Reuen castreren trend, spekken van de dierenarts of terecht.

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel gorby2009gorby2009 3 doggies

honden foto van gorby2009

mijn ervaring is dat het verwachte effect van castreren zowel positief als negatief wordt overdreven.

ik zie niet zoveel verschil bij Gorby (waar het medische noodzakelijk was) eigenlijk vrijwel niks, alleen klijlt en klappertandt hij niet meer buiten, maar verder......

geen reu die hem mis verstaat, geen doetje geworden, een loopse teef interesseert hem wel, maar inderdaad, hij wordt er niet meer dol van.

met castreren los je geen echte gedragsproblemen op, mijn ervaring is wel dat honden "trainbaarder" zijn, anderszijds worden ze ook niet sloom en sullig, ik heb dat in ieder geval nog nooit zo ervaren.

wat ik wel zie is regelmatig stront vervelende vechtlustige ongecastreerde reuen, de gecastreerde reuen zijn over het algemeen net wat minder scherp wat in ons druk bevolkte landje best prettig is.

en verder moet iedereen het zelf weten, een reu die nooit dekken mag en je altijd maar moet onderdrukken.. kan me voorstellen dat er mensen zijn die dat net zo onnatuurlijk vinden als wel castreren.

mijn vorige reu was met 3 jaar (door mij) niet meer te hanteren, kon niet meer los en was stront vervelend, ondanks heel veel trainingsuren, de castratie haalde net het scherpe eraf en heeft hem heel veel goeds terug gegeven.

maar aanraden door onze da: ik ken hem al heeeeeeeel lang, ik heb het nog nooit gehoord.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Reuen castreren trend, spekken van de dierenarts of terecht." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel GeenZinMeerGeenZinMeer 3 doggies

honden foto van GeenZinMeer

Hell no dat mijn kerel wordt gecastreerd. Dat doe ik mijzelf of mijn partner ook niet aan. ;-)

honden page profiel SimoneSimone 3 doggies

honden foto van Simone

Ben het met je eens Jada. t is dat we een gecastreerde herplaatser hebben, maar als het aan ons lag hadden we het niet gedaan. Mits er een goede reden voor is. Ik vind dat dit goed overwogen moet worden, en niet als normaal moet worden beschouwd omdat iedereen het doet.

honden page profiel FennFenn 3 doggies

honden foto van Fenn

" Ben het met je eens Jada. t is dat we een gecastreerde herplaatser hebben, maar als het aan ons lag hadden we het niet gedaan. Mits er een goede reden voor is. Ik vind dat dit goed overwogen moet worden, en niet als normaal moet worden beschouwd omdat iedereen het doet. "


Misschien is dat wel zo, maar het schoot mij net binnen dat mijn nicht haar honden niet had laten castreren, en er ook niet mee fokken wou. Beiden honden hadden uiteindelijk kanker bij de bal.;-) Dat is net zoals met teefjes, die kun je beter laten sterliseren als je er niet mee wil fokken. Dit omdat de kans op baarmoederhalskanker vergroot. Onze dierenarts zei ook niet verplicht castreren en ook niet dat het beter was, Alleen wel voor Blitz, omdat zijn balletje niet wou indalen, en dan de kans op kanker ook vergroot. Maar ik vind het ieder zijn eigen keuze. Met de ander had ik dus ook gedaan omdat hij de boel onder piste thuis, en ook op zoek geen naar loopse teven. OOk moet ik zeggen dat hij beter reageert op andere mensen.

honden page profiel FennFenn 3 doggies

honden foto van Fenn

Zowieso als ik een teefje zou hebben zou ik haar laten sterliseren, in eerste instantie voor het grote wegloop gevaar, en als ik er dan toch niet mee fokken ga??

honden page profiel gorby2009gorby2009 3 doggies

honden foto van gorby2009

" Hell no dat mijn kerel wordt gecastreerd. Dat doe ik mijzelf of mijn partner ook niet aan. ;-) "


wat een raar vergelijk, heb je je honden ook altijd loslopen dan? slapen ze in bed? eten ze van een bord? moeten ze naar hun werk of school?

dat je er niet voor bent, dat is natuurlijk gewoon iedereen zn eigen mening, maar onderbouw je mening dan.

dit vind ik zo'n ......... :'(

honden page profiel FennFenn 3 doggies

honden foto van Fenn

"

wat een raar vergelijk, heb je je honden ook altijd loslopen dan? slapen ze in bed? eten ze van een bord? moeten ze naar hun werk of school?

dat je er niet voor bent, dat is natuurlijk gewoon iedereen zn eigen mening, maar onderbouw je mening dan.

dit vind ik zo'n ......... :'( "


Ben ik met je eens!! Het blijven honden, (alhoewel ik zel wel als mijn kindjes beschouw.)

