Puppy Dwergkees aanschaffen. info??

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Cann (Gast)

Hallo mensen,

Ik wil al heel lang heel graag een dwergkeespup aanschaffen, ik ben echt gek op honden (en katten) en al helemaal op dit ras. Omdat ik maar 24 uur werk in de week en mijn vriend student is moet een hondje prima in onze 'lifestyle' passen. Natuurlijk ben ik bereid om mijn leven naar ons hondje aan te passen, waar nodig. Maaaarr.. ik heb hier een paar vraagjes over. Ik zit vaak op marktplaats te kijken voor pups, alhoewel ik weet dat dit niet altijd even betrouwbaar is. Sommige teksten en foto's van mensen zien er heel netjes en betrouwbaar uit maar dit is niet altijd zo toch? Wat kunnen jullie me adviseren? Toch naar een fokker/kennel? En heeft iemand een idee waar ik dan financieel gezien rekening mee moet houden? Ik kan op internet erg weinig kennels/fokkers vinden die fokken met de dwergkees/pomeranian.. En vaak fokken ze maar 2-3 nestjes per jaar, dus wachtlijsten zullen wel erg lang zijn of niet? En dan nog iets, is zo'n selectie streng? Ik bedoel, het lijkt alsof ze een puppy niet zomaar aan iemand meegeven (wat ik ook heel goed vind uiteraard) maar kan het zo zijn dat ik geweigerd wordt? Ik zou niet weten waarom, maar het is wel iets waar ik bang voor ben (misschien vanwege het feit dat we nog jong zijn namelijk 21 jr en 23 jr, of omdat we een kat hebben) omdat ik het erg graag wil!

ik hoop dat jullie me kunnen/willen helpen met mijn vragen!

liefs! :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Puppy Dwergkees aanschaffen. info??" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

Altijd naar een goede fokker gaan voor dit ras. Het is een populair ras en dus komen er overal fokkers opduiken die er geld in zien. Ook mensen die een zogenaamd 1-malig nestje doen en dan lekker grof geld vragen.

Mijn lijstje om aan te houden:
-ouders zijn in bezit van stamboom en pup krijgt er ook 1, FCI. (omdat er veel gekruist en gesjoemeld wordt)
-moeder, andere honden en pups leven in huis (vader hoeft zeker niet aanwezig te zijn, vaak gebruikt men een dekreu van iemand anders omdat deze beter past qua karakter en bouw)
-fokker stelt jou evenveel vragen als jij hen. (ze willen dat de pup goed terecht komt en geven geen pup mee bij het 1e contact)
-je mag de testresultaten (gezondheid) en evt showresultaten in kijken.

-evt: aangesloten bij de rasvereniging

Een fokker zal niet snel je afwijzen hoor. Zeker niet bij dit ras (ik bedoel het zijn geen echte werkhonden en een zeer ervaren eigenaar hoef je ook niet te zijn :-p).

Oh, koop nooit een pup de 1ex kijken.
Neem dus ook geen geld mee, geen benodigdheden teken niks etc.
Dan kan je na een bezoek altijd eerst nog weer een nachtje erover slapen en navraag doen.

Veel succes met je zoektocht.

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

http://www.hondenpage.com/fokkers/Keeshond,-Dwerg.php

kijk even hier. Ik loop ze nu nog even voor je langs en laat de in mijn ogen goede staan :-D

Cann (Gast)

bedankt voor je reactie!

wat ik ook vaak zie (maar dan heb ik het weer over MP) is dat één van de ouders een stamboom heeft. vaak mensen die zelf een nestjes thuis gekregen hebben.. ik vind dat zo moeilijk! soms lijkt het wel betrouwbaar maar niet doen dus? zijn er mensen die hier ervaring mee hebben? (nestje bij iemand thuis bedoel ik dan) het gaat me absoluut niet om het geld, maar meer om het feit dat ik graag van de zomer de pup op wil halen (dan heb ik 3 weken aansluitend vrij en kan ik me volledig storten op de pup :-D , vooral het zindelijk maken enzo!) en dat ik dat nooit red met een wachtlijst!

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

1 van de fokkers laat hun teefje dit voorjaar dekken. Dus dat zou een optie kunnen zijn. Geloof 1 van de laatste sites (was een zwarte site, 2 teefjes, geen reuen thuis).

Ik zou het ook niet doen als 1 van de ouders een stamboom heeft.
Want de persoon die zijn reu met stamboom inzet op een teef zonder stamboom is niet juist bezig. En krijgt zelfs van de vereniging een sanctie!
Kijk ik heb een goedgekeurde dekreu en daar heb ik veel tijd en moeite ingestoken. Hij mag echt geen stamboomloze teven dekken! Dat voegt helemaal niks toe..

Vaak kan je bij een goede fokker wel overleggen. Stel dat de pups al 3 weken voor je vakantie weg mogen, dan houden ze de pup gewoon nog tijdelijk bij hen hoor.

3 weken vakantie is sowieso erg krap. Is je vriend ook wat meer vrij dan? Of kan er iemand misschien komen oppassen?

honden page profiel MexxMexx

honden foto van Mexx

Cann (Gast)

echt ontzettend bedankt voor de moeite! ik heb er zelf ook al geen goed gevoel bij om een hondje zonder stamboom te kopen, vooral omdat ik wil dat het een 100% gezond hondje is. mijn vriend is 8 weken vrij en daarna moet hij afstuderen wat inhoudt dat hij erg veel thuis is. dus ik heb er wel vertrouwen in dat dat goed komt!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Puppy Dwergkees aanschaffen. info??" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^