Clicker

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

stefanie (Gast)

ik heb sinds kort een clicker gekocht voor mijn hondje omdat ik van veel mensen heb gehoord dat de hond de 'trucjes' sneller leert daardoor.
ik zit op curus met hem en daar gebruiken we geen clicker, maar ik wil deze thuis wel gebruiken... zou dit verwarrend zijn?

en ook weet ik dat je in het begin nog geen commando's mag gebruiken maar dat je gewoon klikt als de hond (uit zichzelf) het 'trucje' doet en dan een beloning geeft. maar vanaf wanneer kan ik dan een commando erbij gebruiken? als ik de clicker niet meer nodig heb? of kan ik dat na een paar keer al doen?

ook trekt mijn hond nogal aan de riem tijdens het wandelen, ik probeer dit op te lossen door stil te staan als er spanning op de riem staat en weer te gaan lopen als die spanning weg is. ik ben nu al weken aan het trainen, maar zie amper verbetering. terwijl ik toch echt heel consequent ben.
nu is mijn vraag: kan ik dit trekken ook een beetje afleren dmv de clicker? want na het stil staan, loopt hij altijd ong 3 stappen goed mee en dan trekt hij weer. dus dan zou ik bij die 3 stappen kunnen klikken en dan belonen... of is dit geen goede aanpak?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Clicker" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel Loes & Kaya Loes & Kaya

honden foto van Loes & Kaya

hmm... de clicker werkt niet helemaal zoals jij denkt...

Ik denk dat het handiger is om een hondenschool te zoeken die wel met de clicker werkt. Je krijgt dan informatie en ze leren je de 'goede' manier van gebruiken aan.

Groetjes Loes

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker

honden foto van Uma & Joker

Ja, je kunt de clicker zeker gebruiken bij het aan de lijn lopen. Inderdaad stoppen als je hond trekt. Als je hond goed doorloopt clicken en belonen. al zijn het maar 3 passen.
Daarna kun je natuurlijk meer van je hond gaan vragen en pas na 4 of meer passen clicken :-)

Het is misschien wel onduidelijk als je tuis en op cursus dezelfde commando's oefent alleen doe je het thuis met de clicker...
Kun je niet overstappen naar een hondenschool die wel met de clicker werkt? dat lijkt me wat duidelijker voor de hond

stefanie (Gast)

loes&kaya: dit is mij wel verteld... jammer dat dat niet klopt dan. kun je mij misschien uitleggen hoe ik hem dan wél moet gebruiken?

uma: ja, je hebt wel gelijk. ik dacht: ik vraag het even na, want als het nou geen probleem is dan blijf ik liever daar, omdat het een goede hondenschool is. natuurlijk zijn er wel andere goede hondenscholen, die wel met clicker werken, maar hier ben ik al eerder geweest, dat vind ik juist het fijne eraan

maar misschien stop ik dan wel met de clicker, want ik vind die hondenschool belangrijker dan een clicker ;-) of zou ik de clicker dan wel kunnen gebruiken als de cursus afgerond is? (als het dan nog evt nodig is, of als ik m gewoon een leuk kunstje wil leren)

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker

honden foto van Uma & Joker

Ja, om je hond een speciaal kunstje te leren kun je best de clicker gebruiken denk ik :-)

stefanie (Gast)

oke, dankjewel voor je hulp uma! :-)

maar nu nog een vraag: hoe zou ik de clicker moeten gebruiken? want volgens loes is de manier die ik omschrijf niet goed.

honden page profiel Loes & Kaya Loes & Kaya

honden foto van Loes & Kaya

Als je je hond wil aanleren om bijv te zwaaien zal hij dit niet ineens doen en dat jij dan gaat clicken en hij snapt het.

Hangt er ook vanaf wat je wil leren.
Bijv. los:

Je neemt 2 ballen, een geef je aan de hond en de ander hou je vast. Je laat je hond zien dat je nog een bal in je handen hebt zodat hij deze wil pakken. Als je hond de andere bal loslaat klik jij en geef je hem een beloning die hij heeeeeeel lekker vind. Dan geef je hem weer de andere bal en zodra hij los laat klik je weer. Dit herhaal je steeds door van bal te wisselen. Na een tijdje snapt je hond dat het goed is om de bal los te laten.

Dan ga je er een commando aan koppelen 'los'.
Je herhaalt hetzelfde als wat je daarvoor deed maar zegt dan steeds los erbij. Zo leert je hond het commando los.

Dit kan je dus met alles leren spelen der wijs.

Zit:
Je hond staat voor je en je houd een koekje in je hand je houd deze net iets boven zijn neus zodat je hond het snoepje wilt pakken je doet op datzelfde moment je hand met het koekje nog iets verder naar achter zodat je hond moet gaan zitten om bij het koekje te kunnen. Op het moment dat hij zit klik jij. Dit blijf je ook weer heel vaak herhalen tot je denkt dat hij het door heeft. Dan ga je er het commando 'zit' aan koppelen. Je stuurt hem weer doormiddel van je beweging met het koekje in een zit en klikt dan en zeg dan zit. Dit blijf je ook herhalen tot hij het doorheeft. Op een gegeven moment hoef je alleen zit te zeggen en dan zal hij het begrijpen.

Hoop dat ik het een beetje duidelijk heb uitgelegd...

groetjes Loes

honden page profiel Loes & Kaya Loes & Kaya

honden foto van Loes & Kaya

(spelen der wijs leren) bedoelde ik

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre**

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Wat vreemd dat je nu in eens Stefanie heet
Iris, Sara&Kobus...

honden page profiel Loes & Kaya Loes & Kaya

honden foto van Loes & Kaya

huh..??

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Clicker" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

Volgende forumvraag: beagles kunnen die spelen?
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^