Het is officieel!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Mieke ft. DhaylaMieke ft. Dhayla

honden foto van Mieke ft. Dhayla

Ik vind dit zo'n handig forum! Echt super dat je hier al je vragen kwijt kan.

Is er nog verschil tussen het karakter van teefjes en reutjes?

groetjes :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Het is officieel!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel   * ~ ... Sandra, Zyko, Lloyd & Yuna ... ~ * * ~ ... Sandra, Zyko, Lloyd & Yuna ... ~ * 3 doggies

honden foto van   * ~ ... Sandra, Zyko, Lloyd & Yuna ... ~ *

Het blaffen is zoals eerder al gezegd goed onder controle te houden,
bij Lloyd valt het eigenlijk goed mee,
leuke hondjes trouwens,
of er verschil zit tussen reutjes en teven weet ik niet,
wij hebben een tricolor reutje,
ik heb wel eens ergens op dit forum gelezen dat er verschil van karakter is,
afhankelijk van de kleur,
maar of dat waar is kan ik je niet zeggen ...
Grtz en good luck met je zoektocht naar een goede fokker ...

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker 3 doggies

Heel wijs dat je liever wacht op een goede fokker dan dat je gelijk een hondje wilt. En nog wel een sheltie, leuk!
Ik hoorde al van een sheltiefokker, wiens teefje helaas geen pupjes heeft gekregen, dat er op het ogenblik erg veel vraag is naar shelties. Alle fokkers hebben flinke wachtlijsten.
Maar ik hoop dat jullie geluk hebben en deze zomer nog een sheltiepup kunnen krijgen.

Wat betreft het verschil tussen teven en reuen. Bij veel honden is het zo dat reuen wat macho kunnen zijn tegenover sexegenootjes. Bij shelties valt dat gelukkig heel erg mee. Ik ken er eigenlijk geen één die problemen geeft bij andere reuen. Watjes zijn het ;-)

honden page profiel chippiechippie 3 doggies

honden foto van chippie

wat een super leuk nieuws.
Ik ben benieuwd voor welk ras je uiteindelijk gaat, succes met het maken van je keuze :-) Spannend hoor.

honden page profiel De Mecheltjes clanDe Mecheltjes clan 3 doggies

honden foto van De Mecheltjes clan

Nou dat is toch een geweldig vooruitzicht, heel veel succes met jullie keuze en zoektocht naar je toekomstige pup..

Teefjes en reutjes het maakt niet heel veel uit hoor. Teefjes zijn iets gezeglijker en makkelijker om op te voeden maar dat gaat niet altijd op hoor. Ligt ook aan het karakter van het teefje off reutje.

Ik ben heel benieuwd wat jullie uiteindelijke keuze wordt. Als je al weet wat je er mee wil gaan doen en wat je van je hond verwacht dan ben je al een heel eind.

honden page profiel Mieke ft. DhaylaMieke ft. Dhayla

honden foto van Mieke ft. Dhayla

We hebben gisteravond een mailtje naar de pupbemiddeling gestuurd dus ik zit met smart te wachten op een mailtje terug :-D

Ik dacht eigenlijk dat mijn ouders meer voor mij een hondje namen, en het zelf ook wel leuk vonden. Maar ze zijn net zo enthousiast als ik! M'n moeder wil zelfs een cursus met haar gaan lopen terwijl ze dit eerst onnodig vondt.

We hebben voorkeur voor een teefje. Qua sport lijkt me behendigheid of doggydance heel erg leuk, maar natuurlijk moet ze eerst de basisgehoorzaamheid afgerond hebben.

honden page profiel ~Saartje & de chihuahua roedel ~~Saartje & de chihuahua roedel ~speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van ~Saartje & de chihuahua roedel ~

Wat ik ook ergens gehoord heb (ik weet niet of dat waar is) is dat een reutje vaak naar een vrouwlijke baas gaat trekken en een teefje naar de mannelijke baas gaat trekken. Nu moet ik wel zeggen dat in mijn vriendenkring de mensen met honden altijd hun tegenovergestelde sekse nemen. Ik neem een reu, een vriend van me heeft een teefje en een vriendin van me heeft een reu. O-)

honden page profiel Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & BloomWichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloomgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Mocht je nog adressen zoeken ik weet nog wel wat fokkers die binnenkort een nestje verwachten (ben zelf ook sheltie-fokker dus heb wat contacten in het wereldje). PB me maar mocht je die links nog willen hebben om contact mee op te nemen ;-)!
En als je vragen hebt stel ze ook gerust... O-)