Ik vind dat ieder dat voor zich moet weten. Mijn Punky luisterd beter, en Blitz idem!

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief* 3 doggies

Bovendien is sterilisatie van een man ook niet vreemd in nl. ;-)

honden page profiel Rox & FarahRox & Farah 3 doggies

honden foto van Rox & Farah

Ik heb hier een reu van bijna 7 die volgende week aan de chip gaat.

Dit wil ik puur omdat zijn koppie overuren draait als hij bij teven loopt(vooral dan van die een tijd daarvoor loops zijn geweest)

Dit is verder geen gedragsrpobleem, onder appel kan hij langs alle dames wandelen zonder ze ook maar aan te kijken, alleen hij weet gewoon van gekkigheid niet wat hij met ze aan moet als ze loslopen.

Dus na die chip hoop ik dat hij een beetje rust in zn donder krijgt, qua karakter en werkdrift wil ik hem absoluut niet rustiger hebben. :-)

Dus hier een eigenaar die eerst tegen castratie was maar met oog op rust voor de hond overstag is gegaan.

honden page profiel HubertHubert 3 doggies

honden foto van Hubert

Ik denk dat castreren of niet een persoonlijke keuze is.
Mijn mening is dat als je geen nestje wil met een hond je hem/haar het beste kunt laten castreren/steriliseren.
Ik heb mijn teefje laten steriliseren omdat ze meteen na haar eerste loopsheid schijnzwanger was.
De reu die ik afgelopen december heb gekregen heb ik meteen laten castreren. Aangezien zijn tanden in zeer slechte toestand waren en een paar tanden getrokken moesten worden en de rest schoongemaakt heb ik hem meteen maar laten castreren, hij moest toch onder narcose voor de tanden en een röntgenfoto.

honden page profiel Nikita & Dames Nikita & Dames 3 doggies

honden foto van Nikita & Dames

Wij hebben het ook nooit gedaan (2 teefjes).. geen sterrilisatie of iets..

Het kan dat mensen dit willen door verschillende redenenen...
als inderdaad de dominantie of de continue drang naar teefjes te erg word, zou het in mijn ogen inderdaad ook anders zijn.. of een medische kwestie, geen idee welke..


maar verder... tja.. het is de natuur... ik vind het niet nodig.. ik vind het inderdaad ook wel een beetje een hype worden..

honden page profiel BinkBink 3 doggies

honden foto van Bink

Een trend/hype wil ik het niet noemen. Vroeger werden al de honden (reu en teef) van mijn ouders + grootouders meteen gecastreerd zodra het kon, ook van veel bekenden van de familie. Ik kon dus geen enkele hond die intact was.

En nu hoor ik juist meer dat men de honden intact laat en niet meer laat castreren omdat, wat Nikita zegt, het de natuur is, naar mijn menig is dit juist een trend. En ik hoor en zie nu veel de "oeps-netjes" met de meest rare ouders (o.a. ma bouvier x pa hazewind)

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy 3 doggies

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Onze vorige hond hebben we wel laten helpen.
Die had ook een voorhuidontsteking en verloor zo veel dat het gewoon niet meer normaal was.
Toen hij was geholpen was hij zoooo veranderd dat wij nog nooit eerder zo'n lief en goed luisterende hond hadden gehad.
Hij liep altijd los, liep nooit weg en luisterde perfect.
Daarvoor liep hij weg, luisterde niet goed en was een kleine boef haha.

Mijn meiden zijn niet geholpen alhoewel ik Jackie waarschijnlijk wel ga laten helpen.
Reden ik vind haar te klein voor een nestje en wil he risico niet lopen.
Bij Joy weten we het nog niet zeker en die is op dit moment loops dus is het nog even afwachten.

honden page profiel Nikita & Dames Nikita & Dames 3 doggies

honden foto van Nikita & Dames

hahah ja goed... dat is ook weer zo... maar daar kiezen die mensen weer voor... wij hebben het zo gedaan omdat we het niet nodig vonden en het inderdaad de natuur is, is geen trend, is gewoon de waarheid.. Wij hebben ook nooit de instelling gehad om pups van onze teefjes te willen...

