Mijn hond beschermen tegen een stel losgeslagen labradors..!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie)Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie) 3 doggies

honden foto van Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie)

Hahaha, nee dat zullen ze niet begrijpen maar het sterkt je soms in je uitstraling door ook daadwerkelijk iets te zeggen. Dan wordt je lichaamshouding nog duidelijker en dat begrijpen ze dan weer wel ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Mijn hond beschermen tegen een stel losgeslagen labradors..!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Loes & Kaya Loes & Kaya

honden foto van Loes & Kaya

Ik begreep je hoor.. ;-) :-D

honden page profiel Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie)Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie) 3 doggies

honden foto van Vrouwtje van Denzel en Diva (R.I.P. Dixie)

Mooi, dan ben ik in elk geval duidelijk geweest.... O-)

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

@Loes: als een andere hond Dobby afsnauwt ben ik dus lekker alert om te zeggen "dat's je eigen schuld Dobby, dan moet je maar niet...". Veel baasje zijn namelijk geneigd hun hond te corrigeren ook al staat die hond in zijn volste recht om een andere hond af te snauwen. Gelukkig ben ik nogal nuchter. Er zijn zelfs wel eens twee honden op Dobby gedoken om hem te corrigeren. Ja, dan sta ik in de starthouding, klaar voor als het uit de hand loopt, maar verder... het is echt zijn eigen schuld, en dat laat ik de baas in kwestie echt weten. Als ik de kans krijg geef ik volle uitleg dat ik het echt wel als probleem zie, maar dat normaal loslopen toch echt de prioriteit heeft.

Voor nu laat ik het. Dit is iets voor wanneer hij kan loslopen, en dat gaat nog niet vlekkeloos. ;-)

honden page profiel Ina en BorisIna en Boris 3 doggies

honden foto van Ina en Boris

Knap gedaan hoor,
hier helaas (als hij de kans krijgt) ook zo'n losgeslagen lab, haha.
Als Boris los loopt in het veld en hij ziet iemand anders of een hond dan neemt hij ook een sprint, en denkt dan...yes, spelen. Nou ik wil geloven dat je dan schrikt als er 34kg met een grote vaart op je af komt stormen.
Ik probeer om hem elke keer voor te zijn en hem aan te lijnen, want op dat moment heeft hij heeele grote bananen in zijn oren, als het hem wel lukt dan roep ik hem bij me en zeg wel sorry tegen die persoon, vind het ook niet leuk dat dat gebeurd, maar ja onze meneer is en blijft enthousiast naar alles en iedereen.
groetjes Ina.

honden page profiel veroniqueveronique 3 doggies

honden foto van veronique

wat god gedaan! kaya zal blij met jou zijn als baasje!

honden page profiel KeesKees 3 doggies

honden foto van Kees

Goed gedaan!
Heb een tijdje terug ook zoiets meegemaakt. Liepen in een afgezet weitje regelmatig twee loslopende (grote) honden, die naar iedereen die erlangs liep gingen blaffen en meerennen, baas in geen velden of wegen te bekennen.
Op een dag was ik het zat, want Daisy was toen net 1 jaar oud en een beetje onzeker bij andere honden, en ging terug blaffen en piepen, iets wat we haar juist wilden afleren. Toen heb ik met harde stem en zo'n wegstuur gebaar die honden weg proberen te sturen. Duurde een minuut of twee en toen dropen ze met de staart tussen de benen af. Vanaf toen liepen ze direct weg als ze me zagen en heb ik er geen last meer van gehad.
Heb nog aan wat buurtgenoten met een hond uitgelegd wat ik gedaan heb (ik was niet de enige die er last van had), en die hebben het trucje met succes herhaald.
Het verhaal ging, maar dat weet ik dus niet zeker omdat ik de baasjes nooit gezien heb, dat de twee honden uit spanje gehaald waren en niet of in ieder geval erg slecht gesocialiseerd waren, met uitlaten aan de riem al uitgehaald naar andere honden en ook mensen enzo. Maar goed dat is dus iets wat ik niet zeker weet.

honden page profiel PietsjePietsje 3 doggies

honden foto van Pietsje

Ook wij hadden laatst in het bos een roedel achter Meike aan,
Meike liep los en uit het niets kwamen er 2 stabij's en 1 wetterhun op haar af rennen, Meike schoot weg dwars door het bos dan word je wel even benauwd hoor.
Gelukkig kwam de eigenares er aan en floot haar honden terug Meike kwam gelukkig ook weer aanrennen, maar wat als ze in haar angst doorrent?
Waar moet je haar dan zoeken? Ik hoop en denk dan maar dat ze de weg wel weer terug zal vinden.

