Ervaringen met shiba inu's

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Eden (Gast)

Heeyy allemaal :-)

Ik ben van plan binnenkort een shiba inu aan te schaffen, heeft er iemand al ervaringen met dit ras, tips, naamsuggesties,...?

Dankjewel !

xxx

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Ervaringen met shiba inu's " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Simone, Cody en FlynnSimone, Cody en Flynn

honden foto van Simone, Cody en Flynn

Mijn schoonzus heeft er 1. Zijn naam is Gaijin. Het zijn echter geen makkelijke honden. Heel eenkennig, vallen vaak uit naar andere honden. Ze zijn wel erg mooi.

honden page profiel rahanna & elvrahanna & elv

honden foto van rahanna & elv

ja de enige ervaring die ik ermee heb is dezelfde als die van Simonone.Volgens mij zijn ze voor het baasje wel heel trouwe en geliefde honden.

honden page profiel ukkieukkie

honden foto van ukkie

Helaas is de Shiba heel erg populair bij broodfokkers. Dus koop een hond van een goede fokker. Grote kennels met meerdere rassen of altijd pups behandelen de moederhonden echt schandalig. Ze zien nooit daglicht en worden enorm verwaarloosd en afgemaakt zodra ze niet meer winstgevend zijn. Steun dat soort praktijken ajb niet.

Een goede fokker test op HD (uitslag A of B is ok) op PL (uitslag 0/0 is wat je wilt) en op oogafwijkingen dmv de ECVO-test. Een goede fokker laat graag de uitslagen zien en fokt in 95% van de gevallen met een stamboom. Een stamboom is niet alleen voor de show. Het is vooral om bloedlijnen na te lopen. Zodat je kunt zien of er erfelijke afwijkingen in de voorouders van de pups voorkomen en zoja welke!
Al mijn honden hebben een stamboom en ik heb nog nooit geshowd! En tot nu toe ook nog geen erfelijke afwijking gehad!

honden page profiel HubertHubert

honden foto van Hubert

Ik ken twee mensen die een shiba inu hebben en beiden zeggen hetzelfde. Heel moeilijke honden om op te voeden, bijzonder eigenwijs en zelfstandig. Één hond breekt steeds uit en rent weg. De eigenaar van deze hond heeft echt een probleem! Deze hond is bijzonder afstandelijk en valt uit naar alle honden die hij niet van pup af kent. Naar mensen toe is hij heel afstandelijk, ik ken hem nu ruim een jaar maar laat zich nog steeds niet door mij aaien.

Beide eigenaren zeggen nooit meer een shiba inu te nemen. Zelf heb ik geen shiba inu maar ik hoef -mede door eigen ervaringen van de twee shiba inu's die ik ken- ook geen. Ondanks dat ik ze heel erg mooi vind! Ik noem hen altijd "Vosjes".

Eden (Gast)

Wat veel slechte ervaringen zeg ! ;-)

Het hangt waarschijnlijk ook van de hond zelf enzo af, want ik ken toch een paar mensen die er dolgelukkig mee zijn :-)

Enja, een mooi ras is het zeker, ik vind persoonlijki de 'black&tan' hetmooist, alhoewel de meeste mensjes de voorkeur geven aan rood :-)

En geen zorgen, ik vind broodfokkers ook enorm verschrikkelijk, dus zeker een goede fokker uitgezocht :-)

En nog een paar daagjes, en dan word het nestje waarop ik gereserveert heb geboren ! :-D

Aaaaah, eht wachten,.... ;-)

x

honden page profiel rahanna & elvrahanna & elv

honden foto van rahanna & elv

haha ja dit klinkt natuurlijk allemaal een beetje negatief. Ik ben er wel van overtuigd dat je met de juiste opvoeding en instelling er toch zeker een leuke hond van kan maken. Het voornaamste probleem dat ik bij ze hoor is dominantie. Ik zie dat er hier ook niet zoveel mensen zijn met een Shiba, dus probeer het anders hier.

http://shibaforum.nl/

Voor algemene vragen kun je hier het beste terecht, maar om te zorgen dat je op de juiste manier met je pup omgaat en je hond goed getraind word, kun je het beter vragen aan exprerts en mensen met ervaring op dat Shiba forum.