Qua reu/teef sluit ik me aan bij Nienke overigens. Ik ken dan wel wat sheltiereuen die macho problemen hebben maar het komt niet vaak voor bij shelties.
Reuen zijn over het algemeen overigens wel iets aanhankelijker dan teefjes, teven zijn daarentegen vanaf het begin al wat pittiger maar worden uiteindelijk rustiger terwijl reuen een flink moeilijke puberteit kunnen hebben.

honden page profiel Team Didi & PlukTeam Didi & Pluk 3 doggies

honden foto van Team Didi & Pluk

Oh wat leuk! Ik weet nog hoe super het was toen we ong. 2 jaar geleden te horen kregen dat we serieus een hond kregen!! Heel veel succes en plezier met de hond en voed hem goed op. Leer de hond een leuk kunstje, laat het aan de buren zien en ze zullen niet meer zuren haha.

honden page profiel Criz & de Shelties	Criz & de Shelties 3 doggies

honden foto van Criz & de Shelties

Spannend hoor, nu is het wachten op de pupbemiddeling! :-)

Over je vraag over het verschil tussen reuen en teven, wij hebben alleen maar reutjes gehad, 4 in totaal.

Ik sluit me ook aan bij wat Wichita zegt, ik las laatst op een site van een sheltiefokker dat bij veel rassen teven aanhankelijker zijn dan reuen, maar bij de sheltie schijnt het juist andersom te zijn.
De reuen schijnen wat aanhankelijker te zijn dan teven.

Onze 1e sheltie reu (is vorig jaar overleden) was heel erg dominant, dat was wel even pittig (zeker als 1e hond) maar het was goed te doen hoor!
Nu hebben we 3 reuen die allemaal niet dominant zijn, het zijn echte schatten! Alleen de jongste is wat pittiger, maar het zijn gewoon hele aanhankelijke mannetjes ;-)

Fiona (Gast)

Wauw Mieke, ik ben echt blij voor je! Het is heel erg leuk om je zo enthousiast te zien, het werkt zelfs aanstekelijk O-). Jammer genoeg moet ik nog wachten tot ik volwassen ben voor een hond maarjah...mijn tijd komt wel :-). Ook heel erg goed dat jullie voor een goede fokker gaan en goed nadenken over jullie keuze. Ik denk dat het hondje daar een gouden mand gaat krijgen, daar twijfel ik niet aan haha :P.

Over je raskeuze, een sheltie lijkt me geweldig! Het zyn superlieve honden en nog heel mooi ook. Dat ze wat blaffen is inderdaad waar maar ik denk niet dat je je hier echt zorgen over moet maken ;-).

En ik zou persoonlijk een reu nemen...Niet omdat ik zelf een meisje ben ofzo maar gewoon...De loopsheid van een teef lijkt me niet echt zo prettig en in reuen zit vaak wel wat meer pit en dat heb ik wel graag... O-)

Ik wens je heel veel voorpret en ik houd dit topic in e gaten :-)

Groetjes :-D

honden page profiel Mieke ft. DhaylaMieke ft. Dhayla

honden foto van Mieke ft. Dhayla

We hebben in het mailtje gezet dat het geslacht niet heel erg uitmaakt. Met een teefje heb je de loopsheid en een reutje die kan natuurlijk achter loopse teefjes aangaan.
Houden shelties over het algemeen veel van zwemmen? Omdat ons terras op het zuiden staat en het donkere tegels heeft is het hier bestwel warm in de zomer. We zitten er over te denken om zo'n schelp zandbak (geen idee hoe het heet) te kopen en te vullen met water..
maar het zou zonde zijn als hij/zij er helemaal niet in zou gaan

groetjess

honden page profiel Criz & de Shelties	Criz & de Shelties 3 doggies

honden foto van Criz & de Shelties

Daar heb je gelijk in, voor mijn volgende sheltie maakt mij het geslacht ook niet veel uit hoor! ;-) Zolang het karakter me maar aanspreekt en past bij mijn Butters.

