American Bulldog of Boerboel???? Voor en nadelen van beiden

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel KevinKevin

honden foto van Kevin

maar wat zijn precies je wensen bij een hond.

qua karakter, grootte, uiterlijk etc. ?

misschien zijn er nog andere hondenrassen waar je nog niet aan gedacht heb.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "American Bulldog of Boerboel???? Voor en nadelen van beiden" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel PhilippPhilipp

Karakter:
Thuis redelijk rustig, als we gaan wandelen, moet hij gewoon actief zijn, zelf verzekerd. een beetje beschermend mag wel maar is niet erg belangrijk voor me. Ik heb hem niet nodig als beschermer of waak hond.Soms moet hij ook lief zijn, maar dat kan elk dier op zijn manier.
Hij moet meer een kameraad worden. Natuurlijk wel maar tot een bepaald punt omdat ik altijd de baas ben. En hij moet tegen een stootje kunnen. Dus met een kleine hond kan ik niks. Verder staat het geblaf van die kleintjes me niet aan. En ook hun gedrag niet. Wel moet hij/zij open zijn voor andere honden als we gaan wandelen. Op eigen territorium mag hij natuurlijk laten weten dat hij hier woont.
Uiterlijk:
Groot, Kortharig, stafford achtige kop. Of Bulldog kop. Gespierd, breed, sterk. Mag best beetje lomp zijn. Lijkt hij namelijk beetje op het baasje O-)
Speels mag best. En hij moet het met katten kunnen vinden.

honden page profiel JanineJanine

honden foto van Janine

een boxer til jij echt geen 2 jaar de trap op hoor ;-) .Bink is nu 10 maanden en 28 kilo....
Boxers zijn erg leuke honden,heel goed voor het gezin,en dus ook gezelsschapshonden,om een boxer nu 6 uur alleen te laten,vind ik een beetje zielig.
Ze hebben wel een consequente opvoeding nodig.Wat al eerder gezegt is,een hond kies je wel voor zijn of haar verdere leven,wel goed over nadenken!
Ik ben opgegroeid met boxers,en voor mij geen ander ras ;-) .
Succes met je keuze!

mascha (Gast)

ik heb zelf 2 BB een reu en een teef en ik deel de mening een beetje dat het geen ras dat ik zelf zou nemen als eerste hond. wij hebben zelf knpv honden gehad dus ervaring ja is geen overbodige luxe.
maar teef BB is zo wie zo makkelijker als reu BB kwa opvoeding dan.

honden page profiel KevinKevin

honden foto van Kevin

@ phillip,

Bordeaux dog, old english bulldog, cane corso zijn ook leuke honden.

honden page profiel fortunafortuna

honden foto van fortuna

een amerikaanse bull mag absoluut geen traplopen voor ze volledig uitgegroeid zijn.ik heb er 2 gehad,en het zijn geen makkelijke honden om mee te beginnen.ik weet trouwens wel een hele mooie reu te zitten die een nieuw huisje zoekt O-)
wat denk je van een dogo argentino?iedereen denkt altijd dat fortuna een bulldog is.ook zeker een uitdaging,maar toch net IETS makkelijker,en minder gezondheidsproblemen.

honden page profiel fortunafortuna

honden foto van fortuna

o,ja,je zei dat jij als enige de hond uit gaat laten?hoe wil je dat met een pup doen,die ieder uur naar buiten moet in het begin,als jij 8 uur weg bent?

honden page profiel Sasch&de 2 idioten ^.^Sasch&de 2 idioten ^.^

honden foto van Sasch&de 2 idioten ^.^

Bulldog als eerste hond kan wel hoor. Ik heb er 2 O-) Old english bulldogs dan.. Een actieveling en een luiwammes XD

Onze instructrice van de cursus zei in het begin ook; ooh god dat is een flinke als eerste hond. Dat wordt nog wat.
Zij heeft dit alles terug genomen. Ze is namelijk 1 van de beste ;-)
Ze gaat nu zelfs naar Gehoorzaamheid 1. Is ontzettend slim en niet eenkennig en zo makkelijk in de hand.

Het ligt aan jezelf hoe je de hond gaat opvoeden. Met andere honden overweg kunnen is een taak aan jou om dus te gaan socialiseren. Laten spelen met andere honden. En een goede fokker in de hand nemen die sociale pups heeft uiteraard.

