Shiloh; wanneer 'echt'?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

Weet niet hoeveel van jullie het ras Shiloh Shepherd kennen, maar er zijn al een paar topics over geweest ooit en de naam komt op verscheidene plaatsen voorbij op het forum. Het ras wordt genoemd in het overzicht van hondenrassen, voor de geïnteresseerden.

Weet ook niet hoeveel van jullie op de hoogte zijn van de problematiek bij dit ras. Maar ik zou graag jullie mening willen hebben.

Tina Barber is in 1974 begonnen met het fokken van de ideale hond zoals zij die voor ogen had, een hond die nu de Shiloh Shepherd heet. In de jaren negentig werd het officiële register, de ISSR (International Shiloh Shepherd Register) opgericht, tesamen met de eerste officiële club, de SSDCA (Shiloh Shepherd Dog Club of America). Hierna zijn nog verscheidene clubs en registers opgericht, maar niet door Tina Barber. Zij beweert dan ook dat deze nieuwe registers en clubs niet over Shiloh Shepherds mogen spreken, want hun honden staan niet geregistreerd bij de ISSR, haar register.

De mensen van deze clubs en registers vinden dat hun honden wél Shiloh Shepherds zijn, omdat in de lijnen van hun honden ook honden zitten die bij de ISSR staat geregistreerd. Ook handhaven zij de rasstandaard die Tina Barber zelf geschreven heeft.

Tina Barber zegt dat dit allemaal wel zo kan zijn, maar neemt als voorbeeld: Als je een stamboom Duitse herder kruist met een stamboomloze hond die lijkt op een Duitse herder, dan kun je van de pups toch ook niet zeggen dat ze Duitse herders zijn? Geen enkele organisatie zoals de FCI of AKC (of RvB wat dat betreft) zou papieren toekennen aan zo'n pup, laat staan hem erkennen als rasechte Duitse herder!

Er is zo onderhand een soort van oorlog uitgebroken tussen voor en tegenstanders van Tina Barber, over de echtheid van de Shilohs die worden geboren bij de diverse clubs en registers die Tina niet erkent.

Dus wat vinden jullie?

Ik persoonlijk geef Tina Barber gelijk. Zij heeft het ras gemaakt, zij gaat over het fokprogramma, haar register geeft de afstammingspapieren af, alle honden uit haar fokprogramma zijn Shilohs. Alles wat buiten haar fokprogramma gebeurt bij andere clubs krijgen niet die afstammingspapieren en zijn dus geen Shilohs. Dat is mijn mening.

Voor degenen die dit hele verhaal hebben gelezen en de tijd willen nemen om te antwoorden, alvast bedankt!
Ik begrijp dat het voor mensen die zich niet in het ras hebben verdiept het een wat lastig verhaal is...

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Shiloh; wanneer 'echt'?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel LisanneLisanne 3 doggies

honden foto van Lisanne

Ik geef Tina Barber ook gelijk hoor!! Zo zou iedereen ineens een ras over kunnen nemen. Nee ik zou voet bij stuk houden! ;-)

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden 3 doggies

honden foto van Gerdine van der Linden

Als ze inderdaad buiten haar ras om gefokt word, dan heeft ze gelijk.

Als de hond geen directe afstammeling is, kan je het nooit zeker weten wat er door heen zit.
Dus dan is het geen echte meer..

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

:-D Helemaal mee eens!
Ik kwam dus net op een Nederlands forum voor leden van zo'n andere club, waarop ze dus zeiden dat er nog geen fokkers in Europa, laat staan in Nederland zijn en dat je voor een pup echt alleen in Amerika terecht kan.
Nu denk ik dat ze expres niet vermelden dat er in Nederland dus wél een fokker zit, maar ja, die is natuurlijk aangesloten bij Tina Barber... Kinderachtig hoor. O-)

honden page profiel LisanneLisanne 3 doggies

honden foto van Lisanne

Het kan er heel kinderachtig aan toe gaan in de fokwereld ;-) ;-)

