pfff, kan er niet van slapen

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel marionmarion

honden foto van marion

Nou ja m, dat was mijn gevoel. Ik wist dat hij kwaad in zin had. Als je de situatie had overzien had je het misschien begrepen. En cm volg ik niet, dus daar kan ik geen reactie over geven. Ken die man niet.

Mijn instinct, staat er, vertelde mij...
Ik heb Het volledig op mijn gevoel gespeeld. Vanaf het moment dat hij ons benaderde. En toen ik eenmaal voelde wat Hij mee bracht en ons ging omcirkelen wist ik wel beter dan "weg" roepen.

Dus in dat geval is je mening niet echt toevoegend aan het probleem. Want je zegt dus dat ik op mijn gevoel moest spelen en dat deed ik. Dan erbij weet ik zeker dat die vijf mensen voor mij ook op hun gevoel reageerden, zijn ook allemaal gebeten, dus waar past deze kritiek volgens jou?
Maar jou haat jegens cm merk ik al wel waar dit weg komt. Jammer dat je hem erbij haalde anders had ik je nog serieus genomen ook.

In ieder geval ligt mijn besluit vast, kylie heeft me daarbij geholpen, ik ga naar de politie om een aanvulling te doen op het verslag.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "pfff, kan er niet van slapen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Wilma en Dobby (RIP)Wilma en Dobby (RIP) 3 doggies

honden foto van Wilma en Dobby (RIP)

Die aanvulling is misschien wel een goed idee ja. Misschien krijgt de hond dan een eerlijke kans bij een baas die weet hoe deze er mee om moet gaan. Je zou ook nog kunnen zeggen dat de hond bij de speeltuin moet en op zijn minst een muilkorfgebod moet krijgen. Je zou zelfs nog kunnen zeggen dat je de hond niet dood wilt, maar wel graag zou zien dat er opgetreden word wbt. de hond en veiligheid van anderen.

M (Gast)

Ik bedoelde dat je met je verstand al bevooroordeeld was en alle reacties aan het vertalen was (vertaling volgens jou). Je hebt deze agressie zelf over deze hond afgeroepen door hem al te laten merken dat je het gevecht aan zou gaan (omdat jij al van mening was dat hij dat ging doen). De hond direct wegsturen, tegen praten was het beste geweest. Ik vind dat jij de hond zelf hebt mishandelt.

honden page profiel marionmarion

honden foto van marion

Ja inderdaad wilma dat was het plan, heb een paar dingen opgeschreven, ideeen die ik overzichtelijk wilde houden. Maar het muilkorf kan ik wel vergeten want die hadden ze al.
Ook neem ik contact op met mijn broer, die heeft zelf herders en kent veel mensen in het circuit, misschien kent hij iemand die de hond een kans gunt.
Dan heb ik vandaag mijn ding gedaan voor de hond en dan zet ik het ook van me af. Want merk nu al dat ik in de stress zit. En nu heb ik dat liever niet.
1 ding, die hond moet daar in ieder geval weg. Hij heeftal zoveel mensen serieus verwond nu, dat het wel doorgezet moet worden. Hopelijk komt het tot een goed eind voor hem.

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca + 3 doggies

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Al wat je weet van honden en hoe te handelen, valt
natuurlijk weg, als er zoiets vreselijks gebeurt.
Ik heb met mijn Luca een pitbullaanval meegemaakt.
Toen de hond heel agressief door het hekwerk kwam
aangerend, heb ik mijn ventje ook opgepakt, terwijl
iedereen altijd zei en ik zelf ook wist, dat ik dat
nu net niet moest doen.
Maar ik wist ook intuitief, dat als ik Luca los had
gegooid, hij toen al dood was geweest.
Je reageert, denkt niet na.
Ik vind het echt vreselijk voor jullie dat dit gebeurd is.
Maar zou de hond een spuitje krijgen, die vrouw
neemt weer een andere, die ze ook weer niet opvoedt.
Elke hond is her op te voeden, ook de heel erg
agressieve honden. Dat weet ik van een hondendeskundige.Ik weet nu niet of de vrouw verboden
kan worden, honden te houden.
Ze zijn wel bezig met een wetsaanpassing, maar of
die er door is, weet ik niet.
Martin Gaus heeft al veel honden heropgevoed, die
op de nominatie stonden gedood te worden.
Ik vind ook niet dat de hond de dupe mag zijn van
zijn baasje.
En dat is in dit geval helaas ook zo.
Het valt niet mee, dit te moeten meemaken.
Ik hoop dat jullie dit vlug een plaatstje kunnen geven en hoop dat de hond heropgevoed wordt.
Dan krijgt hij geen spuitje.

