Brokvoer (Royal Canin) en vlees

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Marina&MuffinMarina&Muffin

honden foto van Marina&Muffin

Ik heb sinds december een Chihuahua en hij krijgt sinds dat ie bij mij is Royal Canin Chihuahua voer. Hij vind het hartstikke lekker en hij doet het er harstikke goed op. Ik zelf ben dan ook geen tegenstander van brokken.
Alleen sinds ik lid ben van hondenpage en best een actief lid ben geworden las ik over het (on)nut van graan in royal canin en dat er eigenlijk te weinig vlees in zit.

Ik ben op onderzoek uit gegaan en daarover kun je lezen in het berichtje dat ik hierna post.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Brokvoer (Royal Canin) en vlees" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Marina&MuffinMarina&Muffin

honden foto van Marina&Muffin

Nou ik heb vandaag eerst even naar de dierenarts gebeld met de vraag of Royal Canin nou echt zo slecht was voor Muffie in verband met het graangehalte en of ik toch beter vlees moest gaan geven. Zij antwoordde dat dit niet nodig is en dat Royal Canin wel goede brokken waren.
Toen ben ik naar de dierenwinkel geweest en daar werd mij geadviseerd om door te gaan met Royal Canin maar daarbij vers vlees te voeren bijvoorbeeld 2 keer in de week. Dan heb je de keus in totaal onbewerkt vlees waar echt het bloed nog aan zit en dat je zelf moet snijden of vlees dat al zodanig bewerkt is dat het zegmaar een soort plak vlees dat heel makkelijk zelf te snijden is (overigens beiden uit de vriezer en beiden niet voorgekookt dus met de 'goede bacteriën' er nog in die voor weerstand zorgen). Ik heb gekozen voor het laatste en ga vanaf nu elk weekend vleesvoer aan Muffie geven en doordeweeks brokvoer.(Ik blijf bij Royal Canin voor dit).
Ze vertelde me dat er graan door heen zit vooral om het betaalbaar te houden want ze draaide er geen doekjes om dat als je brokken uit puur vlees wilt dat het niet te betalen is en dat als je elke dag vers vlees aan je hond wilt voeren dat het gewoon echt veel duurder is. (en ja natuurlijk maak je het zelf zo duur als je wilt).
Ik zelf heb ook nog een beetje een mening gevormd want ben na het lezen van dit forum natuurlijk meteen verder op zoek gegaan naar meer informatie hierover. En mijn mening is dat Muffin natuurlijk geen oerhond meer is die zelf op jacht moet voor z’n vlees maar ben wel zo realistisch dat vers (rauw, ongekookt) vlees wel goed is voor de ‘goede bacteriën’ en daarom krijgt Muffie vanaf deze week elk weekend vlees voer en doordeweeks brok voer. Want ik weet dat de meningen erover zijn verdeeld maar ik ben blij met de brokken maar dat totaal terzijde Muffie vind het hartstikke lekker en hij doet het er hartstikke goed op !
Ik ben zelf heel benieuwd hoe die op het vlees reageert en dat zal ik hier dan na het weekend nog even posten!




honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Oké haha, nu komt het.

Graan is inderdaad een goedkoop vulmiddel en heeft geen toegevoede waarde voor de hond. Waarom is Royal Canin dan evengoed zo duur?

Brokken die merendeel uit vlees bestaan zijn echt niet veel duurder hoor!

Verder mag je dit natuurlijk zelf allemaal bepalen en moet je doen waar jij je goed bij voelt.

Nu ben ik nieuwschierig naar welk merk versvlees je dan gekocht heb. Immers zitten daar ook grote verschillen in kwaliteit. Verder zit in elk vlees bloed maar daar worden het geen monsters van hoor haha.

honden page profiel Marina&MuffinMarina&Muffin

honden foto van Marina&Muffin

P.S. ik wil benadrukken dat ik zelf niet vind dat je het goed of slecht zou doen als je alleen brokvoer of alleen vleesvoer geeft hoor.

Ik neem aan dat iedereen hier op hondenpage zijn hond zo opvoed en zulk voer geeft aan zijn hond waarvan het baasje zelf denkt dat het het beste is voor zijn/haar hond.

