Plassen 'snachts uit eenzaamheid ofzo

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Carla de W (Gast)

Ons hondje, 1.5 jaar oud is overdag wel zindelijk. Maar in de nacht hebben we een probleem. Het is namelijk zo dat hij mij wakker maakt tegen 3/4 uur en dan laat ik hem even in de tuin. Maar soms komt hij dan een uurtje later weer en dan loop ik echt een stukje met hem. Nuis dat niet vreselijk maar toch niet gewenst.
Nu echter, vannacht heeft mijn dochter beneden geslapen voor de grap en hij heeft dus bij haar op de bank gelegen en prompt heeft hij het droog gehouden tot 7.30 uur zonder zeuren. Dus nu denk ik dat hij mij roept omdat hij aandacht wil.
Dat is jammer, want hij heeft zijnn vriendje bij hem, ze zijn met zijn tweeen. Dus nu vraag ik me af hoe ik kan voorkomen dat hij me roept in de nacht, maar ook droog bliojft want als ik niet snel genoeg beneden ben plast hij wel in huis, daarom dacht ik dat hij het gewoon nog niet vol hield...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Plassen 'snachts uit eenzaamheid ofzo" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Jacko1Jacko1

honden foto van Jacko1

Als je je hond 's nachts eruit laat, dan zeker NIET met hem wandelen en ook niet tegen hem praten.Misschien is het handig om hem bij je in de slaapkamer te laten slapen? Als je dat niet wil, dan kan je gepiep het beste negeren. Als hij geen succes heeft, dan houdt hij vanzelf wel op.

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman

honden foto van corrie koopman

Dat is zeker heel vervelend.Neem de hond anders mee naar boven en kijk of het dan beter gaat.
Dan heb je zelf ook je nachtrust.

honden page profiel Annika • Balou † • KyraAnnika • Balou † • Kyra

honden foto van Annika • Balou † • Kyra

Ik lees even mee, want dit probleem hebben wij ook.

honden page profiel Margje & BikoMargje & Bikobijna goedgekeurde fokker

honden foto van Margje & Biko

Ik zou hem niet mee naar boven nemen, want dan zit je met het probleem dat je hem ooit weer naar beneden wil doen.

Natuurlijk slaapt een hond beter op de bank naast je dochter ;-)
Dat ligt heerlijk, je bent niet alleen, dus waarom opstaan?

Je zegt dat hij tussen 3 en 4 uur vaak 'roept' soms een uurt later.
Wat ik zou adviseren is om je wekker te zetten om 3 uur.
Dan ga je naar beneden, zet je hem even buiten voor een plas, zeker niet wandelen.
De volgende dag zet je je wekker om kwart over drie. Hetzelfde verhaal. Zonder iets te zeggen uit de bench, even buiten zetten, plassen en weer terug.
Dan wekker om half 4, zelfde ritueel.
Dan wekker om kwart voor 4 enzovoorts.
Als merkt dat hij eerder wakker is, ga je niet naar hem toe voordat hij stil is. Pas als hij niet piept, ga je naar beneden en laat je hem weer zonder iets te zeggen eruit.

Omdat je hond al anderhalf jaar is, kun je ook met stappen van een half uur gaan. Nu is het hij het gewend dat je er s'nachts uit gaat. Maar hij moet het goed op kunnen houden, fysiek gezien. Dus je kunt dat echt gaan rekken.

Ligt er wel een beetje aan hoelang jullie hem hebben. Is hij pas een paar dagen bij jullie, dan moet hij zich nog veilig gaan voelen. Maar is hij er al twee weken of langer, dan echt niet meer reageren op gepiep, maar op stil zijn.
Je gaat het zelf denk ik ook niet heel lang volhouden die gebroken nachten!

Succes!

Margje

Carla de W (Gast)

Heel erg bedankt....

Ik heb nu in eerste instantie een shirtje van mij in mijn mand gelegd en dat is twee nachten goed gegaan. Wel had hij dus de eerste nacht geplast in huis, maar het was wel vers, dus waarschijnlijk heb ik het gemist toen hij riep tegen 6 uur ofzo.
Deze morgen had hij niet geplast en hij werd pas lawaaierig toen hij hoorde dat ik bezig was met opstaan.
Ik ga dus even kijken of het dit was, of hij verlatingangst had ofzo, en als het dat niet was zal ik zeker denken aan eerder opstaan, voordat hij piept, want dat kan ik me wel voorstellen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Plassen 'snachts uit eenzaamheid ofzo" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: hersenvliesontsteking
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^