Labrador eet álles op. Heb

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Wilbert (Gast)

Hallo allemaal.

Onze labrador is een ramp. Geweldig dier hoor, hardstikke lief luistert echt geweldig. Maar als wij het huis uit gaan is het ellende.

Mevrouw gaat op onderzoek uit en niet naar iets om mee te spelen maar om op te vreten.

Dingen die zij heeft gedaan toen ze alleen was en wat wij eraan gedaan hebben:
- Prullenbak omgooien is een eitje. Onze tegen actie: De prullenbak in de bijkeuken gezet.

- Na 3 dagen had ze door hoe ze deuren los moest maken en zat ze dus wéér bij de pullenbak. Onze tegen actie: Slot op de deur gezet.

- Bijkeuken kon ze niet meer in komen maar deuren konden wel geopend worden dus ging mevrouw vaak naar boven en op bed slapen. (kamer banken voldoen blijkbaar niet meer grrrr). Onze tegen actie: Als we weggaan stoel voor de deur.

- Gelukkig had ze een week niets meer uitgevreten maar helaas een week later wist mevrouw hoe de koelkast deur los moest. De ravage bij thuiskomst hoef ik niet uit te leggen. Onze tegen actie: koelkast deur bij weggaan barricaderen.

- Nu weet mevrouw hoe ze spullen van zelfs achter op het aanrecht eraf kan halen (vissen met de poten... het lijkt soms wel op een dansje). Opgelost door gewoon niets op het aanrecht te hebben wat eetbaar is.

- Toen werd het een rage om gewoon alle kasten in de keuken los te trekken om te kijken of er nog wat eetbaars in ligt. Ze heeft zelfs een heel doosje ibuprofen opgegeten. Kosten bij de dierenarts 300 euro. Waarbij de dierenarts nog even vrolijk kwam vertellen dat ze daar was uitgebroken en de ton honden koeken had leeggegeten. Opgelost door niets eetbaars in de onderste regionen van de keuken te hebben.

- Maar nu het lijkt dat we álles onder controle hebben begint ze kaarsen op te vreten (ze poept soms gewoon pure kaarsenvet uit. Ik weet niet meer wat ik nu moet doen als zelfs decoratie naar binnen wordt gewerkt.

Ik heb van álles geprobeerd om duidelijk te maken dat dat gedrag niet mag. Van flinke tikken tot direct de mand in sturen..
Je kan aan haar reactie zien dat ze wéét dat het niet mag (ze rent gelijk de mand in als wij thuis komen) maar de verleiding lijkt te groot om het niet te doen ook al moet ze er zóveel moeite voor doen.

Als wij weggaan doet ze niets (hoe lang je ook blijft wachten) Maar zodra je bij ons de schuttingdeur dicht klapt en ze hoort dat,staat ze direct op en gaat ze alles controleren. Eerst het aanrecht en dan door naar de volgende dingen....

Nu weet ik echt niet meer wat ik moet doen. Hebben jullie ideeën hoe ik dit af kan leren? Ik werk thuis en vindt het fijn als ik boven op mijn kamer werk dat de honden gewoon fijn in huis en in de tuin kunnen rond lopen. Maar helaas kan dat niet. Moet ik haar dan altijd vast leggen in de mand??
Ik zat laatst te denken: Misschien een webcam en zo'n schok-halsband. Zodat het lijkt dat ik niet thuis ben en haar toch kan straffen als ze iets uitvreet. Maar zon schokding... ik vindt het zo crú.

Help me!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Labrador eet álles op. Heb" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Wilbert (Gast)

Staat in het verkeerde forum. Sorry.

honden page profiel Suze en de 3Suze en de 3

honden foto van Suze en de 3

Heb je wel eens een bench geprobeerd? Ik ben zelf niet helemaal voor de bench maar in dit geval is het misschien wel verstandig.

