Omgaan met andere dominante honden & trauma

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel JemenJemen

honden foto van Jemen

Hallo Hondenvrienden! :-D

Wij wonen tegen een groot bos aan, waar wij elke ochtend lekker met de hond uitgaan. Jemen is dan altijd los en dat gaat prima. Nu leer je steeds beter welke andere honden sociaal en leuke speelmaatjes zijn.

Nu is er een hond die super dominant is en Jemen al eens behoorlijk te pakken heeft gehad. (Jemen was bang en lag helemaal op zijn rug met de oren en staart plat, zelfs toen beet deze hond even flink!!! geen bloed gelukkig.....)

De ene baas maakt hem altijd keurig vast. (De hond valt uit aan de riem, maar kan niets aanrichten) Zijn partner heeft de hond behoorlijk onder controle, maar maakt de hond nooit vast als wij eraan komen. Dus er zou weer een incident kunnen gebeuren!

Jemen is helemaal onder de indruk en loopt en rustig maar oplettend langs. Maar je kan natuurlijk wachten tot dat er weer eens iets voorvalt. (Kan net zo goed met andere onbekende hond gebeuren!!)

Heeft jullie hond wel eens een trauma(tje) opgelopen en hoe reageerde je daar op? Is het gedrag verandert en wat kunnen wij doen om dit te voorkomen!

Jemen is in onze ogen super sociaal en dat willen we heel graag zo houden!!!

Vr, gr, Peter & Poot van Jemen....

Groetjes....

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Omgaan met andere dominante honden & trauma" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Ik & RoosIk & Roos 3 doggies

honden foto van Ik & Roos

Hoihoi,

uhm die hond was niet dominant. Roos is nou dominant. Een dominante hond herken je aan zijn trots hoog gedragen staart, oren naar voren en zijn zelverzekerheid. Een dominante hond valt nooit zomaar uit, alleen als de andere hond ook dominant is en hij zijn titel wil beschermen..

als Jemen op de grond onderdanig gaat liggen en de hond hapt naar hem, is dat een teken van zwakheid en onwetendheid. Deze hond was slecht gesocialiseerd.

Dalmatiƫrs zijn de olifanten onder de honden, ze onthouden dingen echt geweldig - en niet geweldig- goed. Dus dit kan makkelijk voor een trauma zorgen.

Roos heeft ooit een trauma gehad maar is daar vanaf.. veel prijzen, en spelen... houdt hem aan de lijn als je denkt dat die hond mogelijk aan gaat vallen.

groetjes

honden page profiel JemenJemen

honden foto van Jemen

Deze hond heeft de staart recht omhoog en oren naar voren. Dus is echt we dominant. Maar dan nog....
Ik blijf het lastig vinden om daar mee om te gaan.
Wil gewoon niet dat Jemen zich anders gaat gedragen als dat hij nu doet. Is nu heel neutraal en meer onderdanig als dominant......

honden page profiel MexxMexx 3 doggies

honden foto van Mexx

Mexx is als pup en jonge hond vaak gegrepen en is hierdoor nu argwanend naar andere honden.
Aan de lijn gaat het goed, ontwijkt hij alles en kijkt niet eens. Maar los deelt hij bij grote reuen en kleine hondjes nu snel de eerste klap uit. meestal alleen als een hondje wat druk of dominant doet.
Hij grijpt niet echt maar snauwt en grauwt meer. Wat natuurlijk bij een herder al erg gevaarlijk overkomt.
Hier gaat het met tussenpozen goed en dan weer minder afhankelijk van wat voor honden we een lange tijd zijn tegengekomen. Als hij weer eens aangevallen is dan gata het weer een tijd slechter.

Ik wil graag zoveel mogelijk hem met andere honden in contact brengen zodat hij weer meer vertrouwen krijgt en dus niet de confrontatie opzoekt maar gewoon wegloopt of negeert.
Helaas zijn hier in de buurt weinig sociale reuen en kleine hondjes dus gaat het allemaal wat langzaam..

Ik zou Jemen toch een beetje uit de buurt van die hond houden. misschien doet hij er niks mee maar het kan ook fout gaan en dat hij hierdoor bang wordt.

honden page profiel Ik & RoosIk & Roos 3 doggies

honden foto van Ik & Roos

Nou, die hond had misschien een hoge lichaamshouding maar door zijn zwakke zet is het echt geen dominante hond. Hij denkt gewoon dat honden bang worden als hij eerst bijt. En al zijn ze onderdanig, hij wil toch als eerste bijten.

groetjes

honden page profiel anneliesannelies 3 doggies

honden foto van annelies

Ja, met Darcey, hij is nu al 3x gebeten door dezelfde golden retriever. Hij geeft zich steeds helemaal over maar die golden bijt dus wel door!! En hij blijft ook doorgaan. De laatste keer heb ik samen met die vrouw, haar hond van Darcey afgetrokken.