De boerboel raadt ik wel af. Deze zijn pittig !

En de vraag van Fortuna is een goede, een pup moet vaak plassen enzo.

Lees informatie over opvoeding en de tijd die het kost, en ook over het ras. Past alles wat een pup nodig heeft in jou leven.

Succes !





honden page profiel PhilippPhilipp

@ fortuna,

Ik wou proberen de pup aan te schaffen in de zomervakantie. Dan kan ik namelijk veel tijd vrij maken. En wat de argentijnse dog betrefd, erg interesant, valt wel in de smaak ja wel nog niet veel over opgezocht maar ga het eens op zoeken.

@ Kevin,

Leuke suggesties, ga ook de old english nog eens opzoeken. Maar is deze beter opvoedbaar dan een AB???

honden page profiel fortunafortuna

honden foto van fortuna

het scheelt ook veel of je een reu of teef wilt.een reu van dit soort rassen kan vaak niet meer met andere reuen als hij volwassen is.
de argentijn zie je niet zo vaak,maar het zijn echt stoere,trouwe,waakse honden.als je interesse hebt,kan ik je wel in contact brengen met een hele goede fokker.waarschijnlijk zijn er over 5 weken weer pups,uit een hele mooie combi.

honden page profiel PhilippPhilipp

Ik ga er goed over na denken. Denk je dat een argentijn met katten overweg kan???? zonder dat we dan eentje minder hebben O-) ???
Want is ook een erg leuke hond.
Kun je me anders inderdaad een mail adres of een telefoonnummer geven van de door jou genoemde fokker??? dan kan ik daar ook eens informeren.

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

volgens mij kan in principe elke hond met katten, zolang je ze dit maar leert, liefst vanaf pup zijnde

honden page profiel PhilippPhilipp

@ Jeroen,

Dat denk ik ook maar wou het bevestigd hebben. En natuurlijk zou ik het ook aanleren van pup af aan.

honden page profiel lorenzolorenzo

honden foto van lorenzo

Volgens mij moet een bulldog wel lukken,en anders een shiblabla :-D

honden foto van Carol, Odie, Aigo en Epke (Cobus RIP 27-6)

Ik denk dat het heel erg belangrijk is om te kijken welk hondenras op dat moment in je leven past met een uitloop van 12 tot 15 jaar.
Ik heb vroeger hondentraining gegeven en weet dat ik honden goed 'lees' in de omgang. De meest lastige en deels agressieve honden waren en zijn bij mij nooit echt moeilijk om te veranderen geweest. Maar de keus voor een hond is afhankelijk van vele factoren in je leven. Ik ben al meer dan 35 jaar een fan van de BB maar aangezien ik weet dat deze rassoort veel vraagt in de opvoeding, wil je die juist doen, en ook qua tijd indeling op aardig wat uren per dag komt, om nog maar niet te spreken van de complexe opvoeding door meerdere mensen in jou situatie, zou ik je ws geen hond aan raden. Een hond kun je niet uit proberen en mocht het niet lukken weer weg doen. Een hond moet goed in jou leven passen met alle mins en maren erbij.
Wat denken jou ouders overigens over je zoektocht naar een hondensoort?
Het lijkt mij van enorm veel belang om de keus voor een ras ook bij hen neer te leggen en te vragen hoe ze daar tegen over staan.
Verder is van belang wie er overdag dan is?
Werken je ouders nog? Lijkt mij wel gezien jou leeftijd, ik heb zelf een zoon van 25 en een zoon van 11 maar moet nog zeker 15 jaar werken voor ik alle dagen thuis zou kunnen gaan zitten.
Voor een keus op dit moment moet je volgens mij veel verder kijken dan je al gedaan hebt.
Ik wens je erg veel succes, ten eerste met je studie waarbij ik mij afvraag welke studie je doet, en ten tweede met de honden raskeuze welke je nu een beetje voor het gezin moet doen, en daar komt echt heel veel bij kijken.

