me moeder wil hond verkopen omdat ze haar niet meer aan kan!!!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Anne-Fleur (Gast)

Hallo iedereen.

Mijn moeder wil graag m'n hondje verkopen omdat ze het niet meer zit zitten. Ik wil haar wel heeeeeeeeeeeeel graag houden. Misschien dat jullie tip hebben om haar gedrag te verbeteren en anders, kennen jullie iemand die mij en/of mijn moeder kunnen helpen?
Hier het probleem.
Mijn hondje heet laska en de moeder is een kruizing labrador/flatcoat en de vader is een mechelse herder maar ook niet zuiver. Als we met haar wandelen en we zien een jogger, rent ze er hard blaffend op af. En als we een hond tegen komen dan rent ze er ook (heeeel) hard opaf en dan stopt ze de laatste meter en als de andere hond hier niet goed op reageerd blaft ze heel hard met ook tanden erbij. Dit zelfde doet ze als ze een paard ziet. Mensen vinden dit niet altijd leuk en worden boos. Dat is begrijpelijk, en wij vinden het ook niet leuk maar we weten niet goed hoe we het moeten oplossen en de hele wandeling aan de riem is ook geen oplossing, het is een hele bewegelijke hodn die veel energie heeft. Als ze het andere dier gespot heeft is ze ook niet meer te houden, ze luistert dan echt!! niet.

Wat ze ook doet is hard blaffen als er iemand langs ons huis loopt. En als de bel gaat, gromt ze ook heel erg met haar haren rechtovereind (dat is ook zo als ze op een ander dier op jogger afrent) dit doet ze ook tegen de mensen als ze al binnen zijn. Maar bijten, nee ik geloof niet dat zij ooit iemand zal bijten. Ik denk ook dat ze niet eens weet hoe ze dat moet doen, soms is het zon doetje. We doen ook wel anti-blafbantjes om. Ze is dan zeker veel braver, maar als er dan toch bv een hond aan komt gaat ze er toch weer opaf, dit komt ook doordat ze niet zo goed werken. Is er iemand die hier raad mee weet?
reacties zijn erg welkom!!!

groetjes, Anne-Fleur

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "me moeder wil hond verkopen omdat ze haar niet meer aan kan!!!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel AnjaAnja

honden foto van Anja

Misschien makkelijk als je zegt waar je woon? En wil je moeder het ook want hondenscholen zijn er overal wel. Maar snap je moeder ook wel een beetje, zij moet hem uitlaten enz. Er zijn best wel mensen die jullie willen helpen hoor.

Anne-Fleur (Gast)

Woon in flevoland.
Heb het nog niet aan me moeder verteld dat ik dit heb geplaatst..

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Je moet maar eens tegen je moeder zeggen, dat het
gedrag van de hond van de 100%, voor 99% procent
aan de baas ligt.
Dat mensen niet met honden kunnen omgaan, maakt
dat de asiels vol zitten.
Ik zou naar een goede hondenschool gaan en je moeder
meenemen.
En die antiblafbandjes is voor baasjes schijnbaar
de oplossing, als ze niet weten hoe een hond op te voeden. Voor honden zijn die hardstikke slecht.
Ze maken de hond juist angstig en dan wordt het
gedrag alleen maar erger.
Jullie moeten duidelijk zijn en dat zijn jullie niet,
dus gaat de hond dit gedrag vertonen.
Ik vind dit heel erg, te meer omdat je moeder
niets anders weet, dan de hond wegdoen.
Jullie moeten de hond leren hoe hij zich gedragen moet
en tonen wat goed en fout is.
Dat leert een hond echt niet uit zichzelf.

Anne-Fleur (Gast)

btw. zij laat haar 2 keer per dag uit en ik ook 2 keer. 2 keer in de week laat ze de hondenuitlaatservice komen. En als zij het niet doet om wat voor reden dan ook dan moet me vader het af en toe doen.

