Yes, ze hebben besloten...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel LotteLotte

honden foto van Lotte

Na lang overleggen en nadenken willen mijn ouders toch voor een 3e hondje gaan. Als Vlinder wat groter en redelijk volwassen en stabiel is vinden ze het een goed moment. Dus over ongeveer 2 a 3 jaar. Aangezien ik niet alles een week van te voren wil regelen begin ik er nu maar mee.

Waarschijnlijk krijgen we het hondje en ga ik al bijna uit huis, dus mijn ouders moeten het een leuk ras vinden. Mijn moeder zal voor het grootste deel van de opvoeding zorgen.

Het hondje moet het liefst een kleintje of middelmaat zijn en goed luisterend. Een tijdje alleen thuis kunnen blijven is een must en ook moet die goed passen bij een Maltezer x Shih Tzu en een Engelse Cocker Spaniël.

Mijn broertje is nogal druk dus wel graag een sportief hondje die van lange wandelingen houdt.

We zijn bereid 3 x 20 minuten te lopen en 1 lange wandeling van 1 uur in het bos.

Ook gaan we op cursus en zouden we graag verder willen met behendingheid of Rally-O.

We wonen in een klein huis met een redelijk grote tuin.

Zelf zat ik te denken aan een klein Keeshondje maar dit vinden mijn ouders vreselijk.

Qua uiterlijk maakt het ons dus helemaal niks uit, maar hij moet wel perfect bij ons passen!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Yes, ze hebben besloten..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel LisanneLisanne 3 doggies

honden foto van Lisanne

Jack russel.. Kun je leuk behendigheid mee doen! Houd van wandelen, en als je een goede fokker zoekt, gaat hij ook erg leuk bij je andere hondje passen..

Zéker als er tijd en energie in de opvoeding wordt gestoken :-D :-D

honden page profiel LotteLotte

honden foto van Lotte

Dankjewel Lisanne, ik zal het voorstellen aan mijn ouders. Ohja voor de rest, ik bedoel met dat die bij de Maltezer x Shih Tzu en Engelse Cocker Spaniël moet passen natuurlijk niet het uiterlijk maar het karakter!

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Heb je al aan een Sheltie (Shetland Sheepdog) gedacht? Voldoet perfect aan jullie eisen: klein, sportief en zéér goed te trainen (ook voor hondensporten).

Een Jackie kan leuk zijn, maar zijn in mijn ogen wel enorme stuiterballen en het kunnen enorm dominante opdondertjes zijn (met name naar andere honden). Van de Terriërgroep lijkt een Border Terriër me dan geschikter. Soft Coated Wheaten Terriers zijn ook leuk. Of natuurlijk een Poedel! (dan moet je wel even verder kijken dan de getoiletteerde stereotiep).

De Nova Scotia Duck Tolling Retriever is een maatje groter (zo rond de 20 kilo, dus nog steeds een middenmaatje), maar ook erg geschikt voor jullie, als ik het zo lees!

Veel succes met jullie keuze!

honden page profiel LisanneLisanne 3 doggies

honden foto van Lisanne

Emma, hangt ook vólledig af van welke fokker je een jacky haalt hoor! :-D Ik ben niet pro jack, .. maar ik heb wel een gigantisch verschil gezien in oeps, gelegenheids nestjes en zorgvuldig gefokte jacky's! :-D :-D

Sheltie is inderdaad ook leuk! :-D

honden page profiel BasBas 3 doggies

honden foto van Bas

of een lieve mini labradoodle! O-)
Ik ben lief luister heel goed kan een aantal uren alleen zijn en ben ook ngo eens heel sportief.

Ik ken al veel trucjes en we denken er over om naar behendigheidstraining te gaan omdat mn baasjes dat leuk vinden en ik ze graag een plezier doe.

Nou Doodles Bas

honden page profiel .. 3 doggies

honden foto van .

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Op de gezondheid moet je inderdaad erg goed letten, maar dat is in principe bij ieder ras zo: iedere hond heeft zo wel zijn (erfelijke) gezondheidsproblemen. Op zoek naar een goede fokker is dus een must!