ieder heeft zijn of haar reden ervoor.. maar ik vind wel zoiets... (heb ik het met name over die mensen die hun hond laten helpen die bijv, het bloed van de loopsheid vreselijk vinden... of dat de pielemuis van hun reutje steeds maar weer te voorschijn komt (geloof dat dit met castreren minder werd..maar heb er geen ervaring mee, hier zijn alleen teefjes)) Dat als je het dus DAAROM doet... tja.. ben je verkeerd bezig... en keur ik het zeker af.. je kiest voor een hond, en je weet wat je er bij krijgt, geld voor de voordelen EN de nadelen..!

honden page profiel BinkBink 3 doggies

honden foto van Bink

Ja daarin heb je ook weer gelijk Nikita! Zo zie je maar dat iedereen zijn eigen standpunt heeft waar ook een kern van waarheid in zit.

of dat de pielemuis van hun reutje steeds maar weer te voorschijn komt Hier gebeurt het nog steeds, denk dat hij hem af en toe even wil laten luchten haha.

honden page profiel FennFenn 3 doggies

honden foto van Fenn

" Een trend/hype wil ik het niet noemen. Vroeger werden al de honden (reu en teef) van mijn ouders + grootouders meteen gecastreerd zodra het kon, ook van veel bekenden van de familie. Ik kon dus geen enkele hond die intact was.

En nu hoor ik juist meer dat men de honden intact laat en niet meer laat castreren omdat, wat Nikita zegt, het de natuur is, naar mijn menig is juist een trend. En ik hoor en zie nu veel de "oeps-netjes" met de meest rare ouders (o.a. ma bouvier x pa hazewind) "


Inderdaad.. Wat dacht je van de chiuahaha, is ook een mix en niet gezond!!

honden page profiel FennFenn 3 doggies

honden foto van Fenn

" hahah ja goed... dat is ook weer zo... maar daar kiezen die mensen weer voor... wij hebben het zo gedaan omdat we het niet nodig vonden en het inderdaad de natuur is, is geen trend, is gewoon de waarheid.. Wij hebben ook nooit de instelling gehad om pups van onze teefjes te willen...

ieder heeft zijn of haar reden ervoor.. maar ik vind wel zoiets... (heb ik het met name over die mensen die hun hond laten helpen die bijv, het bloed van de loopsheid vreselijk vinden... of dat de pielemuis van hun reutje steeds maar weer te voorschijn komt (geloof dat dit met castreren minder werd..maar heb er geen ervaring mee, hier zijn alleen teefjes)) Dat als je het dus DAAROM doet... tja.. ben je verkeerd bezig... en keur ik het zeker af.. je kiest voor een hond, en je weet wat je er bij krijgt, geld voor de voordelen EN de nadelen..! "


Ik ben het met je eens, maar als ik bij mijn tante kwam, die heeft allemaal lelelijke bloedvlekken in haar taptijt en bank en kleed en wil er niet meer uit, hondje leeft niet meer vanwege baarmoederhalskanker, en ook die hond dieze daarvoor had is overleden aan baarmoederhalskanker.. . Maar als je geen nestje bij teefje wil kun je haar beter laten helpen. Heb je echt wel langer plezier van je hondje!!

honden page profiel Anita, Bobby en EvaAnita, Bobby en Eva 3 doggies

honden foto van Anita, Bobby en Eva

" ps topic over reu die naar teefjes ruikt staat bij onderdeel verzorging. "

Hoi hoi ja dat is mijn reu Bobby...hij was al gecastreerd toen ik hem adopteerde uit een spaans asiel...zij willen namelijk dat je niet fokt met de hond omdat er al veel te veel honden zijn.
Maar in mijn omgeving is hij de enige die dit probleem heeft vandaar dat ik het op het forum heb geplaatst.

honden page profiel Nikita & Dames Nikita & Dames 3 doggies

honden foto van Nikita & Dames

@ Bink, tja zou best kunnen.. af en toe moet dat toch kunnen haha ;-)

Nee maar, ik kwam hier achter via HP.. wij zijn bezig met een pup voor in de toekomst, dus wanneer is niet zeker te zeggen, maar ook wij zijn er dus niet uit kwa reu of teef... en inderdaad, ik kan er bij zeggen dat ik het niet altijd smakelijk vind wanneer een reutje constant met zijn pielemuis blootloopt, dat was toen ook mijn vraag..omdat je bij de een het continue ziet, en bij de ander zelden... zelden is weer heel anders dan continue... en dat zou ik ook niet willen.. maar daar kwam dus ook de reactie tussen van iemand van ja daar kan je hem ook voor laten castreren... wat ik dus zeker niet van plan ben... zeker niet voor zoiets... daarom zeg ik... je krijgt het erbij, en dat weet je ook als je voor een hond kiest..