1x in zijn nek, 1x in zijn achterpoot en de laatste keer net boven zijn oog. Zijn we dus mee naar de DA geweest omdat het zo erg aan het bloeden was, je kon de wond niet echt goed zien of het nu het oog of net erboven was. Gelukkig net erboven, maar toch.

Hij heeft zowiezo al een trauma opgelopen van pup totdat wij hem kregen, mishandeling van zijn eerste baas, en nu dat bijten. Als hij nu een golden ziet kruipt hij het liefste tussen mijn benen in tijdens het lopen. Het is voor ons een schat van een hond , maar wel een met gebruiksaanwijzing.

Groetjes Annelies

honden page profiel Rhianne + Falkor & JoyRhianne + Falkor & Joy 3 doggies

honden foto van Rhianne + Falkor & Joy

Falkor is in Februari gepakt door een ander reutje.
Was geen reden voor, de eerste kennismaking ging goed en Falkor was links snuffelen, andere hond rechts en ineens bovenop. Falkor gaf zich meteen over, maar wij hebben met zn 3en de hond er af moeten halen. Al met al is het goed afgelopen.

Falkor is wel veranderd daardoor, hij geeft nu een grote mond naar andere honden (blaffen) dat deed hij eerst nooit! Maar zodra die andere honden dichterbij komen, is Falkor heel erg op zijn hoede, laat wel alles toe, maar begint te piepen als hij iets niet meer leuk vind.

Wij hebben hem 2 dagen erna meteen weer mee genomen naar het bos, met andere honden in contact gebracht, dit vond hij toen erg eng en ging heel erg piepen ookal was die andere hond ver weg. Maar gewoon naar andere honden toegaan en na verloop van tijd is hij er gewoon weer mee gaan spelen.

Ik was ook erg bang dat Falkor zo zou blijven, maar hij is gelukkig nog steeds erg sociaal, is niet bang voor honden alleen hij doet dus alsof hij erg stoer is,m aar dat is hij niet.

Maar jullie zouden gewoon Jemen in contact laten blijven met andere honden. Maar niet met die ene hond, dan zou ik Jemen aanlijnen en weglopen. Want je kan misschien dus wachten op dat er wat fout gaat en dat is nietde bedoeling!

Liefs,

honden page profiel MikeMike 3 doggies

honden foto van Mike

Kody heeft vorige week een klein akkefietje gehad. Hij was op het grasveld aan het spelen en toen kwamen de buren de honden uit laten. Twee grote lieve honden die alleen maar willen spelen. Ze waren los en kwamen keihard op Kody afstormen en dat vond hij echt doodeng. Staart tussen de benen, piepend en jankend rende hij weg. Uiteindelijk dook hij in een hoekje weg en probeerde te bijten zodra de honden in de buurt kwamen. Hier was ik dus niet blij mee!

Ik weet dat je op zo'n moment je hond niet moet gaan troosten en oppakken, omdat je op die manier zijn angst terecht bevindt en hem vervolgens met lieve woorden beloond. Maar dit ging iets te ver en ik heb hem toch weggehaald.

Opgelost door: Afgesproken met de buren om de honden 1 voor 1 naar mee naar buiten te nemen en aangelijnd te houden. Vervolgens hebben ze rustig contact gemaakt en hebben we beide honden lekkers gegeven. Uiteindelijk overwon zijn nieuwsgierigheid zijn angst en wou hij toch even spelen.
Ik vond het belangrijk om Kody gefaseerd kennis te laten maken met andere honden, omdat hij natuurlijk nog een pup is en andere spelende honden positief moet zien. Ik zou zelf ook bang zijn als er een reus van 10 meter op mij af komt denderen niet wetend wat er gaat gebeuren. :-D

Inge (Gast)

Ja jaren geleden is mijn hond per ongeluk de voordeur uitgeglipt, ik was hier altijd als de dood voor omdat achter op een pleintje altijd een bouvier los liep, met baasje die de hond niet de baas kon en die elke hond domineerde.
2 reuen, en ja hoor toen ws het raak..een menigte verzamlede langs mijn huis en ik hoorde een hoop lawaai. Mijn reu lag onder en de bouvier had hem in de keel vast. Met geen mogelijkheid liet hij los, ging alleen maar tekeer. De eigenaar had zij hond niet onder controle en werd zelf bang. Uiteindelijk na een min. of 20 had de bouvier de aardigheid eraf en liet mijn hond een keuising Ierse setter los.
7 hechtingen in de keel, oor er half af en schrik.

