in huiselijke kring is groot gebracht, is beter voor zijn socialisatie,
veel succes meis,
en laat je wel foto's zien, als je hem hebt,

:-D

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

Ik denk dat als jullie samenwerken en iedereen wat vrije dagen opneemt en je een oppas kan regelen voor erna, dan kom je een eind.
Maar de eerste dagen moet je er echt de hele dag bij zijn. Daarna kan je langzaam opbouwen tot een paar uurtjes alleen zijn. Hoe snel het gaat verschilt per pup.

Ik zou je pup dus niet op je verjaardag verlangen, dan kom je in het broodfokcircuit.
Ga even naar de site van de nederlandse keeshondenclub.
Ik heb een tijdje terug wat sites gevonden voor iemand hier die ook een dwergje zocht en vond enkele goede fokkers die binnenkort nestjes verwachten.

Lola_j (Gast)

@Bianca & Djago

Natuurlijk hebben wij goed nagedacht. We wilden een klein hondje die energie heeft en niet persee een grote omgeving nodig heeft. We hebben een tuin maar ons huis is niet super groot. Ook willen we graag een hond die je makkelijk overal mee kan nemen. We twijfelen nog tussen dit ras een een vlinderhond. Mijn moeder heeft liever dit ras omdat ze vroeger ook zo'n hondje had.





Lola_j (Gast)

Ik denk ook dat ik pas een hondje neem wanneer de zomervakantie begint en nadat wij op vakantie zijn geweest. Zo heb ik meer tijd voor de pup. Ik ben al in mei jarig maar ik kan wel even wachten.

honden page profiel Eefje • YunaEefje • Yuna

honden foto van Eefje • Yuna

Hee Lola,

wat goed dat je hier aan denkt!
Ik zou ten eerste geen hondje kopen op Marktplaats.
Ga naar de rasvereniging, en plaats je op wachtlijsten bij fokkers die daarbij zijn aangesloten. Dan weet je zeker dat je een hond hebt met geen erfelijke afwijkingen en andere enge dingen.

Ik denk dat je wel een hondje kan nemen hoor, als jou moeder er doordeweeks voor wil zorgen. En voor de vrijdag zou je hem misschien bij een oppas kunnen laten? Misschien buren/vrienden/familie die het leuk vind om een paar uurtjes op te passen.

Groetjes Eefje

honden page profiel Hannah en PépéHannah en Pépé

honden foto van Hannah en Pépé

Hoi!
Kijk eventjes hier, niet voor nesten, maar voor informatie!

http://puppies4you.come2me.nl/

honden page profiel Nikki & HeroNikki & Hero

honden foto van Nikki & Hero

Wat leuk dat je er zo goed over nadenkt en geen ondoordachte beslissingen neemt :-)!!
Ik denk dat zowel een Dwergkeesje als Vlinderhondje wel geschikt zijn, hij/zij moet blijkbaar toch niet al te veel alleen zitten.
Beide rasjes hebben wel redelijk veel pit en energie.

Ik denk ook dat het redelijke keffertjes zijn met "grootheidswaanzin".Een goede opvoeding is belangrijk, ook bij zulke kleine hondjes. Dus lekker veel opzoeken en lezen, puppyklas kan ik ook altijd aanraden! (zeker voor de socialisatie :-))

Ik wil ook nog wel even aanhalen dat je niet moet verschrikken van de prijzen die ze durven vragen voor een Dwergkeesje met stamboom. Dit kan gemakkelijk oplopen tot €1500!
Een zieke pup uit de broodfok die iedere week vaste klant is bij de dierenarts kan meer kosten ;-).

Lola_j (Gast)

@Eefje & Luna

Ja. daarom denk ik er ook over na om er pas een in de zomervakantie te nemen. Mijn ouders moeten dan wel werken, en ik af en toe ook. Maar dan is mijn zusje ook vrij en zij wilt vast wel op de momenten dat ik werk even voor hem zorgen.

Lola_j (Gast)

Is het echt beter om een hond met een stamboom te nemen? Wat houd dat in dan. Ik ben daar niet echt bekend mee. Als er niets mis is met een pup zonder stamboom vind ik het ook geen probleem om die in huis te nemen.

honden page profiel Hannah en PépéHannah en Pépé

honden foto van Hannah en Pépé

Pépé is van marktplaats, geen rashond (kruising dus) en 1 van de gezondste hondjes die de DA ooit heeft gezien O-)

Als je goed zoekt en vragen stelt, kom je uiteindelijk bij een goed nestje. Maar je moet wel GOED zoeken!!