honden page profiel marionmarion

honden foto van marion

Prima m, maar omtrend de situatie rond om deze hond schiet ik met dit stukje honden psychologie niet op.

Ik heb gereageerd hoe mij dat geleerd is, mijn opleiding ging daarover. Mijn opleiding liep volledig in het teken van hondenpsychologie. Ik heb nu sinds een maand een pauze ingelast want ikwil me uiteindelijk volledig richten op het moederschap.
Dus vandaar dat ik je naar die cm opmerking niet langer serieus nam, cm en mg komen mijn neus uit.
Jij mag vinden wat je vind. Neem het verhaal nog een paar x door zou ik zeggen.

Ondertussen wil ik graag de echte hpers vragen om te helpen zoeken naar eventuele opvang centra of iets dergelijks.

honden page profiel marionmarion

honden foto van marion

@machtel, je reageert inderdaad volledig op je instinct. Mijn vriend is er al over heen, ik wil nu alles uit de kast halen voor die hond.
Hopelijk kunnen ze die vrouw een verbod voor honden opleggen ik weetOok niet hoe dat zit met de wet trouwens.

honden page profiel marionmarion

honden foto van marion

Heb mijn lieve broer net gebeld. Kon m nog net voor het werk te pakken krijgen, hij wist inderdaad misschien een adresje, ik moet straks eerst ff naar verloskundige, mijn broer belt me zo direct terug, dan kan ik direct door naar politie bureau en dan kijken wat er te regelen valt.
Dan word de hond opnieuw opgevoed, en als hij niet te oud is word hem geleerd om spullen te zoeken in het bos. Puur als hobby. Vind die man leuk.

honden page profiel fortunafortuna

honden foto van fortuna

toch heb je goed gehandeld,marion.ik zou het je niet na durven doen,maar je hebt het echt goed gedaan.twijfel daar niet over.

honden page profiel K.elly->T.yson&K.enaK.elly->T.yson&K.ena

honden foto van K.elly->T.yson&K.ena

jij hebt je best gedaan om je te verdedigen, meer niet ... en een aangifte doen is niks mis mee ... het is natuurlijk jammer omdat we weten wat er wss met de hond gaat gebeuren, maar ze moesten ook die mensen straffen door ze nooit nog honden te laten houden !!! dit arme dier moet boeten voor hun onbekwame optreden ...


veel beterschap!!!

M (Gast)

"je reageerde hoe het je geleerd is, mijn opleiding ging daarover"...... DAT was precies wat ik bedoelde.
Achteraf praten is ook niet eerlijk van mij (sorry) besef ik, maar wil toch attenderen dat de huidige manier hoe met honden om te gaan ook niet juist is. Je instinct/ helpt je vaak beter terwijl vandaag de dag deskundigen verkeerde dingen aanleren.
De bazin die zich helemaal nergens om bekommert is uiteraard de schuldige in dit alles.
Voor zoiets in de toekomst is wegsturen / praten op strenge toon in veel gevallen afdoende. Niet dat jij er nu iets aan hebt maar als tip bedoelt.
Sterkte met deze gebeurtenis en vervolg.
Spijt me dat ik zo hard en begriploos overkwam.

honden page profiel gorby2009gorby2009

honden foto van gorby2009

sorry M, hoewel ik me deels in je antwoord wel kan vinden laat je totaal buiten beschouwing dat achteraf het altijd makkelijk praten valt, en dat doe jij.