Uiteindelijk heb ik mijn hond moeten laten inslapen, hij was niet meer te vertrouwen met andere honden en kleine kinderen, hij reageerde overal erg vals op. Voorheen was dit niet zo.
Ik heb er veel verdriet van gehad en mijn angst gaat nooit over.

honden page profiel JemenJemen

honden foto van Jemen

Inge,

Wat een tragisch verhaal!
Bah! echt vreselijk allemaal....
Heb je wel een andere hond nu???
Was ik even benieuwd naar.....

pppffff

Nou bedankt voor je reactie (al wordt ik er niet blij van! )

Groetjes.......

honden page profiel 3 doggies

Mijn groenendaler toen nog was een keer perongelijk ontsnapt, hij hield van drijven, en wou dus naar de schapen toe, iemand had de deur open gelaten, hoor ineens natas je hond ligt onder de auto ik op mijn blote voeten rennen over grint en alles, ik die hond naar de dierenarts hij beet me ook nog heel me handen open, maar ja was de pijn.

Dierenarts had ze nek hernia nooit gezien en hij liep voortaan op 3 poten. maar hij werd maar steeds gegrepen door andere honden.

hij was eerst bang aan worden maar later heeft hij zich er over heen gezet, maar tot ze echt hem begonnen aan te vallen. toen maar naar de dierenarts gegaan om hem naar de betere wereld te laten gaan.

Maar was wel een trauma voor de hond maar zette zich er kranig door heen, want een nekhernia zal me toch behoorlijk pijn doen.

Liefs natascha

honden page profiel JemenJemen

honden foto van Jemen

Nou natascha!

behoorlijk heffy hoor!
pppffff

honden page profiel LiesbethLiesbeth 3 doggies

honden foto van Liesbeth

Er is zo vaak uitgevallen naar Bo en gehapt, dat ik ook bang ben geweest dat hij zou veranderen. Maar eigenlijk is hij liever geworden. Hij is wel dominant maar absoluut niet agressief. Af en toe bij rotvervelende honden in de buurt die altijd agressief blaffen zelfs als we langs hun huizen lopen, laat hij soms 1 diepe grom horen. Maar meestal loopt hij voorbij en kijkt hij naar het huis. Hij heeft div. beten opgelopen, maar nooit ernstig. Hij heeft nooit gebloed.

vr. gr. Liesbeth

honden page profiel Betty LangenbergBetty Langenberg 3 doggies

honden foto van Betty Langenberg

Wat een trieste verhalen allemaal zeg! Sterkte ermee hoor meiden.
Arak kan gelukkig goed met iedereen overweg, het is een hele sociale hond. Maar ik ga altijd op de zelfde tijd weg, en ken alle andere honden die dan ook in de polder zijn.
En als er een hele enkele keer eens een vreselijk dominante hond is, arak kan toch veel sneller rennen dan de meeste andere honden.
Die bouvier had 'de klem in de bek'trouwens. Er is maar 1 middel om dat te verhelpen: een emmer water over zijn kop gooien. Maar denk daar maar eens aan op zo'n vreselijk moment.
groetjes Betty

honden page profiel Ik & RoosIk & Roos 3 doggies

honden foto van Ik & Roos

Ja, echt vreselijk allemaal.. maar meestal wordt er gesproken van dominantie.. wordt wakker mensen! "Dominant" betekent de baas uithangen. Dus de leider van de roedel willen zijn. En je ziet nooit dat leiders zwakke honden bijten. Dan worden ze nog zwakker ingeschat, omdat honden alleen bijten als bang zijn onder de drempel te gaan. Dus "pesten" ze als het ware zwakke honden weg (zie je ook bij kinderen) Bijten voor je zelf gebeten wordt zegmaar. En pesten voor je zelf gepest wordt. Zo simpel allemaal ;-)

Dominante honden (en kinderen) zijn meestal juist heel sociaal, en doen geen vlieg kwaad tenzij iemand ze probeert van hun troon te stoten. ;-)

groetjes

honden page profiel MexxMexx 3 doggies

honden foto van Mexx

idd
Mexx is dominant maar sociaal, zo gaat hij bv nooit op de rug liggen voor een hond, maar zal wel zijn hoofd wegdraaien, niet aankijken etc om een confrontatie te vermijden.
De eerste jaren was het ook heel mooi om te zien hoe hij door er gewoon te staan andere honden kon doen weglopen maar ook zelf zo reageerde bij honden die nog dominanter waren.

