hij luistert niet naar me!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BrienneBrienne

honden foto van Brienne

niet mijn hond, ik bedoel mijn vriendje. of nou ja, door hem luistert mijn hond eigenlijk ook niet meer. mijn vriend is de allerliefste jongen van de hele wereld, alleen van honden opvoeden heeft hij weinig kaas gegeten.

ik ben nu sinds anderhalve week bezig met Richy te trainen. dat hij beter bij me blijft, beter luistert en beter volgt. dat lukte heel aardig en we boekten samen al echt resultaat. tot afgelopen middag...

mijn vriend is gek op Richy en Richy is gek op mijn vriend. is hartstikke leuk, alleen niet met het uitlaten. Okke (mijn vriend) maakt Richy altijd helemaal gek dan. vandaag heb ik hem voor we met Richy gingen wandelen gevraagd of hij dat vandaag niet wilde doen ivm wat ik met Richy al heb bereikt en nog wil gaan bereiken. Dat was goed zei hij. Maar toch flikte hij het weer. Het begon er al mee dat Richy als een gek aan de lijn begon te trekken, terwijl dat echt over was de laatste tijd. Okke rent vrolijk vooruit, Richy wil er uit alle macht achteraan natuurlijk en ik kon hem bijna niet meer houden. Vervolgens, toen ik hem weer bij me had, kwamen we bij een stukje waarik Richy altijd eventjes los laat rennen. Ik deed het net als altijd: hem eerst laten zitten, lijn af doen, koekje geven en vervolgens het commando 'toe maar'

ging allemaal prima, tot ik hem aan wilde lijnen. hij had geen oog voor me en natuurlijk vond vriendlief dat super grappig en deed er nog een schepje boven op door Richy op te fokken. toen ik hem eenmaal te pakken had ben ik niet boos op Richy geworden maar heb hem gewoon aangelijnd. Op dat moment was ik zo boos dat ik geen zin had om met die twee verder te lopen en heb rechtsomkeert naar huis gemaakt. Toen we bijna thuis waren had ik Richy eindelijk weer waar ik hem hebben wilde: naast me met zijn aandacht op mij gevestigd en niets anders.
Ik heb toen ook tegen Okke gezegd dat dit is hoe ik hem altijd had als hij er niet bij was en dat ik wilde dat hij er aan mee zou werken hem zo te houden. Volgens mij ben ik duidelijk genoeg geweest...

Maar wat denken jullie? Kan ik voorlopig beter zonder Okke met Richy gaan lopen? Tot Richy nog beter luistert? Of moet ik gewoon nog duidelijker zijn tegenover Okke?
Alvast bedankt voor jullie advies. Ik wilde het denk ik ook gewoon even kwijt... :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hij luistert niet naar me! " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van C

Het is jouw hond, jouw regels, jij stopt je energie en tijd er in om Richy op te voeden.

Kan je vriend dat niet accepteren of niet goed snappen, dan zou ik hem lekker thuislaten..Op deze manier moet je steeds weer een paar stappen terugnemen in de training, en voor Richy word het erg verwarrend.

Duidelijk uitleggen aan je vriend wat je aan het trainen bent, en als hij dat niet snapt dan zou ik hem niet meer meenemen met het wandelen..

honden page profiel Jantina, Laila & LunaJantina, Laila & Luna 3 doggies

honden foto van Jantina, Laila & Luna

Pff wat een lastige situatie,

Het is goed dat je hem dat goed hebt duidelijk hebt gemaakt. anders weet je hond later niet meer naar wie die moet luisteren.

Als je vriend wel luistert dan kan je kijken hoe het dan gaat met jou en je hond. Ik zal in ieder geval bij je vriend zijn als hij je hond uit laat. en steeds samen gaan. wil je vriend niet mee werken. dan doe je het gewoon alleen, dan weet je zeker dat het goed komt!

honden page profiel BrienneBrienne

honden foto van Brienne

we wonen allebei nog thuis en hij laat mijn hond dus sowieso bijna nooit uit, dat is een enkele keer voorgekomen. maar inderdaad een goede tip, ik laat hem Richy niet meer alleen uitlaten!

honden page profiel team Shadowteam Shadow 3 doggies

honden foto van team Shadow

als je vriend zich niet kan aanpassen aan jouw trainingsmethode zou ik hem lekker thuis laten, of heel duidelijk maken dat het niet gewenst is om de hond op te fokken.
succes nog met je verdere training

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Wat een mooie hond is Richy, wel fijn dat je vriend zo goed kan opschieten met hem, misschien toch eens op een rustig moment uitleggen dat je het belangrijk vindt om de hond goed op te voeden, zonder dat hij zich aangevalen voelt?

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre** 3 doggies

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Weet je zeker dat je blij bent met je vriendje..??

Als er nu al een meningsverschil over de opvoeding van de hond is, hoe moet het dan als er kindertjes zijn..??

Beetje erg kinderachtig gedrag - als ik het mag zeggen - van je vriendje...

Lekker alleen je maatje opvoeden; goed plan..
En geniet van je hondje... ;-)

honden page profiel BrienneBrienne

honden foto van Brienne

@ Ilja

ik weet heel zeker dat ik blij met hem ben en aan kinderen wordt voorlopig nog niet gedacht hoor. ik ben 17... haha.
En het is denk ik vooral dat hij het gewoon niet kent. Bij hem thuis hebben ze alleen konijnen en hamsters gehad. Toen kreeg hij ineens een vriendinnetje met 3 grote honden (waar er helaas nog maar 1 van over is) en dat was nieuw voor hem. misschien geef ik hem wel gewoon wat boekjes over honden opvoeden te lezen...

honden page profiel Sheila, vrouwtje van Twinkle v.d.AnsjorosSheila, vrouwtje van Twinkle v.d.Ansjoros 3 doggies

honden foto van Sheila, vrouwtje van Twinkle v.d.Ansjoros

Wij laten Twinkle om beurten uit net hoe het uitkomt en hanteren dezelfde regels(links lopen,wacht voor het stoplicht en toe maar)Ik doe de puppycursus en na afloop spreken we het door.Het rondje van half 8 doen we bijna altijd samen maar dan merk ik dat hij toch wat onrustiger is. Hij wil ons bij elkaar houden zeg maar..Maar hij volgt het best bij diegene die de lijn vast heeft.

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre** 3 doggies

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Geef hem een abon van de bib. voor zijn verjaardag.. :-D

honden page profiel BrienneBrienne

honden foto van Brienne

haha die heeft hij al maar hij heeft een hekel aan lezen. heb zelf nog wel wat in de kast staan. haha. dan lees ik hem wel voor en dwing hem te luisteren. naderhand zal ik hem overhoren. :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "hij luistert niet naar me! " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Schapenkop?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^