Het klinkt ook wel een beetje als verveling ergens. Wat doen jullie zoal met jullie hond op een dag? Wat krijgt ze te eten? Misschien ontbreekt er iets in haar voer en probeert ze dit te compenseren? Misschien een kong vullen als je weg gaat?

Ik weet het niet. Ik denk in de mate dat het nu al gaat, het misschien beter is iemand in te schakelen.

honden page profiel Annemarie en TristanAnnemarie en Tristan

honden foto van Annemarie en Tristan

Ik dacht even tussen het lezen door dat een banch misschien iets is om aan te leren als een plek waar ze is als jullie weg gaan. Bij pups werkt dat in ieder geval wel tegen verkeerd gedrag als er geen toezicht is. Maar kaarsen eten? Waar heeft die last van?

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Ik zou ook voor een bench gaan. Ik weet niet of je hond dit al gewend is maar het zou zeker een oplossing kunnen zijn.

En hier "Ik heb van álles geprobeerd om duidelijk te maken dat dat gedrag niet mag. Van flinke tikken tot direct de mand in sturen..
Je kan aan haar reactie zien dat ze wéét dat het niet mag (ze rent gelijk de mand in als wij thuis komen) maar de verleiding lijkt te groot om het niet te doen ook al moet ze er zóveel moeite voor doen."

leert een hond niets van. Ja, behalve dat de baas boos is, als hij thuis komt. Dit is niet de oorzaak aanpakken maar je hond ziet aan je houding dat het foute boel is en daarom gaat je hond in de mand.

Tikken geven is alleen onze frustratie uiten op de hond en ook daar leert je hond niets van.

Wat ik ook nog wil vragen is het volgende: hoelang zit je hond alleen? Hoe oud is je hond? En wat doe je overdag met je hond?



honden page profiel WilbertWilbert

honden foto van Wilbert

Ben geregistreerd en kom niet meer door het "spamfilter"

honden page profiel WilbertWilbert

honden foto van Wilbert

We hebben de dierenarts al gebeld en die zegt Het is een labrador meneer. Een soort van Get used to it.
Een bench vind ik zo sneu.. Hij kan de hele dag gewoon doen wat ie wil, in de tuin liggen enzo. en dan moet ik hem gaan opsluiten op anderhalve vierkante meter. (We hebben nu ipv een bench een ketting aan de muur naast haar mand dus wat dat betreft hetzelfde idee als een bench. Zij weet ook wel dat het haar plekje is en daar gaat zij ook vaak liggen.

Wie zou ik hiervoor in kunnen schakelen? Want het probleem is juist alleen als er niemand is verder is het een schat van een dier.

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Misschien staat er een "verkeerd" woord in de tekst want je vorige reactie staat er wel.

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Tja, daar kun je wat mee met die reactie van de dierenarts. Maar die heeft niet doorgeleerd voor gedrag vandaar zijn reactie.

Kun je aangeven hoe lang je hond wakker is op een dag? En wat je doet qua wandelingen? Hoeveel rust krijgt je hond?

honden page profiel WilbertWilbert

honden foto van Wilbert

Wat beweging betreft: smorgens laat mijn vriendin haar een kwartier uit. Smiddags ga ik altijd een uur na de bos. En savonds ga ik met mijn vriendin nog een keer een uur naar de bos.
We hebben 2 honden en die ravotten er op lost. Dus wat beweging betreft lijkt het me sterk.

Met "tikken geven" had ik al wel reacties verwacht als niet doen etc, etc maar ik wou daarmee duidelijk maken dat ik van alles geprobeerd hebt. Niet dat je het idee krijgt dat ik hem in elkaar sla ofzo ;-)

En wat bench betreft: Is een meter ketting naast de mand niet hetzelfde idee?

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Het probleem is dat je hond overprikkeld is. Je hond hoort 18 uren per dag rust te hebben en dat is nu niet het geval en dit uit zich dus in slopen.