Alle shelties die ik ken haten zwemmen, zelfs in Australie waar iedereen elke dag op 't strand te vinden is met 30/40 graden, kregen de mensen met een sheltie en ik met mijn sheltie ze met geen mogelijkheid in het water!
En alle 4 onze shelties vinden water 3x niks. O-)

Maar goed, er zijn natuurlijk uitzonderingen, ik heb ook wel eens shelties gezien die wel zwemmen, maar de meerderheid houd er niet van.

Maar shelties zoeken vaak in de zomer een koel plekje op in huis, in de zomer liggen ze bij ons vaker binnen dan buiten omdat dit koeler is. :-)

Fiona (Gast)

Ik zou echt geen idee hebben of Shelties van water houden o.0

honden page profiel Mieke ft. DhaylaMieke ft. Dhayla

honden foto van Mieke ft. Dhayla

@Wichita en mijn beestenboel
Ik heb (als het gelukt is) een PB gestuurd ;-)

hmm dan ga ik met het zwemmen maar eerst op de boot kijken of hij het water in wil, en als het goed gaat en hij het fijn vind een zwembadje neerzetten.

Ik heb echt al zin om naar de winkels te gaan en speeltjes/een bench en alles te gaan kopen ookal is het nog nieteens zeker dat hij/zij deze zomer komt. maar ik hou me in O-) haha

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Bij shelties is het over het algemeen zo dat ze gek zijn op water of het verafschuwen. Ik ken er een hoop die gek zijn op water, maar ook die er niks van moeten weten. Het is dus bij shelties wel meestal het een of het ander, maar het is niet per definitie bij dit ras dat ze het wel of niet leuk vinden ;-)...

Ik heb geen PBtje gehad maar ik PB jou wel even O-)...

honden page profiel silke & woody silke & woody 3 doggies

honden foto van silke & woody

ooooooh kei leuk voor je :-D

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker 3 doggies

Wichita kent de uitzonderingen die de regels bevestigen denk ik ;-) Ik ken ook geen enkele sheltie die water leuk vind. Een modderplas is nog wel aardig om je voetjes in te zetten (daar gaat mijn sheltie altijd doorheen en de sammen lopen er omheen), maar water....brrrr, weet je wel hoe nat dat is? ;-)

honden foto van Wichita en haar roedel - Eevee, Elphaba, Glacee, Grant & Bloom

Wat grappig zeg dan...
Een van Abby's zonen zwemt regelmatig en ik weet ook van anderen dat hun shelties wel eens het water opzoeken. Abby van ons moet er niet veel van weten maar gaat wel in het zwembadje in de tuin (met veel moeite ;-)) maar Eevee daarentegen vindt water helemaal geweldig. Zwemmen hebben we nog niet geprobeerd maar ik denk dat ze dat zo doet! Nou en Sky (Eevee's broer, Abby's zoon) heeft daarnet ook een duik genomen in de vijver O-)...

honden page profiel Mieke ft. DhaylaMieke ft. Dhayla

honden foto van Mieke ft. Dhayla

heeel verschillende verhalen dus haha
Ik ga het gewoon uittesten, water genoeg bij de boot O-)

@Wichita en mijn beestenboel
Ik heb gereageerd, hopen dat het nu wel gelukt is.

groetjes :-D

honden page profiel Criz & de Shelties	Criz & de Shelties 3 doggies

honden foto van Criz & de Shelties

Haha de Special Princess shelties houden dus wel van water ;-)

honden page profiel Rocky & IvonneRocky & Ivonne 3 doggies

honden foto van Rocky & Ivonne

Ola jouw dag kan echt niet meer stuk met dit geweldig nieuws , leuk voor je :-D
Ben benieuwd welk hondje het zal worden , je kan alvast leerrijke dingen opslaan en voorbereiding nemen zoals voeding , mandje enz....
Alvast gefeliciteerd en nu maar lekker erover denken en dromen :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Het is officieel!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^