Ingrediëntenlijst c1000 senior brok

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

Louise (Gast)

Hallo,

Sorry dat ik jullie hier mee lastig val ;-) . Ik studeer diergeneeskunde, en ik moet een opdracht maken over het voer dat mijn hond krijgt. Het probleem is alleen dat mijn hond in Zwolle woont, en ik nu in Utrecht zit.

Ik vroeg mij af of iemand de ingrediëntenlijst van het senior voer van de c1000 (of andere seniorbrok) misschien voor mij heeft, of weet waar ik dat op internet kan vinden. Ik zoek me suf, maar ik kan geen complete lijst vinden.

Alvast heel erg bedankt!!!

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Ingrediëntenlijst c1000 senior brok" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Nicky en MaggieNicky en Maggie

honden foto van Nicky en Maggie

Geen flauw idee. Maar je kan toch ook naar de c1000 gaan en kijken.
Lijkt me trouwens geen goede brok.... O-)

Louise (Gast)

Ik ken hier in de buurt alleen Albert Heijn ;-) .

Maar daarom wil ik het ook onderzoeken. Onze hond krijgt meerdere soorten voer omdat ze soms weinig eetlust heeft (ze is 14,5 en ontzettend kieskeurig).
Graag wil ik weten hoe het met dit voer zit met de verhoudingen, daarom wil ik graag deze onderzoeken.

Maar hoezo zou het geen goed voer zijn? :-)

honden page profiel Haike & AchaHaike & Acha

honden foto van Haike & Acha

Dus je studeert voor dierenarts, of begrijp ik dit verkeerd?

Vele dierenartsen weten echt niets van voeding af :'( zoooooo jammer!

Succes alleszins :-)

honden page profiel Veronique, Hugo, Jay-Dee & MandyVeronique, Hugo, Jay-Dee & Mandygoedgekeurde fokker

honden foto van Veronique, Hugo, Jay-Dee & Mandy

Er zal in Utrecht vast wel een C1000 zitten, misschien even daar heen rijden.
Op de website van de C1000 kan je vestigingen zoeken.

Maar je studeert diergeneeskunde? En je voert je hond voer van de C1000?

honden page profiel TZNTZN

* Nu weet ik zeker dat Loes de waarheid sprak (al twijfelde ik daar ook al niet echt aan ;-) *

honden page profiel Erika & Faya  ?BRL?Erika & Faya ?BRL?goedgekeurde fokker

honden foto van Erika & Faya  ?BRL?

Haha Manon

@ TS
Als je hond al zo kieskeurig is...waarom dan niet een wat beter voer voor hem kopen??

By the way...denk niet dat iemand van HP je verder kan helpen met ingredienten van C1000 senioren voer...

honden page profiel CCgoedgekeurde fokker

honden foto van C

Maar als je dierengeneeskunde studeert, dan weet je toch ook dat een hond er van binnen hetzelfde uitziet als de wolf, en dus een carnivoor is O-) ?

honden page profiel Nicky en MaggieNicky en Maggie

honden foto van Nicky en Maggie

Als je hond kieskeurig is zou ik vers vlees probeeren. de meeste honden vinden dat wel lekker. anders gewoon een goede brok: arcana, orijen, cavom, taste of teh wild of iets dergelijks O-)

honden page profiel Nicky en MaggieNicky en Maggie

honden foto van Nicky en Maggie

Trouwens schat ik dat je in de ingrediente als eerste granen gaat vnden. en zeker ook een hoop kleur, geur, smaaks en conserveringsstoffen.
voor de rest heb je wel zeker 0,01 prozent vleesaffallen..... O-)

Louise (Gast)

Oh gut, ik had even neit door dat ik op een plek was beland waar mensen verschillende diersoorten met elkaar vergelijken en een oordeel vellen over voer zonder dat ze de situatie kennen... Heb ik weer ;-) .