Nog veel succes!



xx Hannah

honden page profiel J&MJ&M

honden foto van J&M

Lola_j,

Een stamboom zegt in principe niets over de gezondheid van je pup of hond,het is alleen een bewijs van afkomst. Het is natuurlijk wel vaak zo dat als je een (ras)hondje bij een goede fokker van een rasvereniging koopt en dus met stamboom dat er veel aandacht is besteed aan het uitkiezen van een goede combinatie van ouderdieren welke zo weinig mogelijk erfelijke ziektes foutjes of wat je het ook noemen wilt hebben. Dus koop je dan een hond die naar "grote waarschijnlijkheid" weinig onder de leden hebben. De uitzondering weer daargelaten natuurlijk want het kan altijd voorkomen natuurlijk dat er uit gezonde dieren een hondje geboren wordt die wat mankeert.
Suc6 met zoeken.

Greetz Jack

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker

honden foto van Cabasja

" Pépé is van marktplaats, geen rashond (kruising dus) en 1 van de gezondste hondjes die de DA ooit heeft gezien O-)

Als je goed zoekt en vragen stelt, kom je uiteindelijk bij een goed nestje. Maar je moet wel GOED zoeken!!

Nog veel succes!



xx Hannah "


Rare opmerking van jou da,dan heeft hij zeker niet veel honden??

Maar wat het belangrijkste is om een pupje te zoeken is verdiepen in de erfelijke afwijking van het ras,en deze moeten dan wel de ouderdieren hebben doorstaan,en of er dan wel of geen stamboom bij zit.
Als het ene kruising is van meerdere rassen kijk ook dan naar de erfelijke afwijkingen van deze rassen,want een kruising is niet gewoon zomaar gezond,deze kan net zo ziek of gezond zijn als een rashond ;-)

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

Een stamboom zegt wat over de voorouders en de raszuiverheid.
Je kan er vanuit gaan dat een stamboomloze hond niet raszuiver is (grote kans bij de dwergkees, want het is een hondje dat in is en dus fokken mensen er rustig op los met alles wat op een dwergkees lijkt en verkopen het dan voor veel geld).
Of dat er ergens in het fokken van de pups of ouders de regels zijn overtreden.
Als een teef bv te jong, te oud of teveel nesten krijgt geeft de raad van beheer geen stambomen af. Het voorkomt dat broodfokkers bv met stambomen kunnen fokken, want zij houden zich niet aan die regels.

Als je een hondje met een stamboom koopt weet je zeker dat je een echte dwergkees krijgt, met dwergkees uiterlijk en karakter.
Daarnaast is de moeder niet uitgebuit.

Als je daarnaast kiest voor een fokker die aangesloten is bij de rasvereniging, dan gelden er voor die fokkers nog strengere regels. Een teef mag bv max 4 nesten in der leven krijgen, en de moet nog ouder zijn voor haar 1e nest en nog jonger voor haar laatste. Daarnaast zijn er bij de rasvereniging vaak aanvullende eisen op gedrag, uiterlijk en gezondheid.

Bij de witte herder bv moet een hond minimaal 2x op een show een goede beoordeling hebben gekregen en moeten er 3 gezondheidstesten gedaan worden (HD, MDR1 en ED) voor een hond voor de fok ingezet mag worden.
Je hebt dus veel meer zekerheid dat je een goed gefokt hondje krijgt.

Daarnaast fokken deze fokkers met contracten.
Stel er blijkt iets mis te zijn, dan hebben jullie een contract om op terug te vallen. De fokker zal je bv financieel bijstaan, of als je niet meer voor je hondje kan zorgen, dan gaat hij altijd terug naar de fokker zodat zij weer een goed nieuw baasje kunnen vinden.
Daarnaast kan je aankloppen bij de vereniging als je een onenigheid hebt met de fokker, zij helpen je en kunnen een fokker sancties geven.

Het heeft dus echt voordelen.
En als je een pup koopt bij een echt goede fokker weet je dat ze de beste start hebben gekregen die ze kunnen hebben. Deze mensen hebben hart voor hun ras en de pups die ze hebben gefokt.

honden page profiel Hannah en PépéHannah en Pépé

honden foto van Hannah en Pépé

"

Rare opmerking van jou da,dan heeft hij zeker niet veel honden??