Ik adviseer mijn cursisten ook altijd. Geef je hond 200% meer rust dan de activiteit is geweest. Dus een uur wandelen = 2 uren rust.

En de 2 uren rust = echt slapen. Vele honden kunnen dit niet zelf beslissen vandaar de verplichte benchrust.

Een bench geeft rust. Een ketting kan ook maar zelf gebruik ik liever een bench.

honden page profiel Shamilla & ZenaShamilla & Zena

honden foto van Shamilla & Zena

Nee een bench is afgesloten... Dus geen vrijheid.. Ook geen bedenkingen de deur is de grens.... En je hond vastbinden vind ik gevaarlijker ivm evt vastdraaien enzz ook heb je veel kans dat de lab het touw of ketting wil gaan doorbijten om los te komen..

Een bench is NIET zielig.. Juist t tegenovergestelde... Ik heb ook een sloperd.. Maar haar bench is haar heilig.. Ze ligt er t liefst de hele dag in.. En de deur hoeft niet altijd dicht..

Jouw hond is een gevaar voor zichzelf.. Een bench kan je opbouwen en als t goed gaat kan je altijd de deur open laten..
Het is de moeite waard.. Ziek bij de da is ook zielig.. Vooral omdat je weet dat ze stomme dingen doet..

honden page profiel Shamilla & ZenaShamilla & Zena

honden foto van Shamilla & Zena

Ik bedoel t niet aanvallend hoor... Maar het is de moeite waard om het te proberen....

Ik moet wel zeggen dat zena qua slopen nog een groentje is als ik jouw verhaal lees O-)

honden page profiel WilbertWilbert

honden foto van Wilbert

Ja ik snap je punt. Maar zoals net (daarom heb ik ook nu net dit topic gemaakt :P) Wij zijn vanavond een uur naar de bos geweest van 6 tot 7.
Daarna heb ik hem in de mand aan de ketting gedaan omdat mijn vriendin net een paas-"ding" gemaakt had en ik het risico niet wou lopen dat ze die zou slopen.
Vervolgens zijn we naar mijn zwager geweest van half 8 tot 10 uur. Toen we terug kwamen lag ze nog lekker in de mand te slapen.
Ik doe haar ketting los maar ze blijft gewoon lekker liggen.
Ik ga naar boven (ik dacht kunnen ze nog even op de bank liggen, doe ze straks wel weer in de mand als ik ga slapen... mijn vriendin zegt: Ik hoor beneden wat.
Ik ren als een malle naar beneden en já hoor mevrouw was weer bezig het kattenvoer van achterop het aanrecht weg te halen.
Nu ligt ze dus weer vast in de mand.

Als ik nou zag dat ze álles kapot geen knagen ofzo dan zou ik denken dat ze zich verveelt oid. Maar het is puur en alleen alles wat eetbaar is.

Verder vindt ik een bench niet zielig. Verre van, een mand en een ketting is hetzelfde idee: "net zoveel beperking". En het liefst ligt ze ook in haar mand. Maar ik vindt het zonde dat ze úren in de mand zou moeten liggen terwijl ze gewoon in de tuin van de zon zou kunnen genieten.

En gevaar van de mand.. Snap je punt maar ze ligt er al 4 jaar in.
Dat hij een gevaar is voor zichzelf klopt wel want die ibuprofen was haar bijna fataal geworden.

Maar begrijp mijn punt niet verkeerd: Ik vindt het niet erg dat ze in de bench cq mand ligt. Ik vind het alleen zonde voor haarzelf als ze 16 uur per dag op dezelfde vierkante meter moet liggen terwijl het zoveel mooier zou kunnen.

honden page profiel WilbertWilbert

honden foto van Wilbert

Ik kan wel een keer een camera ophangen... je lacht je kapot hoe ze op onderzoek gaat.. Ik snap wel dat het geleide honden zijn want slim zijn ze zeker :-)

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Heb je nog een bench staan?

