KVV combineren met NRV kan dat?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie)

Hallo allemaal,

Ik zit nu een paar weken op het forum en leer steeds meer over voeding. Denzel en Dixie krijgen 4 dagen KVV, lotgering, en 3 dagen Cavom brokken.

Nu wil ik graag van de brokken af en beginnen met NRV maar wel in combinatie met KVV. Alleen weet ik niet zo goed hoe.......ik heb me al ingelezen op www.voernatuurlijk maar ik kom er niet helemaal uit. Er staat namelijk dat als je KVV voert je dit op moet tellen bij het orgaanpercentage?

En wat is beter s' morgens KVV en s' avonds NRV of hele dagen KVV en NRV?

Ook lees ik hier dat er mensen zijn die KVV geven en kippenekken, lamsnekken, vis, paardenvlees, wild enz. Maar hoe weet ik of de
verhoudingen goed zijn? Met name het percentage bot, hoe bereken je dat dan?

Denzel weegt ongeveer 35 kilo en krijgt nu 800 gram lotgering per dag. Dixie weegt 9 kilo rn krijgt 200 gram per dag. Hoe kan ik dit het beste aanpakken? Kunnen jullie me op weg helpen?

Dixie is al 11 jaar en heeft niet zulke goede tanden en kiezen. Kan zij de kotten nog wel eten?

Als Denzel uit logeren gaat wil ik hem het liefste brokken meegeven. Ik denk dat oma NRV niet zo'n goed idee vindt...... :-D Kan ik, ondanks dat
ze bij mij vlees eten, ze op die logeerdagen brokken geven?

Pffffff, ik wil het graag goed doen maar zie ff door de bomen het bos niet
meer.....

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "KVV combineren met NRV kan dat?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Eefje • YunaEefje • Yuna 3 doggies

honden foto van Eefje • Yuna

Ik geef mijn pup om de dag KVV of vlees van de slager. Een hond moet 3 dagen in de week compleet eten. Ik zou voor de oppas gewoon een goede brok nemen, maar pas wel op dat daar 6 uur tussen brok en vlees moet zitten i.v.m. een andere vertering.

honden page profiel Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco 3 doggies

honden foto van Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco

Ik geef zelf als hoofdmaaltijd KVV van Lotgering in een smaak of 6,lam tot,eend tot,kip tot,totaal,pens tot,vis totaal.
Die ik vaak weer meng, 2x 500gr(2 honden)
De verse dingen erbij doe ik als extra, zoals vis, paardenvlees,kippenpoten, eendennekken etc.
Ik hou me niet zo bezig met die exacte verhoudingen, draaft weleens een beetje door bij sommige.
Verse pens beschouw ik wel als maaltijd.

honden page profiel Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en KwintAnnelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwintgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwint

Zelf zou ik op de dagen dat ik het makkelijk wil hebben KVV geven en andere dagen NRV. Het gaat ook samen hoor maar het uitrekenen wordt dan wel heel ingewikkeld. Bij vleesbot zoals kippennekken en eendennekken en lamsribben of lams -of geiten nekken , reken je per portie 50%bot en 50%vlees.
De verdeling is voor een compleet voer 70%spiervlees, 15% bot en 15% orgaan.
Honden die niet meer goed kunnen kauwen en knagen zou ik geen NRV geven, ivm doorslikken van te grote stukken.

honden page profiel MaartMaart 3 doggies

honden foto van Maart

Een gezonde hond kan prima alles door elkaar eten. Voeding is de laatste jaren zo een hype geworden, iedereen weet het beter en heeft ergens wel iets gelezen van 'dit kan niet met dat en daar moet een uur tussen en ginds mag je 's morgens dit geven en pas de week daarop dat om maar te zwijgen van een procentje te veel hier en si en la...'

zeg, een gezonde hond is niet van porcelein hé. Eten wat de pot schaft en die zal het prima doen hoor !

Hier heb ik één wandelende alles-in-één hond. alles in één pot. brok, kvv, vers, tafelresten, zelfs blikvoeding... ze leeft na al die jaren nog steeds en staat prima in haar vel en conditie.

Daarnaast heb ik één die al zijn ganse leven nrv eet. eveneens prima, gezonde hond die ik vanalles kan voorschotelen.

De pup is afgespeend op brok, krijgt bij mij nrv, is onlangs een tijdje weggeweest en kreeg daar brok (bento). Heeft het prima gedaan, mooie vaste ontlasting, nog steeds even levendig... is ondertussen alweer een tijdje bij mij en dus terug nrv. Gisteren had ik geen eten uitgehaald, dus hop, een pot brok voor zijn neus.

aan percentages berekenen doe ik niet, doe ik immers ook niet voor mezelf (zie me al staan rekenen in de winkel...) Ik hou een 'ongeveer' aan en wissel voortdurend af. Variatie is zoveel belangrijker.

Wil je kvv en nrv geven, helemaal prima. Zelf zou ik dan weer geen orgaan als extra gaan bijgeven, omdat die al genoeg in de kvv zit. Dus gewoon KVV geven en dat aanvullen met hetgeen je aan kunt geraken van nrv.
Hond in de gaten houden en doet die het goed, dan ben je prima bezig !

gaat hij logeren, geef dan maar een zak brok mee.
is hij gezond, dan is dat allemaal geen probleem.

