labrador of golden retriever ????

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel thibaultthibault

hey iedereen

ik wil heel graag een hond aanschaffen maar eerst willen mijn ouders weten welke hond ik zei een labrador of golden retriever
. en dus hier mijn vraag welke????? ze zijn aan elkaar gewaagd maar de welke is nu perfect voor ons ? ze moeten vooral goed overeen komen met onze katten en moeten toch ook actief zijn de eerste 2 maanden zal ik er zijn maar daarna zal ik alleen maar buiten de schooluren zijn dus s morgens s middags en s avonds ma ik woon heel dicht op school . mijn ma zie het ook wel zitten maar wil wel weten welke hond dus weten jullie de welke of misschien nog een andere???? :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "labrador of golden retriever ????" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel vincentvincent 3 doggies

honden foto van vincent

hoelang wil je er mee gaan wandelen?

honden page profiel LisanneLisanne 3 doggies

honden foto van Lisanne

ik zou mee eerst maar eens gaan verdiepen in rassen..

Het is makkelijk te roepen een labrador of een golden retriever, maar weet je wel wat voor honden het zijn? ;-)

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker 2 doggies

honden foto van Uma & Joker

Ik zou als ik jullie was niet voor een pup gaan.

Vind 2 maanden een beetje weinig om de pup dan daarna al alleen te laten. Want jij zit nu misschien wel dichtbij op school, maar als je naar de middelbare school gaat verandert dat wel. Daar heb je vaak ook veel minder lang pauze.
Dus dan kun je misschien wel helemaal niet meer naar huis gaan.

Dus dan moet de hond toch de hele dag alleen zijn??

en wat willen jullie precies allemaal met de hond gaan doen?
Hoelang wandelen? fietsen? trainen?

honden page profiel SamSam 3 doggies

honden foto van Sam

Ik zal persoonlijk voor een Golden Retriever gaan. Die zijn mooier en kunnen misschien beter met katten overweg. Labradors hebben ook de aanleg om dik te worden, vandaar dat je meestal dikke labradors ziet. En Golden Retriever zijn gewoon geweldige honden! Ik ken een Golden Retriever (mijn oom had er een) en die was gewoon meer dan geweldig, lief, rustig, bewaakte de kinderen goed (niet in agressieve zin). Meestal als de kinderen gingen voetballen, ging hij erbij liggen. En hij was heeeel rustig. Buddy heette hij. Helaas is hij er nu niet meer. Ze zijn er kapot van...

honden page profiel thibaultthibault

hey bedankt al voor de reacties .

ik denk ook dat een golden retrever het best zal zijn maar ik zit namelijk in het MIDDELBAaR en dus dicht bij school ik wil echt heel graag veel wandelen met hem maar zou toch voor een pup (willen) gaan als ge dan leest dat een hond in het begin aan katten moeten gewend zijn.

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker

honden foto van Uma & Joker

@Thibault, je hebt ook gewoon genoeg asielhonden die aan katten gewend zijn.

Mij lijkt dat fijner voor de katten dan zo'n veel te enthousiaste pup. Want ik neem aan dat jullie katten ook nog niet aan honden gewend zijn.

honden page profiel vincentvincent

honden foto van vincent

wat vind jij veel ? mss kan je hier even je planning opzetten van hoeveel jij per dag gaa wandelen, smorgens..., smiddags.., savonds..., enz

honden page profiel Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin) _ Bams ¥ . 3 doggies

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

vind ze allebei mooie en fijne honden, zou voor de goldenretriever gaan, toont wat robuuster en verhaart minder erg, de labrador verhaart haartjes waar je gek van wordt, de golden geeft wat meer vlokken, maar hebben beiden een goed karakter, mits je goed kijkt waar je de hond vandaan haalt.

honden foto van D en L*je kunt niet alle honden van de wereld redden, maar wel de wereld van een hond*

Ik heb ook je andere topic even gelezen.