Maar wat het belangrijkste is om een pupje te zoeken is verdiepen in de erfelijke afwijking van het ras,en deze moeten dan wel de ouderdieren hebben doorstaan,en of er dan wel of geen stamboom bij zit.
Als het ene kruising is van meerdere rassen kijk ook dan naar de erfelijke afwijkingen van deze rassen,want een kruising is niet gewoon zomaar gezond,deze kan net zo ziek of gezond zijn als een rashond ;-) "


Waarom een rare opmerking?? Allebei de ouders zijn grondig getest en kerngezond. Net zoals de oma trouwens. Het is Labrador x vuilnisbak.... De vader is op alles voor een lab getest (deze had wel een stamboom, was een raszuivere lab) en de moeder daarop en nog op andere belangrijke dingen! Dus het is geen rare opmerking. Het is een vrij veel bezochte DA, ze is ook erg goed!

Dus ik snap jou opmerking niet echt... We zijn een aantal keer gaan kijken en hebben alles mogen zien. Moeder en vader aanwezig en mogen aaien enzo. Niks mis mee hoor!

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Wat er al gezegd is sluit ik me bij aan. Een stamboom is niet een papiertje met hoe knap de vader en moeder is, een stamboom houd ook in dat je kan zien dat ouderdieren getest zijn op bepaalde ziektes en je zo helemaal de afkomst kan terug zien.

Marktplaats zou ik ook niet aan beginnen, je kan er geluk mee hebben maar ook veel ongeluk, zoals hier ook vaak op het forum is voorgekomen, helaas.
En dit is geen haat tegen Marktplaats honden, want daar komt Bijou ook vandaan ;-)

Moet zeggen dat ik het ontzettend goed vind dat je zo goed nadenkt over waar je de pup aan gaat schaffen en wanneer je hier het best aan kan beginnen.
Top!

honden page profiel CabasjaCabasjagoedgekeurde fokker

honden foto van Cabasja

@ Hannah en Pépé
Ik bedoel ook niet dat jou hondje niet gezond zou zijn,of dat deze uit een slecht nest komt ;-)
Maar dat een da zegt dat dit 1 van de gezondste hondjes is die hij heeft gezien.....dan heeft of jou da heel weinig honden of een heel ziek bestand aan honden ;-) Er zijn echt wel vele honden die erg gezond zijn...mijn honden komen nooit bij de da,ja wel ivm de pups enz,maar verder qau andere dingen zoals diaree oid nooit.
En zo zijn er vele ;-)

honden page profiel --

honden foto van -

Aan de werktijden te zien kunnen jullie wel een pup nemen. Maar zeker in het begin vraagt een pup zeer veel zorg en aandacht. Schaf nooit overhaast een pup aan, ook al zien ze er nog zo schattig uit. Maar zo te zien ben je goed bezig. ;-)
Wat betreft de stamboom: Mexx heeft daar al een mooie toelichting bij gegeven. Ik zou zeker voor een hondje met stamboom gaan, het liefste van een fokker die aangesloten is bij de rasvereniging. Zorg er wel voor dat jullie heel goed voorbereid zijn door veel met hondeneigenaren/fokkers te praten, veel boeken te lezen (zowel over het ras als over hondengedrag in het algemeen) en zorgvuldig een pup uit te kiezen. Dan kom je al een heel eind.
Dit is de officiële rasvereniging van de keeshonden:
http://www.keeshondenclub.nl/
Daar kun je terecht voor meer informatie over het ras, over betrouwbare fokkers en over aankomende en huidige nestjes.

honden page profiel Hannah en PépéHannah en Pépé

honden foto van Hannah en Pépé

@ Cabasja
Ze bedoelt er vooral mee, zelden zo'n glanzende vacht (tsjah, zo'n vacht bereik je niet met pedigree enzo) en zo een perfect op gewicht labrador gezien. In die 2 opzichten zijn er (vooral bij labradors) niet veel!
Omdat ik Pépé vaak uitlaat, lotgering en Biofood geef, een x in de week borstel en schapenvet bonbons geef,
in plaats van zoals gewoonlijk bij een lab, weinig beweging, pedigree of eukanuba, veel wassen met mensenshampoo en alleen pedigree dentastix.
Is Pépé stukken gezonder!

honden page profiel --

honden foto van -

@ Hannah
Dat is allemaal heel fijn, maar het heeft in dit geval natuurlijk niet met de afkomst van de hond te maken. En daar ging het juist om. ;-)