honden page profiel PhilippPhilipp

@Carol en Odie,

Bedankt voor je eerlijkheid en advies,

Ik doe op het moment nog Facility management, maar denk dat ik daarna nog niet stop met studeren.
Verder wat mijn ouders betreft willen zij een rustige stabiele hond. Hij mag groot en sterk zijn, maar hij moet de katten met rust laten. Mijn vader is bakker en komt gemiddeld rond 12 uur smiddags thuis van het werken. Ik ga meestal rond 8 uur smorgens uit huis en mijn moeder vertrekt rond 10 naar het werk. dus de hond is helemaal alleen thuis binnen 3 a 4 uur per dag. ligt er aan hoe de dienst valt van hun.
Natuurlijk ga ik ze ook betrekken, als ik een paar rassen gekozen heb, ga ik daarover informatie opzoeken, boeken lezen en op internet kijken. Hier zullen zij ook actief betrokken zijn, want tenslote woont de hond in hun huis. Verder ook veel duidelijkheid onder elkaar wat de opvoeding betrefd. Dus wat hij mag en niet mag moet bij ieder familielid hetzelfde zijn.

honden page profiel fortunafortuna

honden foto van fortuna

ik heb 4 katten,dus ja,dat kan.maar elke pup gaat in het begin achter katten aan.
http://www.delgrandecasadorbranco.nl/
dit is een hele goede fokker,ik ken hem heel goed.hij staat hier ook op de site,bij fokkers.

honden page profiel fortunafortuna

honden foto van fortuna

en een dogo is erop gefokt om niet te blaffen.fortuna blaft alleen bij onraad,en dan nog maar 1 of 2 keer.ze zijn zelfverzekerd,maar normaal niet agressief

honden page profiel roy_Croy_C

honden foto van roy_C

zou niet voor een boerboel gaan als ik jou was, want die ga jij het eerste jaar die trap echt niet op sjouwen hoor. die zijn met een half jaar al tegen de 50 kg ;-) en weet niet of je veel vistie krijgt en dergelijke want als je de verkeerde treft kan je ook dat rustig vergeten en zo kan ik nog wel even doorgaan.gezellig met andere honden is er in 95% van de gevallen niet bij.

www.boerboelplein.nl

als je op 1 hoog woont zou ik toch voor een kleiner ras gaan is een franse bulldog niks?

honden page profiel SanneSanne

honden foto van Sanne

Als je de komende 6 jaar nog denkt te studeren (en dus thuis te wonen), zie ik wat dat betreft het probleem ook niet zo. Qua rassen, waarom inderdaad geen boxer? Die voldoet volgens mij aan al je eisen een is niet té groot. Het eerste half jaar kun je die de trap nog wel op tillen.

honden page profiel fortunafortuna

honden foto van fortuna

boxers zijn ook heel leuk,ja.heel speels en vrolijk

honden page profiel PhilippPhilipp

@Iedereen

Bedankt allemaal voor jullie advies, ik ben veel wijzer geworden wat honden en hun belangen betrefd.
Denk dat ik eens ga kijken voor een leuke boxerpup iemand toevallig ervaring met een goede fokker???

Gr Philipp

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

nou, dat is mooi om te horen!

ik denk da tje het best even google op kunt gaan en zoeken naar de boxer rasvereniging, via die site moet je vast bij erkende, en betrouwbare fokkers terecht kunnen komen!

heel leuk joh, en ik denk dat je er verstandig aan doet!

honden page profiel rahanna & elvrahanna & elv

honden foto van rahanna & elv

Philipp waarom wil je eigenlijk persee een rashond? Ik neem aan dat je er geen shows mee wil lopen of wil fokken? Er is natuurlijk altijd de mogelijkheid om een lieve puppy/jonge hond uit een asiel in nederland of het buitenland te nemen die een Bull-achtige uitstraling heeft. Wij hebben precies hetzelfde gedaan (Spanje) en de kenmerken die jij omschrijft als gewenst zijn ongeveer de karakteromschrijving van onze onze hond. Ook hebben wij katten en daar kan hij prima mee. Hij is heel rustig thuis, maar kan uit zijn dak gaan in het bos.

Ik kan je genoeg Nederlandse organisaties in het buitenland zeggen die vol zitten met dit soort pups, ik kan je nu zo een Boxerpup in het asiel linken. ;-)

Ik zeg niet dat je iets moet trouwens, alleen dat de mogelijkheid er is!

honden page profiel LisanneLisanne

honden foto van Lisanne

Rahanna, het valt me op dat je dat de laatste tijd heel vaak zegt ;-) :-D niets mis mee.

