begonnen met vers. doe ik het goed?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Amigo en K.C.Amigo en K.C.

honden foto van Amigo en K.C.

Beste,

Het was ons gisteren weer zo duidelijk dat de rc brokken niet goed zijn voor Amigo en ben naar de dierenwinkel gegaan voor een pak duck (ze hadden verder alleen smuldier). En Amigo heeft heerlijk gegeten! Heb het gemengd met zijn brokken en raad eens de brokken gooide hij eruit! vanmorgen heb ik hem een kippenlever gegeven die wou hij eerst niet dus heb ik hem aan 1 kant lichtelijk gebakken zodat de andere helf nog rauw was en hij kon zijn bordje er wel bij op! en de brokken heeft hij laten staan dus vanavond weer een brok duck. Ik heb nog geen lotgering besteld ik dacht ik probeer het eerst zo. En vraag me af of dat kan versvlees combineren met af en toe duck of iets in die richting? zoniet dan haal ik alsnog lotgering.

En owja de lever was alleen om te proberen en te laten wennen en raad eens Amigo zijn ontlasting was vanmorgen erg goed dat al na 1 dag duck!

Graag hoor ik jullie meningen over hoe ik het heb aangepakt!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "begonnen met vers. doe ik het goed?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel justinejustine

honden foto van justine

ja dat is het beste voor je hond mensen noemen het kvv dat zeer goed doe zo door

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Wees voorzichtig met orgaan, gaan ze snel van aan de diarree en het is maar een klein onderdeel van het menu.

Verder zie ik het probleem niet zo. Je kunt hem ook helemaal geen brokken meer geven om hem zo te laten wennen aan vlees. Hoef je ook geen lever meer te bakken (is niet zo goed namelijk).

honden page profiel Ivonne, Diego , Dora & BootsIvonne, Diego , Dora & Boots

honden foto van Ivonne, Diego , Dora & Boots

Hoi ik weet er niet alles van ,maar je moet geen brokken met vers voer mengen, mijn honden krijgen kvv nl carnibest ze doen het er goed op , ik heb bergrepen dat lotgering ook goed is groetjes Ivonne

honden page profiel Amigo en K.C.Amigo en K.C.

honden foto van Amigo en K.C.

en wat denken jullie van het merk duck om mee te beginnen?

En orgaan bakken is dus niet goed wist ik niet O-) hij vond het wel heerlijk O-) Maar toen het helemaal rauw was wist hij niet wat hij ermee moest even likken pakken neerleggen best grappig! Ik had het gevoel dat carnibest meer commercieel is dan lotgering of heb ik dit mis? ben nog niet zo heel goed thuis namelijk!

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Mag ik vragen wat het probleem is met commercieel voer?

Verder lijkt het me exact hetzelfde wat dat betreft.

Verder ken ik Duck niet, nooit geprobeerd. Kun je de ingrediënten misschien plaatsen?

honden page profiel Amigo en K.C.Amigo en K.C.

honden foto van Amigo en K.C.

sorry met commercieel bedoel ik bijv. de brokken als rc fabrikanten die de goedkoopste producten gebruiken en het voor zo duur mogelijk verkopen. bij duck staan er geen percentages op de verpakking wet dat het 100 % natuurlijk is en 100% compleet. Ik zal zo even kijken wat er verder in zit. het liefst heb ik natuurlijk de beste kvv voor Amigo en ben van plan een krat bij lotgering te halen waarin 6 smaken zitten.

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Ik heb eens gekeken naar Lotgering en er veel over opgezocht en vond dat Carnibest net ietsje beter is dan Lotgering.

Maar, Carnibest is vrij prijzig, dus als je een grote hond hebt die veel moet eten snap ik heel goed dat mensen voor Lotgering gaan, aangezien dat dan een goede kwaliteit/prijs verhouding is.

Carnibest vind ik niet commercieel, had er nog nooit van gehoord toen ik aan KVV begon.

honden page profiel Dionne & EnzoDionne & Enzo

honden foto van Dionne & Enzo

Ik heb een tijdje duck gevoerd,als opstap naar kvv. Het bevat alleen graan, enzo had daarom erg veel ontlasting. De duck dynamiek bevat geen graan geloof ik. Duck word geloof ik ook verhit?? Waardoor er bepaalde vitamines gaan verloren. Als je hond het er goed op doet is het prima toch? ik voer nu carnibest en zn ontlasting is echt minder geworden. :-)

honden page profiel Amigo en K.C.Amigo en K.C.

honden foto van Amigo en K.C.

toch eens kijken waar ik carnibest kan kopen dan ;-)

honden page profiel Jill & LinkJill & Link

honden foto van Jill & Link

Hoi Ashley,

Deze adressen vond ik voor je:

Faunaland
Ooipoortstraat 2
6981 DV Doesburg
Tel. 0313 473588
Fax: 0313 472019

Hondentrimsalon Sumi-ken
Koepoortwal 17
6981 BA Doesburg
Tel. 0313-654896

Afhalen alleen op afspraak

Faunaland is voor advies wel een fijne winkel, dus misschien eens daar vragen :-)

Trouwens ik voer naar alle tevredenheid Carnibest, als de vriezer straks (als we verhuisd zijn) groter is dan misschien ook wel Lotgering, maar tot die tijd, niets anders voor Link :-)

Groetjes






honden page profiel Jannie SchrijverJannie Schrijver

honden foto van Jannie Schrijver

Ik zie dat je een border-collie hebt. Kan het zijn dat hij geen vlees lust?? Ooit liep ik eens met mijn border door Barendrecht. De border had veel problemen met een zeer vette en stinkende vacht. Er kwam een 5 jarig meisje op haar aflopen en keek mijn border diep aan en de border keek haar ook diep aan was gewoon eng. Toen zei het meisje Uw hond kan niet tegen vlees en ze lust het ook niet. :'( Echt waar. Ik heb mijn Famke toen op vis gezet. Zelfs de beloon bevatte geen vlees. Maria kaakjes waren ook goed voor haar. En stokvis gedroogd als lekkere kluif. Binnen een week was mijn meisje helemaal opgeknapt. Doe met dit verhaal je voordeel. Enne vers voeren vind ik ook beter als brokken hoor.

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman

honden foto van corrie koopman

Ik geef onze honden energique en daar doen ze het prima op.Ook krijgen ze er nog brokken bij.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Mijn border lust anders prima vlees hoor ;-)

honden page profiel Amigo en K.C.Amigo en K.C.

honden foto van Amigo en K.C.

dank voor jullie meningen :-D Dit is mijn eerste hond nu ik op mezelf woon. Toen ik bij mijn ouders woonde bemoeide ik me minder snel met de voeding. Nu wil ik het beste voor Amigo natuurlijk. Wel blijf ik een beetje bang voor bacteriën etc. met vers vlees , maar dat zal wel aan mij liggen O-) @ Jill ik wist niet dat we hier een trimsalon hadden O-) En ik zal toch eens bij faunaland kijken niet mij favo winkel vandaar dat ik er nog niet ben wezen kijken O-) Morgen een pakje carnibest halen kan ik afwisselen met de duck en brokken en vers vlees. Dan kan ik altijd nog zien of ik lotgering bestel. Wat ik alleen niet snap is dat de DA altijd vertelde dat je je hond maar 1 op bijv. 1 brok moet laten. weten jullie hoe dit da zit?

O-)

honden page profiel Josien , Logan en NikkiJosien , Logan en Nikki

honden foto van Josien , Logan en Nikki

hallo ik ben mij nu hier op aan het orienteren en nalezen. Misschien ook iets voor jou?
http://www.djairosnature.nl/
word ook gratis bij MIJ thuisbezorgd maar misschien zit er jou in de buurt ook een die dat kan leveren.
Dit is trouwens het merk Natures.
ook met 98 tot 99 % vlees.

honden page profiel Jill & LinkJill & Link

honden foto van Jill & Link

Faunaland is ook niet onze favoriete winkel, wij hebben 2 favorieten, Avonturia de vogelkelder dat is meer een pretpark dan een dierenwinkel haha en De Goudvis dat is een voedingsspecialist.
Maar de keren dat we toevallig bij de Faunaland waren werden we altijd goed geholpen, hier nemen ze echt de tijd voor je!

Succes met je keuze !

Groetjes

Willy (Gast)

Als je meer wilt weten over versvoeren kijk dan eens op www.barfplaats.nl

Heel leerzaam.

Zelf voer ik mijn hond ook vers, geen KVV, maar BARF. Dat wil zeggen alles in zo groot mogelijke stukken vlees, vleesbot en organen. En dit alles in een goede verhouding natuurlijk. Mijn hond kon ook helemaal niet tegen brokvoer, maakte niet uit welk merk. Met als gevolg schilferige huid, geen mooie vacht, maar erger nog, veel jeuk, rode plekken van het bijten en krabben, anaalklierontstekingen en diarree. Veel dierenarts kosten, met dieetbrokken als gevolg. Geen last meer, maar superduur, en hond lustte het niet, Baiko was nog maar een jaar oud... Dus ik ben gaan zoeken naar een andere oplossing. En ik kwam uit op BARF. KVV vind ik te prijzig en ik wist zo ook niet wat ik mijn hond nu echt precies voerde. Dus ben ik begonnen met inlezen op barfplaats.nl, daarna voorzichtig een menu samen gesteld en gezocht naar leveranciers van goed vlees voor mijn hond, maar ook die kun je via barfplaats.nl vinden. En er zijn een heleboel mensen die je kunnen helpen.