honden page profiel --

honden foto van -

Mijn ervaring is jammer genoeg ook niet erg positief. Ik ken er drie (alledrie rode). Eentje is echt een kreng, ze valt uit naar alles wat in de buurt komt en is echt een chagrijnig beestje. Toen ik jong was ben ik zelf ook afgesnauwd door dat beest, haha. De eigenaren vinden het trouwens ook lastig. De andere ken ik niet echt, maar zie ik altijd loslopen. Die hond gehoorzaamt ook prima, dus het kán wel! De derde vind ik ook niet zo geweldig, erg vervelend tegen andere honden en erg afstandelijk. Ik hoor ook altijd dat ze behoorlijk pittig zijn, en moeilijk op te voeden zijn vanwege hun onafhankelijke karakter. Maar ze zien er wel erg mooi uit, ja. O-)

Eden (Gast)

Ja, dominant zijn ze inderdaad wel, maar ik denk als je er echt je werk van maakt, dat je er toch nog heel veel plezier aan kan beleven.

Het word waarschijnlijk een paaspuppytje, dus laten we hopen dat dat geluk brengt,haha :-)

Nog en vraagje voor de shibadeskundigen, over het haarverlies, want heb gehoord dat ze in dat opzicht toch wel speciaal zijn ? Erg veel info vind ik er niet over, dus reacties hierover zijn welkom :-)

En bedankt voor de link naar het shibaforum, ik heb er vee aan :-)

honden page profiel --

honden foto van -

Ik weet dat shiba's twee keer per jaar flink in de rui zijn, en dat ze dan bijna helemaal hun vacht verliezen. Dan lijkt het net of ze volledig kaal zijn. Met een paar weken hebben ze hun vacht weer terug en zijn ze weer de 'oude'. :-)

Eden (Gast)

Bedankt allemaal ! :-)

Dus als ze in de rui zijn, gewoon wat extra borstelen ? Oké :-)

Nu heb ik nog een vraagje ( het is de laatste, beloofd ! :-) )
IK ZOEK EEN NAAM ! :-D

Ik zit al een tijdje te zoeken, maar kom er echt niet uit...

Suggesties zijn welkom ! :-)

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas

honden foto van Kobus & Cas

Vind het hele mooie honden, maar wel ontzettend moeilijk om op te voeden heb ik gehoord.

Een naam... Voor een reu/teef? Hou je van Engelse namen? Hollandse namen? Namen met een betekenis? Mensennamen of juist echte hondennamen? Stoer of lief?

honden page profiel Simone, Cody en FlynnSimone, Cody en Flynn

honden foto van Simone, Cody en Flynn

Voor een reutje : Jin
Voor een teefje : Sun

Dat lijken mij leuke shiba namen!

Anoniem (Gast)

Een reutje :-)

En ik ben niet zo kieskeurig ( daarom dat ik er zo moeilijk uitgeraak!)

Maar ik vind het wel leuk als er betekenis achterzit, & dan dus liefst ook anderstalige namen, moet niet perse engels zijn :-)

Eden (Gast)

Ja, zijn best wel leuke namen, zal het overwegen, eerst nog even d'andere horen :-)
Past wel idd echt bij een shiba !

( en dat vorige berichtje was dus van mij, per ongeluk naam vergeten bijzetten, sorry,..)

honden page profiel rahanna & elvrahanna & elv

honden foto van rahanna & elv

http://www.japan-guide.com/forum/quereadisplay.html?0+55507

Hier zie je meer mensen op dit forum met Shiba's.
http://www.hondenpage.com/hondenforum/74755/shiba-inu-naam.php

http://www.shibainuforum.org/forum/comments.php?DiscussionID=1574

Dit is een goede:
http://www.dog-names-and-more.com/Japanese-Dog-Names.html

Succes en plaats wat foto's als je hem hebt, ik zou het leuk vinden de pup te zien! Hopelijk heeft hij dan wel een naam haha.

Eden (Gast)

Bedankt voor de links !

Jaaa, als ik hem heb zal ik ( wanneer ik eens tijd heb ) een profiel hier aanmaken en wat foto's zetten :-)

En 'k zal zorgen dat hij dan wel een naam heeft, haha ;-)

Eden (Gast)

En de beslissing is dus gevallen !

Het pupje zal als 'Tender' door het leven gaan :-)

Vind het wel een leuke en mooie naam, & niet al te moeilijk of te lang om uit te spreken enzo.

honden page profiel rahanna & elvrahanna & elv

honden foto van rahanna & elv

wauw dat vindt ik ook echt een mooie naam! succes met hem!

