'Poep-probleem' labrador

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Esther (Gast)

Hoi,

Ik kan wel wat advies gebruiken:
Wij hebben een superlieve zwarte labrador die nu net 1 jaar is geworden. Het is echt een scheet van een beest, doet alles goed alleen hebben we een 'poep-probleem'. Tess wordt 4x per dag uitgelaten en dan doet ze meestal alles (poepen en plassen dus). Voordat we naar bed gaan mag ze de laatste keer mee wandelen en dan slaapt ze beneden in de woonkamer op een kussen.

's Ochtends ligt er bijna altijd een verrassing klaar voor ons (poep). Het rare is gewoon dat het niet kan zijn dat ze te weinig uitgelaten wordt of dat er een te lange tijd tussenzit waardoor ze het niet meer op kan houden. Zelfs als we haar 's avonds om 12/1 uur nog uitlaten en dan om 7uur 's ochtends weer ligt er nog poep klaar. We hebben ook al geprobeer haar weer terug te zetten in haar bench maar ook dat helpt niet.

Ze krijgt haar brokjes rond 6uur 's avonds en als ze die niet op heeft gegeten zetten we die weg zodat ze niet nog laat veel eet.

Kortom, wij weten echt niet waar het aan kan liggen.
Heel af en toe zitten er nachten bij dat ze het in 1 keer niet meer doet maar de meeste nachten is het wel raak. Heeft iemand tips of ideeen wat de oorzaak hiervan kan zijn?

Ook weet ik niet goed wat ik moet doen als ik 's ochtends beneden kom, aangezien ik haar niet op heterdaad betrap...moet ik haar straffen? Negeren? We hebben alles al geprobeerd maar niets schijnt nut te hebben.

Alvast bedankt voor jullie tips en opmerkingen.

Groetjes een baasje wat dol is op haar hond alleen dit poepprobleem graag opgelost ziet!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "'Poep-probleem' labrador" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Sam,Saltarin,Muis,Zara,Terra+en Paco

Als je hond al 4 poept per dag wat ik veel vind, zou ik eens kijken wat je hem voert.
Waarschijnlijk brokken, dat veroorzaakt dat hij zoveel moet poepen.
Hier krijgen ze KVV en poepen maar 1 x per dag

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Het lijkt mij inderdaad heel erg veel, ze poept dus 5x per dag! Hier 1 a 2 keer per dag. Op de ene brok poepen ze veel meer dan op de andere en op vers poepen ze heel minimaal.

Ga er niet vanuit dat je hond dit opzettelijk doet en dus opvoedkundig gezien net als bij ongelukjes bij onzindelijkheid negeren. Hond even naar buiten en snel uit het zicht opruimen. Het is voor de hond ook niet leuk om te moeten poepen en niet naar buiten te kunnen. Hij kan het dus niet de nacht ophouden.

Dus of er in de nacht nog een keer uit of gaan kijken naar de voeding. Ik zou kiezen voor het laatste want het is wel aannemelijk dat daar de oorzaak ligt. Onder het kopje voeding kun je heel veel informatie vinden over voeding.

honden page profiel TanjaTanja

honden foto van Tanja

We kennen het probleem, maar hij poept maar 2-3 keer per dag. En inderdaad het maakt niet uit hoe laat je hem nog uitlaat. In de ochtend ligt er poep, bij ons in de bench. Soms er buiten..hoe hij dat doet geen idee. En anders een deken erover heen, dus hij heeft er zelf echt wel last van.

Ik ben benieuwd of jij nog goede tips krijgt..ik lees mee.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Ander voer lijkt me een goed idee, als dat niet helpt
verder kijken, misschien is hij ergens bang voor, of heeft s nachts veel stress?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "'Poep-probleem' labrador" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: gewoon een leuk filmpje!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^