Hond aanschaffen/hebben

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel SampieSampie

honden foto van Sampie

Halloo...
Ben gewoon even benieuwd..

Waarom hebben jullie voor een hond gekozen en waarom het ras wat je nu hebt?
Vinden jullie dat er ook nadelen zitten aan het hebben van een hond, zoja welke??

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hond aanschaffen/hebben" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel jannekejanneke 3 doggies

honden foto van janneke

in de regen naar buiten en dan hebben ze zoveel zin hahaha.

ik vind heerlijk om wat on je heen te hebben waar je mee kan spelen enz.

waarom een jackie? karakter en uitstralling enz vind pracht dieren.

wij hebben trouwens een kruising met een boerenfox
:-D

honden page profiel Loes & Kaya Loes & Kaya 3 doggies

honden foto van Loes & Kaya

Kaya is op mijn pad gekomen, ze is een bastaard dus ik heb niet voor een ras gekozen.

En heel eerlijk er is geen enkel nadeel !!

Ik beweeg veel meer ik ben vrolijker en kaya heeft me door een moeilijke tijd geholpen, ik vind het niet ergs om in de regen, sneeuw, of hagel te lopen.

Groetjes Loes

honden page profiel SampieSampie

honden foto van Sampie

@loes,
Vind het zelf ook heerlijk om door de regen etc. te lopen, heb zelf (helaas) geen hond, en ga dan vaak rondje door dorp, krijg geregeld te horen: Hé loop je nou alweer, je kan beter een hond nemen...
Bedankt voor je reactie!!

honden page profiel Loes & Kaya Loes & Kaya 3 doggies

honden foto van Loes & Kaya

nou zo erg hou ik er nou ook weer niet van om zomaar door de regen te lopen hihi...

honden foto van **The more I know about people, the more I love dogs**

Waarom een hond: Omdat we altijd honden gehad hebben, omdat ik alleen ben, omdat ik alleen maar buiten kwam voor noodzakelijke dingen zoals winkelen, omdat ik liefde miste en wie/wat kan beter en vooral echte liefde geven? Een hond natuurlijk... Baco heeft zelfs mijn leven zo verandert dat ik me nog amper depri gevoeld heb!



Waarom dat ras: Omdat ik bulldoggen lief, mooi en stoer vind. (Er zijn natuurlijk meerdere rassen die ik wel mooi vind!) Maar omdat ik op een klein app woon zonder tuin moest het ook een hond zijn dat op een app gehouden kan worden, niet hyperactief is, zich makkelijk aanpast qua actieviteiten... (T'is natuurlijk niet dat Baco hier niets loopt te doen, maar als we een keer een half uurtje minder gaan wandelen doen we binnen wel weer wat meer...)



honden page profiel corrie koopmancorrie koopman 3 doggies

honden foto van corrie koopman

Wij hebben al jaren honden en ik zou er ook niet buiten kunnen.
Nadelen bijna niet.Als je eens een dagje weg moet oppas vragen maar dat gebeurt zo weinig.Wij hebben voor de borderterrier gekozen om dat het leuke en ook een wat pittig karakter en daar houden wij van.Hier voor hadden we Jack Russels maar die waren iets pittiger. :-)

honden page profiel JapjesJapjes 3 doggies

honden foto van Japjes

hier 3 japanse spanieltjes :-D een heerlijk ras :-D

honden page profiel Uma & JokerUma & Joker 3 doggies

honden foto van Uma & Joker

Leuk om te lezen dit :-D
Ik heb zelf geen hond dus kan deze vragen jammer maar helaas niet beantwoorden.

honden page profiel DobryDobrygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Dobry

Waarom Lola is aangeschaft is dat ik graag een hond wilde helpen. Ze zat al vier jaar in het asiel, een grote donkere volwassen hond, waar er meer van zijn als zandkorrels op het strand en toch allemaal uniek. Vrij kansloos voor haar dus om daar nog uit te komen. Waarom zij en niet een ander? Puur op de foto en de beschrijving, een hond met power onder haar gat die los meeloopt op de wandeling. En wie kan nu nee zeggen tegen dit koppie

honden page profiel Emmy & ZivaEmmy & Ziva 3 doggies

honden foto van Emmy & Ziva

Toen ik opgroeide hadden wij altijd dieren: honden, katten, konijnen, vissen,... (niet allemaal tegelijk hoor :-))
Toen ik op kot (kamers) ging om te studeren miste ik het heel erg om een dier rond me te hebben. Wanneer ik wist dat ik dit jaar in een appartement zou gaan wonen ben ik beginnen lezen en zoeken.

De keuze voor het ras heb ik niet super overwogen. Ik wou sowieso geen grote hond (vind ik mezelf nog te onervaren voor en bovendien hebben die meer baat bij veel ruimte om te rennen en spelen) en een ras wat niet bekend staat om veel te blaffen (wil geen ruzie met de buren).

Kenissen van mijn mama zouden een nestje gaan hebben met hun Cavaliertje en aagezien wij vroeger een geweldige Cocker Spaniel hadden waar ik echt verliefd op was, ben ik meteen gaan inlezen over het ras. Toen het nestje geboren was en ik (onder andere) Ziva voor het eerst zag, was er geen twijfel meer mogelijk! Ik kende Ziva's mama ook al en wist dat zij een heel fijn hondje is.