honden page profiel jadajada 3 doggies

honden foto van jada

HEb hier een beetje een dubbel gevoel over. Uiteraard is het goed je hond te beschermen als het dreigt mis te gaan. Aan de andere kant loop je in een losloopgebied en kun je dit soort dingen wel verwachten. Persoonlijk grijp ik alleen in als een hond echt agressief naar onze honden is, verder laat ik het gaan en lost het zich vanzelf op. :-D

honden page profiel Mich&BojoMich&Bojo 3 doggies

honden foto van Mich&Bojo

ik vind het goed van je knap gedaan vind het wel raar dat die bazin helemaal niet op ze reageerd!!
ik schaam me altijd dood als die van mij zoiets doet :'(
hij is bijna 1 en soms dikke kroketten in zijn oren O-)
en als ik dan net te laat die andere hond zie dan wil hij wel eens een sprint nemen.
en op dit moment kan ik roepen wat ik wil maar meneer hoord niets O-)
maar kan me heel goed voorstellen dat 60 kilo wat op je af komt stormen heel eng is (hij blaft verder niet hij rend alleen erg hard ):'(
maar hij stopt wel 10 meter voordat hij er in de buurt is en loopt dan rustig op het hondje af.
hij is verder heel onderdanig voor een reu en als hij dan gesnuffeld heeft dan is het klaar hij gaat niet druk springen of iets.
en ik snap het niet want hij kan onwijs goed luisteren en loopt vaak achter mij aan in plaats van voor me uit O-) maar de laatste 6 weken pfffffff O-) maar ik kom er altijd achteraan gestormd en bied 100x mijn excuses aan gelukkig nog nooit iemand boos gereageerd.maar ik lijn hem dan altijd meteen aan en zet hem op zijn kont.
maar goed we moeten toch blijven oefenen want het ging super het zal vast ook wel een beetje de pubertijd zijn O-)

honden page profiel Loes & Kaya Loes & Kaya

honden foto van Loes & Kaya

@Iedereen: fijn om te horen dat jullie hier ook last van hebben :-) en goed van degene die ook hebben ingegrepen.!!

@Jada: Mijn hond is al 3 KEER gepakt door andere honden.. ze is erg onderdanig.. aan mij de taak haar te beschermen tegen dit soort dingen.. Ik kan het alleen maar positief zien.. de vertrouwen tussen baas en hond word alleenmaar verstekt.. mijn hond moet op mij kunnen bouwen en vertrouwen.. in dit geval kon ik aan haar zien dat ze dit absoluut niet leuk vond ,, ik heb het kunnen verhelpen..

Groetjes Loes

honden page profiel Marjolein en Noa en kleine LeviMarjolein en Noa en kleine Levi 3 doggies

honden foto van Marjolein en Noa en kleine Levi

heey goed gedaan! :-D

honden page profiel jadajada 3 doggies

honden foto van jada

Dat je hond 3 x is aangevallen is inderdaad heel vervelend, logisch dat je hond onzeker is geworden. Denk alleen dat je hond tegen elk dreigend gevaar beschermen alleen maar bevestigend werkt naar je hond toe. Jou hond ziet nu bevestigd dat andere honden inderdaad eng zijn. De labradors deden toch niets?. Je wordt zelfs boos als je met je hond aan de riem loopt en er een andere hond naar haar toekomt. Weer een bevestiging dat een andere hond dus eng is. Dus sorry ik vind je een beetje overbeschermend. ;-)

honden page profiel Loes & Kaya Loes & Kaya

honden foto van Loes & Kaya

Ik bevestig helemaal niet dat honden eng zijn ... ik zorg dat ze zich veilig bij mij voelt en op me kan vertrouwen...ik tolereer het gewoon niet als een hond als een dolle (zeker meerdere) op mijn hond komen afrennen..

De labradors deden toch niets?
Jawel.. met zijn alle als een stelletje losgeslagen beesten op haar af rennen.. dit is alles behalve prettig voor de meeste honden...!!

