Als iemand weggaat wordt de hand gek!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Maarten (Gast)

Hallo, Als er iemand bij ons weggaat draait onze boomer volledig door, hij blaft en is vals. Dit gebeurt als iemand van ons gezin gaat, maar ook als bezoek weer weggaat. Alleen thuisblijven is geen probleem en verder is het ook een schatje. Alleen bij het weggaan van iemand verandert hij in een beest!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Als iemand weggaat wordt de hand gek!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Maarten (Gast)

Als iemand weggaat wordt de HOND gek! verkeerde omschrijving in titel sorry.
Hebben hier meer mensen last van en wat eraan te doen?

honden page profiel Jeroen & LolaJeroen & Lola

honden foto van Jeroen & Lola

dat is wel n erg lauwe reactie katja!!

ik denk dat de meeste mensen hier op het forum echt hun hond wel baas zijn EN een goede relatie hebben obv respect en vertrouwen ipv ANGST!
met angst kun je n gehoorzame hond krijgen, maar geen die je respecteerd.
je doet net of ieder hier zn hond betut en maar kaasjes geeft om ze zoet te houden, die moeten ze gewoon verdienen hoor..

Maarten ik kan je niet verder helpen, missch moet je de hond eens naar zn plaats sturen als het bezoek vertrekt?

honden foto van ׺°”˜`”°º× Jacq van Sil & Sterre ׺°”˜`”°º×

Katja, ik vind jou gedrag kort door de bocht. Met geweld los je niets op. Er is bewezen dat goed gedrag belonen en fout gedrag negeren vele malen beter werkt dan (fysiek) harde straffen. En ja, er zijn talloze dieren getraumatiseerd door menselijk geweld.

Maarten, probeer, als de visite weg gaat, de hond af te leiden met wat lekkers. Of desnoods in de bench doen en zijn gedrag negeren. Mocht je er echt niet uit komen dan kun je ook altijd een goede GT inschakelen. Veel succ6. Enne....geen fysieke straffen, hoor. Of hard schreeuwen. Hiermee versterk je zijn foute gedrag alleen maar.

Groetjes Jacq

honden page profiel gorby2009gorby2009

honden foto van gorby2009

ik denk wel dat het een opvoed/rangorde probleem is, want jouw hond maakt duidelijk wat hij wel of niet goed vindt en wil de "roedel" samen houden, maar dat is zijn taak helemaal niet.

ik zou zker eens een goed opvoedingsboek lezen of inderdaad een goede hondenschool zoeken, want de taken bij jullie in huis zijn niet goed verdeeld.

kijk eens goed rond of hij wel zo lief is, of dat hij jullie goed heeft opgevoed en de dingen wel zo gaan als hij dat wil (ongemerkt kan dat heel goed gebeuren, hebben wij zelf ook aan de hand gehad, zo gaat het soms gewoon, tot een bepaald gedrag heel hinderlijk of te erg wordt zie je dat vaak niet)


Maarten (Gast)

Hallo Jacq,

klopt, hard schreeuwen en lijfelijk straffen wordt hij alleen maar bozer en valser door, Maar in de bench telken als er iemand gaat is misschien wel iets om te proberen, dank je wel.

honden page profiel gorby2009gorby2009

honden foto van gorby2009

als je niks aan de oorzaak doet gaat hij uit zn dak in de bench of zal er niet meer in willen omdat hij zijn "taak" niet uit kan voeren (nl bewaken en bij eenhouden van de roedel)

als je het werkelijk wilt oplossen en wilt voorkomen dat hij vroeg of laat iemand in zijn kuiten "snapt", zal je meer moeten doen dan symptoom bestrijding (nl in de bench stoppen)

maar goed, das mijn mening O-)

Maarten (Gast)

Hallo gorby2009,

het zou goed kunnen dat je gelijk hebt hoor, onze hond is kind aan huis en mag dus veel teveel.

honden page profiel gorby2009gorby2009

honden foto van gorby2009

ik wil je ook niets opleggen, maar er kan op een bepaald moment lelijk gesnapt gaan worden door de hond (van die hapjes met de voortanden in benen) om correctie's uit te delen.

en dan is het vaak opeens een groot probleem
en is meestal de hond die als schuldige wordt gezien, terwijl hij dat niet is, hij doet waarvoor hij denkt dat hij in huis is, er is hem nooit vertelt dat dat niet mag cq nodig is.

de bench kan zeker helpen maar wel als onderdeel van wat (her)opvoeding.

maar tis maar een tip hoor O-)

honden page profiel Angela • BodhiAngela • Bodhigoedgekeurde fokker

honden foto van Angela • Bodhi

Reactie van Katja verwijderd. Hondenpage is een forum voor positieve opvoeding.

honden page profiel Nicky_The (niet meer actief)Nicky_The (niet meer actief)

honden foto van Nicky_The (niet meer actief)

Tja.. Mijn opa had een hond die het ook niet kon hebben als we weer weg gingen. Maar dat kwam denk ik meer omdat hij 9 van de 10 keer met ons mee naar het strand mocht omdat mijn opa dat niet meer met hem kon doen.
Maar hij blafte alleen en probeerde soms te ontsnappen. Bijten deed hij absoluut niet!

Mijn honden lopen altijd mee naar de deur. Ze blijven voor de drempel en gaan dus niet naar buiten, maar blaffen ook niet.

Als de visite weg gaat gaan we altijd even met de honden spelen, een soort van belonen.

Maar hoe jij het moet aanpakken? Ik denk gewoon afleiden. Laat 1 iemand hem mee nemen voor een wandeling voordat de visite vertrekt en beloon hem als je in huis bent en hij ziet dat iedereen weg is.

Of leid hem af met een koekje of een speeltje en beloon dan ook als iedereen weg is en hij niet hapte.

In de bench doen lijkt mij ook geen oplossing.. Een bench moet een veilige plek zijn, niet een 'straf hok'..

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Als iemand weggaat wordt de hand gek!" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: MDR en Labokin
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^