Misschien ERVAART je hond de ketting als niet prettig en misschien ERVAART je hond de bench wel als prettig.

Daarbij komt dat jullie een uur zijn wezen wandelen maar dat je hond 1,5 uur op was want jullie zijn pas om 19.30 uur weg zijn gegaan. Daar tegen over moet in mijn ogen 3 uren rust staan en nu staan daar "maar" 1,5 uur rust tegenover.

honden page profiel WilbertWilbert

honden foto van Wilbert

We hebben een uur gewandeld en ze heeft een half uur op de bank gelegen (als we erbij zijn ligt ze wél braaf op de mand of in de tuin) en toen zijn we weg gegaan.

Ze heeft 2 en een half uur rust gehad. (half 8 - half 9 = 1, half 9 tot half 10 = 2, half 10 tot 10 = 2,5 uur)

Volgens mij ligt het daar niet aan want van haarzelf is het een vrij luie hond. Die sochtends uit haar mand getrokken moet worden om mee te gaan wandelen.

Maar ik wil je tips graag aannemen en ga ze zeker uitproberen. Ik heb geen bench maar ga er 1 regelen.
Morgen ga ik om half 9 een half uur wandelen. En vervolgens moet ik weg tot 1 uur. De rest van de dag ben ik vrij. Heb je ideen hoe ik de dag in kan plannen?

honden page profiel EllenEllen

honden foto van Ellen

Je hond heeft succes gehad met prullenbak omgooien want vind namelijk wat lekkers. Hond heeft suc6 gehad met koelkast open krijgen vind nl alleen maar lekkere dingen. Geldt ook voor aanrecht Om dit gedrag bij je hond te doorbreken zal heel heeeeeel lastig zijn. hij heeft elke keer succes gehad en eten gevonden.
Je doet net of je niet op je hond let. bv krant lezen. Gaat je hond richting prullenbak koelkast etc. gooi je een voorwerp wat veel lawaai maakt 8ter je hond. BV blik met schroeven (bos sleutels als je niks voor handen hebt.) Hij mag absoluut niet zien dat jij dit naar hem toe gooit. Dus net doen of er niks aan de hand is en gewoon verder lezen. niet opkijken.
Het idee hierachter is dat als hij te dicht bij de koelkast etc komt slecht ervaring mee krijgt. als je dit heel consequent doet zal je hond als hij alleen is denken dat hij weer gestraft wordt als hij naar de koelkast etc loopt en zal dit gedrag uitdoven.
Je moet hem alleen laten schrikken en niet raken als je een voorwerp gooit.

Als een hond suc6 heeft gehad met eten is dit nogmaals heel lastig om dit af te leren. Neem je tijd en vooral niet opgeven.

suc6!!

Groetjes Ellen

honden page profiel WilbertWilbert

honden foto van Wilbert

Hey Ellen,

Ik kan me héél goed vinden in je reactie. De eerste 2 regels is precies wat ik denk. Ze heeft inderdaad áltijd succes.

Allen het volgende punt: Doen alsof je er niet bent is wat anders.
Ik heb hetzelfde gedaan maar dan doet ie helemaal niets.
Ik heb zelfs een plak worst open en bloot óp de prullenbak deksel gelegd om ook maar iets van een reactie uit te lokken.... Hij kijkt er even na en gaat op de bank liggen.
Vervolgens loop ik naar buiten... Niets! blijft gewoon op de bank liggen. Doe ik de schuttingdeur open en dicht.. loop zachtjes naar het raam om te kijken. Prullenbak omver.
Daarom zat ik te denken aan (hoe naar het ook klinkt (vindt ik zelf ook)) zon stroom halsband en een webcam zodat wij écht weg zijn. Maar ik vind zon halsband eng en smerige dingen. Maar misschien werkt het wel.

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Sorry idd een uur vergist :'( :'( .