Het enige nadeel aan een hond hebben vind ik het schuldgevoel dat ik heb wanneer ik het huis uit ga zonder haar. Maar dat zal nog wel minderen :-)

honden page profiel Emmy & ZivaEmmy & Ziva 3 doggies

honden foto van Emmy & Ziva

@ Dobry: Ik kreeg bijna tranen in mijn ogen toen ik je berichtje hierboven las. 4 jaar in het asiel?! Zo een groot geluk dat jij haar gevonden hebt! Geen enkele hond verdient het om zo lang geen baasje te hebben.
Lola is ook echt een heel heel mooie hond!

honden page profiel Ronica & FesterRonica & Fester 3 doggies

honden foto van Ronica & Fester

mijn hond heeft soms nadelen dominant te zijn tegenover honden en soms juist heel laf

en mijn auders hebben een keertje gwn een hond uit het asiel gehaalt en ze waren er zo verliefd op dat ze nog een hond van htzelfde ras wouden: FESTER :-)

honden page profiel Eef en TjibbeEef en Tjibbe 3 doggies

honden foto van Eef en Tjibbe

Waarom een hond? Het leven is voor mij niet compleet zonder hond. Heb er 28 jaar op moeten wachten en ik wil nooit meer zonder hond!

Waarom het ras? Ik heb geen rashond. Stond al geruime tijd op de wachtlijst voor een Vizsla via de rasvereniging. Meerdere aanbiedingen van pups gehad, maar het kwam steeds niet uit. (Nog geen ruimere woning gevonden, midden in een verbouwing zitten). Op een avond zat ik (weer eens) op www.dierenasiels.com te kijken en daar zag ik een nest pubers labrador x herder staan. Ik heb me altijd aangetrokken gevoeld tot het jachthondtype en deze pups hadden daar erg veel van weg. We besloten te bellen en een pup te reserveren. Op zaterdag vanuit Heerhugowaard naar Bergen op Zoom gereden en toen werden we natuurlijk verliefd op dat hondje. Geen moment spijt van gehad. Daarna hebben we ons meteen van de wachtlijst van de Vizslavereniging laten halen. En wat is meneers beste vriendin? Een vizsla! Dus de reden dat ik deze hond heb gekozen: er was een klik!

Nadeel van een hond: Even lekker een dagje naar een museum of iets dergelijks zit er niet in. En als je samen met de griep op bed ligt (zoals we in oktober hadden), moet de hond toch uit.

honden page profiel Amber & LootahAmber & Lootah 3 doggies

honden foto van Amber & Lootah

Ik wou een actieve hond die sociaal is en geen allemans vriendje is. En vroeger wou ik altijd een border collie (al vanaf heel klein meisje) maar toen leerde ik de aussie kennen en dat karakter past iets beter bij onze situatie. Aussies zijn top haha :-D

Een nadeel aan het hebben van een hond vind ik dat je er wel aan vast zit, met vakanties e.d. moet je altijd iets regelen en ik ga hem niet in zomaar een pension stoppen.

En bij Lootah was het in het begin heel erg wennen met uitlaten toen hij wat ouder werd. Hij is heel snel geprikkeld door zijn omgeving dus met uitlaten en trainen is het altijd een paar passen vooruit denken. Je kunt niet even niet opletten zeg maar of je bent zijn aandacht kwijt...

Maar ach, het is in het elk geval niet saai O-)

honden page profiel dianadiana 3 doggies

honden foto van diana

ik ben van af kind al groot gebracht met dieren honden katten van alles.toen ik op mijn zelf ging wonen wou ik dus meteen een hond.het werdt een asiel hond tasja.helaas is ze niet oud geworden 1 jaar en 4 maanden.ze had paratievers.daarna heb ik weer een hond uit het asiel gehaalt dat was rickie.hij is 14 jaar en 3 maanden oud geworden.ik heb bij rickie nog een hondje gehad een teefje sonja zij is 12 jaar geworden overleden aan een hersenbloeding.toen heb ik lady genomen die heb ik bij mensen gehaalt die hadden toen een nestje lady is een maltheze.zij is momenteel 14 jaar en 5 maanden en bij lady had ik nog een hondtje dat was jordy is helaas is die overleden 4 weken terug.door hart ziekte.hij was ook een maltheze.

en waarom ik voor dit ras heb gekozen omdat ik ze gewoon heel leuk vindt.ze zijn erg lief aanhankelijk.
maar ik hou van elke hond er moet gewoon een klik zijn.en naardeels heb ik niet.