Je wordt zelfs boos als je met je hond aan de riem loopt en er een andere hond naar haar toekomt. Weer een bevestiging dat een andere hond dus eng is.
Want..?? Omdat ik niet wil dat ze in aanraking komt met andere honden als ze aan de lijn zit.. ?? zij is helemaal niet bang aan de lijn.. ik vind dit gewoon een regel.. honden horen niet met elkaar in contact te komen als ze aangelijnd zijn... heeft niets te maken met het bevestige van angst voor andere honden (die ze helemaal niet heeft (BEHALVE) als honden als een gek op haar af komen rennen..

honden page profiel jadajada 3 doggies

honden foto van jada

Nogmaals dat kun je verwachten in een losloopgebied. Je kunt jou regels niet iedereen opleggen. Het mooie van een losloopgebied is juist dat honden daar totaal vrij kunnen socialiseren. Door elk probleem voor jou hond uit de weg te ruimen leert ze niet om dit zelf te doen. Dus ik begrijp heel goed je drang om haar te beschermen maar ze moet ook leren bepaalde situaties zelf op te lossen. Je zult zien dat ze na een confrontatie met bv die groep labradors elke keer wat zelfverzekerder wordt. Binnenkort snauwt ze dan zelf de labradors terug naar hun plaats. Of misschien gaat ze er wel heel leuk mee spelen?

En natuurlijk is het vervelend als je hond dan 3 x de verkeerde tegenkomt, maar ook hier leren ze van om dreigende lichaamstaal te herkennen.
Uiteraard kun je wel ingrijpen als een andere hond jou hond echt aanvalt en ze kan zichzelf niet goed verdedigen.

honden page profiel Loes & Kaya Loes & Kaya

honden foto van Loes & Kaya

Ik weet wat ik kan verwachten in een losloopgebied.. O-) Waar haal je vandaan dat ik elk probleem voor mijn hond oplos..?? je bent iets te voorbarig met je voorspellingen wat mijn hond zal doen.. O-) Ik weet hoe mijn hond in elkaar zit en weet dat ze absoluut niet zo zal gaan reageren hoe jij nu beschrijft.. maar dat geeft niet hoor .. je bedoelt het vast goed..

honden page profiel jadajada 3 doggies

honden foto van jada

JE hebt gelijk, ik beredeneer het vanuit mijn honden en ik ken jou hond inderdaad niet. Heb het zelf altijd zo gedaan en dat is goed uitgepakt omdat onze reu Duke met elke hond overweg kan en zich als het nodig is toch kan verdedigen. Maar inderdaad zal dat ook voor een deel zijn karakter en raskenmerk zijn. Iedereen doet op zijn manier zn best en denkt/hoopt het goed te doen. Dus in die zin bedoel je het vast ook goed O-)

honden page profiel Loes & Kaya Loes & Kaya

honden foto van Loes & Kaya

Haha ja dat denk ik ook .. een weimarner is over het algemeen .. vol zelfvertrouwen.. O-) :-) Ik kan je vertellen dat dat jammer genoeg niet zo is bij Kaay,.. daarom deed ik dit ook :-)

Groetjes Loes

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy 3 doggies

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Joy komt alleen los in een losloop gebied en wil dan ook nog wel eens op een hond af stormen en dan druk blaffend.
Ze stopt dan 10 meter vtv en loopt er dan rustig op af zonder te blaffen en snuffelt gewoon en kijkt of de hond wil spelen.
Ik roep haar terug als ze luid blaffend erop af rent maar doet ze dit gewoon stil dan laat ik het gaan.

Aan de lijn mag ze alleen snuffelen bij honden die ik al ken en niet bij vreemde honden mits de baas het zelf toestaat.

Heb dan ook nog nooit problemen gehad op deze manier.
Tis ook een verschil vind ik persoonlijk of er 3 grote honden op je eigen hond komen afrennen of 1 (klein) hondje waaraan je gewoon kan zien dat ze speels is.