En je spreekt jezelf nu tegen. Je schrijft eerst "We hebben 2 honden en die ravotten er op los" en later schrijf je "van haarzelf is het een vrij luie hond. Die sochtends uit haar mand getrokken moet worden om mee te gaan wandelen."

's Morgens moet ze uit haar mand getrokken worden omdat ze misschien nog moe is van de dag ervoor.

Wat betreft over morgen zou ik 's middags gewoon een uur gaan wandelen (mits het niet te heet is) en haar dan verplicht de rust gaan geven. Dan zou ik je honden gewoon laten ravotten en niet meer gaan wandelen. Ga je dit wel doen dan moet je haar de verplichte rust weer gaan geven.

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Een stroomband geeft idd een schrikeffect maar je hond kan ook angstig worden. Is dat wat je wilt? Ook is het symptoon bestrijding en vind je de oorzaak nooit.

Een stoomband vind ik vele malen erger dan een bench.

honden page profiel WilbertWilbert

honden foto van Wilbert

@ester. Ze ravotten allen in het bos tijdens het wandelen. Thuis ligt de ander (jack russel) vaak met andere dingen te spelen en ligt de labrador op de bank.

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Oké dank je voor de verheldering.

honden page profiel WilbertWilbert

honden foto van Wilbert

@ester 2e reactie,
Ik wil zeker niet dat ze angstig wordt daarom heb ik het nog niet uitgeprobeerd. En nogmaals ik vindt een bench niet erg maar wel als ze er 16 uur per dag in moet liggen.
Dan weet ik niet wat erger is een stroomband proberen óf de rest van haar leven 16 uur in een bench.

honden page profiel WilbertWilbert

honden foto van Wilbert

Begrijp me niet verkeerd Esther. Als ik mijn reacties zo terug leest lijkt het wel of ik in de verdediging schiet of dat ze heel aanvallend overkomen (nadeel van forums je mist heel wat emoties/lichaamstaal). Ik ben je heel dankbaar en ga je ideeën zeker proberen!

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Vaak vinden wij het zielig 16 uren in de bench. Maar dit is verdeeld over de dag en onze honden vinden de bench echt geen straf maar juist een fijne rustplek. Ze hoeven zich niet meer druk te maken om iets en dat zorgt voor rust.

honden page profiel EllenEllen

honden foto van Ellen

16 uur per dag? Dat is wel heel lang dat je hond alleen is.
Ik ben absoluut niet voor een stroomhalsband. Je hond kan bang worden. Gebruik je het verkeert dan kan je hond ergens bang van worden wat niet de bedoeling is.
Hoe lang blijf je wachten totdat je hond in actie komt?

honden page profiel WilbertWilbert

honden foto van Wilbert

Ja dat is waar. Misschien ligt het aan mij. Maar ik vind het zo sneu. Jack russeltje ligt lekker in de zon te genieten. Mevrouw zit weer in haar mand. Jackrusseltje krijgt het te warm en loopt vrolijk voor de mand langs om in de mand neer te ploffen...
Krijg ik altijd zo'n medelijden met mijn poeperdje.

Maar misschien heb je gelijk.. Moet ik maar gewoon denken: "Jij vindt de mand ook wel fijn, dat is jouw plekkie".

honden page profiel WilbertWilbert

honden foto van Wilbert

@ellen. Ja 16 uur is ook lang. Daarom loop ik veel met haar in de bos enzo. En in het weekend is het natuurlijk gezellige boel en gaan we naar de lokale waterplas (we wonen op de veluwe). Savonds zijn we op dinsdag en donderdag gewoon tv aan het kijken op de bank en ligt hij lekker bij ons op de bank.

Wat bedoel je met: "Hoe lang blijf je wachten totdat je hond in actie komt?"
Bedoel je daarmee dat "doen alsof je er niet bent?". Ik heb dat zeker een uur gedaan. ipv een krant pak ik dan wel een laptop (maakt dat uit).

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Labrador eet álles op. Heb" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^