Zalm-olie over de brokken!

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel gorby2009gorby2009 3 doggies

honden foto van gorby2009

Wat ik ooit geleerd heb (en ik dacht die persoon wel wist wat voeding voor honden betekent) is dat schapenvet voornamelijk VET is, en dus eigenlijk een dikmaker.

het is bedoeld voor honden die veel buiten leven en dus veel vet nodig hebben om warm te blijven (verbranding)in de winter.

beter is als de bv de huid wat droog is: maiskiemolie of inderdaad zalmolie, vooral niet te veel, daar doet de hond toch niks mee, krijgt er alleen slechtere onlasting van.

in goed voer zit alles ;-)


dat knoflook vlooien en teken tegenhouden...... das niet mijn ervaring, volgens mij houdt vrijwel niets teken tegen, maar hopen dat er deze zomer niet zoveel zijn.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Zalm-olie over de brokken! " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel AgostiniAgostini 3 doggies

honden foto van Agostini

Mijn honden (die buiten leven) krijgen om de twee dagen 50gr lamsvet. Om mooi op gewicht te blijven.
Ik geef wel vers lamsvet, dus geen blokjes (waar vanalles aan toegevoegd is!).

Zalmolie gebruik ik niet, er zijn veel honden die hiervan diarree krijgen.
Voor de pels gebruik ik trouwens Yumega. Maar ik gebruik zo'n supplementen enkel als ze ruien bv. Constant bijgeven heeft in mijn ogen helemaal geen nut!

honden page profiel Mandy & Bram.Mandy & Bram.

honden foto van Mandy & Bram.

Nou dames, paniek vind ik wel heel erg groot uitgedrukt.
Ook deze opmerking van Izzy vind ik een beetje misplaatst:

Weet je, zullen we zelf maar niet meer eten en onze honden ook niet? Weet je zeker dat de hond gezond zal zijn, not!

Wat triggerd jou zo dat je op deze manier moet reageren?
Ik open dit topic namelijk niet om paniek te zaaien, maar om met mensen hierover te praten en op een vriendelijke manier dit ter discussie te stellen. Met alle respect.
Ik voel namelijk helemaal geen paniek, en vond het PBtje wat ik ontving en de informatie die erin stond wel heel erg treffend. Deze vrouw zie ik namelijk als een oprecht iemand die nooit de dood van haar hond en de reden ten grabbel zal gooien. Toen ik met het verhaal naar mijn dierenarts ging vertelde hij me eigenlijk hetzelfde. Vandaar dat ik er een beetje van geschrokken ben, aangezien Brammetje iedere dag een blokje kreeg en hier dol op was.

De een zegt dat de smelttemperatuur van schapenvet lager ligt en dat het dus niet eens opgenomen word, en direct weer uitgepoept.

De ander is weer van mening dat er stoffen inzitten die schadelijk kunnen zijn omdat de schapen deze in hun vet hebben opgeslagen. Denk aan stoffen die bij ons in het urine, zweet etc. zitten.

En ik vraag mij niets af dan, wat vinden jullie hiervan?
Is het geen beter alternatief om over te stappen op zalmolie, en waarom zou dat dan beter zijn? Slaan vissen op een andere manier hun stoffen op?

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van C

Jeetje, wat een verhalen!

Ik heb geen idee, ik lees steeds dingen waardoor ik van mening ben dat het misschien maar beter is om niets te geven behalve voedsel en snoepjes.

Succes met je zoektocht, ik hoop dat je iets vind wat veilig is en wat Bram lekker vind :-)!

honden page profiel gorby2009gorby2009 3 doggies

honden foto van gorby2009

de dierenarts die ik er over gesproken wat (dit in verband destijds met ook een verwaarloosde herplaatser en dat is misschien al 20 jaar terug) was er negatief over, vond het, al was het zuiver, totaal geen toegevoegde waarde hebben voor wat voor vacht dan ook.

wel voor buitenlevende honden in de winter, omdat die meer verbranden en schapenvet echt heel vet is, en dan nog met mate, honden zijn "buiten" dieren (tenminste die daar ook gehouden worden mag je hopen) en houden zich anders warm als wij.

hij raadde tarwekiem of maiskiemolie aan, heel matig, (want het is erg vet) en alleen als de hond geen gluten allergie heeft.

Ik het Yumega gebruikt bij Gorby, voor een schilferende en talghuid (ongetwijfeld het gevolg van 5jr slecht verzorgd en gevoed te zijn geweest) maar het haalde totaal niets uit.

bij genoemde

honden page profiel *~ Izzy ~**~ Izzy ~* 3 doggies

honden foto van *~ Izzy ~*

Wat mij triggert? Nou niet veel hoor :-D, maar er is al een discussie hierover en dan had je die discussie gewoon verder kunnen laten gaan met jouw verhaal erbij.

En ik denk dat ik hetzelfde PBtje heb gekregen als jij :-).

http://www.hondenpage.com/hondenforum/65124/biofood.php

Biofood is het topic waar ik toen ook in gereageerd had :-). Kwam precies hetzelfde naar voren als nu.