MAAR

een bull-achtige uitstraling.

Vergeet niet dat de dierenasiels in Nederland oververtegenwoordigd worden door bulldoggen (voornamelijk de amerikaanse )

Ze hebben een MOEILIJK karakter, waardoor ze vaak in het asiel gedumpt worden.

Dus voor je nu ineens een bulldog uit het asiel wil halen... veel bullen zijn echt niet zo makkelijk.

Ik vind het prachtig Rahanna, dat je zo'n lieve hond getroffen hebt, mijn hond Wreck komt ook uit het asiel, ben er super blij mee.

maar dat jij een goede hond getroffen hebt betekend niet dat iedereen een goede hond treft. Het probleem omtrent karakter van de bulldog blijft natuurlijk ;-)

honden page profiel rahanna & elvrahanna & elv

honden foto van rahanna & elv

hahaha Lisanne ik wist dat iemand dat zou zeggen!
Jaa ik dacht zo bij heel van van die topics als "wat voor hond is goed voor mij" prijst iedereen het ras van zijn eigen hond extra aan, dus dat doe ik dan ook maar even :P

jaaa ik snap dat die vaak moeilijker zijn en volwassen honden een achtergrond met zich meebrengen, maar een boxer van een fokker/nestje of een boxer (puppy nog!) uit een asiel zal niet verschrikkelijk veel schelen, en daarbij is net dat ik gisteren toevallig een verschrikkelijk lief boxerpupje in het asiel gezien heb :-D

honden page profiel LisanneLisanne

honden foto van Lisanne

Ik prijs mijn honden nergens aan. Iedereen moet voor zichzelf weten wat hij of zij kiest. Als jij er maar gelukkig mee bent toch!?

Ik heb zelf een Amerikaanse bulldog, ik prijs hem niet aan, omdat ik niet denk dat hij hier geschikt is in deze situatie ( voornamelijk traplopen) En ik heb een Berner Sennenhond. ook haar prijs ik niet aan, zelfde verhaal.

Het is super dat jij een lief pupje in het asiel hebt gezien ;-) Maar iedereen moet voor zich weten, hoe en waar hij de hond vandaan haalt. Mijn Amerikaanse bull komt uit het asiel, mijn berner is een herplaatser. Maar nu komt er een pup uit geteste ouders zorgvuldig geselecteerd, goed bij elkaar gezocht. Mijn eerste pup! (want ik heb altijd herplaatsers of asielhonden gehad)

Ik zou het zeker niet iedereen aanraden. Rashonden zijn super, en ik kijk meestal ook even in het asiel of er iets zit waar ik verliefd op wordt. Maar iedereen moet het voor zich weten ;-) het moet niet door je neus gedouwd worden ;-)

honden page profiel rahanna & elvrahanna & elv

honden foto van rahanna & elv

Ik zeg niet dat ik me daar niet bij aansluit, maar ik zie wel dat iemand een eerste hond zoekt en er door reageerders al meerdere rassen voorbij zijn gekomen. Dat is prima, rashonden zijn ook leuk. Ik zag alleen nog niet de optie Asielhond, en dat is toch een optie die het verdient overwogen te worden.

Ik dring niemand iets op, Philipp zoekt een hond dus het is helemaal zijn keuze en zijn feestje. Alleen hij vraagt iets, wij bieden opties. :-D

honden page profiel LisanneLisanne

honden foto van Lisanne

;-) mag zeker overwogen worden, al had de topic starter volgens mij al een keuze gemaakt ;-) ;-)

Ik zeg ook niet dat je wat opdringt, komt alleen op mij zo over, omdat ik je de laatste dagen ongeveer overal zo zie reageren ;-)

honden page profiel rahanna & elvrahanna & elv

honden foto van rahanna & elv

Ik heb nog maar twee keer iemand die een hond zoekt de optie asielhond aangeraden, en dat is ook iets waar ik voor sta en zal blijven doen als ik het nog niet eerder voorbij heb zien komen.

Hoe het ook is, dit is Philips topic en ik denk dat we asielhonden beiden een prima optie vinden, dus een verdere discussie hoeft niet nodig te zijn. :-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "American Bulldog of Boerboel???? Voor en nadelen van beiden" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 5 123 4 5
Volgende forumvraag: rollen
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^