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden 3 doggies

honden foto van Gerdine van der Linden

Mijn vriendin heeft een kruising westie en malthezer.
Maar deze hond lijkt sprekend op een witte chihuahua.
Ze zou er zo mee kunnen showen en zo, niemand ziet het verschil.
En toch is het een kruising ;-)

honden page profiel MissyMissy 3 doggies

honden foto van Missy

Ik vraag mij af hoe breed haar eigen fokbasis dan is.............. als die uit maar een beperkt aantal dieren bestaat (het ras is nog erg nieuw immers) kan ze eigenlijk alleen maar aan lijnteelt doen.
Dat gaat op den duur altijd fout, daar komen aangeboren afwijkingen van. :'(

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

Tina Barber heeft haar ras expres niet bij een organisatie zoals de AKC of FCI aangemeld omdat ze vind dat heer ras nog niet 'af' is. Ze is nu inderdaad bezig met een gecontroleerde fok waarbij veel rekening wordt gehouden met inteeltcoëfficiënt. Af en toe worden er outcrosses gebruikt om de het ras genetisch gezond te houden. De selectie om dieren voor de fok te gebruiken is ook heel streng! Tina koos ervoor om met de ISSR het ras voorlopig zelf te blijven reguleren met strenge regels, waarbij ze alle gegevens van alle honden bijhouden, ook van honden die niet voor de fok gebruikt worden.
Ik vind dat het bij de Shiloh Shepherd, als een van de weinige rassen, het behoorlijk goed is geregeld met de fokkerij.

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker 3 doggies

honden foto van Uma & Joker

Interessant zeg :-D Ik ben het helemaal met je eens!

honden page profiel ireenireen 3 doggies

honden foto van ireen

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

Dat is wel mijn mening, Alexandra. Maar daar bestaat dus een hele discussie over.

http://www.shilohshepherd.com/issrinc.htm
Dit is de Site van de ISSR, waar je in het kort duidelijk kunt lezen hoe het verhaal van de Shiloh Shepherd in elkaar steekt.

http://www.shilohshepherds.info/
Hier staat info over Shilohs en dingen waar je op moet letten als je een Shiloh wil kopen.

http://www.shilohshepherds.info/siteMap.htm
Hier is een overzicht van allerlei artikelen over Shilohs. Oorsprong, gezondheid, genetica, fokkerij, Tina Barber, karakter, FAQ's, etcetera.

Dit zijn sites van de ISSR.
Voor de andere kant van het verhaal kun je gaan kijken op deze sites:
http://www.shilohs.org/
De ISSDC (international shiloh shepherd dog club)

The ISSDC would proudly and sincerely like to offer an invitation to all SSDCA/ISSR members that are looking for a Club without all the nasty politics, where all actions are driven by one person's ego.

http://www.shilohregistry.com/
http://www.shilohshepherdtssr.com/
En dit zijn twee registers die onder de ISSDC vallen.

honden page profiel BiankaBiankagoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Bianka

Ja het fokkers wereld is een raar wereld, maar ik geef haar ook groot gelijk, en dat heeft niks met de ego te maken. Het is ook zo dat iedereen wel eens wil mee profiteren aan iemands succes en dat is bij haar ook zo, zij heeft een nieuw en gezond (tot nu toe) ras ontwikkeld.

Je moet aardig stevig in je schoenen staan wil je dit aan kunnen, want het kan er hard aan toe gaan, misschien zelfs dat ze gaan zeggen beweren dat het niet haar ras is.

Groetjes Bianka

honden page profiel ~*~ Jessica & Koda (~Diesel) ~*~~*~ Jessica & Koda (~Diesel) ~*~ 3 doggies

honden foto van ~*~ Jessica & Koda (~Diesel) ~*~

Ik geef haar ook gelijk !

Eric (Gast)

Wij hebben een Shiloh,een van de eerste in Nederland. Toen waren er nog maar twee fokkers in Europa die Shilohs hadden, wij zijn er voor naar Zwitserland gereden. De ander zat in Zuidoost Nederland maar wij reden er toch graag voor naar Zwitserland omdat we die Shilohs veel mooier vonden. Al snel kwamen we met de tweestrijd binnen de Shiloh wereld in aanraking.

