Wat vind een Rottweiler leuk ?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel Marjolijn & SemMarjolijn & Sem

honden foto van Marjolijn & Sem

Hallo Allemaal,

Sem is onze eerste Rottweiler en hoewel we al eerder (grote) honden hebben gehad valt ons iets op aan het gedrag van Sem.

Wij mogen erg graag lange wandelingen met Sem maken en vinden het leuk om dan met Sem te spelen, stokken of ballen gooien enz enz....
Sem vind dat in eerste instantie erg leuk maar na een paar maal gooien en ophalen raakt hij interesse kwijt en gaat hij weer lopen snuffelen.
Nu hebben we inmiddels gelezen dat de Rottweiler niet zo houd van dit soort spelletjes en snel zijn interesse verliest maar wat vind hij dan wel leuk ?

Zijn er hier Rottweiler eigenaren met tips ?

Groetjes, Marjolijn en Sem

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat vind een Rottweiler leuk ?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel •• Ellun en Evi  •••• Ellun en Evi ••

honden foto van •• Ellun en Evi  ••

Noa vindt het heel erg leuk om balletjes op te halen en is ook heel gefocusd (hoe schrijf je dat) op je...

Maar wat een rottweiler leuk vindt, ik denk dat dat ook per hond verschilt.. En wat zou je zelf willen? Ik denk dat je het interessant voor je hond moet houden, om zijn interesse bij je te houden. Een rottweiler is een zeer slimme hond en met 'saaie' spelletje is ie denk ik snel klaar... Maak het spannend/afwisselend/onvoorspelbaar.

honden page profiel J.J.

honden foto van J.

Hier:

Op n1 Eten O-)
Op n2 Slapen in de zetel met zijn 4 poten in de lucht
Op n3 Een beetje spelen, zoals achter een balletje of tak of speelgoed zitten maar ook spelen en het stuk mogen scheuren ;-)

honden page profiel Lizy en de doggiesLizy en de doggies

honden foto van Lizy en de doggies

Nou Sem vindt het dus duidelijk heerlijk om lekker rond te snuffelen en te wandelen. Je kan eens proberen een trekspelletje te doen of een zoekspelletje maar iedere hond is weer verschillend. Diesel is een lab en zou dus gek moeten zijn op apporteren en zwemmen. nou vergeet het maar. Apporteren 1 keer en dan alleen als het niet te ver weg is anders kost het te veel moeite en zwemmen... echt niet. Tot je buik is ver zat anders wordt je maar nat. O-)

honden page profiel J.J.

honden foto van J.

Hier enkele vb wat mijn rottie graag doet:



honden page profiel Hannie met Beer en ChelseaHannie met Beer en Chelsea

honden foto van Hannie met Beer en Chelsea

Ik kan eigenlijk zo gek niet bedenken wat Beer niet leuk vind.

Touwtrekken, apporteren, met balletjes spelen, speurspelletjes, hondenpuzzel, met de kong, met de snackbal, frisbee .. eigenlijk alles.

Ohja, maar toch met stipt op 1: alles wat met takken te maken heeft :-D

honden page profiel Ralph, Bo en DexRalph, Bo en Dex

honden foto van Ralph, Bo en Dex

Tja, dat verschilt ook wel per hond denk ik, ene rottweiler is ook speelser als de ander..


Bobby is compeelt maf op ballen, gooien met een bal is het einde voor hem. Af en toe touwtrekken of speuren vindt hij ook geweldig. Voor de rest veel aandacht van de baas, af en toe op schoot vindt ie ook geweldig (voor de baas soms wat minder).

honden page profiel HankeHanke

honden foto van Hanke

Trekspelletjes staan bovenaan ...

Bo heeft takken altijd leuk gevonden, vooral als je er mee over de grond hebt gesleept, dan wordt hij helemaal enthousiast. Daarna vindt hij het het leukst als je doet alsof je de stok weer af gaat pakken.

Balletjes vond hij ook maar even leuk totdat we het interessant maakten. De bal over een klein beekje gooien en die moet hij dan halen. Er moet een uitdaging in zitten en dan flink de hemel in prijzen!

Speuren vindt hij echt helemaal geweldig, hij is dan zo trots als hij het voorwerp of lekkers heeft gevonden.

Volgens mij hangt bij Bo alles samen met hoe enthousiast we zelf doen tijdens het spel en belonen :-D

honden page profiel Monique & Jaro & RonjaMonique & Jaro & Ronja

honden foto van Monique & Jaro & Ronja

Speurspelletjes en trekspelletjes dat zijn echt de dingen waarmee ik ze voor langere tijd kan vermaken.
Ook hier kan ik mijn rotties niet blij maken met aporteren. ja hooguit 2 keer met een bal gooien en dan hebben ze het alweer gehad. Ik merk dat ze beide nog de voorkeur hebben voor speurspelletjes dan voor trekspelletjes. Wat ze beide geweldig vinden is als ik een snoepje verstop in een sok. Ik had heel veel oude sokken liggen, kapot of waarvan er nog maar 1 te vinden was. Ik heb ze allemaal bij elkaar gegooid en voor ik ze weg wilde gooien bedacht ik me.. misschien is dat iets voor de honden. En jawel hoor :-D Ik leg alle sokken op een berg op de grond. Doe in 1 van de sokken een lekker ruikend snoepje... gooi alle sokken door elkaar en zeg zoek !! Het is geweldig leuk om te zien en als ik het beu ben en na een aantal keren stop zijn zij degene die nog door willen gaan ;-)

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Wat vind een Rottweiler leuk ?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: Joepie!!!
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^