Als hij zich in een wandelroedel op zijn gemak wil voelen nu gaat hij bij een leider lopen, dit was tijdens een wandeling een jaar terug goed te zien, hij werd steeds belaagd door 1 reu en vond op een gegeven moment hulp bij 2 broers waarvan er 1 een duidelijke alpha was. Hij heeft de rest van de wandeling bijna bij hen gelopen en liet hen ook alles opknappen.
De alpha hoefde maar op de andere reu af te lopen of deze droop af. Er kwam geen agressie aan te pas. Prachtig..

Maar helaas, Mexx snauwt ook soms van zich af nu voor een ander het bij hem doet. Slechte ervaringen.

honden page profiel mariaamariaa 3 doggies

honden foto van mariaa

Buck is erg bang/onzeker voor andere honden. ( we hebben hem pas na 1,5 jaar gekregen dus we weten niet welke nare ervaring hij heeft gehad? misschien juist een gebrek aan positieve socialisatie?)
Hij heeft een manier gevonden om zijn onzekerheid te maskeren.
Hij is nu dus "schijn" dominant en jaagt andere honden weg en valt uit aan de riem ( we trainen veel en het gaat steeds beter :-) Dit gedrag is anders dan agressieve honden, die willen echt scoren met geweld of echte dominante honden, die gaan alleen de confrontatie aan als het nodig is.
maar het blijft wel een lastig probleem om de communicatie met andere honden niet goed verloopt.
Buck vertoont gedrag wat hij verder niet kan waarmaken, voor ander honden kan dit erg verwarrend zijn :'(

Door veel te trainen en positieve ervaring op te doen, hoop ik dat de ergste kantjes ooit een beetje gaan slijten maar ik denk dat Buck nooit echt sociaal zal worden naar vreemde honden, helaas!
Honden onthouden echt heel goed negatieve ervaringen en leggen dan de verkeerde linken....

gr mariaa

Do'tje (Gast)

Mijn Border Collie reutje (1,5 jaar oud) is een paar weken geleden gegrepen door een contact gestoorde duitse herder. Deze hond liep al aan een stroomband en alles, en toch hadden ze hem loslopen. Mijn honden liepen gewoon netjes aan de riem (heb ook nog een teefje van 2,5 jaar)
Die duitse herder vloog direct boven op mijn Joey en ging maar door. Joey op zijn rug en piepen, staart tussen de poten, en die vrouw elke keer maar die knop van de teletak indrukken.
Elke keer als ze dat deed dan liet die herder los, van de pijn, maar zodra de stroom ophield pakte hij Joey weer. Die vrouw liep echt 100 meter verder op dus hij heeft Joey een aantal keren goed gegrepen in de tijd dat ie vrouw aan kwam rennen...
Hij had gelukkig niks ernstigs.. maar sindsdien valt hij enorm uit naar andere honden als hij aan de riem loopt.
Los heeft hij van de week weer heerlijk gespeeld en gerent met twee flatcoated teefjes en een berner senner reu, maar aan de riem is het hopeloos..
Ik weet zelf niet zo goed meer hoe ik het op moet lossen dus ik ga denk ikw eer terug naar de hondenschool..
Vind het vreselijk als ie zo doet..

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Erg dat er sommige mensen bestaan die een hond zo verpesten met een stroomband.

Moet eerlijk zeggen dat mijn vorige hond, ook een duitse herder ook iets met Border Collies had, ze snapte ze niet denk ik, voor 1 was ze doodsbang en liep dan liever terug dan dat ze daarlangs ging. Op anderen stormde ze soms luid blaffend af en stopte dan op 1cm afstand, ze deed wel niks, maar ja dat was toch niet de bedoeling.
Heb toen steeds maar weer geprobeerd af te leiden door spelletjes enzo, en op den duur liet ze ze gewoon links liggen.

In jouw geval zou ik het ook proberen met afleiden, misschien de eerste tijd gaan wandelen als het rustig is en er niet veel honden zijn.
Verder hoop ik dat ze je op de hondenschool kunnen helpen om dit op te lossen


kim-luca (Gast)

wij hebben een boomer luca hij is in het buitenland een keer aangevaalen.Hij wou niet meer naar buiten of bij anderen honden komen.En heeft een week mank gelopen maar later ging alles weer goed.Kim en een poot van luca.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Omgaan met andere dominante honden & trauma" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^