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman

honden foto van corrie koopman

Geen anti blaf gebruiken hoor. :'(
Onze honden blaffen ook wel als de bel gaat of als er hond voorbij gaat.Maar daar doe je toch de hond niet voor weg.
Ga met de hond op een cursus daar leer je veel en kun je ook veel vragen.
Ook zou je een gedragstherapeut kunnen vragen. O-)

honden page profiel * tuGba & SantiaGo (L)** tuGba & SantiaGo (L)*

honden foto van * tuGba & SantiaGo (L)*


waar in flevoland woon je??
Almere, Lelystad, Dronten etc.?

honden page profiel ShirlyShirly

honden foto van Shirly

Anne-Fleur, als je in het veld of bos gaat wandelen, doe haar een lange lijn om, kan ze toch wat meer rennen maar nergens anders heen, lange wandeling maken is ze toch haar energie kwijt.|Een hond die zo reageert laat je NIET loslopen.Vervelend gedrag tegen mensen dan moet ze op haar plaats blijven liggen als iemand binnen komt. Verder eens terug naar de basis, eten geven als de laatste van het gezin gegeten heeft(ook al staat diegene bij wijze van spreken pas om 12 uur op) Niet op de bank, bij thuiskomst van jullie 5 minuten negeren, spelen als jij dat aangeeft en niet zij, idem met aandacht.
Probeer maar eens 2 weken, succes

honden page profiel Kimeta Kimeta

honden foto van Kimeta

Een hond heeft regels nodig en vooral een leider!

Ik denk dat een hondenschool jullie veel op weg kan helpen? Maar dan moeten jullie dat wel willen uiteraard! Een hond kost tijd en veel geduld. Ik neem aan dat jullie dat van te voren wisten, eerdat jullie een hond namen.

honden page profiel ingeinge

honden foto van inge

Wat doen jullie allemaal met de hond? Behalve uitlaten. En hoe lang wandelen jullie met haar? Hoe oud is ze, en hoe lang woont ze al bij jullie?

Anne-Fleur (Gast)

woon in dronten.
thanks voor de tips.

Anne-Fleur (Gast)

Mijn moeder wandelt gemiddeld een uur met haar. Ik laat haar een half uur gemiddeld uit per dag dus bijmekaar anderhalfuur. Ik speel met haar en laat haar springen dit kan ze erg goed en hoog(hoger als 1 meter :-D ) ze is in november 2 geworden en en is vanaf 9 weken bij ons geweest toen was dat ergens na de kerstvakantie en toen is ze bij haar moeder in de voorjaarsvakantie terug gegaan voor een week omdat we op wintersport waren.

honden page profiel ShirlyShirly

honden foto van Shirly

o ja gedrag ligt niet altijd voor 99% aan de baas,sommige aspecten zitten erin gefokt en wat te denken van slechte fokkers? Heb een mechelaar gehad van een fokker die naamsbekendheid over de hele wereld heeft......achteraf bleek dat hij de pups teste op felheid door er goed onderin te stampen, met gevolg een angstbijter die we uiteindelijk in hebben laten slapen na 3 jaar ellende....arm beessie

Maar duidelijk mag zijn dat je je hond niet los laat lopen.

honden foto van Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtje

op zich mag zo'n hond wel wat meer uitdaging hebben. ik raad je aan om gehoorzaamheidscursus te gaan doen, en evt. behendigheid als ze springen zo leuk vind.

verder inderdaad lopen aan de lange lijn, en als je dan een jogger, paard of andere hond tegenkomt dan roep je haar bij je en laat je haar zitten of liggen. dit doe je elke keer zo. na een tijdje zal ze het leren en gaat ze anticiperen(het al doen zonder commando).
een lange lijn is geen flexi lijn, maar bijvoorbeeld longeerlijnen (van paarden) zijn hier voor geschikt. maar je kan ook in dierenwinkels wel 10 meter lijnen kopen bijvoorbeeld. pas als het aan de lange lijn nagenoeg perfect gaat kan je het weer eens proberen om haar los te laten.

veel succes ermee!
(en zeg maar tegen je moeder dat honden opvoeden, net zoals kinderen opvoeden tijd en moeite kost. ze doet jou toch ook niet weg als jij je niet aan de afspraken houdt?)