je handelt op zo'n moment in instinct, ik heb ook weleens tegenover 2 !!! uitgebroken kpnv mechelaars gestaan (ja oook dat gebeurd, en nee die waren niet sociaal integendeel, want ze hadden direct 1 van onze honden al een enorme wond in zijn zij toegebracht, die die hele honden niet eens aan had zien komen) daarna werd ik ontzettend kwaad toen ze opnieuw de aanval in wilden zetten, en of je voelt hoe ze het bedoelen, juist omdat je zo snel waarneemt, en geen andere keuze hebt snel te beslissen, volg je je "instinct" en dus doe ik een stap naar voren naar de leidende mechelaar en was woest (verbaal) op dat dier, en wat doet tie hond (tegen het geschreeuwde commando van zijn geleider in): hij valt mij aan, frontaal zonder ondersteunend commando dus (integendeel zelfs) gelukkig klapte toen onze schnauzer er tussen en sprong recht in zijn keel en legde de mechelaar in 1 beweging op zijn rug, hij heeft mij op zijn minst van grote schade gered en misschien nog wel erger.

het feit dat de schnauzer zo hard ingreep geeft mij aan de de herder wel degelijk een agressieve bedoeling had, want ik denk dat honden onder elkaar meer dan goed begrijpen, hij leeft niet meer, maar zijn moed was uitzonderlijk want hij stond tegenover 2 getrainde mechelaars.

uiteindelijk hadden wij dus 1 behoorlijk zwaar gewonde hond, en nadat de 2 herders waren gegrepen door hun geleiders (en hebben gegild toen ze werden afgerost, ja zeker 2 kpnv honden die dienst deden) kwam 1 van de geleiders ons vragen of de schauzer te koop was..... nee dus.

ik vind dat TS heel goed heeft gehandeld, ze heeft instinctief "haar" roedel beschermd, en haar treft totaal geen schuld, die ligt 100% bij de eigenaar van de herder

honden page profiel EvaEva

honden foto van Eva

Weetje waar ik me nu zo boos over maak? Die hond, die duidelijk gewoon bij de verkeerde mensen is beland, die wordt aangepakt (op welke manier dat dan ook gaat gebeuren...) En die baasjes, die gaan, als deze hond weg is gehaald toch gewoon weer een andere waakhond uitzoeken??? Zo'n mensen moeten een verbod krijgen op het houden van honden! Daar wordt in nederland echt te weinig aan gedaan!

Zoals hier bij onze achterburen... Beestje zit de gehele dag buiten, overdag vast in een kooi, 's nachts los in de tuin. Piept en jankt de hele dag, en als ze er zelf niet van kunnen slapen, krijgt ie nog klappen ook! 3 keer per week wordt ie uitgelaten, maar duidelijk is te zien dat de baasjes het woordt opvoeding niet kennen (is ook aan de kinders te zien...) Toen ze op vakantie waren is het beest uitgebroken. Ik en mijn vriend hebben hem gevangen (bleek erg bang, en hapte ook, maar uit angst) terug in de tuin gelaten en ook uit wanhoop maar de politie gebeld... Die konden er niets aan doen!

Ik moet eerlijk zeggen dat ik geen voorstander ben van de PVV, maar die animal-cops, die ze willen introduceren, das het beste idee van ze in jaren!

Ik vind dat je goed gehandeld hebt Marion, ik lees in je verhaal ook dat je zwanger bent! Nou petje af hoor! Dat je het dan toch opneemt tegen zo'n herder!

