weggelopen in het bos. gaat hij ooit luisteren????

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel FriedaFrieda

honden foto van Frieda

Vanmorgen dacht ik even lekker in het bos te gaan lopen met Toby.

In het park had ik de tip gekregen om regelmatig naar het bos te gaan zodat Toby beter op me gaat letten. In het park kan hij nogal zijn eigen gang gaan en niet op mij letten.
Nu had ik nog niet de gelegenheid gehad voor het bos, maar was al wel regelmatig gaan verstoppen en af en toe me ineens omdraaien en terug lopen. Hij leek al beter op me te gaan letten. Daar ben ik nu een week mee bezig geweest en nu ben ik dus naar het bos gegaan.

Eerst ging het heel goed. Hij hield me goed in de gaten. Tot we een hond zagen in de verte. Toby stoof weg. Ik had ook de tip gekregen om hem niet op te gaan halen maar dat hij terug moet komen naar mij. Dus ik dacht ik wacht en roep af en toe. Nou toen kwam hij dus niet. Hij was heel ver weg gerend. De hond was met de vrouw aan het hard lopen dus dat ging heel gauw de andere kant op. Na een klein poosje zag ik hem niet meer dus ben toen richting waar hij heen was gerend gelopen. Na een paar minuutjes lopen zag ik hem heel in de verte spelen met een hond. Na nog een heel eind lopen begon de vrouw ook weer met hard lopen en kwam Toby nog niet.
Toen ze weer stopte en ik iets dichter in de buurt kon komen had Toby volgens mij ineens door dat ik er niet was, want hij rende ineens een andere kant op (bij een stukje waar ik al met hem had gelopen) toen ik hem toen weer riep kwam hij naar me toe. Ik kon het alleen niet opbrengen om na zo'n eind zoeken heel enthousiast te doen. Dus ik reageerde lauw (niet boos gedaan). Ik wilde even wachten tot het hondje wat verder weg was om de andere kant weer op te lopen. De vrouw rende dus was in no time snel uit de buurt en ineens rent Toby weer naar de hond toe en beginnen ze te spelen.
Het was weer enorm ver. De vrouw ging gelukkig richting mij hard lopen. Toen ik eindelijk bij ze was heb ik hem aangelijnd en ben naar huis gegaan. Nadat de vrouw me nog even vertelde dat hij echt niet luisterde. Als ik vond dat hij het zo geweldig deed. Ik kan wel janken. Ik ben zo gefrustreerd nou. Ik wou echt dat hij gewoon kwam als ik hem roep. Als er geen andere hond is komt hij wel, maar zodra hij een hond ziet hoort hij niets meer. :'( :'(

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "weggelopen in het bos. gaat hij ooit luisteren????" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Joke en Joke en "Sem" 3 doggies

honden foto van Joke en

Bij Sem precies hetzelfde.
Geen hond in de buurt?.....komt ie prima
Een hond in de buurt?.....dat is gezellig O-)

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

In principe zou je dan juist je moeten blijven verstoppen. Als hij je ineens kwijt is en in paniek raakt, dan heb je hem te pakken.

Dobby kan nu los in het bos, maar ik begin met meteen me te verstoppen. Ook al betrapt Dobby me, hij moet weten dat hij constant op me moet letten want ik kan zomaar verdwijnen. Ik heb dat een keer gedaan, en hij was me (en de trainster) toen écht kwijt. Hij is dat pad wel 30 keer op en neer gerend, en heeft ook de plek gemarkeerd waar "het was".

Als hij uit zicht was, riepen we. Dan nog een keer, want een hond gaat bij de eerste keer roepen stilstaan, en de tweede keer roepen richting bepalen.

Juist die paniek, die moet hij eigenlijk een keer hebben.

Kun je een keer met iemand afspreken om samen naar het bos te gaan en dat jij veilig kan verdwijnen en die persoon ook weet dat jij dat doet, en een beetje in de buurt blijft met zijn/haar hond?

honden page profiel FriedaFrieda

honden foto van Frieda

en hoe ga jij hier mee om?

honden page profiel FriedaFrieda

honden foto van Frieda

Toch blijven wachten dus? En moet je hem dan belonen als hij je heeft gevonden of doen of er niets aan de hand is.
en hoe lang wacht je tot hij je heeft gevonden.
Ik ben zo bang dat als ik hem niet meer zie hij mij en ik hem niet meer vind, omdat hij maar door blijft mee lopen met die andere hond.

honden page profiel  martine martine 3 doggies

honden foto van  martine

Troost U Frieda, ik heb hier ook zo ene, alles prima als er geen andere hond in de buurt is....maar het begint te beteren met de leeftijd :-D

honden page profiel FriedaFrieda

honden foto van Frieda

dat geeft wel een heel klein beetje hoop.
Hoe oud is je hond nu Martine? Toby is november 1 jaar geworden.

honden page profiel Joy & LunaJoy & Luna 3 doggies

honden foto van Joy & Luna

Blijven oefenen en misschien is een lange lijn iets voor je? Als dat goed gaat kun je hem los doen of als er geen verleiding in de buurt is.