Anne-Fleur (Gast)

Mijn moeder zegt ook dat ze er geen lol meer in heeft als laska niet los kan lopen.. dit komt ook doordat ze gaat nordik walken.
Bij mij gaat het (bijna) altijd wel goed. Als ik een hond zie in de verte dan roep ik haar bij me en doe haar aan de riem en als de hond voorbij is laat ik haar weer los.

honden page profiel ShirlyShirly

honden foto van Shirly

vervelend voor je meid, hoop dat je eruit komt met je moeder

honden page profiel ka-girlka-girl

honden foto van ka-girl

Nou je hebt al heel wat nuttigs gehoord.
Iets af leren gaat niet zo 123!! Neem de tijd hiervoor.
Als je hem los laat lopen, heb je geen controle over zijn gedrag!! Probeer het eerst met riem! en beloon het goede gedrag! Probeer positief te blijven en jij moet leuker zijn dan de andere honden. Dus doe eens gek. Neem een bal mee of iets anders waar hij gek op is.
Ik zal inderdaad even op cursus gaan. Zo leert de hond te luisteren met andere honden omzich heen zonder door de dolle heen te gaan.
Probeer zijn gedrag stap voor stap te veranderen anders snapt hij het niet en oefen elke dag bijvoorbeeld 2x met hem.

Hoop dat je hem mag houden en dat je er hard aan gaat werken. Laat je moeder inzien dat het kan veranderen en dat jij je best ervoor doet. Vraag haar om het nog 2 maanden te proberen ofzo. En dan kei hard trainen natuurlijk! Maar vergeet niet dat als je aan het trainen bent, dat je moeder en je vader en de uitlaat service zich aan de zelfde regels houd! zo raakt de hond niet door de war.

En als je zijn energie eruit wilt hebben, kan je ook gaan fietsen he ;-)

Anne-Fleur (Gast)

Er zijn al veel mensen geweest die boos op dr zijn geworden. Dit was de druppel zij ze. Ik denk dat ik haar besluit niet meer kan veranderen maar ga hard me best doen met jullie tips!!

honden page profiel Nicky_The (niet meer actief)Nicky_The (niet meer actief)

honden foto van Nicky_The (niet meer actief)

Blaffen is meestal een vorm van onzekerheid. Het is nog een pup. Doe zo veel mogelijk dingen met haar en neem haar zo veel mogelijk overal naar toe. En ook heel belangrijk: zorg dat jullie de baas zijn en niet de hond.

Maar vooral.. Ga op cursus! Daar kunnen ze je heel goed helpen..

Een anti blaf band snapt de hond niet. Je moet het probleem aanpakken waardoor de hond gaat blaffen, niet het blaffen zelf..

Succes..

honden foto van Waka, Robi, Joy, Abby en het vrouwtje

je kan ook heupgordels kopen waar je de lijn aan kan doen. zeker met dingen als nordic walking, of hardlopen is dit heel handig!

Anne-Fleur (Gast)

Fietsen doet me moeder ook heel vaak met dr. Haha, je hoeft dan niks te doen, jawel afremmen!! Die hond gaat knoerd hard!

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman

honden foto van corrie koopman

Laat je moeder dit eens allemaal lezen.Misschien snap ze dan waar het ook om gaat als je een hond neemt. :'( Niet om zo gauw weer weg te doen. :'(

honden page profiel  Ans Ans

honden foto van  Ans

Ja honden moet je, net als kinderen, goed opvoeden. En daar staan een heleboel mensen niet bij stil. Aah! Leuk zo'n puppie, heel aandoenlijk ook! Kinderen die zeuren om een hondje. Nou vooruit dan. Maar ze staan er niet bij stil dat je dan er nog lang niet bent. Opvoeden is moeilijk. Een accepteert meestal maar 1 baas en zo te lezen is Anne-Fleur meer baas dan haar moeder. ik hoop dat jullie eruit komen. Volg de bovenstaande tips maar op, dan kom je een heel eind.