Als er een hond komt mag hij dan wel binnen leven bij jullie ? Want ik begrijp dat je ouders dat niet zo zien zitten ?

honden page profiel thibaultthibault

ik zou in het begin van de dag s morgens 5 a 10 minuten uitlaten smiddags het zelfde s avonds half uur wandelen pauze en dan nog eens meer dan 30 minuten spelen en mijn katten zijn nog niet aan de katten 'ze zijn trouwens binnenhuis )

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker 3 doggies

honden foto van Uma & Joker

Je zit op de middelbare school? dan heb je tussen de middag ongeveer een halfuurtje pauze?
Dat vind ik wel weinig... als de hond dan tot die tijd alleen moet zijn, dan even een half uurtje naar buiten mag. en dan weer lang alleen moet zitten.(vooral voor een pup van 4 maanden. Die zijn vaak nog niet helemaal zindelijk en kunnen vaak ook nog niet heel lang alleen zitten)

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker

honden foto van Uma & Joker

@Thibault, sorry dat is echt te weinig. dan is de hond minder dan een uur buiten op een dag!
Golden rertievers en labradors zijn echte hele actieve honden. Die wel meerdere keren per dag lange wandelingen moeten maken.

honden page profiel thibaultthibault

mijn mama werkt thuis en ziet dat zitten met de hond we twijfelen wel nog binnen of buiten of alle twee ????

honden page profiel LisanneLisanne

honden foto van Lisanne

Ik vind ook dat iedere keer 5 a 10 minuten veel te weinig is! Voor ieder ras!!

Ben ook wel benieuwd naar het antwoord op de vraag of hij uberhaupt binnen mag leven?
Het zijn wel echt familiehonden!!

Mocht je voor ene hond kiezen, voor BINNEN zou ik ook gaan kijken voor een asielhond.. Zitten heel veel leuke lieve honden in het asiel.

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker

honden foto van Uma & Joker

Dus je moeder ziet het niet zitten om lang met de hond te wandelen??

Sorry... maar dan zou ik als ik jullie was geen hond nemen.

zeker geen golden of labrador.

want je kunt maar 2 keer 10 minuten gaan en 1 keer een half uur.
Dat is echt te weinig.

honden page profiel SamSam

honden foto van Sam

Nou ik moet je een ding zeggen... Als je niet vaak thuis bent is een pup absoluut niet handig. En dan kan je wel zeggen ik wil liever een pup. Maar zomaar een pup nemen gaat niet. Je moet allerlei spullen kopen, je pup opvoeden, plasjes opruimen, zindelijk maken, s'ochtend heeeel vroeg opstaan want pups worden (meestal) vroeg wakker, heel vaak wandelen want een pup moet om de 2 uur naar de w.c. Als de pup ouder is kan hij zijn plas langer op houden. En een pup kan niet zomaar 3 á 4 uur alleen thuis zijn, kan krijgt hij misschien verlatings angst.
En over de poezen, er zijn genoeg asiel honden die aan katten gewend zijn. En een vriendin van mij had ook een pup en 3 katten, nou de hond is er wel mee opgevoed, maar die hond heeft alsnog eeen HEKEL aan die katten, en kan ze zo verscheuren als hij wilt....
Groeten

honden page profiel thibaultthibault

s middags tijd 40 min tijd en s avonds ben ik om kwart voor 4 thuis en heb nooit een achtste

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker

honden foto van Uma & Joker

Sorry, maar vind het nog echt te weinig...
Vooral voor een sportief ras als een Golden retriever.

Als de hond wel binnen bij je moeder mag zitten als die thuis werkt. Dan kun je misschien voor een klein asielhondje gaan (een iets ouder hondje dat minder beweging nodig heeft)

honden page profiel thibaultthibault

dus een grote hond zal wel beter zijn zo te horen en trouwens over die uitlaating ik kan s avonds echt lang met de hond bezig zijn doe geen sport ofzo dus van kwart voor 4 tot de late avond en wil ook naar de training gaan met hem of haar

honden page profiel LisanneLisanne

honden foto van Lisanne

O-) kleine honden hebben niet per definitie minder beweging nodig als een grote O-)

Maar als ik je verhaal zo lees zou ik lekker wachten tot ik klaar met studeren ben, op mezelf woon en dan WEL alle tijdheb voor een hond,

honden page profiel Nicky_The (niet meer actief)Nicky_The (niet meer actief)

honden foto van Nicky_The (niet meer actief)

Als ik dit goed begrijp ga jij voor de hond zorgen en word de hond voor jou aangeschaft.

Ik ben bang dat daar een fout mee gemaakt word. Wij hebben Rex overgenomen toen hij 6 jaar was. Hij had 3 jaar in een achtertuintje gelegen omdat hij niet goed genoeg meer was en de jongen van wie hij was (moeder had hem voor zoon gekocht, zoon moest ervoor zorgen) er niets meer mee deed.