De minste verleidingen kom je tegen als het somber weer is of als het regent. Met het zonnetje zijn de bossen in een keer een heel stuk voller ;-)

Regelmatig verstoppen en iets heel lekkers bij hebben of een speeltje waar ie weg van is.

En pas op met joggers als ie ze voor de voeten loopt en ze vallen dan kan dat problemen opleveren.

Ik ben die met van mij meteen beginnen met oefenen om joggers met rust te laten dus afleiden een oefening laten doen en belonen.

Ging ook niet altijd vlekkeloos hoor zo is Luna een keer een heel eind met een jogger meegelopen gelukkig wel netjes naast en kon de desbetreffende persoon er wel om lachen maar toch.

Joggers of fietsers met hond is nog moeilijk voor ze, maar ik kijk goed om me heen roep ze dan snel en lijn ze aan en doe dan de oefening.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik moest Dobby omhelzen en knuffelen toen hij me gevonden had. Zo van "oh jongen, was je me kwijt, heb je me gevonden!!!". Ik moest dus blij doen met de hond. Hij moest blij zijn met mij en niet met iets lekkers.

Ik heb toen die ene keer 10-15 minuten moeten wachten. Maar dit was samen met een trainster. Ik hou er absoluut niet van als Dobby uit zicht is. Zowieso niet, maar hij heeft ook wel eens epilepsie aanvallen gehad. Ik blijf bang dat hij zomaar ergens ligt. Maar de trainster weet wat ze doet, en dat geeft mij de rust om het ook te doen.

In het park is hij er later ook nog een keer vandoor gegaan. Ik heb een keer geroepen en ben achter een grote dikke boom gaan staan. Hij was binnen 2 minuten terug.

De keer daarna in het bos was hij zo alert, we hebben ons niet eens meer kunnen verstoppen of hij stond al naast ons. Maar ook mislukte pogingen tellen, want dan ziet hij "oef, ze kan zomaar het pad afgaan".

Wij liepen overigens ongeveer 15-20 meter het bos in en gingen tegen een boom of struik aan staan, naast het pad is het te makkelijk voor de hond om je te vinden.

honden page profiel Kim en CasperKim en Casper 3 doggies

honden foto van Kim en Casper

zorg voor iets heel lekkers... of zijn favo speeltje of zo.

En als hij uit je zicht loopt loop je toch snel naar een andere boom waarvan je hem wel kunt zien!

honden page profiel FriedaFrieda

honden foto van Frieda

Ik heb wel heel lang geleden met een heel lange lijn geoefend. Dat ging eigenlijk altijd heel goed. Alsof hij voelt dat hij vast zit. En anders rent hij tot het eind van de 15 meter. Dan heeft hij dus eigenlijk nog niet geluisterd... het enige is dat ik dan mijn hond nog heb O-) Daarom ben ik toch weer echt los begonnen. Ik had het gevoel dat hij het niet echt leerde aan die lange riem.
In joggers is Toby gelukkig niet geintereseerd! Allen in hun hondjes! O-) Lekkers heb ik altijd wel bij me, maar dat weegt niet op tegen het spelen met andere honden. Jammer genoeg.
Dan inderdaad maar naar het bos als het wat somberder weer is als ik minder stress wil.

10 minuten wachten!!! Dat is enorm zeg. Ik ben zo enorm bang dat hij mij niet terug kan vinden

honden page profiel Ingrid & WoodyIngrid & Woody 3 doggies

honden foto van Ingrid & Woody

He Frieda,

Ik kan dat gevoel! Woody is 7 maanden en hij is in alles geinteresseerd behalve luisteren als hij los loopt. Ik ga het nu proberen met de lange lijn....
Hoe oud is jouw hond?

Ik heb 1 geluk; hij is nog jong en ik heb nog hoop...

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Als je om de zoveel tijd blijft roepen, dan hoort hij dat echt wel.