Buitenom het heel gezond voor je hond is om vers te eten, zal hij er ook veel meer van kunnen genieten. Ik zou eerst vooral informatie inwinnen en daarop je keuze maken. En 1 tip: laat de brokken maar in de winkel ;-)

Succes

honden page profiel phrenyphreny

honden foto van phreny

ik ben ook begonnen met duck
maar ikv ind het echt duur en ik haalde in belgie 3,- per kilo
vind ik duur O-)
dus ben eerst gaan afwisselen met smuldier en nu geef ik alleen nog maar smuldier en ik moet zeggen het bevalt me prima en boedha ook heb zelfs het idee dat hij de smuldier lekkerder vind dan duck
en de meeste varianten van duck bevatten toch nog een behoorlijk deel graan
en ik heb al eens gehoord dan in duck ook conserveringsmiddelen zitten maar heb geen flauw idee of dat waar is volges mij niet hoor

honden page profiel Amigo en K.C.Amigo en K.C.

honden foto van Amigo en K.C.

En is er dan trouwens nog 1 specifieke goede van caribest? Ant er zal neem ik aan wel een heel assortiment zijn O-)

honden page profiel diane en tankdiane en tank

honden foto van diane en tank

ook ik ben begonnen met duck en nu al een jaar op lotgering.
duck is makkelijk in plakken verdeelt van een ons en je moet ernaast dan geen brokken geven, wel even je hond wegen want dan weet je hoeveel hij mag.

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Afwisseling is het beste...

honden page profiel ukkieukkie

honden foto van ukkie

Wat Angela zegt afwisseling is het beste!
Sinds ik verschillende merken en verschillende smaken KVV's wissel, doen de mijne het een stuk beter. Ik zou in het begin het wel bij een soort houden.

@Phreny, de betere KVV's kosten nu eenmaal va. 3 euro per kg.
Ja, Lotgering, maar die vertrouw ik ondanks alle positieve verhalen niet!

honden page profiel jojo

honden foto van jo

mijn kanjers krijgen ook afwisselend vlees de ene keer varnibest of ahv ofeen kipje of kuiken ect.
En ze doen het er prima op.
heb pas barf gekocht paard en geit maar kon het weggooien want ze moesten het niet en vind het ook best prijzig als je 3 honden heb.
Me oudje krijgt nu alleen duck omdat hij dit alleen maar binnenhoud.

honden page profiel Amigo en K.C.Amigo en K.C.

honden foto van Amigo en K.C.

het bedag is voor mij niet zo erg aangezien Amigo slecht 8 kilo is. Lotgering vertrouw ik ook niet echt. Toen ik moeilijke vragen begon te stellen kreeg ik geen antwoordt meer :'( En als je op hun site kijkt en je kijkt bij ervaringen op forums kraakt lotgering de reactie,s af die negatief zijn :'( Maar goed had de Duck bij Discus gehaald en dat is ook bar slecht. Die mevrouw zegt deze is goed ik zeg waarom dan zegt ze dat koopt iedereen :'( Later zegt ze er zit alleen vlees in kijk ik op de achterkant staat er : granen, 60 % vocht etc. heb je dus ook bar weinig aan! O-)

honden page profiel EstherEsther

honden foto van Esther

Bij Lucky wissel ik af.

Als ik naar de dierenwinkel ga koop ik meestal een paar pakken van Farmfood, Rodi en zo'n worst van Carnibest. Als ik bij de C-1000 ben neem ik daar een paar verschillende pakken van smuldier mee.

Af en toe nog een stuk rundvlees, kippepoot of een lekker stukje vis.

Zo kun je lekker afwisselen.

Misschien ook iets voor jouw en Amigo om gewoon wat verschillende merken/smaken te kopen en lekker af te wisselen?

honden page profiel harley en jacxharley en jacx

honden foto van harley en jacx

@ esther,
koop je die kippenpoot gewoon bij de slagerafdeling in de supermarkt? Heb er al vaak voor staan draaien maar ik durf het niet te geven, harley krijgt nu kvv en daarna een bullepees voor zijn tanden schoon te maken.

honden page profiel Amigo en K.C.Amigo en K.C.

honden foto van Amigo en K.C.

vandaag smuldier gegeven als noodoplossing , aangezien we niet thuis waren. Was erg goedkoop , maar ik dacht moet maar voor een dagje , maar wat stinkt dat zeg bah! O-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "begonnen met vers. doe ik het goed?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: labrador of golden retriever ????
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^