Reese (Gast)

Hoi,

Ik maak het ook dagelijks bijna mee...
De confrontatie met hondeneigenaren die in mijn ogen geen rekening houden met andere mensen.
Ik kan gewoon niet begrijpen waarom ze de hond zo nodig los moeten laten lopen.
Koop dan gewoon zo'n langloop lijn van 8 meter ofzo...
Dat ik niet meer naar plekken kan, waar veel mensen hun hond graag los laten rennen, heb ik al enigszins geaccepteerd, maar vandaag kwam ik er weer zo een tegen gewoon tijdens mijn dagelijkse rondje.
Mijn hond is niet zo goed met andere honden, is in dr jeugd niet goed gesocialiseerd en nu nog altijd bangig voor andere honden. Dus wanneer een andere hond te dichtbij komt, hapt ze zonder waarschuwing. Of ze begint te grommen.
Dat is waarom ik haar ook aangelijnd hou. maar wat moet ik in vredesnaam beginnen, wanneer een andere hond die los loopt te dichtbij komt. Regelmatig zijn de baasjes niet eens in de buurt, dus ik moet schreeuwen om te zeggen dat ze de hond terug moeten roepen omdat de mijne niet aardig doet of toe laat dat ze komen kennis maken.
Inmiddels ben ik zelf al twee keer gebeten omdat ik uit reactie mijn been re tussen stop, wannneer er dus ruzie ontstaat. Dit heeft ook geleid tot dat ik nu in paniek raak zodra een grote hond loslopend op ons af stormt.
Laatst durfde zon baasje van een loslopende hond zelfs te zeggen dat mijn vriend hun hond niet moest proberen aan te raken ( toen hij probeerde de andere hond te verjagen) omdat ze de hond hadden geleerd om dan te bijten...
Dus als ik hun hond wat aan doe omdat ik mijn hond wil beschermen, ben ik de boef???

Maar Loes, ik ga zeker proberen om de volgende keer te reageren zoals jij deed, ik hoop dat het lukt en werkt, want soms heb ik visioenen over de toekomst (figuurlijk gezien dan..) waarin ik geen andere mogelijk heid zie om met een grote stok of iets gewapend te gaan om me veilig te voelen bij het uitlaten...

Groetjes Reese en Kyra uit Noord Holland

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Labradors zijn de 'eeuwige' kinderen onder honden volgens mij O-) Lomp, onbesuisd, en bij onvoldoende begeleiding kunnen ze ook behoorlijk ongemanierd zijn. Ik heb Lily een keer uit zo'n groep labs (van een georganiseerde labwandeling) moeten plukken. Ze blokten haar dusdanig dat ze niet eens naar mij toe kon komen.

Ik vind het van de mensen een asociale gewoonte om je hond toe te staan zo op een andere hond af te denderen. Oke, dit kan een keer gebeuren, maar mijn ervaring leert dat mensen dit signaal niet serieus nemen en het keer op keer laten gebeuren. Jammer is dat. Ik heb hier in de buurt nu ook een witte herder die gerust een afstand van 100 meter overbrugt om even te komen buurten, rennend, blaffend en grommend. Ik geloof direct dat ze niets zal doen, maar daar ga ik niet op wachten. Ik buffer en stuur haar zelf weg.


@Wilma

" @Loes: als een andere hond Dobby afsnauwt ben ik dus lekker alert om te zeggen "dat's je eigen schuld Dobby, dan moet je maar niet...". Veel baasje zijn namelijk geneigd hun hond te corrigeren ook al staat die hond in zijn volste recht om een andere hond af te snauwen. Gelukkig ben ik nogal nuchter. Er zijn zelfs wel eens twee honden op Dobby gedoken om hem te corrigeren. Ja, dan sta ik in de starthouding, klaar voor als het uit de hand loopt, maar verder... het is echt zijn eigen schuld, en dat laat ik de baas in kwestie echt weten. Als ik de kans krijg geef ik volle uitleg dat ik het echt wel als probleem zie, maar dat normaal loslopen toch echt de prioriteit heeft.

Voor nu laat ik het. Dit is iets voor wanneer hij kan loslopen, en dat gaat nog niet vlekkeloos. ;-) "


Bedoel je met 'Voor nu laat ik het' dat je Dobby niet meer los hebt of dat je hem op anderen af laat gaan?

Ik vind het ook jammer om te lezen dat je zegt; 'dat's je eigen schuld Dobby, dan moet je maar niet...'. Zo is het toch een negatieve eravring voor beide honden? Ik vind het ook afschuiven van verantwoording. De andere hond of mens moet het probleem met jouw hond dus maar oplossen?

honden page profiel Loes & Kaya Loes & Kaya

honden foto van Loes & Kaya

sorry ik lees nu pas je reactie.. :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Mijn hond beschermen tegen een stel losgeslagen labradors..!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: even voorstellen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^