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief* 3 doggies

Bij mij doet Bruce het meestal op bekend terrein. Hij is dan niet angstig om mij kwijt te raken, dus gaat hij er van door. Als ik hem roept, kijkt hij, en denkt dan, bekijk het maar.

Het is niet altijd, maar vaak wel.
Als de andere mensen hun hond bij zich roepen, staat hij als eerste voor die baas, dan luistert hij wel O-)
In het bos, of op de hei, rent hij er soms wel naar een andere hond, maar als hij merkt dat ik door loop, en dan fluit in een keer, dan sjeest hij toch achter me aan.
Maar het is wel friustrerend, als hij niet luistert. Ook omdat andere mensen soms pissig worden, als lompe Leo achter ze aan rent.


ik hoop dat het over gaat, en dat het de leeftijd is, hij is nu 11 maanden. Binnekort laten we hem castreren, ze zeggen dat ze dan ook meer baasgericht zijn. In elk geval is ie dan misschien minder dol op de vrouwtjes ;-)

Lange lijn werkt hier niet, hij weet dat hij vast zit, en gaat dan ook niet lekker rennen of spelen.
dat vind ik dan ook weer sneu.

honden page profiel J. & T. van H & DJ. & T. van H & D 3 doggies

honden foto van J. & T. van H & D

Als je wandelt met de hond moet je eigenlijk niets zeggen, leer de hond maar dat hij jou in de gaten moet houden en niet andersom, de hond moet eerst leren op jou gericht te zijn, niet proberen de hond bij je te houden met koekjes want dan gaan ze bij je blijven voor de koekjes en bij je komen door de koekjes en daar heb je niet veel aan. Als de hond een andere hond ziet en hij draaft er heen, en jij roept hem dan komt hij niet, je geeft dus een commando terwijl je voor de tijd al wist dat hij zich hier niet aan houden zou, maar door dit commando dus te geven en doordat hij niet naar jou luistert ondermijnd hij jou gezag, dus was het beter geweest dat je niets had gezegd, en dit had ook niet gehoeven want hij luistert toch nog niet. Een leider houd zijn roedel niet compleet door koekjes, een leider houd de roedel compleet door goede leiding te geven.

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Ik roep tegenwoordig geen commando als hij er vandoor schiet (ook in het water), maar "Dááááág Dobby" en ga er dan zelf vandoor. O-)

Dan zie ik hem vaak denken "ow shit". :-D

Het is dus geen commando, maar een aankondiging van ik ben weg. Gnagna. En dat heeft wel zijn aandacht teehee.

honden page profiel Jannie SchrijverJannie Schrijver 3 doggies

honden foto van Jannie Schrijver

Allemaal goede raad. Maar het zal je hond maar zijn die lak heeft aan je. J&T heeft eigenlijk de beste raad. Niet dat mijn Xena daar zich wat van aantrekt hoor. Maar ook ik zeg niets en rij heel langzaam door. ( zit in een scootmobiel)Als ik met iemand samen wandel dan willen die ook wel eens mijn Xena roepen. (hallo mankeer wat aan mijn botten maar niet aan mijn mond hoor ;-) )Wil dat dus niet zij moet mij maar in de gaten houden. En lokken met snoep of zo helpt ook niet bij mijn meisje. Ik heb best wel een flinke dosis vertrouwen in mijn Xena. Ze is nooit echt ver weg..Maar soms GGGRRRRRR

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Wat ook wil helpen is door de wandelingen heel spannend en onverwacht te maken. kris kras door de bosjes, over sloten, door kreupelhout, linksaf/rechtsaf, door het water waden. Net als J&T aangeeft niet te vragen aan de hond te volgen, maar juist door het onverwachte de hond leren op jou te letten en jou te volgen en stimuleer je door heel onverwachte wendingen aan de wandeling te geven. Dit verstevigd de band en dit zorgt ervoor dat de hond op jou gaat letten ipv andersom. En ga inderdaad maar eens een kwartier in een greppel liggen, hij vindt je wel weer en juist die schrik zorgt ervoor dat hij een volgende keer beter oplet. En komen is altijd positief, al duurt het een uur. Hoe je dat beloond is ieders eigen keuze, maar nooit afwijzing.
Een hond die altijd weet waar hij jou weer kan vinden of weet dat jij hem wel weer vindt stimuleer je juist om lekker z'n eigen gang te gaan.