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Ik voel echt met jullie mee.
Ik weet hoe vreselijk deze situatie is.
Iedereen die achteraf zegt, je had dit, je had dat,
je zou beter zus of zo, weten niet wat er door je
heengaat in die paar seconden en weten niet wat ze
in een zelfde situatie gedaan zouden hebben.
In de paar seconden moest ik ook reageren,een dolgeworden pitbull, die op ons afrende en ik voelde
toen ook intuitief dat mocht Luca los gegooid worden
er een vreselijke vechtpartij was ontstaan, waarbij
mijn ventje gegarandeerd gedood zou worden.
Een jackje, een klein ventje tegen een pitbull.
Dat ik mijn ventje optilde, heeft wel gemaakt dat hij
dit toen overleefde.
Ik heb zelfs de pitbull bij de kaken vastgepakt,
ik krijg weer kippevel, om mijn ventje te verlossen.
Dat lukte dus absoluut niet en als ik daarover
nagedacht had, had ik dit nooit gedurfd.
Wie zou dat durven, een losgeslagen pitbull bij
de kaken pakken als je normaal kunt nadenken ?
Toen deed ik dat, omdat ik voelde dat mijn Luca gedood zou worden.
Ik vind het knap wat het baasje heeft gedaan.
Heel knap.

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman

honden foto van corrie koopman

Ik vind dat je goed hebt gehandeld.
Ik zou zeker aan gifte doen.
De hond is misschien niet bij de goede mensen.je moet er niet aandenken dat dit bij een kind kan gebeuren.
O-)

honden page profiel K.elly->T.yson&K.enaK.elly->T.yson&K.ena

honden foto van K.elly->T.yson&K.ena

@gorby2009: waarom is jou verhaal zoveel anders ?? gewoon omdat in dit geval jouw hond de andere aanvalt !!!

dat van jou is niet veel erger ...

honden page profiel gorby2009gorby2009

honden foto van gorby2009

@Kelly
niet veel erger? en anders?
waar heb je het over?

je leest niet Kelly, mijn verhaal sluit aan op dat van Marion, nl. dat je heel goed aanvoelt dat de andere hond het kwaadaardig bedoeld, in ons geval werd dat bevestigd door het keiharde ingrijpen van onze schnauzer (die dat zelden of nooit deed, omdat hij dat nl helemaal niet nodig had)

ofwel Marion heeft in mijn ogen heel erg juist gehandeld. ze heeft instinctief "haar roedel" beschermd, helaas te koste van een hond die zelf niet kan helpen wat hij doet, maar door zijn eigenaren niet goed wordt behandeld cq opgevoed.

mijn hond "viel" niks aan, mijn hond heeft mij een hoop bijtwonden bespaard en misschien mijn leven gered (als ik gevallen was, was ik gepakt door 2 mechelse herders die wisten wat bijten was), wat onderschreven werd door de geleiders van de 2 uitgebroken politiehonden die diep respect hadden voor zijn ingrijpen zonder trouwens 1 wondje te veroorzaken.

ik had zelf trouwens diep medelijden met de 2 mechels, want die hebben zichzelf zo niet gemaakt, dat gedrag is getriggerd helaas door hun "opvoeding

als je kritiek hebt, moet je lezen en het gefundeerd doen !!"
lijkt wel of je ergens je verhaal wilt halen, doe dat dan rechtstreeks he!

honden page profiel K.elly->T.yson&K.enaK.elly->T.yson&K.ena

honden foto van K.elly->T.yson&K.ena

sorry M, hoewel ik me deels in je antwoord wel kan vinden laat je totaal buiten beschouwing dat achteraf het altijd makkelijk praten valt, en dat doe jij.


??? wat moet dit dan betekenen

honden page profiel S&F.S&F.

honden foto van S&F.

Ik vind het helemaal niet gemeen, sterker nog ik vind het compleet terecht.

Gast, zelf wel eens aangevallen geweest door een Herder? Want dan zeg je niet meer 'WEG' hoor.

