Jack Russel - Knaagdieren & bezoek

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel MichaelMichael

Hoi allemaal

Ik zit met wat vragen rond onze JRT, Roxy.

- Ze is geobsedeerd door onze Hamster (recentelijk aangeschaft), ze maakt het haar doel om ze te pakken te krijgen. Ze kan er weliswaar onmogelijk aan, maar geeft het niet op en staart, piept, blaft, rent er naar toe bij elke piep. Hoe ga ik hier mee om ? negeer ik dit, beloon ik kalme situaties ? (ze deed het ook met andere knaagdieren, maar die is ze al gewoon ...)

- Bij de meeste mensen die op bezoek komen doet ze absoluut niets, integendeel ze komt zeer blij kwispelen e.d. Maar bij enkele uitzonderingen gromt ze, sprint ze naar toe en hapt naar de enkels ... Ze bijt niet door maar eerder hap, loop, hap, loop ... (om het wat duidelijker te maken ...) Hoe ga ik hier mee om ? Met de meesten is ze dus poeslief, maar die uitzonderingen zijn enorm vervelend ...

De rest van de tijd en vooral bij m'n vriendin en mij alleen luistert ze goed, komt wanneer gevraagd, kent allerlei truukjes. De basis is er dus wel degelijk (vind ik) ...

Alvast bedankt !
Michael (& Roxy)

PS: als er meer info nodig is, laat maar weten !

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Jack Russel - Knaagdieren & bezoek" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel ka-girlka-girl

honden foto van ka-girl

Hoi hoi,

Dat knaagdieren happen had ik ook met mijn JR. Ik dacht dat hij altijd de chinchilla wou pakken. Dit is bij mij ontstaan door jaloersie. Als ik de chinchilla pak, gaat hij bij zijn hok zitten en blaffen.. zeggend dat de chinchilla terug moet... Ook ging hij altijd naar de chin happen. Ik vroeg me hierbij af of hij echt de chinchilla wou pakken en heb de chin toen rond laten lopen en de de jr ook. JR ging er wel achter aan maar hapte absoluut niet. Dus was alleen wanneer ik hem vast hielt.
Hoe ik er mee om ben gegaan. (heb gelukkig een chin die niet echt bang voor honden zijn) Ik heb hem rustig laten snuffelen met nog iemand naast me zodat we wel konden ingrijpen zodat het veilig blijft voor de chin. Als hij blaft of hapt, corigeren wij dat door hem weg te sturen (ja wij hebben een comando ''lopen'' en dan maakt het niet uit waar hij heen gaat.. als hij maar weg gaat) Hij moet dus op afstand blijven en mag alleen komen kijken als ik het zeg. En ik deed hem alleen terug in de hok (want dat was wat hij uiteindelijk hier wou) als hij rustig was dus dat was een beloning voor hem.

Ja het zou kunnen zijn dat ik een totaal andere situatie aan het uitleggen ben, maar als het bij jouwn hond een geval van jaloersie is, zou je dit dus kunnen proberen.

Over punt 2 ik zou zelf het happen voor zijn en kijken wanneer hij wat meer ''enthiousaiast'' wordt en dan dit gelijk corrigeren (bij de bel bv). Je kan bijvoorbeeld de JR in een blijf positie zetten en wanneer hij rustig is, pas de vrij geven en dit dan ook belonen. Ook kan de personen waarvan je weet dat hij naar ze toe hapt hem corrigeren door een strenge nee en verder negeren. Of dat diegene haar laat zitten en ze daarna zelf beloond met een snoepje. Zo ziet hij dat bezoek wel leuk kan zijn.

Er zijn verschillende manieren dus ;-)
Succes

honden page profiel Floor en Fiefie Floor en Fiefie

honden foto van Floor en Fiefie

ik zeg leidt hem af...hij is zó gefocust op dat beestje...zorg dat er iets leukers is op het moment dat hij de hamster in de gaten heeft...geef hem een lekker bot om op te kauwen, zo went hij wel aan de hamster. geen straf gaan geven, daar frustreer je hem alleen maar meer mee :-)

wat de visite betreft...ik zou tegen al je visite zeggen de hond te negeren tot hij kalm is en afstand heeft genomen en de hond op commando van de visite laten komen...

het klinkt allemaal een beetje alsof de hond baas is in huis...zou daar wel aan gaan werken anders krijg je echt een drammertje...(is hij al een beetje als ik het zo lees)

honden page profiel MichaelMichael

Rond de hamsters werken we inderdaad met afleiding en dat werkt wel, tot de afleiding weg is :-)

En de hond is niet baas in huis. Ik ga niet beweren dat ik de perfecte hond heb, maar als ze alleen is met ons luistert ze echt wel ... (maja, bezoek krijgen is eens leuk hé :-D)
Er is bezoek die de hond zonder problemen op haar plaats zet en dan is het ook gedaan, gaat ze gwn haar mand in. Andere bezoekers zijn minder assertief (met kinderen bv. absoluut nog geen problemen gehad, misschien een andere uitstraling ?) Wat stel je dan zelf voor ? Extra werken rond basiscommando's, beloningen, ... ?

Maar, ik veronderstel dat meer beweging wel kan helpen. Er wordt wel uitgebreid mee gewandeld, maar het kan altijd intensiever, niet ?

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Jacks zijn jachthonden en ook mijn ventje probeert
katten te vangen, konijntjes in het park.
Een tijd geleden was ik met hem bij Faunaland en
stond aan de balie, ik was nog niet binnen of Romeo
werd helemaal geobsedeerd door de hamsters die in
een glazen kooit zaten.
Het is gewoon zijn jachtinstinct.
Vaak worden reutjes hiervoor gecastreerd, maar
dat is onzin, omdat met castratie het jachtinstinct
blijft en dat moet ook.
Je kunt wel proberen het onder controle te houden.
Wat het bezoek aangaat, ik zou het bezoek, dus iedereen die binnenkomt vragen haar te negeren.
Als de bel gaat, zou ik haar op haar plaats zetten,
zit en blijf en dan pas naar de deur lopen.
Ook niet meteen opspringen als de deurbel gaat of
de telefoon.
Dat is voor een hond vaak het startschot dat er is
te gebeuren staat.
Als ze rustig is en het bezoek zit, kan ze met een
beloning bij de mensen komen, als ze dat willen.
Vooral negatief gedrag negeren.
En als ze braaf is, belonen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Jack Russel - Knaagdieren & bezoek" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: incontinete pup
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^