Kies voor bovenstaande wel veilige locaties uit waarbij je elk risico vermijd dat je hond op de openbare weg terecht komt of in andere risicovolle situaties.

honden page profiel Jannie SchrijverJannie Schrijver 3 doggies

honden foto van Jannie Schrijver

Leuk als je gezond bent. Maar ik zit vast in een scootmobiel. Maar de tips zijn wel goed.... Ook ik ga wel eens zomaar weer terug. Maar volgens mij hoort Xena de scoot rijden :'(

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

Dan is het inderdaad geen optie.

Hier nog een leuk filmpje. Wie weet is dat iets.

http://www.youtube.com/watch?v=D6ANYW0DO-g&feature=player_embedded

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

honden page profiel  martine martine 3 doggies

honden foto van  martine

recent 6 jaar geworden, maar ik oefen het bevel hier en rammel met koekjes en als er niks te bespeuren valt dan lukt dit aardig, maar ja als er ergens een andere hond is mag ik met een biefstuk zwaaien.... maar het bevel "hier" en belonen begint toch eindelijk zijn vruchten af te werpen :-D

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief* 3 doggies

Allemaal goede tips maar....

Wat als het baasje van de hond niet gedient is van mijn hond, die er steeds achteraan sjeest.
Dan kan ik wel lekker in die greppel blijven liggen, maar daar maak je geen vrienden mee.
mijn hond sjouwt rustig met een ander mee, en ook al ziet hij me dan niet meer, op bekend terrein denkt hij, ik kom toch wel thuis.
Baasjes van andere honden zijn dan niet zo gecharmeerd van zijn gedrag, en ook niet van het mijne, als ik hem niet op kom halen, of op zijn minst, pogingen doe hem terug te roepen.

Dan krijg ik ook vaak te horen "Hij luistert niet, hè"vorige keer zei ik: "Joh, dat was me helemaal niet opgevallen, fijn dat je het ff meedeelt"
Ik word daar dan echt chagrijnig van, kun je een km terug, om die hond op te halen, terwijl ik het liefst denk, stik maar, ik haal je niet op. Maar ik wil ook niet, dat een ander er last van heeft.
Hoe doe je dat dan?

honden page profiel Petra,  *Lily Jane*   & JipPetra, *Lily Jane* & Jipgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Petra,  *Lily Jane*   & Jip

@Kitty

Oefenen op rustig en veilig terrein en niet in een drukbevolkt bos op zondagmiddag. Soms is het even zoeken naar geschikte locaties, wat dat betreft woon ik gelukkig gunstig en ik besef niet iedereen. Uiteraard leiden er meerdere wegen naar Rome. Ik heb er twee aangegeven. Wil je een oplettende hond die jou volgt ipv andersom werkt het perfect, je moet er alleen wel me aan de slag.

Je hond 'onbeheerd' op andere honden laten afstormen valt voor mij onder risicovol. Daar dus hond vast aan de lange lijn zolang je hond niet volgt en/of luistert. Ik zou ook voorkomen dat de hond teveel van dit soort 'successen' op doet. ;-)

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief* 3 doggies

@ Petra: Maar dat is nou juist het probleem, mijn hond volgt me heel goed, loopt niet weg, als ik hem roep komt hij, rent 15 meter voor me uit, en stopt dan, wacht tot ik bij hem ben en rent weer verder.

Maar dan... ziet hij ineens een hond op 50 mtr. afstand. Hij stormt er niet als een dolleman op af, nee, hij gaat plat liggen, wachten, kijken wat de hond doet. Maar als ik hem wil pakken, schiet hij 5 mtr. vooruit. Herhaalt zich hetzelfde. Als hij ziet, dat de hond o.k. is, dan rent hij er op af, komt er een begroeting, en gaan ze spelen, of niet.
Alleen dan gaat dat baasje weg, roept haar hond, en mijn hond denkt, oh, ik loop ff mee.
Ik roep mijn hond terug, hij kijkt, zwaait vrolijk met zijn pootje ( o.k. dat laatste is gelogen ;-) ) en loopt gewoon weg. ik loop de andere kant op, fluit een keer, hij komt achter me aan, maar net als ie bij me is, denkt ie, neuhhhh, die andere hond is leuker, en weg is ie.