(Wijlen onze Yorkshire Terrier Spike is 14 jaar geworden op brokken en heeft een heel leuk en plezierig leven gehad)

honden page profiel Marina&MuffinMarina&Muffin

honden foto van Marina&Muffin

Hahaha het vlees merk ben ik bij deze dan vergeten te vragen. Zon bezoekje van mij aan de Pets Place gaat altijd gepaard met al zo-mega-veel vragen dat ik de antwoorden niet altijd kan onthouden.

We hebben het over heel veel soorten vlees gehad. Rauw en gekookt(kant en klaar).. hoe heten die potjes toch ook al weer, die je ook voor de kat hebt in shebavorm maar dan met dat witte maltezertje erop ?! Nou jullie weten vast wel wat ik bedoel. Ze vertelde me dat er in die potjes op zich ook wel 'vlees' zit maar dat in onbewerkt (ongekookt, rauw) vlees de goede bacteriën zitten die voor de weerstand zorgen en niet in die potjes. Dus ik heb daarom voor t vlees gekozen uit de vriezer maar als je me nu vraagt welk merk...maar ik kom elke week bij de dierenwinkel dus volgende week zal ik het zeker even vragen.
We hebben het ook nog even gehad over euhm Biocarne (ik weet niet of ik het helemaal goed typ maar dat dat in ieder geval ook heel goed vlees is met goede bacteriën).

De keuze om in het weekend vleesvoer te geven en doordeweeks toch Royal Canin is toch een beetje m’n eigen gevoel erbij denk ik .. De keus voor Royal Canin kan ik ook niet helemaal verklaren. Misschien hetzelfde eigenaardigheidje dat ik dr.Pepper lekkerder vind als Coca Cola (light) haha! O-)

honden page profiel Marina&MuffinMarina&Muffin

honden foto van Marina&Muffin

@sammy en flex hahaha nee het worden er inderdaad geen monsters van maar ik woon nog thuis en ik denk niet dat mijn moeder het me in dank afneemt als ik bij haar in de vriezer zulks onbewerkt vlees wil bewaren :| (ook al zit het in diepvrieszakjes, afgesloten)(ze is nogal overdreven schoonmakerig).

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 2 doggies

honden foto van C

Vers vlees duur???

Ik ben 35 euro kwijt voor 8 weken vlees..

Ik gaf ook altijd RC voor de Chi, dacht dat ik het beste van het beste gaf, niet dus..;-)

honden page profiel Marina&MuffinMarina&Muffin

honden foto van Marina&Muffin

correctie: carnibest bedoel ik geloof ik

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Haha ja en het is toch onbekend he.. Ik kan me enigzins voorstellen dat je het misschien ook een beetje vreemd vind hoor..

Maar inderdaad, die kant en klare dingen zijn niet goed. Als ik jou was zou ik gaan kijken naar de betere merken.

Ik heb samen met een paar andere forummers een lijst gemaakt van goede KVV's, ik zal zo even een link plaatsen.

Maar verder, vergeet niet dat ze aan vlees moeten wennen qua spijsvertering en ze vaak gaan ontgiften. Dit betekent vaak diaree de eerste week. Nu heb jij daar geen last van maar Muffin gaat waarschijnlijk ook niet helemaal wennen aan het vlees..

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Carnibest is best goed! :-)

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van C

Ik geef ook Carnibest, en dat is dus 8 weken voor 35 euro.

RC was 15 euro per zak dacht ik..

In het begin is het zo raar dat je rauw vlees gaat geven, ik vond het bizar dat mensen dat gaven aan hun hond.. O-)

Totdat je er véél over gaat lezen, en dan wil je geen brok meer in huis hebben en al helemaal geen RC.

honden page profiel Marina&MuffinMarina&Muffin

honden foto van Marina&Muffin

@sammy en flex
Inderdaad daar hadden ze me al voor gewaarschuwd. Zijn maagje en darmen zijn natuurijk gewend aan de 'continuiteit' (of hoe je dat zegt) van de brok en dan is vlees met bacteriën natuurlijk ineens wat anders. Maar mijn kennis geeft zelf ook gecombineerd voer aan haar hond en dat gaat harstikke goed.