Ik studeer inderdaad voor diergeneeskunde. Helaas zit ik in mijn tweede jaar en leren we nu over voeding. Het is namelijk niet zo, dat wanneer je ingeloot wordt voor deze opleiding je meteen alle kennis paraat hebt ;-) .

Zoals ik al zei, bestaat het dieet van mijn hond niet uitsluitend uit deze brokken. Ze krijgt een beetje van deze brokken om aan te vullen wat er in haar andere voer niet zit.

Ze heeft een tijdje vers vlees gehad, serieus. Maar ja, als ze dat laat staan, en dit graag eet... Waarom zou ik er dan perse vers vlees in moeten proppen?

Louise (Gast)

Ik vrees dat het inderdaad geen zin heeft om hier verder te proberen gegevens te vinden zodat ik een goed verslag in elkaar kan draaien. Jammer dat de mensen hier wel kritiek hebben op dierenartsen en hun kennis over voeding, maar dat jullie blijkbaar wel te beroerd zijn jullie oordeel te onderbouwen en een aankomend dierenarts te helpen wel de juiste kennis te krijgen... Ironisch!

Maar goed, ik zoek wel ander voer.

En ja, het zal best dat mijn hondenvoer niet het beste van het beste is... Maar vooralsnog is mijn hondje bij 15, en helemaal geen lichamelijke klachten. Gewoon niets. Geen tekenen van artrose, geen afwijkingen aan de urine, ze is nog niet eens blind of doof aan het worden, energie voor 10. Dus ja, mijn voer zal zeker wel pure prut zijn ;-) .

honden page profiel Nicky en MaggieNicky en Maggie

honden foto van Nicky en Maggie

Natuurlijk kun je niet meteen alles weten, maar wat de meeste mensen hier zeker bedoelen is om zich te informeren wanneer je zelf een hond hebt wat goed voer is.
tenminste hebben dat de meeste mensen hier gedaan, net als ik.
Maar je komt natuulijk hier om iets te leeren en dat is goed. ´Daar ben je nooit te oud voor ;-)
Meld je maar lekker aan hier, je kan een hoooop te weten komen. Over voeding wel veel meer dan in je opleiding als het klopt wat er overal gezegt word;-)

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden

honden foto van Gerdine van der Linden

Waarschijnlijk zit er dit in:

Graan, vlees(min. 3% lam(bv)) dierlijke bijproducten, plantaardige bijproducten, bietenpulp en een hele hoop E-middelen..

En waar de rest het over heeft is dat dierenarts op de opleiding alleen maar te horen krijgen dat Royal canin het beste voer ter wereld is. Terwijl dit helemaal niet zo is. Meestal worden dierenarts gesponsoord door RC en bieden daarom die aan.

Dit is wat mensen bedoelen!

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor

honden foto van Helene en Tybor

Hallo Louise,

Niet meteen zo in de aanval,wij hier op het hf. hebben juist het beste voor met onze dierenvriendjes en willen ze het beste geven.We willen je ook best helpen en daarom zou ik zeggen kijk eens op daar staan veel soorten brokken op en daar kan je op zien dat er naarmate het goedkoper voer is er steeds meer granen in zitten die NIET goed zijn voor de hond.Welliswaar geen brokken van deC1000 maar wel van de Aldi.Verder is onze hond een Carnivoor en doet hij het beter op vers vlees. En bedenk waar tegenwoordig toch al die allergieën vandaan komen,wat denk je?

Louise (Gast)

Ik ga me straks zeker aanmelden. Ik ben ook lid van een paardenforum. Op fora vind je altijd een hoop onzin, maar er zitten ook kernen van waarheid in vaak. Daarnaast ben ik vooral geïnteresseerd naar zieke dieren en hoe de dierenarts dat dan oplost.

Royal Canin is inderdaad een grote sponsor bij ons op school. Ik zal niet zeggen dat het slecht voer is (daarvoor heb ik er nog te weinig verstand van), maar ik heb inderdaad gehoord dat de kwaliteit van dat voer helemaal niet zo super is.