Tina is ooit met veel enthousiasme aan het ras begonnen, maar is toen ook het grote geld gaan ruiken. Principiële en financiële motieven zijn door elkaar gaan lopen. We hebben ooit uitgerekend dat ze in de hoogtijdagen rond de drie ton per jaar moest verdienen met iets wat kalm aan tot een puppymill was verworden.

Onze fokker die bij haar persoonlijk in de leer was gegaan om het ras naar Europa te halen is geschokt van haar bezoeken teruggekomen. Om de bizarre dingen die ze zag en hoorde. De fokkers die van Tina zijn overgestapt naar andere registers bevestigen die verhalen.

Natuurlijk zijn ook die verhalen vertekend door de onenigheid die er tussen de verschillende registers is ontstaan. Onze Shiloh is gefokt uit de prachtige ISSR honden maar heeft zelf een andere register. Overigens heeft geen enkele Shiloh registratie ook maar enige officiële waarde in Nederland, het is geen erkend ras.

Wel is het zo dat zowel de ISSR als de ISSDC beide strenge normen hanteren, inclusief DNA onderzoek en foto's. Het is te hopen dat snel een van de registers het tot een officiëel erkend ras weet te maken dan zijn we van een hoop van die flauwekul af en kan het belang van de hond weer centraal staan.

Inmiddels is Tina overleden en neemt haar dochter het stokje over. Hopenlijk kan zij iets meer afstand nemen van het geheel en samenwerking naar anderen zoeken. Het zou prachtig zijn als dit ras eindelijk officiëel (dat woord gebruik ik wel vaak hè?)erkend word en er onafhankelijk toezicht mogelijk wordt.

honden page profiel ukkieukkie 3 doggies

honden foto van ukkie

Ik vraag mij af hoe het met de genetische diversiteit zit! Verdeeldheid lijkt mij niet goed.

honden page profiel Witte DraakWitte Draakgoedgekeurde fokker

honden foto van Witte Draak

Dankje Eric voor de andere kant van het verhaal.
Afgaande van alles wat ik op internet heb gelezen, koos ik partij voor de ISSR. De info die je geeft is zeker interessant.
Aan de ene kant hoop ik ook dat het ras officieel erkent wordt, aan de andere kant ben ik bang dat het ras dan, net zoals vele andere rassen, wordt verpest en helemaal gaat afwijken van de standaard.

Overigens, Tina Barber is overleden? Waar heb je dat gehoord/gelezen?

Ikke (Gast)

Er is wel een shiloh sheperd fokker in nederland

pascal (Gast)

Hallo,

wij zijn nu ook 3 weken de trotse bezitters van een shiloh.

Wij hebben na anderhalf jaar research toch gekozen voor een shiloh uit de ISSDC en niet voor Tina Barber.
We zijn zelf in de herfstvakantie naar Canada gereisd om de Shiloh op te halen en de verhalen te verifieren.
wij waren bij een fokker die zelf ook in de leer was geweest bij Tina Barber en hier haar eerste hond heeft gekocht.
Hieruit is ze dan ook begonnen met fokken.
Wij hebben foto's gezien van tina's kennel en ook van diverse mensen gehoord dat het een grote broedmachine is geworden, enkel en alleen voor het grote geld.
Natuurlijk word er wel gelet op de standaarden betreffende de Shiloh echter de ISSDC doet dit ook en heeft een uitgebreid netwerk en register waar alles in wordt bijgehouden. alleen Tina werkt hier niet aan mee om de stambomen gelijk te trekken.

ik denk persoonlijk dat je indien je kiest voor een shiloh bij een goede fokker moet gaan welke liefde voor het vak en de honden heeft en een zo uitgebreid mogelijk register kan overleggen.

Dit alleen kan je verzekeren van een goede keus.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Shiloh; wanneer 'echt'?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Voorkeur qua geslacht
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^