me moeder wil hond verkopen omdat ze haar niet meer aan kan!!!!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel  Ans Ans

honden foto van  Ans

Tja dan houdt alles op Anne-Fleur. Als je moeder het opgeeft, dan heeft ze haar besluit al genomen. Ik hoop wel dat ze een goed thuis zoekt en niet op marktplaats ofzo zet. Je hond verdiend een echte baas, die goed voor haar zorgt en goed opvoed.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "me moeder wil hond verkopen omdat ze haar niet meer aan kan!!!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden foto van Chocomelk van Jessy & Storm en ***Blondie & Tara***

Zoals ik het lees is je hond onzeker en wordt hij hier niet goed in begeleid door jullie.

Een blafband is dan sowieso uit den boze. Probeer te begrijpen hoe een hond dit ervaart. Als een hond bijvoorbeeld naar een andere hond kijkt en hij krijgt op dat moment een schok, of wat dan ook, van die band dan denkt de hond dat de pijn die hij op dat moment ervaart door de hond komt die hij op dat moment aankijkt. Zo maak je dus dat je hond alleen maar meer en meer negatief op andere honden gaat reageren.

Ik zou wat betreft het probleem met de joggers bijvoorbeeld met je hond een plek opzoeken waar veel joggers langs komen. Ga op een veilige afstand staan en zoek uit op welke afstand je hond er nog niet achteraan wilt gaan. Heb je deze afstand gevonden, is dat dus de afstand die je moet nemen. Vervolgens ga je de hond elke keer als er een jogger voorbij komt en hij er naar kijkt non stop voeren. Op een geven moment zul je zien dat hij meer focus bij jou gaat leggen omdat een jogger dan betekent dat hij bij jou een voertje mag halen. Zo kun je de afstand voorzichtig en rustig aan steeds kleiner maken.

Je hond heeft ook meer hersengymnastiek nodig. Geef je hond zo nu en dan een kong, doe zoek spelletjes met hem, laat hem nadenken, z'n koppie goed gebruiken, koop anders het boekje hersengymnastiek van nicky gootjes.

Het boek kalmerende signalen van Turks rugaas is ook een aanrader!

Succes, maar met geduld, een goede positieve training en goede leiding moet het echt wel goed kunnen komen

honden foto van Chocomelk van Jessy & Storm en ***Blondie & Tara***

Jacueline, het is niet alleen maar angst als de hond de staart tussen de benen heeft hoor. Mijn hond is verschrikkelijk onzeker, maar hij benadert andere honden soms met zijn staart kaarsrecht omhoog enz enz...

Mensen denken dan vaak dat hij dominant is, maar dit is absoluut niet het geval. Als je hond echt dominant is dan heb je juist een hele stabiele hond die zulk gedrag niet hoeft te vertonen omdat hij toch al zo zeker van zich zelf is.

honden page profiel Jacqueline, Jackie en JoyJacqueline, Jackie en Joy

honden foto van Jacqueline, Jackie en Joy

Ik zeg ook niet dat elke hond met zijn staart tussen zn benen angstig is netzoals ik niet zeg dat elke hond die dominant is zijn staart omhoog heeft.
Echter is dat bij mijn hond juist wel het geval, en geloof me ze is echt dominant.
Ben nu letterlijk 1 dag met haar bezig om het probleem aan te pakken en ze nu al iets verschil.
Ik laat nu merken dat ik de baas ben (heel erg overdreven zodat ze het goed snapt) en ze is al rustiger op straat en dat na 24 uur :-)

honden page profiel ShirlyShirly

honden foto van Shirly

een onzeker hond te hoog in rangorde, terug naar de basis.......

honden page profiel Jennifer, Timo en TobyJennifer, Timo en Toby

honden foto van Jennifer, Timo en Toby

wij hebben hier ook zo'n zelfde situatie! toby kan ook niet los lopen en moet ook nodig zijn energie kwijt maar awt niet kan kan gewoon niet... we leren hem eerst gewoon zonder te trekken laten lopen het gaat steeds beter

mijn moeder kon het ook niet meer aan doro het blaffen etc wilde ze hem ook weg doenz e werd er overspannen en alles van.. maar ik vond: als je nu in een moeilijke tjid je hond weg doet omdat je het even neit aan kan krijg je spijt en dan kan je hem niet meer terug halen dus ook wij maken er het beste van en proberen met alles hem te leren luisteren
alsmaar consequent zijn... als hij zo blaft is hetm isschien wel aandacht.... maar ik merk ook een hond kan je gheel veel leren als je consequent bent

honden page profiel u-will-b-in-my-heartu-will-b-in-my-heart

honden foto van u-will-b-in-my-heart

@ Anne-fleur

Het is gewoon een kwestie dat ze jullie niet als de leider ziet en dan neemt zij die taak over.
Vandaar dat dominante gedrag, je kunt inderdaad met haar op cursus gaan en dan raad ik je aan dat je moeder dan ook mee gaat want zo kan ze de verandering in haar zien, zelf woon ik ook in dronten en als je wil kan ik je wat tips geven over hoe en wat je in verschillende situaties kunt gaan doen. Ik heb altijd Duiste Herders gehad en weet wat je moet doen in de situaties die je allemaal opnoemde ;-)
Omdat ik kleine kindjes heb vond ik een herder te veel werk voor nu, misschien in de toekomst weer :-D
Groetjes

honden page profiel FaelynFaelyn

honden foto van Faelyn

Heel veel sterkte Anne Fleur!Hoe graag jij ook je hond wil houden, je moeder heeft een besluit genomen en als zij geen plezier meer heeft in het hebben van jullie hond dan wordt de situatie er niet beter op als ze blijft. Je krijgt dan alleen maar een cirkel waarin je moeder zich stoort aan haar gedrag en dat merkt de hond en haar gedrag wordt er ook niet leuker op. De hond zal deze cirkel niet doorbreken door plots te denken dat het leuker kan gaan, daar moet de mens wat aan doen. Dus als de mens die inzet niet meer kan opbrengen dan is het voor beide partijen beter om de hond elders onder te brengen.

