Overstomingen, wat doen jullie?

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden foto van **The more I know about people, the more I love dogs**

Vorige week zag ik op het nieuws een vrouw in Brasilië die op het nippertje gered kon worden. Ze moest met een koord naar de overkant zien te geraken. De vrouw heeft haar hond nog proberen meenemen, ze had de hond met 1hand vast en met de ander hand de koord... Ze heeft het dus geprobeerd!! Jammer genoeg heeft ze de hond moeten laten gaan zodat ze zich met beide handen vast kon houden aan de koord.

Ik vind wel dat ze het geprobeerd heeft want ze had de hond ook evenzeer kunnen laten staan (Wat toch wel wat mensen zouden doen denk ik) Toch kan ik me niet echt indenken dat als zoiets hier zou gebeuren ik Baco zou achter laten, mijn leven zonder hem zou niets meer zijn... Denk dan ook dat we voor altijd samen zullen zijn, wat miss wel raar klinkt.

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Overstomingen, wat doen jullie?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Annemie Bo en MonaAnnemie Bo en Mona

honden foto van Annemie Bo en Mona

Ik heb het ook gezien, tranen in de ogen had ik, zooo erg!! :'( :'( :'(
Ik zou er ook azlles aan doen om iedereen te redden!!

honden foto van **The more I know about people, the more I love dogs**

Ja idd, vond het ook kei erg en denk er nog zoveel aan:-(

honden page profiel Astrid Astrid

honden foto van Astrid

Als eerste natuurlijk mijn kinderen, maar ik denk dat mijn gezin allemaal uit alle macht ons best zouden doen om beide honden mee te nemen. Ik moet er niet aan denken. Hummer ( de kleine Jack Russel ) zou ik in mijn trui stoppen en Harrie ( iets groter ) zou mijn man onder zijn arm meenemen.

honden page profiel Joy & LunaJoy & Luna

honden foto van Joy & Luna

Ik zou alles proberen om ze mee te nemen. Mijn honden slapen in de bench bij de voordeur, zodat als er iets gebeurd zoals brand ik ze met de uitgang mee kan nemen. Als het beneden te doen is kan ik ze halen en mee naar boven nemen. Maar ja je weet niet wat er gaat gebeuren en dat is maar goed ook en je weet ook niet wat je in zo'n situatie doet.

Als ik alleen thuis zou zijn en moet met een koord naar de overkant zit ik wel met twee honden. hmm ik denk dat ik boven ook nog een extra tuig en lijn neerleg, zodat ik ze kan vastmaken.

honden foto van Willemijn _ baasje van Ogin (Ozjin)  _    Bams ¥ .

hebben jullie ook al een sticker op je voordeur ? voor als er alarm is, dat ze weten dat jullie huisdieren in huis hebben ?

zorg dat je zo,n sticker op je voordeur hebt, als er onraad is of brand of wat dan ook, dat als je niet thuis bent dat je honden het huis uit gehaald worden. {alle dieren natuurlijk }

in nederland hoef je natuurlijk niet zo bang te zijn voor een overstroming , en dat je dieren dan in de knel komen te zitten, maar zorg wel voor een sticker voor op je huisdeur.

honden foto van **The more I know about people, the more I love dogs**

Nee, wat voor sticker en waar haal je die dan?

honden foto van Remie met sledehondenteam Silver linings

Hier zit silver buiten als we weg zijn, dus ik denk niet dat zn sticker echt zin heeft dan. O-)

honden page profiel paxsepaxse

honden foto van paxse

ik zou ze aan hun tuig mee trekken ook mijn boef van 36 kilo,
of zelfs hun voorrang geven.

honden page profiel RowanRowan

honden foto van Rowan

Ja vreselijk,ik heb het ook gezien,die vrouw probeerde alles om hun samen in veiligheid te brengen.Ik heb ook een sticker op de deur, ben donateur van de dierenambulance,voor ondersteuning en voor als ik zelf eens met een van mn dieren naar een dierenarts moet.En ik heb de buren gevraagd als er iets niet goed is mn honden uit huis te halen

honden page profiel Cheeky BoomerCheeky Boomer

honden foto van Cheeky Boomer

Ik heb hier zo'n sticker op de voordeur, moet hem alleen nog wel even updaten want Quinto z'n naam staat er nog niet bij vermeld. O-)

Bij een overstroming zal ik de honden hun tuig aandoen en de riemen aan mij vast maken zodat ze niet van me weg kunnen, en hopen op hulp want ik ga echt nergens heen zonder m'n honden!