@ Lisanne:
Dat klopt inderdaad, maar het zit voor een deel toch echt in hun karakter (het drukke, dominante, eigenwijze en ondernemende). Het blijft een terriërtje hè. :-) Ik ben niet anti-jack, maar ik vind dat ze wel iets te vaak voorgesteld worden als makkelijke, leuke hondjes. En dat zorgt voor vele teleurstellingen en hondjes die in het asiel belanden 'omdat Fikkie niet luistert/ hapt/ dominant is/ te druk is voor de kids'. Maar dat het veelal aan de fokker ligt is zeker waar!

honden page profiel LisanneLisanne 3 doggies

honden foto van Lisanne

Ja dat klopt, maar je moet ze ook goed bezig houden :-D en als je er dus veel mee gaat wandelen, en behendigheid mee gaat doen ( bijvoorbeeld, ) denk ik dat je er best nog eens een leuk hondje aan kunt hebben! Ook qua schofthoogte met je andere hond. Maar ze hebben gewoon een echte goede opvoeding nodig!

Dit is trouwens de aller eerste keer dat ik een Jack aanraad, haha! O-)

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman 3 doggies

honden foto van corrie koopman

Wij hebben 2 border terriers.Het zijn ook hele leuke en aanhankelijke honden.Hier voor hadden we jack russels.Bordertjes doen ook heel graag behendigheid.

honden page profiel LotteLotte

honden foto van Lotte

Wow, wat veel reacties zeg! Ja, wij gaan er zeker weten één kopen die bij een erkende fokker weg komt, waarvan de ouders zijn getest en de pup moet een stamboom hebben.

Een Sheltie lijkt mij ook heel erg leuk, die vinden mijn ouders ook wel wat hebben. Een Poedel willen ze absoluut niet, terwijl ik ze juist geweldig vind.

Gelukkig hebben we nog 3 jaar de tijd, dus héél veel tijd om na te denken!

Alvast bedankt voor de reacties!

honden page profiel LotteLotte

honden foto van Lotte

Ohja, en zijn een Border Terriër en Jack Russel Terriër echte jachthonden? Mijn vader heeft namelijk een verzameling aan konijnen, cavia's en hamsters dus het is niet de bedoeling dat die binnen een dag allemaal opgegeten zijn. :-D

honden page profiel LisanneLisanne 3 doggies

honden foto van Lisanne

O-) O-) als je daar goed mee leert omgaan, dan zal dat wel meevallen hoor, zeker wanneer ze van pup af er mee worden gesocialiseerd ;-)

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman 3 doggies

honden foto van corrie koopman

Onze bordertjes zijn niet van die jagertjes.Katten vinden ze wel interessant.

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Ja, Jack Russell Terriërs en Border Terriërs zijn (zoals de naam al doet vermoeden) rasechte terriërs, en dus jachthondjes. Natuurlijk kan je de pup er aan laten wennen, maar het zou dan toch zeker niet mijn eerste keus zijn (je loopt een risico dat het niet goed gaat en dat je vaders lieve knaagdiertjes plotseling verdwenen zijn). Maar voor hetzelfde geld gaat het wel goed, hoor. Onderschat hun jachtinstinct ook niet, als ze een konijn o.i.d. zien rennen buiten (ook tijdens het uitlaten) gaan ze er gegarandeerd achteraan!
In dat geval lijkt een Sheltie mij een geschiktere keuze. ;-) Bovendien zijn Shelties zo ongeveer de beste keus die je kan maken als je wilt sporten met je hond.

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker 3 doggies

honden foto van Uma & Joker

Leuk dat je ouders hebben besloten dat er nog een hond bij komt! :-D

Shetland Sheepdogs zijn leuke honden! Kunnen wel wat blafferig zijn. Maar dat is wel redelijk af te leren.

Of een Welsh Corgi?

honden page profiel Kobus & CasKobus & Cas 3 doggies

honden foto van Kobus & Cas

Ik ken verschillende honden die met een kat in huis wonen en dat gaat hartstikke goed. Maar wanneer ze buiten een kat zien rennen, willen ze er wel achteraan. Ik denk dat wanneer je de hond van pup af aan laat wennen met de andere dieren, dit wel goed zal komen. Maar houd er wel rekening mee dat hij/zij misschien achter de konijnen, cavia's of hamsters aangaat wanneer deze voor hem/haar zullen wegrennen. Aangezien je al honden hebt, denk ik van niet. Maar dat kan wel iets zijn wat het jachtinstinct triggert.

honden page profiel Kim en Laika!Kim en Laika! 3 doggies

honden foto van Kim en Laika!

ik denk meteen aan een markiesje!

Anoniem (Gast)

of een Epagneul Nain Continental? :-D
(Vlinderhondje en Nachtvlinderhondje)
Lijkt me ook erg goed bij jullie passen :-)

honden page profiel LotteLotte

honden foto van Lotte

Mijn ouders vinden een Sheltie ook leuk, dus die maakt een goede kans!