Ik wens je nogmaals veel sterkte.

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman

honden foto van corrie koopman

Ik vind dit heel erg om de hond weg te doen en er geen energie meer in te steken.
Weer een hond die weer weg moet. :'( :'(
En heel erg voor jou.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

anne ik heb alles even mee gelezen, bij jou gedraagt de hond zich netjes lees ik, ze kan terug geroepen worden, als je een andere hond ziet, doe je hem netjes aan de lijn, alleen maar goed.

zou jij net nog een keer naar de hondenschool willen gaan om meer te leren hoe de opvoeding van je hond moet ? dat je moeder niet wilt okee, zij heeft het voor het zeggen, maar jouw maatje toch ?

is dat misschien een optie om toch je moeder zover te krijgen dat je de hond mag houden ? naar de hondenschool zou ik zeggen.

honden page profiel NickNick

honden foto van Nick

Hoi Machtel, Romeo en Luca

met alle respect wat een reactie ongelooflijk gewoon is het te veel moeite om een normale reactie te geven op een normale vraag.

deze mensen vragen te minste nog om advies maar als jij zulke antwoorden gaat geven en mensen af blaft stoot je juist mensen af. Dat lijkt me toch niet de bedoeling of wel? Dan krijg je juist de asiels vol en dat wou je toch niet!!!

Ik ben namelijk van mening dat inderdaad duidelijkheid gewenst is een duidelijke begrenzing en aangeven wat wel in niet mag lijkt me inderdaad op z,n plaats. mijn advies zoek een honden school in de buurt en volg een paar lessen kijk hoe jou hond reageert op andere honden tijdens de training. vraag aar om advies die mensen zien jullie hond en kunnen heel veel tips geven.echter valt of staat het bij consequente opvoeding.


Groetjes

Nick

honden page profiel ingeinge

honden foto van inge

ik denk dat het bij deze hond voor een groot deel aan verveling ligt. Ze moet meer beweging krijgen, en meer uitdaging. Geestelijke uitdaging, wel te verstaan. En als je moeder geen zin heeft om er wat mee te gaan doen, dan moet ze eens goed bij zichzelf na gaan of ze deze hond wel verdiend.
Je kunt een cursus gaan doen zoals bijvoorbeeld behendigheid (als ze dat leuk vindt) Je kunt meestal op een hondenschool wel wat verschillende cursussen proberen, om te kijken of er iets is wat ze leuk vindt. Hoe oud ben jij? Misschien kun jij een gehoorzaamheidscursus met haar lopen, als je dat leuk vindt? Kun je dat eens voorstellen? Of behendigheid, net als Iris en Tommy hier op het forum?

honden page profiel zonnetjezonnetje

honden foto van zonnetje

Een dominante hond die blaft niet. Dat is onzin volgens mij. Waarom zou hoj blaffen als hij zichzelf toch als de sterkste ziet? Het is juist vaak onzekerheid en op een geven moment gewoon een slechte gewoonte.

Ik weet niet hoe oud je bent, maar misschien kun je je moeder voorstellen dat jij de cursus gaat doen? Bij ons in de groep zat een meiske van een jaar of 13, dat ging prima. Zo te horen heb jij wel nog zin om er tijd in te stoppen.

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker

honden foto van cia v.d. heijden

Nick:

Machtel zet gewoon haar mening meer niks meer en niks minder.

---------------
Als er in een gezin niet meer gezamelijk voor een hond gezorgt wordt vind ik dat erg triest. Dan is de hond altijd de dupe en trekt aan het kortste eindje...
Zeker omdat hier goed advies gegeven wordt.

Hopelijk bedenkt je moeder zich nog.

honden page profiel s@nt@s@nt@

honden foto van s@nt@

Vervelend hoor, maar een jaar op een hondenschool zou dit effect niet moeten hebben, dus of een andere hondenschool of thuis consequenter oefenen met de hond. Ik vind het wel heel sneu als de hond hierom wordt weggedaan.
Ik weet niet hoe oud je bent, maar je zegt dat het jouw hond is, dus moet jij hem ook mede trainen.
En eens met zonnetje, lijkt of je dat best kunt.
Succes met je hond!

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP)

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Je zou kunnen voorstellen dat jij met de hond op cursus gaat, en specifiek op deze problemen trainen. Vraag om nog 3 maanden, of 6 maanden, om te zien of er verbetering in komt als jij met de hond traint. Je moeder zal ook mee moeten werken. Een hond loslaten en zijn gang maar laten gaan werkt niet altijd. Bij jullie niet, en dus zal je moeder meer moeten doen dan zelf lekker Nordic walken en de hond maar zijn gang laten gaan.

honden page profiel J. & T. van H & DJ. & T. van H & D

honden foto van J. & T. van H & D

vrij oud topic, hoop dat er al verandering is met hontie

h (Gast)

mischien kun je je hond aan iemand anders geven die je kent en er elke dag gaan bezoeken :-) :-D O-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "me moeder wil hond verkopen omdat ze haar niet meer aan kan!!!!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: nieuw vriendje
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^