Maar overstromingen zo heftig als in Brazilie verwacht ik hier toch niet mee te maken

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief*

Tuurlijk probeer je je dieren te redden, maar prioriteit nr 1 zijn de kids!

Ik zeg wel altijd, als ik even weg ben, mocht er wat gebeuren, brand of zo, snel naar buiten gaan, hond uit de bench halen, en de poes naar buiten jagen. Mijn zoon zegt, maar wij kunnen die hond nooit houden. Ik heb gezegd, maakt niet uit, laat hem maar los buiten, er is vast wel iemand, die hem voor je pakt :-D

Hopenlijk kom ik er nooit zo voor te staan!

honden page profiel Joy & LunaJoy & Luna

honden foto van Joy & Luna

Ik heb zelf 2 stickers ;-) Eentje zit voor het huiskamerraam hierop staan alle dieren vermeld en hoeveel stuks. Probleem bij deze is dat ie alleen aan de binnenkant te plakken is en als het luik naar beneden is niet te zien.
Bij de voordeur hebben we glas waar je niet echt doorheen kan kijken. Dus daar zit een sticker aan de buitenkant dat er huisdieren aanwezig zijn.

En een overstroming zoals ik brazilie zal misschien niet zo snel zijn, maar je weet het nooit meer met het klimaat van tegenwoordig het is allemaal zo aan het veranderen.

honden page profiel hondhond

honden foto van hond

Hallo

Wat voot sticker bedoelen jullie en waar haal je die?

Alvast bedankt.

honden page profiel AnjaAnja

honden foto van Anja

We willen altijd ons huisdier redden, maar in tijd van nood zal dat niet altijd gaan. Iets in een mens zegt dat je het dan moet laten gaan. De verdried zal groot zijn daarna maar er is geen keuze.

honden page profiel *niet meer actief**niet meer actief*

honden page profiel Sharon & NikitaSharon & Nikita

honden foto van Sharon & Nikita

Ik zal ook alles op alles zetten om Nikita mee te nemen naar buiten. Al gaat mijn dochtertje natuurlijk wel voor.

1 dec is hier in de flat brand geweest, toen heb ik Nikita en Navaro naar buiten gesleept, samen met een hond en kat van een vriendin.
Geen idee hoe ik het voor elkaar heb gekregen, maar Nood breekt wetten.

honden page profiel JapjesJapjes

honden foto van Japjes

heb het gezien vreselijk :'( hoop nooit zoiets mee te hoeven maken..........

honden page profiel fortunafortuna

honden foto van fortuna

ik zou niet vertrekken zonder kids of dieren.hoe dan ook,als ik ga,gaan zij mee,en anders ga ik ook niet.

honden page profiel Eef en TjibbeEef en Tjibbe

honden foto van Eef en Tjibbe

Als er hier calamiteiten zijn hebben we echt een uitdaging. Ik denk dat ik eerst zou nagaan of ik en m'n vriend in de veiligheid kunnen worden gebracht. Tjibbe zou ik meteen mee naar buiten nemen. Die zit meestal in de woonkamer naast de voordeur. Als de kat in de woonkamer zit, heb ik z'n reismandje onder de trap klaarstaan. Dan moet ik hem vangen (niet makkelijk) en in het mandje stoppen. Als dat niet meteen lukt (het is een angstig dier), zou ik de deur naar de tuin openzetten zodat hij zichzelf kan redden. (Niet bij een overstroming natuurlijk, maar bij brand). Als de kat los door het huis loopt is het heel veel pech, maar dan krijg je hem gewoon niet te pakken. Ik zou misschien wat ramen voor 'm openzetten in de hoop dat hij naar buiten vlucht. M'n schildpad zou ik snel ik m'n jaszak stoppen. De slangen komen helemaal op het laatst. En dat zou waarschijnlijk een kwestie zijn van ze allemaal uit hun bakken grissen en met z'n allen in 1 grote bak stoppen. Maar zoals ik al zei: die komen als laatst, hoe hard dat ook klinkt. Ze zitten namelijk in een kamer op de bovenverdieping. Als het huis in de fik staat (houden vloeren) zit je daar echt opgesloten.