Maar wat ik een beetje bedoelde (realiseer me dat mijn laatste posts een beetje grof waren), dat ik het een beetje flauw vind om meteen commentaar op mijn voer te hebben, zoder te vermelden waarom het zo slecht is. Ik heb echt wel het beste voor met mijn hondje. Als het moet krijgt ze het duurste en beste voer wat er is, maar wij hebben de indruk dat ze het op dit voer meer dan redelijk doet.

honden page profiel Gerdine van der LindenGerdine van der Linden

honden foto van Gerdine van der Linden

Als jou het goed doet, echt goed dan zou ik hier lekker bij blijven, zeker als ze een kieskeurige eter is.

Brokken zijn voornamelijk slecht door de granen, bijproducten en E-producten.

Een hond is een carnivor en kan daarom granen niet goed verteren. Dit is dus een vul middel, iets wat ze alleen maar uitpoepen.
Bietenpulp is zelfs giftig zijn voor je hond, omdat dit lang in de maag en darmen blijft zitten en dan gaat rotten.
Bijproducten is een ander woord voor afval. Vleesafval, en plantenafval.

dit is een kleine samenvating..

honden page profiel LouiseLouise

honden foto van Louise

He bah, heb ik me aangemeld, kan ik nog steeds nergens een "Quote" button vinden... Jammer...

Maar goed, @ Helene ;-)
Ik zal straks eens op die site kijken, eens zien hoe mijn voer (of een vergelijkbare variant) uit de bus komt.

Over de allergiën ben ik het niet helemaal met je eens. Ik snap je punt, en voeding is ook erg belangrijk, maar volgens die theorie is mijn voer perfect omdat mijn hond gewoon niets mankeerd (behalve het feit dat ze prettig gestoord is).
Ik ben het met je eens dat honden gemaakt zijn om vlees te eten, maar met het huidige fok en voerbeleid maken we ook honden die je gewoon niet meer kan vergelijken met de wolf die hij vroeger was. Honden die truitjes aanhebben omdat het anders te koud voor ze zou zijn? Je ziet het steeds meer. Honden die in de zomer stikken omdat ze zo brachiocephaal zijn? We maken de dieren zelf zwakker en zetten ze steeds verder van de natuur af.

Maar ik ben het met je eens dat veel (goedkoop) voer eigenlijk niet geschikt is als hondenvoer. Zo las ik eens iets over een voer waar vermalen vlooienbanden in zouden zitten? Vreemd...

Maar er is hier dus niemand met een ingrediëntenlijst van voer wat wel geschikt is voor de hond? Het verslag mag over elke soort honden/kattenvoer, dus een andere soort voer behandelen is ook geen probleem ;-) . En dan kan ik meteen zien waarom dat voer beter is...

honden page profiel LouiseLouise

honden foto van Louise

Gerdine:
Ik weet dus niet precies wat er in ons voer zit, maar mijn zus heeft dat destijds een beetje uitgezocht. Eerst hadden we de goedkoopste brokken, maar dat vonden we niets. Menig paard krijgt nog minder graan ;-) .

Nu krijgt ze het luxere voer (in een paarse plastic zak van 5 kilo). Handje van die brok, een beetje vlees uit blik en ze heeft ook een tijdje op van dat honden diepvries 'vers' vlees gestaan, gedeeltelijk. Wij merkten alleen helemaal geen verandering aan haar (behalve dat ze meer scheten liet dan ooit tevoren), en het voer is duur en bewerkelijk. Mijn moeder was pissig omdat de vriezer vol lag, en omdat ze maar weinig krijgt moesten we het bevroren zagen. Was zo een half uur bezig. Geen probleem, maar we zien geen verschil met het blikvoer dat ze nu krijgt. En het is gewoon een stuk makkelijker.

honden page profiel Helene en TyborHelene en Tybor

honden foto van Helene en Tybor

Ha Louise ,op de site die ik aangaf staan natuurlijk ook alle ingredienten vermeld.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Ingrediëntenlijst c1000 senior brok" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: lachen ;P
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^