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Verhuisd naar puppy aanschaffen

honden page profiel Hannah en PépéHannah en Pépé

honden foto van Hannah en Pépé

" @ Hannah
Dat is allemaal heel fijn, maar het heeft in dit geval natuurlijk niet met de afkomst van de hond te maken. En daar ging het juist om. ;-) "


Dit heeft WEL met de afkomst te maken hoor, Pépé is van MP. Ik heb dan ook gezegd:
Pépé is van marktplaats, geen rashond (kruising dus) en 1 van de gezondste hondjes die de DA ooit heeft gezien O-)

Als je goed zoekt en vragen stelt, kom je uiteindelijk bij een goed nestje. Maar je moet wel GOED zoeken!!

Nog veel succes!



xx Hannah


Heeft er dus wel degelijk mee te maken ;-)



xx Hannah

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

@ Hannah: Het hondje van mijn oom en tante komt van MP.
Hij heeft een super glanzende pikzwarte vacht, stralend witte standen en is heel mooi slank. Zie je niet veel bij een Jack hussel X teckel kruising.
Iedereen vind het er super gezond uitzien.. MAAR!!
Hij heeft zware Patella luxatie, al met 8 weken zichtbaar en zeker graad 3. En hij heeft een blijvende melkhoektant die moet getrokken worden.
Zoals bij veel pretnesten is er niet getest op erfelijke afwijkingen > PL
En daarnaast heeft men niet gelet op het tand/gebitsprobleem > blijvende melktand

Dus op het oog lijkt hij perfect gezond, maar dat is hij niet. Daarnaast is hij jong en kan dus ook nog hartproblemen, oogaandoeningen etc ontwikkelen.
Net als jou hond nog oogproblemen en HD/ED kan ontwikkelen. Dat is namelijk van de buitenkant niet te zien en bij een jonge hond kan je nog niet zeggen of het de gezondste hond ooit is.

Dat gaat op als je hond straks 15 is, nooit ziek geweest en geen enkele aandoening heeft.

De glimmende vacht van het hondje van mijn oom en tante komt ook door het versvoer, net als zijn witte tanden en zijn mooie lijntje.
Niet vanwege zijn afkomst!

honden page profiel --

honden foto van -

@ Hannah
Ik bedoel dat hij niet ongezond is. Dat hij er zo mooi uitziet en zo gezond is, komt door jullie goede verzorging (goed voedsel, vachtverzorging, genoeg beweging) en niet door de afkomst. Als Pépé bij mensen terecht was gekomen die hem niet zo goed verzorgden, dan zou hij ook niet zo gezond zijn. Zo kun je ook perfecte kampioenshonden verpesten. Maar het ging om erfelijke gebreken. ;-)

honden page profiel Hannah en PépéHannah en Pépé

honden foto van Hannah en Pépé

@ Mexx,
We hebben alle testbewijzen, oogaandoeningen, hartkwalen, HD en ED vrij, röntgenfoto's aan onze DA laten zien. Alles was goed. Ze hebben alles officieel gedaan en zijn gecontroleerd op van alles en npg wat. Alle bewijzen gezien en geboortefoto's. We zijn doodgegooid met vragen en wij hebben hun ermee doodgegooid. Stamboom van de vader gezien en.... zo kan ik nog wel een uur door gaan. Het was een eenmalig nestje en hebben veel geld en tijd erin gestoken. Denk niet dat dit zomaar is gebeurd. Ze hebben overal over nagedacht en alles goed verzorgd. De werpkist in de kamer en de pups ook ;-)
Dit was een eenmalig nestje en niet zomaar een pretnest...

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

Maar zoals jij het doet overkomen is dat MP wel een geschikte plek is en een kruising super gezond.
Dan moet je je verhaal nuanceren.
Je kan beter zeggen: wij hebben het toevallig getroffen. Onze hond is zo en zo gefokt etcetc. Maar een gemiddeld nest op MP niet die voldoen niet aan ......

Ik wil alleen aangeven dat er tegenover jou MP hond, 99 slecht gefokte van MP komen.

honden page profiel Hannah en PépéHannah en Pépé

honden foto van Hannah en Pépé

@ Mexx,
daar kan ik je geen ongelijk in geven! Wij hebben idd na 8 maanden zoeken wat gevonden. Ja, veel broodfok gezien. Maar het was het allemaal waard :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "geschikt?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^