En hier gaat het ook allemaal om schapenvet, zalmolie etc. etc.
http://www.hondenpage.com/hondenforum/7222/schapenvet.php

http://www.hondenpage.com/hondenforum/3294/schapenvet-of-visolie.php

http://www.hondenpage.com/hondenforum/15096/wie-geeft-zijn-hond-schapenvet-zalmolie-ect.php

http://www.hondenpage.com/hondenforum/53309/schapenvet-slecht?.php

honden page profiel Mandy & Bram.Mandy & Bram.

honden foto van Mandy & Bram.

Nee, daar heb je inderdaad niet veel voor nodig! :-)

Die topics daar ben ik me bewust van hoor en die lees ik ook met plezier en interesse allemaal mee!

honden page profiel zonnetjezonnetje 3 doggies

honden foto van zonnetje

Ach niks is heilig. Ik zie regelmatig allerlei dingen hier langskomen, ook met voeding voor mensen, die het antwoord zouden zijn op al uw kwalen. Vergeet het, er bestaat geel 'elixer'.
Ik geef wel af en toe zo'n schapevetbonbon. Omdat hij dat lekker vindt, maar niet te veel. Want ehet is wel vet.

Alles met mate toch?

honden page profiel *~ Izzy ~**~ Izzy ~* 3 doggies

honden foto van *~ Izzy ~*

@Mandy, je moet even mijn zin goed lezen :-). Mij triggert er zowat niets. Bij veel mensen hier triggert er wat, en als je daar NIET mee eens bent dan is het zo dat het bij de persoon die de mening er niet van deelt er dan wat triggert.

Bedoel we doen allemaal ons best voor onze honden, maar nog even en je kan beter maar niets geven. Idem met mensen, sommige kunnen alles eten zonder een gram aan te komen, anderen komen al aan van lucht. Nee die mensen worden gewoon in een hokje geduwd van ze zullen wel teveel junkfood vreten of weet ik het allemaal.

Daarom zeg ik, joh geef de dieren niets meer, geef jezelf niets meer.... blijven we gezond! NOT, duh natuurlijk niet. Maar ja, natuurlijk kan je dat ook negatief opvatten.

De logica van dat een hond een carnivoor is en dus vlees eet, dan behoort hij geen graan te krijgen. Een beetje graan is niet erg, maar niet 90% graan en 5% vlees en 5% overige troep. En dan lees je er veel over en kan ik mij daar bij in denken.

Maar dan hoor ik maar een paar mensen over schapenvet is slecht, dan eigenlijk nog vele onderbouwde meningen die lijnrecht tegenover elkaar staan, tja... sorry, maar dat raak ik echt niet overtuigd en wil ik veel meer informatie (bewijzen) zien.

En inderdaad alles met mate, Izzy krijgt zo'n mini bonbon 1x in de week.

honden page profiel Mandy & Bram.Mandy & Bram.

honden foto van Mandy & Bram.

Dat ben ik helemaal met je eens. Ik sta achter elk woord die je daar zegt. Dat vind ik ook. En daarom heb ik dit topic ook nogmaals geopend, ik hoop namelijk dat er meer mensen zijn die mij ervan kunnen overtuigen dat Schapenvet zo slecht is. Want ook ik kan daar helaas weinig van vinden. Ja, verhalen van mensen die hun hond kwijt zijn geraakt, mijn eigen dierenarts, en hier en daar een website van een "Hondenkenner" met een betoog van hier tot China.

Iedereen heeft het allerbeste met zijn hond voor. Ik vind het zelfs sneu dat Bram zijn lievelingsblokje niet meer ontvangt. Hij is er dol op. Vandaar ook dat ik zo veel mogelijk hierover wil weten. En in de topics die jij mij gaf, heb ik helaas nog niet het bevredigende antwoord gevonden dat ik zocht.

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van C

En wat zegt je dierenarts, heeft hij zelf in zijn praktijk ervaren dat het negatieve gevolgen heeft?

Soms is het gevaar dat het alleen mond op mond gaat wat er zo slecht is, zonder dat het inderdaad onderzocht is.

Heel vervelend allemaal, misschien kan je Biofood zelf een mail sturen?

honden page profiel *~ Izzy ~**~ Izzy ~* 3 doggies

honden foto van *~ Izzy ~*

@Mandy en dan ben ik blij dat je eigenlijk hetzelfde denkt als ik :-) en ja ik kan ook bijna nergens een bevredigend antwoord vinden. En ik heb mijn vorige hond het niet altijd gegeven, heel af en toe.. en uiteindelijk jaren niet, maar een verschil kon ik nooit echt merken. Maar wij hadden het toen van Rodi en dat moest je uit een bakje schrapen en dat vonden we hier niets.

Toen kende ik de bonbons dus niet van Biofood.

En ja denk dat Biofood een mailtje zou moeten krijgen met vragen. Op hun site krijg informatie dat ik zeg van ja, daar kan ik iets mee :-). En zoals Caitlin ook zegt, dat is soms het gevaar van mond tot mond reclame..

Maar ja, als we geen internet hadden... dan had mijn hondje nog aan de brokken gezeten ben ik bang ;-). Alles heeft zijn voordelen en nadelen ;-).

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Zalm-olie over de brokken! " wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 2 12
Volgende forumvraag: lekker stiekum
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^