@ Fenn.. ja goed sorry, je weet wat mijn mening erover is.. wij zijn zulke mensen die veel aanpassen naar onze hond toe.. zo wil ik absoluut geen tapijt en zeker geen stoffen bank bijv.

honden page profiel Nikita & Dames Nikita & Dames 3 doggies

honden foto van Nikita & Dames

Sorry bericht werd te lang ;-)

Ik weet van de vlekken... maar die neem ik voor lief.. en ook daar geld weer in, de ene teef verliest veel bloed en de ander niet...

Maar wat je zegt klopt wel, baarmoederhalskanker.. maar toch.. hier zijn 2 teven, 1 is gestorven op 12,5 jr, nooit geholpen... geen bmhkanker... en die van nu is 14,5.. en ook tot nu toe geen tekenen hiervan volgens de da.. dusja goed, ik blijf bij mijn mening.. ik vind het de natuur... en dat het zo moet blijven (mits geen overmatige dominantie of medische dingen, dan kan ik het uiteraard begrijpen!)

honden page profiel FennFenn 3 doggies

honden foto van Fenn

" @ Bink, tja zou best kunnen.. af en toe moet dat toch kunnen haha ;-)

Nee maar, ik kwam hier achter via HP.. wij zijn bezig met een pup voor in de toekomst, dus wanneer is niet zeker te zeggen, maar ook wij zijn er dus niet uit kwa reu of teef... en inderdaad, ik kan er bij zeggen dat ik het niet altijd smakelijk vind wanneer een reutje constant met zijn pielemuis blootloopt, dat was toen ook mijn vraag..omdat je bij de een het continue ziet, en bij de ander zelden... zelden is weer heel anders dan continue... en dat zou ik ook niet willen.. maar daar kwam dus ook de reactie tussen van iemand van ja daar kan je hem ook voor laten castreren... wat ik dus zeker niet van plan ben... zeker niet voor zoiets... daarom zeg ik... je krijgt het erbij, en dat weet je ook als je voor een hond kiest..

@ Fenn.. ja goed sorry, je weet wat mijn mening erover is.. wij zijn zulke mensen die veel aanpassen naar onze hond toe.. zo wil ik absoluut geen tapijt en zeker geen stoffen bank bijv. "


Oke, dat is jou keuze natuurlijk! Ik vind zowieso dat het ieder zijn eigen keuze is en moet blijven om je beestje te castreren. En meestal zit er wel wat medisch achter. Bij die van mij ook namelijk. Mijn ouders hebben hun hond laten sterlisieren omdat ze niet willen dat ze van huis wegloopt, wat met hun vorige honden wel eens gebeurde, en dat niet alleen, omdat ze er ook geen nestje bij wilden, en dan dat geklaai van die loopsigheid. En dat kan ik mij ook goed indenken. Het is heus niet het spekken van de dierenarts, dat valt best mee lalemaal. Ze hebben ook tegen ons niet gezegd dat we ze moesten laten castreren. Alleen een van de twee omdat zijn bal niet wou in dalen, wat mij vrij logisch lijkt. Een vaak van een castratie worden ze uitiendelijk wel wat rustiger, bij die van mij is dat niet te merken en dat maakt me ook niets uit, omdat ik wel hou van die hyperheid! Een teef kun je, wanneer je geen nestje wil beter laten helpen. Dit verkleint de kans op baarmoederhalskanker! En dat is echt waar!!

honden page profiel FennFenn 3 doggies

honden foto van Fenn

Ja oke, het hoeft niet altijd, maar komt wel veel voor. De hond van mijn ouders was ook schijnzwanger steeds. En bij 1 van mijn reutjes plaste steeds neer in huis, nu doet hij dat niet meer. Ook luisterde hij zeer slecht, en nu doet hij het prima. Hmm alleen nu moet hij nog met kinderen kunnen.:P

honden page profiel Nikita & Dames Nikita & Dames 3 doggies

honden foto van Nikita & Dames

Dat klopt, ik zeg ook niet dat het geen waar is :-)
ik heb er alles over gelezen.

ik bedoelde daar alleen mee dat wij met onze 2 meiden geluk hebben (gehad)..

Wie weet kies ik er bij onze pup wel voor.. daar zijn we nog helemaal niet uit.. dat is iets voor als hij of zij er eenmaal is..

honden page profiel FennFenn 3 doggies

honden foto van Fenn

Ah komt vast wel goed! Spannend dus!