Eden (Gast)

Dankje :-D

honden page profiel Sandra en FleurtjeSandra en Fleurtje

honden foto van Sandra en Fleurtje

Het zijn hele leuke honden idd de rui is vreselijk vorige week de grote versie akita inu helemaal geplukt en geborsteld wat eraf komt daar kan je drie truien van breien hihi.
Je moet ze echt heel erg goed socialiseren en erg consequent zijn maar geen harde hand hoor ze zijn erg gevoelig en koppig ook.
Heel veel plezier met de aanschaf van dit leuke ras.

honden page profiel --

honden foto van -

Tender vind ik een leuke, originele naam! Bekt lekker, en er zullen geen tien honden op je afstormen als je deze naam roept. :-) Ook handig dat je zo snel de knoop door kan hakken, haha, ik zou na weken nadenken nog steeds niet kunnen beslissen welke naam het zou worden.
In de ruiperiode moet je ze inderdaad flink borstelen, maar sowieso kun je tapijten van hondenhaar in je huis verwachten.
Socialisatie is heel erg belangrijk bij dit ras, ik zou hem vooral goed met vreemde mensen/kinderen en honden socialiseren, want de omgang hiermee kan nog wel eens misgaan bij dit ras (bij onvoldoende socialisatie). Dus veel meenemen naar schoolpleinen, markten, hondenparken, kinderboerderijen, noem maar op. Ik zou ook naar een goede hondenschool gaan waar ze een positieve trainingsmethode, bijvoorbeeld de clicker, toepassen. En natuurlijk veel geduld hebben. Een voordeel is wel dat ze van nature erg schoon zijn, en over het algemeen heel makkelijk zindelijk te maken zijn. Veel plezier met de voorpret! ;-)

honden page profiel damara & kinkydamara & kinky

honden foto van damara & kinky

toevallig was ik vanavond op een bbq waar ook een shiba inuutje was. heus lief hoor, maar heel erg aanwezig en heeeeeel veeel een heel schel blaffen... mijn shih tzu ving dat allemaal wel best en loopt gewoon een stukkie om en volgens mij was dat ook de reden waarom het gewoon goed ging, samen in de tuin.... maar toen ze allebei een beetje gingen schooien *logisch, met zo veel lekkere vlees-luchtjes* en ik mijn hondje daarop corrigeerde, ging de shiba inu ineens enorm te keer tegen mijn hond, zo van, okeej, een reden om dominant te doen. toen de poes van de eigenaresse van de tuin (en de bbq ;-) ) de tuin in wilde lopen ging ze helemaal los... het lijkt een beetje onzekerheid of zo.... ze luisterde erg slecht, maar goed!!! misschien een kwestie van opvoeding hoor, maar toen ik de verhaaltjes hierboven las, herkende ik het een beetje...
consequent zijn denk ik!! dan is het verder een heel lief leuk ding!! en samen met een hondje dat niet snel onder de indruk is (zoals de mijne ;-) ) gaat het volgens mij prima samen.

veel plezier samen!

honden page profiel damara & kinkydamara & kinky

honden foto van damara & kinky

... en ik vind tender een heeeeele leuke naam!

tender : soft, gentle, sweet, careful O-)

Eden (Gast)

Dus de naam is unaniem goedgekeurd,haha :-)

En maar goed ook, want,....*tromgeroffel*

VANDAAG IS HIJ OP DE WERELD GEKOMEN ! :-D

Is dus effectief een paaspupje geworden :-)

Ik zou er dolgraag een fotootje bijposten, het is zo'n schatje, maar de computer wil niet echt, mee. Heb ze doorgestuurd gekregen via de mail, maar behalve er urenlang naar staren, kan ik er dus verder niks mee doen. Ik en computers gaan niet bepaald goed samen O-)

Ochja, over 8 weekjes zelf de kans om fotootjes te nzemen, tot dan nog eventjes geduld dus :-)

Haha, ga dan nog maar eventjes druk beizg zijn ( met naar die prachtfoto's op mijn schermpje kijken, lol :-) )

Hanna (Gast)

Hoi, ik lees net van alles over de shiba inu. Nu ben ik benieuwd wat de ervaringen tot nu toe zijn met Tender? Ik ben zelf ook van plan een shiba te nemen vandaar.

honden page profiel IsalindeIsalinde

honden foto van Isalinde

Hanna alle Shiba's zijn anders he ;-) Het is inderdaad erg van belang om je goed in te lezen in het ras. Ik zal je wat van mijn ervaringen geven :-)