Overigens is en riviergebieden lopen natuurlijk altijd meer risico, maar in NL hebben we zulke goede technische maatregelen genomen, dat we ons daar echt niet al teveel zorgen om hoeven te maken. Een natte vloer is heel vervelend, een ondergelopen kelder ook, maar we hebben tijd genoeg om ons en onze lieve dieren in veiligheid te brengen.

honden page profiel Lizy en de doggiesLizy en de doggies

honden foto van Lizy en de doggies

tuurlijk probeer je je dieren mee te nemen. Maar als er in geval van nood geevacueerd wordt ( bijvoorbeeld bij een orkaan ) mag je heel vaak je dieren niet meenemen. Op zich wel logisch natuurlijk want in zo'n geval gaan de mensen toch voor. Hoe verdrietig ook. Op zo'n moment is het belangrijk de buitenwereld te laten weten dat je dieren nog binnen zijn zodat deze op een later tijdstip gered kunnen worden. Dit kan door zo'n sticker, maar desnoods schrijf je het op de muur met stift. als het maar duidelijk is.

honden page profiel Veerle & ChipkeVeerle & Chipke

honden foto van Veerle & Chipke

Ja heb het ook gezien, zo erg :'(
Nu Chipke heeft wel een makkelijk formaat, ik steek hem gewoon achter mijn bloes in, dan kan ie nie weg ;-)
Maar ook als ik een grote hond moest hebben zou ik wel alles in mijn macht doen om hem mee te nemen

honden page profiel Bugs      **Taz**Bugs **Taz**

honden foto van Bugs      **Taz**

Ik heb het ook gezien op tv en dacht: dat moet toch je grootste nachtmerrie zijn, dat je hond je ontglipt..

Ik zou taz meenemen naar buiten, hoe dan ook en mijn grasparkiet is gelukkig ook Tam dus die nemen we gewoon mee en stoppen we in een zak of in je trui..
Wel lijkt het me moeilijk op het moment zelf!

honden page profiel Sharon & NikitaSharon & Nikita

honden foto van Sharon & Nikita

Ja ik heb het ook gezien. Vreselijk.

Het lastige op het moment zelf is de paniek denk ik, waardoor je niet meer helder na kan denken.
Dat kost helaas veel tijd...

honden foto van **The more I know about people, the more I love dogs**

Ik heb maar eens een mail gedaan voor zo'n sticker want ik heb al 2x geprobeerd en het lukt niet, denk omdat ik in België woon... Weet ook niet of de belgen zo'n site hebben, 't zal wel niet...

Ben eens benieuwd of ik er eentje krijg O-)

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker

honden foto van Dobry

Wij hebben ook een bordje voor het raam, gekregen van de verzekering. We laten wel altijd als we weggaan de tuindeur open zodat Lola eventueel naar buiten kan als het nodig mocht zijn.

honden page profiel team Shadowteam Shadow

honden foto van team Shadow

ik zou natuurlijk de dieren die ik zelf heb proberen mee te nemen. ik heb een cavia die zo mee gaat. mocht er een overstroming zijn dan heb ik de cavia zo van beneden gehaald en bij me. Als er bij mij hondjes logeren gaan die met een overstroming ook zeker mee naar het dak. ook heb ik bij mijn bed een riem liggen voor het geval dat er overstroming komt, dan neem ik de riem mee en ga ik via het dak naar de buurman om te kijken of bounty thuis is en hopelijk naar boven is gevlucht. Dan zou ik die ook het dak op halen.
Met brand is het makkelijk, de dieren zijn altijd beneden. Dus als we dan naar buiten gaan, en dan is er een oppashondje. gaat hij ook gewoon naar buiten, en als ik er bij kan natuurlijk ook mij cavia. Bij de deur hangt de sleutel van de buurman, dus dan kan ik de buurhond ook uit huis halen voor het geval de brand overgaat naar de buren.

honden page profiel flowy en graaf knaaggraag!flowy en graaf knaaggraag!

honden foto van flowy en graaf knaaggraag!

waar kan ik dat filmpje zien?

groetjes floor

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Overstomingen, wat doen jullie?" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: in gewicht verdubbeld
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^