Ik snap je punt Marion, het is natuurlijk de schuld van het baasje maar je deed wat op dat moment oké was. Gaat het inmiddels weer een beetje? Want je moet wel rustig aan doen he haha!

honden page profiel gorby2009gorby2009

honden foto van gorby2009

@kelly
omdat als je het goed zou hebben kunnen bekijken het misschien beter was geweest om kalmerende signalen af te geven bv door je allemaal met de rug naar de hond te keren ipv de confrontatie aan te gaan.
(en dat ben ik dus eens met M)

naar mijn mening is nl de confrontatie aangaan terwijl er andere opties zijn een teken van zwakte (ranglager valt ranghoger aan)

maar dat is achteraf praten, en mijn hond had geen keuze meer, schnauzers gaan voor hun bazen door het vuur, en onze vorige wel door 3 tegelijk, bovendien bezitten velen de moed om dat ook echt te doen, ten koste van zichzelf.

als jij zo nodig spijkers op laag water wilt zoeken, moet je beter lezen en ook wat meer kennis vergaren mmisschien. CM gaat atlijd voor de korte termijn confrontaties, zelden voor een andere oplossing (waarbij ik, voor je weer zonodig wilt 'scoren' , niet wil zeggen dat hij geen verstand van honden heeft, integendeel, alleen ik kan me regelmatig niet vinden in zijn agressieve fysieke "plossingen)

maar in een spit-secon"d reageer je vanuit je gevoel, niet vanuit je verstand.

als ik me toen had omgedraaid ipv de herder te ataqueren, had hij waarschijnlijk gestopt, maar mijn man stond al met onze andere behoorlijk gewonde hond in zjin armen en ik wist dat de schnazuer ook al gewond was, endan denk je niet zoveel meer, dan handel je uit je beschermings instinct, net als TS

zo tevreden Kelly??

honden page profiel K.elly->T.yson&K.enaK.elly->T.yson&K.ena

honden foto van K.elly->T.yson&K.ena

ik vind gewoon dat je soms wat te heftig reageerd !!!

je weet pas wat je doet als je in de situatie zelf zit !! Marion heeft nu de pech gehad dit meegemaakt te hebben en ze had geen andere keuze dan zichzelf te beschermen en ja jammer genoeg was dat met iet wat harder fysiek ''geweld'' om te vermijden gebeten te worden !!

ik vind dat ook geen oplossing maar als je niet anders kan moet je !!!


het belangrijkste is hier dat iedereen er hoe dan ook goed vanaf is gekomen, ik hoop jouw hond ook !!

Marion heeft goed gehandeld in deze situatie en denk niet dat ze dat anders had kunnen doen

honden page profiel Machtel, Romeo en Luca +Machtel, Romeo en Luca +

honden foto van Machtel, Romeo en Luca +

Ik vind dat er geen verwijten moeten komen,
maar dat wij hen moeten ondersteunen.
Ik zou de mensen wel eens willen zien, die het
achteraf gesproken, anders hadden gedaan.
Ben ervan overtuigd dat ze dan pas geweten zouden
hebben, hoe het voelt om dit mee te maken.
Dat ze zelf ook intuitief gehandeld hadden.
Waarschijnlijk ook anders dan ze gedacht hadden.
Ik denk niet dat Marion iets anders had kunnen doen.

honden page profiel gorby2009gorby2009

honden foto van gorby2009

@kelly
volgens mij vindt je dat helemaal niet, volgens mij zocht je gewoon een reden om me te vangen op woorden ;-)

eerst lag het aan mn verhaal, (mijn hond viel aan), toen was het mijn refereren aan m.

terwijl ik gewoon aansloot bij Marion en dat illustreerde met een eigen ervaring, die redelijk overeenkwam: nl wel honden als mens wordt aangevallen en je gaat in de tegen aanval).

en met mijn honden is het wel goed gekomen, dank je wel O-)

honden foto van D en L*je kunt niet alle honden van de wereld redden, maar wel de wereld van een hond*

Respect voor jou.....
Ik kan me voorstellen dat je er over in zit hoe je de hond hebt behandeld, maar...je pakt nu door, het laat je niet los en dat vind ik top.
En je kon niet anders....vaak weten wij precies hoe wij moeten handelen, maar...zie maar hetgeen te doen wat je weet uit bijvoorbeeld de boeken/ etc als je er echt voor komt te staan...
ik moet nog maar zien of we dan allemaal PRECIES zo handelen als dat we geleerd hebben of weten...ik hoop het uiteraard wel, maar..je weet het niet.