Onze Shiba Toby is nu anderhalf jaar oud, een reutje, niet gecastreerd. Ik heb een paar stukjes gelezen van wat er hier in het topic staat en mijn ervaringen zijn veelal heel anders.
Ten eerste het uitvallen naar andere honden: onze Shiba doet dit absoluut niet. Hij speelt het liefste de hele dag met hondenvriendjes, ruw spel maar zonder agressie. Of het nu buiten is op neutraal terrein, bij andere mensen thuis of bij ons thuis, hij heeft nog nooit agressie getoond tegen een andere hond.
Nu over mensen. De Shiba is over het algemeen niet een 'ik vind alle mensen leuk en kom overal een aaitje halen-hond'. Goede socialisatie is erg belangrijk, en hoewel wij dit gedaan hebben is Toby gewoonweg wantrouwig naar mensen die hij niet kent. Een voorbeeld: de eerste keer dat een vriend bij ons langskwam bleef Toby vooral uit zijn buurt en kwam wanneer niemand oplette voorzichtig dichterbij om een beetje te snuffelen aan deze vreemde onbekende mens. De tweede keer dat deze vriend langskwam ging het al iets beter, de derde keer bleef hij eerst op afstand maar kwam al snel aanlopen met speelgoed, en de vierde keer was hij helemaal enthousiast en begroette hem op de typische 'Toby-jippie jippie jippie manier'.
Wat ik hiermee wil zeggen: ga de shiba niet forceren iemand leuk te vinden. Hij heeft tijd nodig om iemand te vertrouwen.
Als we buiten mensen tegenkomen met honden vertrouwd hij deze echter vrijwel meteen en komt even bij hen :-) Dus er is voor hem een verschil tussen mensen die hij niet kent met honden en onbekende mensen zonder hond.

De Shiba leert heel snel, maar je moet hem zeker consequent opvoeden. Voorbeeld als je niet wilt dat hij op de bank zit en hem dit dus afleert en alles lijkt goed te gaan en je zegt er 1 keer niets van als hij toch even op de bank gaat (shiba is je aan het uittesten), dan kun je weer opnieuw beginnen met de training dat hij niet op de bank mag.
Ze zijn erg slim en vinden het wel leuk om iets te leren, maar omdat ze veelal al snel doorhebben wat je wilt en bedoelt gaan ze zich vervelen als je te lang met ze oefent. Dus wil je bijvoorbeeld even 'zit' met hem oefenen, doe dit dan vooral, maar stop voordat de Shiba zich gaat vervelen.

Over het buiten zijn/loslopen. Wanneer hij buiten los is, is zijn aandacht niet gericht op het baasje. De Shiba is een zelfstandige hond, en buiten dus niet erg mensgericht. Wij laten onze Shiba wel eens los, maar dan alleen op een plaats waar geen verkeer dichtbij is, en het liefst hebben we dat er een hondenvriendje bij is, want dan zal hij hiermee spelen en hierbij in de buurt blijven. Dit hondenvriendje moet er dan wel een zijn die goed luistert natuurlijk, anders heb je er nog niets aan ;-) Bij ons helpt eigenlijk alleen iets dergelijks als salami bij het loslopen en dan weer terugkomen. Het heeft een sterke geur en het is iets 'nieuws'. Onze Shiba krijgt dit dan ook echt alleen als beloning bij het terugkomen en niet als andere beloning (bijvoorbeeld bij 'poot')..
Je moet soms echt heel erg veel geduld hebben bij het terugkomen en niet geergerd raken als hij niet meteen komt, want dit werkt negatief.

Blaffen doet de Shiba niet veel, behalve als hij het echt nodig acht. (hij kan naast blaffen prachtige gekke geluidjes maken ;-))

De Shiba heeft een zelfreinigende vacht, wat wil zeggen dat als hij in de modder heeft gezeten bijvoorbeeld, deze modder na 10 minuutjes helemaal van zijn vacht af is. Je hoeft hem dus echt niet vaak in bad/onder de douche te doen. In de ruiperiode kan de Shiba behoorlijk wat haar verliezen dus het is belangrijk om een goede borstel (slickerborstel/herderskam) te hebben, waarmee je juist ook de ondervacht meeneemt. Wanneer hij in de rui is is borstelen belangrijk, maar verder heeft zijn vacht niet veel geborstel nodig, er komen geen klitten o.i.d. in..

Ik ben vast nog dingen vergeten te zeggen, dus als je nog vragen hebt, stel ze gerust :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Ervaringen met shiba inu's " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Help me aub!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^