Maar even over dat blaffen, is dat echt extreem? Wij wonen namelijk in een woonwijk en het is niet de bedoeling dat ze de hele buurt elke dag wakker blaffen?

Anoniem (Gast)

inderdaad, dacht ook direct aan een Markiesje, houden ook van lange wandelingen.

honden page profiel -- 3 doggies

honden foto van -

Dat blaffen heb je deels zelf in de hand, in andere woorden: het is maar wat je ermee doet. Als je het van pup af aan al ontmoedigd denk ik niet dat de hond een blaffer wordt. Ze blaffen vooral als ze opgewonden zijn (bijvoorbeeld als er bezoek komt, of als ze aan het sporten/spelen zijn). Ze blaffen meestal niet in het wildeweg om niets. Ik denk dat Sheltie-eigenaars je hier beter over kunnen inlichten, maar volgens mij hoef je je hier niet zo'n zorgen over te maken. ;-)

Ze staan overigens niet bekend als 'extreme blaffers', maar misschien wel iets meer dan de gemiddelde hond.

honden page profiel DoDo 3 doggies

honden foto van Do

Een cavaliertje?

honden page profiel LotteLotte

honden foto van Lotte

Bedankt. Nee, mijn ouders willen geen Cavaliertje omdat ze die al hebben gehad, 2 zelfs. Ook is het gewoon een erg ongezond ras! Maar toch bedankt voor je reactie!

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Heel ander type, maar een whippet? Ze zijn misschien wat hoger dan een cocker, maar qua gewicht maakt het niet veel uit. Ze zijn ook niet lomp omdat ze zo sprietig zijn.

Ik heb vroeger, eind jaren '80 begin jaren '90 veel met mijn eigen whippet kruising en een sheltie van kennissen gelopen. De sheltie was terughoudender dan de x-whippet, maar alle twee konden ze uitstekend lange wandelingen aan. In de x-whippet zat wel jacht, maar niet dramatisch. Veel minder erg dan bij mijn Golden nu in ieder geval (rara).

Ik vond die sheltie waar ik toen mee liep soms hinderlijk wbt. het niet leuk door het bos willen gaan, geen geurtjes opsnuffen. Dat beestje bleef maar achter je kont aan lopen, alsof ze geen lol had in het bos. :'(

honden page profiel Sandra en FleurtjeSandra en Fleurtje 3 doggies

honden foto van Sandra en Fleurtje

Ik heb een kruising sheltie en ze blaft alleen als ze iets niet vertrouwd! Ze zijn zeer leergierig, vrolijk trouw aan de baas en super lief.
Echt een hondje met een Will to please.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Ik denk dat de meeste kleine hondjes wel aan deze wensen voldoen. Alle honden houden van wandelen en de meeste hondjes houden ook wel van hondensport.

Wat voor rassen spreekt jullie aan? En welke rassen willen jullie niet (meer)?

Wellicht een vlinderhondje, chihuahua (helaas ook niet al te gezond ras), raszuivere maltezer, markiesje?

honden page profiel LotteLotte

honden foto van Lotte

Mijn ouders willen geen:

- zoals mijn vader zegt worstenbroodje (Corgi) > niet mooi
- Cavalier > zeer ongezond
- Engelse Cocker Spaniël > hebben we al
- Boomer > hebben we al
- Chihuahua > te klein en ongezond
- Maltezer > we hebben al een halve
- Shih Tzu > we hebben al een halve

Mijn ouders willen wel:

- Sheltie > actief, geschikt voor sport

En hoe graag ik ook een Keeshondje zou willen, mijn ouders beslissen dus moet ik daar maar in mee gaan!

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Angela • Bodhi

Als ze een sheltie willen, dan lijkt me de keuze al gemaakt ;-).

honden page profiel  Appie en de tibbies Appie en de tibbiesgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van  Appie en de tibbies

heb je weleens aan een tibetaanse spaniel gedacht?
het zijn hele vrolijke hondjes
zijn makkelijk in onderhoud
mogen graag wandelen
kunnen goed opschieten met kinderen,andere honden,
katten,konijnen
mag graag even knuffelen maar hangt soms ook de clown uit
heeft er ook geen problemen mee om eens een paar uur alleen te zijn
kijk maar eens bij mijn profiel.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Yes, ze hebben besloten..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^