Labrador drachtig? Ouders vinden DA niet nodig?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Wistaire (Gast)

Na de laatste loopsheid van onze teef is zij misschien drachtig van onze reu. Ze was bijna niet meer loops, maar heeft hierna nog redelijk hevig gebloed. (kan iemand mij vertellen waardoor dit komt?)

Ze is snel dikker geworden en heeft opgezette tepels, eerst dacht ik dat ze misschien schijnzwanger was... maar ze is nu toch duidelijk dikker, en sinds een tijdje ademt ze sneller en hijgt ze soms zonder reden... waardoor ik het idee krijg dat ze echt drachtig is en dat het niet lang meer duurt.

Mijn ouders vinden een bezoek aan de DA echter nog steeds niet nodig, en blijven dit daarom uitstellen. Ik ben echter erg nerveus en wil graag zeker weten of ze drachtig is en als dat zo is hoeveel puppies ze dan krijgt.

Nou heeft mijn moeder aan een kennis met ervaring hiermee gevraagt of de DA nodig was, waarop hij zij dat dit niet zo was. Ik ben het hier niet mee eens, maar krijg mijn ouders niet overtuigd.

Overigens is onze teef ook al bijna 10 jaar oud, waardoor ik me nog meer zorgen maak over een mogenlijke drachtigheid. Ik weet niet zo goed hoe ik dit aan moet pakken en hoe ik mijn ouders kan overtuigen dat dit echt niet niets is. Advies?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Labrador drachtig? Ouders vinden DA niet nodig?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel anneliesannelies

honden foto van annelies

DEnk toch niet dat het zo verstandig is om geen Da in te schakelen, zeker gezien de leeftijd.10 jaar is echt geen leeftijd om nog pups te krijgen.
Hoop dat je je ouders kunt overtuigen.

Groetjes Annelies

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Jeetje,

De hond is tien jaar en dan nog pups?
Da's niet fijn... :'(

Ik weet niet of je zelf de hond mee kunt nemen naar de dierenarts voor een check...

Lijkt me wel héél verstandig..
Misschien is het voor alsnog beter de teef te steriliseren i.p.v. de pups te laten werpen...

Tien jaar is erg oud om nog pups te krijgen...

Hoop dat het allemaal nog goed gaat komen...

Sterkte, lieve groet, Ilja

Wistaire (Gast)

Ik ben er inderdaad niet zo blij mee :|

Ik zit er echt heel erg mee in m'n maag, maar als ik zeg "Morgen gaan we echt naar de DA, oke?" dan is de reactie nog steeds "Weet ik niet, moet ik eerst even met je vader overleggen"

Ze hebben ieder geval een werpbak kunnen lenen voor het ergste geval :/

Hopenlijk krijg ik ze zo ver dat ze morgen naar de DA gaan.

honden page profiel treestrees

honden foto van trees

jammer dat je ouders niet zoveel met de hond hebben,want stel dat ze drachtig is op deze leeftijd,dan ben ik benieuwd of je hond er goed door heen komt,als ik jou was zou ik zelf de telefoon pakken en naar de dierenarts bellen,en zo proberen je ouders ervan teovertuigen dat het noodzakelijk is,een bezoek aan de da tedoen,hopelijk overleefd ze het,zielig voor de hond,slordig van je ouders.

honden page profiel Nienke & de roedelNienke & de roedelgoedgekeurde fokker

Het is heel jammer dat jij je ouders nog op moet voeden. Onvoorstelbaar dat ze zo onvoorzichtig zijn geweest met een 10 jaar oude hond en dan nog niet naar de dierenarts willen gaan ook. Je zal op de één of andere manier tot ze door moeten dringen. Dit kan helemaal mis gaan en het kan zelfs de moederhond het leven kosten.

je mag rustig tegen je ouders zeggen dat dit het advies is van een ervaren fokker, misschien helpt het.

Sterkte, want ik kan me voorstellen dat jij je zorgen maakt. Ik vind het ook bijzonder goed van je dat jij wel om hulp vraagt.

honden page profiel treestrees

honden foto van trees

Is je hond als naar de dierenarts geweest,

honden page profiel kittykitty

honden foto van kitty

kun je dan zelf niet met de hond naar een DA gaan? ik denk dat dit het verstandigste keuze is dan.
zeker voor de hond.
je ouders zullen zelf toch ook zien dat de hond zelf anders gedraagt ofz.
als ik van jou was zal ik toch de DA raadplegen

honden page profiel LindaLinda

honden foto van Linda

hey,

Bel even zelf de da praktijk op waar je ouders geregeld bij komen, bespreek het, vraag om hun emailadres, en stuur hen het verhaal via email. De DA geeft dan jou antwoord per email terug, en dat kun je weer aan je ouders laten zien. Om dat advies (van welke voorzorgen zijn er nodig om alles goed te laten verlopen), daar kunnen ze dan niet omheen.

Doen, want dan hoef je niet meer met een steen in je maag te lopen. ;-)

honden page profiel Ik & RoosIk & Roos

honden foto van Ik & Roos

Jeetje. Dachten jullie niet na toen jullie een teef én een reu namen..? Ik vind dit erg triest voor jullie oudje. 10 jaar is zeker niet niks. Overweeg een abortus. Dit kunnen jullie haar niet aandoen.. probeer daarom je ouders echt goed te overtuigen oke.. want dit is echt te triest voor woorden. Wéér een "OEPS" nest... :'(

honden page profiel Yvonne en cyraYvonne en cyra

honden foto van Yvonne en cyra

Jammer hoor dat je dan achteraf niet hoor hoe het is afgelopen

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Labrador drachtig? Ouders vinden DA niet nodig?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Rode peper
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^