Ik heb 100-den keren geoefend, op rustige locaties, Ik loop elke dag met hem door de polder, en daar luistert hij prima, zolang hij geen andere honden tegenkomt.
Nou kennen de meesten mensen me wel, hier, dus mensen stoppen vaak even, of roepen mijn hond bij zich, want hij vind iedereen leuk, dus dan komt hij wel, maar goed, het is natuurlijk niet erg handig.Op plaatsen waar hij onbekend is, daar gaat hij er niet van door!
an houdt hij mij wel in de smiezen.

honden page profiel Paul  (Eefke † )  FoskePaul (Eefke † ) Foske 3 doggies

honden foto van Paul  (Eefke † )  Foske

@ Frieda, Zoals dat filmpje is moet je wel beginnen. Bij de baas komen is altijd leuk. J@T heeft gelijk.Veel mensen geven veel te veel commando's tegen hun hond die die misschien niet opvolgt. Daarmee verzwak je de meest noodzakelijke commando's. Als ik zwijgend door het bos loop, luistert Eefke beter als dat ik steeds tegen haar praat. Als je roept en ze komt niet, snel de andere kant oplopen. Dat doe ik ook. Het moment van timing is ook belangrijk. Je moet haar al roepen en de andere kant oplopen voordat ze een spurt neemt. Ook is het belangrijk hoe je haar roept. Een hond kijkt ook naar lichaamstaal. Je kunt zo tegelijkertijd tegenstrijdige commando's geven. Roep je haar, ga door je knieën en draai je hoofd een beetje af naar beneden. De hond niet aankijken.

honden page profiel FriedaFrieda

honden foto van Frieda

Kitty hoe jij het beschrijft doet Toby precies hetzelfde. Hij doet het alleen op onbekend terrein en op bekend terrein hetzelfde. Prima als er geen hond te bekennen is, maar zodra er een andere hond komt.
Zodra ik hem bij me wil hebben omdat de andere hond aan de lijn is rent hij gauw weg voor ik hem kan pakken. En kijken de meesten zwaar geïrriteerd... :'( Als de andere hond niet geïnteresseerd in Toby is komt hij wel weer bij me, maar als de andere hond wil spelen is het mis. Of als de baas tegen hem gaat praten komt hij sowieso niet.

J&T je hebt wel gelijk dat het niet helpt om zijn naam te roepen als hij toch niet komt. Het com. hier gebruik ik daarom ook niet, maar zijn naam zal ik dan in eerste instantie ook niet gebruiken. Maar als hij al even weg is zal ik toch moeten gaan roepen om zijn aandacht te trekken of minstens om te laten weten waar ik ben. Of zou je daarmee wachten tot ik zie op afstand dat hij me kwijt is?
Roedel compleet houden door goede leiding te geven zeg je. Goede leiding zou ik graag geven, maar blijkbaar mist hier nog een klein stukje :'(

Ik kan proberen nog meer kris kras te lopen. Dit deed ik al wel op zich, maar ik merk nu al wel (zonder andere honden) dat dit wel echt helpt om beter op me te letten.

honden page profiel Triggered by the herdTriggered by the herd 3 doggies

honden foto van Triggered by the herd

Hier wil ik ook nog wel wat aan toevoegen: ik zou ook zeker voor een succeservaring gaan en wanneer het goed is gegaan, je hond weer aanlijnen en rustig uitbouwen. Kleine stapjes om het goed in te trainen en het leuk te houden, voor hond en baas. En het 'in een groot bos met veel nieuwe indrukken en andere honden' dat pas als eindstation zien.
Kleine stapjes voor succeservaring en dat goed belonen.

honden page profiel FriedaFrieda

honden foto van Frieda

Ik zou liever naar een kleinere plek gaan inderdaad, maar het bos vind ik wel veel veiliger dan andere plekken bij mij in de buurt. Verder zijn er overal wegen en zo.
Wat voor een kleinere stapjes bedoel je precies?

honden page profiel RVSRVS 3 doggies

honden foto van RVS

@Kitty Galore
Je moet er niet teveel een probleem van maken. Een Boxer heeft een lange jeugd. Dus tot twee en half zal je gewoon sommige situaties voor moeten zijn. Als je aan de band tussen jullie blijft werken zal hij tegen die tijd jou kiezen om mee te lopen i.p.v. ééns even te gaan buurten bij een andere hond. Elke oefening waarvan hij laat zien dat hij hem 1x kan (in verschillende situaties/omgeving)) hoef je niet meer met hem te herhalen. Daar verveel je hem alleen maar mee. Als hij er klaar voor is doet hij al die dingen alsof hij nooit anders gedaan heeft.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "weggelopen in het bos. gaat hij ooit luisteren????" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: hoe beginnen met vers voer ?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^