Het is even afwachten maar ik ben superbenieuwd wat Muffie ervan vind. En inderaad het is ook een beetje het onbekende.

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Oh, dit is trouwens Caitlin met haar Chihuahua waar ik het over had haha! :-D

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Ik zie op je foto's dat Muffin nogal last heeft van traanoogjes?

Bijou had dit ook met brok, ik dacht dat het gewoon aan het ras lag..

Maar met KVV heeft ze nooit meer traanogen. Traanoogjes is een teken dat het lijf troep eruit gooit, waaronder via de ogen.

In RC en meerdere merk brokken zit gewoon veel wat je hond niet nodig heeft en het lijf er allemaal uit moet krijgen.

Ik kan veel voordelen opnoemen van KVV, maar met name de traanogen, maar 1x per dag poepen, prachtig glanzende vacht vind ik helemaal toppie :-D .

honden page profiel Marina&MuffinMarina&Muffin

honden foto van Marina&Muffin

@caitlin en bijou

Ja klopt RC is 15 per zak.

Maar ik weet niet hoe ik het in mijn berichtje heb neergezet maar ikzelf heb nog geen mening hoor over de 'duurheid' van vlees voeren, ik kan daar ook nog geen mening over geven want tja ik ga pas dit weekend beginnen met het voeren van vlees aan Muffin (en dan in beginsel dus gecombineerd). Maar muffin is m'n alles dus het is me niet om de prijs te doen maar ik probeer hem op te voeden zo goed mogelijk als ik denk te kunnen doen :-D. Daarbij zijn alle tips en tops van hondenpage van harte welkom:-D!

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Dierenartsen en dierenwinkels hebben weinig verstand van hondenvoeding. Dierenartsen raden brokken aan, omdat ze hier zelf aan verdienen en omdat ze zo zeker weten dat de hond alle vitaminen binnen krijgt. Echter, dit is allemaal kunstmatig, omdat de brok niet uit voedingsstoffen bestaat waar de hond op natuurlijke wijze de vitaminen kan opnemen. Dit kan de hond wel als hij rauw vlees eet. De hond is geen wolf die op jacht gaat naar een prooi, maar qua verteringsstelsel lijkt een hond wel op de wolf. Dus ook de hond is gebouwd op het verteren van rauw vlees en vleesbotten.

Een hond doet het goed op een brok, omdat de vitaminen zijn toegevoegd. Als je dit bijvoorbeeld vergelijkt met mensen, dan zouden wij het ook goed doen op alleen maar brood met een vitaminenpil. Maar heel weinig overkookte groente eten, is voor ons eigenlijk niet gezond.Zo is het voor een hond ook niet gezond om granen met weinig kapotgekookt vlees te eten. Brokken zijn niet gemaakt voor honden, maar voor grote multinationals die zo geld konden verdienen met het goedkoop dumpen van hun graan- en groenteafval. Pas toen honden doodgingen aan brokken, is de eis van 'minimaal 4% vlees' gekomen. Kun je nagaan, voor een carnivoor (vleeseter) maar 4% vlees. Sommige brokken bevatten wel meer vlees, maar niet genoeg voor een vleeseter. Door geur- en smaakstoffen en veel zout is een brok vaak wel aantrekkelijk. Een hoop honden doen het niet goed op brokken, omdat ze eigenlijk ondervoed worden door brok te eten. Zoals wij ook bijvoorbeeld een schrale huid krijgen of een te vette huid met puistjes als wij te weinig groente en fruit of teveel vet eten. Veel van de klachten smelten als sneeuw voor de zon weg zodra honden overstappen op vers vlees. Geen zachte brokontlasting meer (honden verteren de granen niet en dus poepen ze het weer uit), maar stevige ontlasting en weinig ontlasting. Een mooie vacht, mooie witte tanden zonder tandplak, minder bijdrinken (pups zijn zo makkelijker zindelijk te maken) en ook geestelijk plezier voor de hond omdat zijn eten heerlijk smaakt.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Brokvoer (Royal Canin) en vlees" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^