Soms loopt het wel goed af hoor en valt het allemaal wel wat mee. Maar ik vind het gewoon raar dat men zegt dat dierenartsen dat willen voor geld. Misschien sommige wel, maar als Punky niet de boel ging markeren in huis, had ik hem ook niet laten helpen, maar was hij dekreu geworden. Veel aanmeldingen gehad, maar helaas moeten afzeggen, want het is een beeldje van een Jack Russel. Mijn dierenarts vond het zelfs zonde dat ik hem liet helpen, omdat alles klopte que bouw kleur etc. Dus mijn DA spekte mij niet. Maar ze vond dat ik gelijk had op het gebied van markeren in huis. En Blitz moest vanwege dat balletje, wat ook een tumor kan veroorzaken, en ik wil mijn poppies nog lang niet kwijt!! Ben echt gek met ze! WHOOP ik zal ze even uitlaten trouwens!:P

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief* 3 doggies

Ik vraag me ook af, of dierenartsen dat nou echt willen voor geld, hoor.

Dierenarts wordt je volgens mij, als je dieren leuk vind, en dieren wilt helpen.
Ik kan me niet voorstellen, dat er dierenartsen zijn die denken, hahah, daar komt weer zo'n reu, die zal ik eens ff zijn ballen afnemen, dan kan ik tenminste weer mijn bankrekening spekken.
Zolang ik leef, hadden we thuis huisdieren, en toen ik op mezelf ging wonen, had ik ook huisdieren. Ik heb verschillende dierenartsen gezien, en ik heb nog nooit meegemaakt, dat het puur een geld kwestie was.

De dierenartsen die ik ken, zijn gewoon aardige mensen, die proberen de beste keus te maken voor je huisdier.
En ja, de ene is misschien duurder dan een ander, maar goed, dat kan je zelf ook uitzoeken, waar de prijzen schappelijk zijn.

Ik betaalde voor de castratie 200 euro, daarvoor had hij een halve dag opvang in de kennel, daar. Hij kreeg een narcose, werd aan de monitor gelegd, met een tube, omdat hij kortsnuitig is, hij kreeg pijnstillers mee, en ze zijn met 2 man een half uur tot 45 min. bezig geweest. Als je dat allemaal telt, valt 200 euro nog wel mee, toch.

Bovendien moesten we in het weekend een keer terug, omdat hij een ontsteking kreeg, en toen werd er geen weekendtarief berekend.

Dierenartsen vallen dus wel mee ;-)

honden page profiel Nikita & Dames Nikita & Dames

honden foto van Nikita & Dames

Haha ik heb de mijne ook net uitgelaten haha .. maar die kan niet zo lang meer en zeker nu niet met die warmte (lees: langharig) :-)

honden page profiel jadajada

honden foto van jada

Leuk veel reakties, veel voors en tegens. Wat betreft de dierenartsen, uiteraard worden ze dierenarts omdat ze van dieren houden, echter ze hebben ook een praktijk te runnen met de daarbij behorende kosten. Beetje naief om te denken dat alles liefdewerk oud papier is. Ook dierenartsen denken zakelijk, ze zullen wel moeten.

Ik beweer niet dat elke dierenarts castreren/stereliseren zal opdringen, maar tegenhouden als men geen goede reden heeft doen ze ook zeker niet.

Vind overigens onnodig steriliseren (dus voor bloedvlekken bv) ook niet kunnen.

honden page profiel Shawna & NalaShawna & Nala 3 doggies

honden foto van Shawna & Nala

Wij hebben Nala wel laten steriliseren, toen zij één jaar was. Dit omdat ze gewoonweg twee maanden lang zichzelf niet was, ze wilde niet lopen en was lusteloos. Ze was één maand loops en daarna werd ze schijnzwanger, ze had er erg veel last van. En ivm met mogelijke kanker hebben we haar laten steriliseren. Maar vooral omdat ze twee maanden niet zo lekker in haar velletje zat.

honden page profiel Veerle & ChipkeVeerle & Chipke 3 doggies

honden foto van Veerle & Chipke

Wij hebben Chipke laten castreren omdat die een niet ingedaalde teelbal had. De dierenarts zei dat ie dan meer kans had op kanker en zo.

honden page profiel corinacorina 3 doggies

honden foto van corina

Ik heb hier nog wat gevonden, voor degene die er wat aan hebben.
FF knippen en plakken.
Was te lang om hier nog een keer neer te zetten.

http://www.hondenpage.com/honden-encyclopedie/wid_35-castratie.php

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Reuen castreren trend, spekken van de dierenarts of terecht." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 4 123 4
Volgende forumvraag: Gedragstherapeut?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^