Het is m.i. de mens die van de hond zo een gevoelig zieltje maakt, door ze maar steeds vanalles te ontzeggen en dingen voor ze te gaan regelen, in de veronderstelling dat de mens het maar weer eens beter weet...

honden page profiel Jimmy (Zinno)Jimmy (Zinno)goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Jimmy (Zinno)

alles door elkaar en smullen maar...
geef het op de manier waar jij het beste bij voelt maar dat je verschillende soorten voeding niet mag mengen neem dat maar met een korreltje zout.

honden foto van Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie)

@Maart en Annelies: het idee dat sommige een beetje doordraven had ik idd ook al. Pffft al die percentages........maar goed, je wilt ook niet dat je hond een tekort opbouwd he. Ik begin hiermee dus ben nog een beetje onzeker... ;-)

Mijn man zegt net: "tjee, in de natuur eten ze toch ook vanalles en gaan ze toch ook niet denken van oh nee dat mag ik niet want ik zit al aan mijn percentage" Hihi, hij heeft wel een punt..... ;-)

Alleen van dat orgaanvlees snap ik nog steeds niet Maart, ik dacht dat er in lotgering geen orgaanvlees zat of heb ik het mis?

honden page profiel MexxMexx 3 doggies

honden foto van Mexx

Ik voer 2 dagen kvv en 5 dagen NRV. Ideaal voor ons omdat Mexx vaak bij mijn ouders logeert en die iets minder vrolijk worden van die lappen vlees :-D

Ik voer dus 2 dagen kvv, 1 dag penslap, 1 dag hele kip (of kipdelen+orgaan) en dan een dag vasten en 2 dagen samenstellen (1 dag spiervlees en 1 dag bevleesd bot + orgaan).

Lotgering heeft de goede verhoudingen dus daar heb je geen omkijken naar. Wel zou ik het spiervlees wat je geeft van hoge kwaliteit geven.
Ik voer naast de kvv van lupa (en hiervoor lotgering) altijd A kwaliteit spiervlees. Dus geen kop of lipvlees, maar echt goed spiervlees.
Dan weet ik zeker dat Mexx ook qua spiervlees de juiste verhoudingen binnenkrijgt.

Ik kan je evt wel helpen met een menu als je even doorgeeft waar je aan kan komen en hoeveel dagen je wat wil geven?

honden page profiel MaartMaart 3 doggies

honden foto van Maart

greetje: ff de samenstelling van lotgering opgezocht:

http://www.lotgering.nl/Samenstelling.aspx

orgaan is dus aanwezig. (moet ook wel, anders komt het niet tot een complete maaltijd).

Ik laat het bloed van mijn honden dikwijls controleren (intensief sportende honden, dus ik wil liever iets voor zijn, dan ik er achter kom als het te laat is, daarmee vaak ter controle een staaltje naar het labo).
De waardes zijn telkens beter dan gemiddeld.

honden foto van Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie)

Ah, dank Maart, ik heb het onderste tabelletje over het hoofd gezien..... O-)

@Mexx, graag je hulp. Fijn! Het handigste voor ons zou zijn s 'morgens KVV en s'avonds NRV. Ik dacht zelf voor Denzel 400 gram lotgering en dan s' avonds.............?

Ik kan bij lotgering de Kippenekken, eendenekken, kipkarkassen, lam penslap en lamsribben halen. Verder heb ik een pas van de Makro dus paardenvlees en runderlappen en hele kippen kan ook. Alleen wild weet ik even zo niet. Wat is goed spiervlees.......ik voel me echt dom..... O-)

Moet er een vastendag tussen?

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Je moet zelf bekijken hoe je het wilt geven. Je kunt KVV-dagen en NRV-dagen doen en ook beiden op 1 dag geven. Bij NRV-dagen kun je voor een paar dagen uitrekenen wat de percentages zijn. Als je KVV en NRV geeft, beiden 1 maaltijd, zou ik de percentages ook uitrekenen. Je berekent dan gewoon de helft van de voeding (dus als je hond 2% per dag eet, bereken je 1%).

Op zich zou ik wat ik geef aan NRV wel afstemmen op de KVV (dus andere diersoorten en even kijken naar het orgaanvlees wat al in de KVV zit). Een grammetje meer of minder of niet altijd helemaal compleet is niet erg, maar ik zou toch wel aan minimaal 4 diersoorten komen en qua orgaanvlees tenminste pens, hart, lever en nier geven. Bij bot- of spiervleespercentage kun je ruime marges aannemen, afhankelijk van hoe je hond het er op doet.

Bij KVV is het soms moeilijk er achter komen wat je precies voert, dus dat is even lastig. Als je hond maar ongeveer aan de percentages komt. Als je hulp nodig hebt met een menu, er is hier genoeg expertise.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

O trouwens, een oudere hond kan meer moeite krijgen met het eten van vleesbot. Je kunt dan wel zacht vleesbot geven, of anders gemalen vlees (KVV of gemalen botmixen).

Ik zou dan geen brokdagen meer doen, want die verzwakken de maag, terwijl de maag sterk moet zijn om vleesbot te geven. Er zijn mensen die het allemaal wel combineren, maar ik zou het zelf niet doen. Je oma kan wel KVV geven, dat lijkt een beetje op gehakt. Dat is niet zo vies.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "KVV combineren met NRV kan dat?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: KVV verkooppunt worden.
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^