De eerste 3 jaar was Rex dus blijkbaar leuk en goedgenoeg en daarna niet meer.

Nu mag ik de ellende van een ander opknappen en het ergste vind ik nog dat Rex door het gedoe heel veel met zich mee moet dragen. Hij heeft er zo enorm veel lichamelijke klachten aan over gehouden..

Doe jezelf, een ander en vooral een hond dit niet aan! Wacht nog even een paar jaar. Totdat je van school af bent, op jezelf woont en een eigen baan hebt. Dan pas kun je aan een EIGEN hond denken. Je weet nu niet hoe jouw leven er over 10 jaar uit ziet. Wie weet moet je dan wel 40 uur per week werken om rond te kunnen komen.. Wat voor leven heeft die hond dan?

honden page profiel Taiko & Kiya ThalassaTaiko & Kiya Thalassa

honden foto van Taiko & Kiya Thalassa

Mij lijkt het ook niet handig om een hond te nemen hoor. Je weet niet of hij binnen of buiten moet leven, kan hem niet veel uitlaten (want 2x 5 tot 10 min en dan een keertje 30 min) is te kort voor een hond) en je bent vaak weg, wat niet kan met en pup.
Mocht je toch een hond nemen, neem er dan eentje uit het asiel. Die hebben zo hard een huisje nodig! Wij hebben Taiko ook uit het asiel, het is een echte lieverd!

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker

honden foto van Uma & Joker

@Thibault, maar je hebt ook nog huiswerk.
En als jij over een paar jaar gaat studeren?? wat dan?? dan kun je de hond niet meenemen naar je studentenhuis. Dan zit hij dus de hele tijd alleen bij je moeder? en als zij niet wil/kan wandelen...


Ik zou net als Lisanne zegt wachten tot je later alleen woont.

honden page profiel thibaultthibault

en wat zou dan voor u de perfecte tijd zijn voor uit te laten ???

honden page profiel SamSam

honden foto van Sam

Meis, denkt er nog maar eens goed overna, als ik jullie leefomstandigheden lees, past er niet echt een hond tussen, al helenmaal geen pup! En 3x per dag wandelen met een hond is ze weinig, al helemaal voor een pup! En Labradors en Golden Retriever zijn geen buiten honden. Kijk gewoon eens in een asiel of op Markt-plaats, daar zijn genoeg leuke oudere honden. Een puppy lijkt mij voor jullie niet handig. Een pup is heeél veeél werk! Een pup is niet ff uitlaten en spelen en dat is het, oh nee zeker niét!
Groetjess
Suc6 ermee!

honden page profiel LotteLotte

honden foto van Lotte

Ik zou als ik jou was geen hond nemen. Als je er dan toch 1 neemt, neem dan een asielhond. Er wachten honderden leuke beestjes op een baasje.

P.S. Niet gemeen bedoeld hoor, maar is een kat niks voor jou. Die is meer op zich zelf en kun je langer alleen laten. Dat betekent niet dat die geen aandacht nodig heeft, maar minder als een hond in ieder geval.

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker

honden foto van Uma & Joker

@Lotte, ze hebben al een kat O-)

Maar soryy Tibault, denk echt dat jullie nu niet geschikt zijn voor een hond...

Want jij kan niet alleen voor de hond zorgen, je moeder moet ook écht veel tijd hebben en het willen.
Want als jij gaat studeren, (over een paar jaar) wat moet er dan met de hond gebeuren?? jij kan hem dan echt niet mee nemen.

sorry, ik zou het echt niet doen als ik jullie was

honden page profiel LisanneLisanne

honden foto van Lisanne

Lotte, ze hebben al katten ;-)

En mensen, asielhonden zijn niet minder als andere honden! Die hebben ook aandacht en tijd nodig, en die zullen ook gewoon uitgelaten moeten worden

Reken zo maar een paar uur per dag!

Smorgens 20 minuutjes, smiddags een half uurtje, na schooltijd lekker een uurtje in het park en savonds nog 20 minuutjes voor het slapen gaan, en ik heb het nu nog redelijk minimaal genomen!

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker

honden foto van Uma & Joker

@Lisanne, ja hahah, ik vind dat ook echt MINImaal..

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "labrador of golden retriever ????" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 5 12 3 4 5
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^