Anne-Fleur (Gast)

Mijn moeder heeft het net gelezen maar ze zegd dat we al een jaar op honden cursus hebben gezeten en dat ze er geen zin in heeft om tijd in te stoppen.

honden page profiel Gina BosGina Bos

honden foto van Gina Bos

lekkere beloning in je zak doen iets wat ook hij ruikt, kaas stukjes worst, en als je de hond of jogger aan ziet komen in je hand pakken enzo afleiden en dan rustig voorbij lopen en zorgen dat je niet teveel spanning op de riem houd, ik heb het zo gedaan met mijn hond en het werkt als hij nu een hond ziet kijkt hij al of mijn hand in de zak gaat, en is de hond vergeten, je kunt het altijd proberen

honden page profiel AnjaAnja

honden foto van Anja

Tja, ik denk dat je moeders besluit al vast staat, als ze geen tijd er meer in wilt stoppen dan houd alles op. Het is alleen heel jammer voor jou want jij bent je maatje kwijt. Sterkte meid maar soms denken kinderen anders als Volwassenen. Misschien kun je in de buurt met honden spelen en wandelen. Want denk (nou ja ik hoop) dat je moeder er klaar mee is met honden.

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Blaffen is zeker niet altijd angst hoor.
Hier wordt 9 van de 10 keer gezegd ohh hond blaft ze is angstig.
Joy blaft ook als een gek zo erg dat we van de week een verjaardag moesten afzeggen omdat ze de hele straat bij elkaar blafte.
Wij dachten verlatingsangst maar het is dominantie.
Joy doet qua blaffen hetzelfde als Laska
En als we een hond tegen komen dan rent ze er ook (heeeel) hard opaf en dan stopt ze de laatste meter en als de andere hond hier niet goed op reageerd blaft ze heel hard met ook tanden erbij.
Joy doet dit dus ook, stopt 1 of 2 meter vtv en kijkt dan naar de hond of ze wel of niet erop af kan.
Echter stopt ze met blaffen en gaat snuffelen en spelen en laat haar tanden niet zien.
Heeft ze haar staart tussen haar benen als ze blaft?
Probeer eens te gaan werken met kaasen worst buiten.
Zodra je een jogger oid ziet haar naar je toe roepen, laten zitten en belonen met een kaasje. Zorg er voor dat de jogger al voorbij is voordat je haar weer verder laat lopen.
Zelfde met blaffen naar honden, zodra ze dat doet haar aandacht trekken met iets lekkers, laten zitten (intussen is de andere hond dichterbij) en dan vrij laten. (ze moet wel eerst begrijpen wat je bedoelt dus eerst aan de riem oefenen).

Anne-Fleur (Gast)

Nee, ze heeft dr staart niet tussen haar benen als ze blaft.. maar als er een grote herder op haar af komt en die blaft ook dan wel ..

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Dan denk ik persoonlijk dat het dominant blaffen is, totdat ze erachter komt dat de andere hond dominanter is en dan wel angstig wordt.
Ik zou als ik jou was op cursus gaan, er zijn veel goede cursussen in flevoland.
Eventueel advies vragen aan je dierenarts (meestal hebben de assistentes een gedragsopleiding gedaan)

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Dan denk ik persoonlijk dat het dominant blaffen is, totdat ze erachter komt dat de andere hond dominanter is en dan wel angstig wordt.
Ik zou als ik jou was op cursus gaan, er zijn veel goede cursussen in flevoland.
Eventueel advies vragen aan je dierenarts (meestal hebben de assistentes een gedragsopleiding gedaan)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "me moeder wil hond verkopen omdat ze haar niet meer aan kan!!!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: nieuw vriendje
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^