Deze herder verdient beter...veel beter...
ben benieuwd hoe dit verder afloopt.

honden page profiel Nicky_The (niet meer actief)Nicky_The (niet meer actief)

honden foto van Nicky_The (niet meer actief)

Nou die eigenaar is fout. Er zijn genoeg manieren om je huis te luchten zonder dat je hond er vandoor gaat. Je moet er alleen over nadenken en willen.. Je kan bijvoorbeeld een sterke haak op de deur doen zodat de deur niet verder open kan als die haak. Je huis lucht, maar je hond blijft binnen!

Mensen zijn tegenwoordig zo makkelijke.. Ow uhhh.. Doe mij maar een mechelse herder.. Hondentraining? Ach wel nee, dat is nergens voor nodig.. Een eigen mand? Wel nee, ook nergens voor nodig! Oeps hij bijt, ach nou ja, laten we hem maar naar het asiel brengen, wie weet wil een ander hem wel in de bewaking.. Goh wat is het stil in huis, een jackrussel erbij?

Ik zie het zo vaak..

honden page profiel Sky & HaileySky & Hailey

honden foto van Sky & Hailey

Wil je heel veel sterkte wensen met wat er gebeurd is, ben het een beetje met Gorby & M. eens, ben bang *(maar dat is achteraf erg makkelijk praten, weet natuurlijk ook niet hoe ik zelf in die situatie zou reageren!)* dat je de herder juist het gevoel hebt gegeven dat jij het gevecht wel aan wou gaan met hem, miss *(maar dat is ook weer makkelijk praten)* als je nog eens in zo`n situatie komt, het gevecht proberen uit de weg te gaan, maar nogmaals heel veel sterkte, kan me heel goed voorstellen dat jullie er beiden goed de schrik in hebben!

honden page profiel Kimeta Kimeta

honden foto van Kimeta

Marion, ik vind het dapper van je hoe je gehandelt hebt. Hoe had je anders moeten handelen? Je wil geen gevecht, je wil dat die hond jullie gewoon met rust laat. Blijkbaar maakt de eigenaar het ook allemaal niets uit. Je moet dan toch iets doen om je vriend en jezelf te helpen.

Verwijt jezelf niets! Achteraf is het altijd makkelijkere, van ik had dit, ik had dat.. maar op zo'n moment, gaat je adreline stromen en je handelt. Wat als je dat niet gedaan had?

honden page profiel fortunafortuna

honden foto van fortuna

als die hond in beslag wordt genomen,is dat triest,maar dat is niet jouw schuld,noch jouw verantwoordelijkheid.die vrouw heeft al meerdere waarschuwingen gehad,en geeft blijkbaar zo weinig om haar hond dat ze er niets aan doet.
als jij geen aangifte had gedaan,had hij de volgende keer misschien weer een kind gepakt,met misschien fatale afloop.
geef jezelf niet de schuld van wat er met die hond gaat gebeuren.

honden page profiel Lady,,,Melissa,,,RoccoLady,,,Melissa,,,Rocco

honden foto van Lady,,,Melissa,,,Rocco

M gast net of je die handelen moet toepassen hallo er ofkomd je iets erg dan ga je niet na denke of wat beter us actie reactie ;-)

M (Gast)

Er was nog niks gebeurd maar Marion zei haar vriend wat te doen.... Vanuit haar verstand. Ik bedoelde dus dat je gewoon moet roepen "weg" en niet allerlei tactieken uitproberen. Maar goed, dat maakt niks meer uit want is al gebeurd. Maar een tip voor een volgende keer als iemand dit meemaakt. En niet bij een aanval ofzo maar ervoor. Nogmaals, ik begrijp dat dit achteraf is en had beter niets kunnen zeggen.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "pfff, kan er niet van slapen" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 2 van 3 123
Volgende forumvraag: Wat doe ik verkeerd?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^