honden page profiel Carla, Charlie & DouweCarla, Charlie & Douwe 3 doggies

honden foto van Carla, Charlie & Douwe

Waarom een hond, ik ben van huis uit opgegroeid met honden. Mijn man wist als hij met mij ging samen wonen er binnen het jaar een hond zou komen. Dit werd binnen 2 maanden want ik vond het veel te stil zonder hond. Ik had bij mijn ouders thuis een bobtail, een geweldig lieve hond. Mijn man, die geen honden gewend was, vond dit ook een leuk ras dus we hebben voor een bobtail gekozen. Wel veel onderhoud maar ik ben trimster van beroep dus dat was geen probleem. Toen deze hond op 15 jarige leeftijd overleed hadden we inmiddels 2 dochters van 5 en had ik een part-time baan buiten de deur vandaar dat we een hond wilden met de karaktereigenschappen van de bobtail, er moest dus iets van herder inzitten. Hij "moest" net zo groot zijn want ik houd van grote, stevige honden. Maar met minder vachtonderhoud. Ik kwam toen op internet een advertentie tegen met de aankodiging van het nest van Charlie, mijn huidige hond. De pups moesten nog geboren worden maar de moederhond (kruising berner/mechelaar) en de hele advertentie sprak mij zo aan dat we een afspraak met de fokker hebben gemaakt. Het klikte meteen en zo zijn we aan Charie gekomen. Inmiddels is hij 5 en omdat mijn dochters al wat ouder en dus zelfstandiger zijn en ik weer vanuit huis werk in mijn eigen trimsalon willen we er nog een hond bij. Een 2e Charlie bestaat niet dus zijn we opzoek gegaan naar een bobtail, tegewoordig old english sheepdog, fokker en staan we op de wachtlijst voor een pup.

honden page profiel MissyMissy 3 doggies

honden foto van Missy

Ik ben toen ik 5 minuten oud was door mijn vader in de hondenmand van hun Rhodesian Ridgeback gelegd. En sindsdien altijd een hondenmens geweest. :-D

Eenmaal volwassen heb ik diverse Vubara's gehad (onherleidbare kruisingen) en als laatste een X-herder/chow-chow die bijna 16 is geworden.

Toen een paar jaar geen hond. En vervolgens (ik schaam me nog steeds :'( ) een X-labrador uit een dierenwinkel. Die was ziek, heel ziek en is maar 2 jaar geworden. Een hele lieve hond met het typische labrador karakter. Daarom heb ik nu 2 labradors, voor het eerst rashonden met eigen boomstam. En het zijn zulke geweldige honden, zo trainbaar, zo graag werkend voor de baas, helemaal toppie. En daarnaast nog een Jack Hussell, want ook honden zonder dure papieren kunnen geweldige honden zijn die je hart stelen immers. O-)

honden page profiel AngelaAngela 3 doggies

honden foto van Angela

waarom wij hondjes hebben

vind het heerlijk om dieren om me heen te hebben
we hebben 2 hondjes 1 boomer en 1 shih-tzu
waarom wij voor dit ras hebben gekozen
Benzy de boomer is op ons pad gekomen we keken naar een shih-tzu maar hij zag er zo zielig uit waar die toen woonde was 6 maand en werd mishandeld dus hebben we hem daar weg gehaald en is een hele fijne hond en ligt altijd bij mij en is ook echt mijn grote steun en toeverlaat slaapt ook bij ons op bed tegen mij aan

Dushi is een Shih-tzu en haar hebben we gekregen van mijn schoonouders voor de verjaardag van mijn dochter toen zij afgelopen jaar 1 het hondje was toen al 1 jaar
we hebben veel moeten stellen met haar gedrach enzo en ze is nu een hele lieve hond en ligt voornamelijk bij mijn man
en ze is ondanks dat mijn dochter pas 1 is echt van haar ze spelen altijd samen zo lief om te zien
ze heeft nu een nest pups van 5

de 5 pups zijn natuurlijk ook allemaal stuk voor stuk schatjes
we kunnen ze alleen niet allemaal houden geen ruimte



over 2'a3 jaar komt er nog een shih-tzu bij
wil er graag 1tje uit een bepaalde bloedlijn hebben om dan ook echt shows gegaan lopen
maar ben nu zwanger 14 weken dus we wachten iets langer omdat er toch vrij veel tijd in gaat zitten
en tot die tijd geniet ik als ik op de shows rond kijk!


waarom we voor dit ras hebben gekozen
voor hun lieve karakter en zachtaardigheid
maar ook een beetje het waakse en omdat zo zo verschikkelijk mooi zijn vooral als ze hun mooie lange haartjes hebben
mijn boomer is altijd kort omdat die een probleem met zijn ademhaling heeft en daarbij is langhaar niet prettig voor hem
Dushi heeft momenteel halflang haar en word volgende maand :'( kort gemaakt omdat haar vacht momenteel heel erg slecht is
maar ze krijgt het wel weer lang met een prachtig strikje boven op haar hoofdje

honden page profiel SampieSampie

honden foto van Sampie

@Dobry, Wat een mooi verhaal, en wat zal Lola het goed bij je hebben!!

@Uma, heb er zelf ook geen een, maar ben wel al denk een jaar verslaafd aan de Hondenpage... Vind het zo leuk om alle verhalen van een ander te lezen..

Leuk om de reacties te lezen.. Grappig dat niemand nadelen heeft, alleen gelezen bij Tjibbe en Eva dat als je een dagje weg gaat of met ziek zijn probleem kan geven..
Nou kan je vertellen, heb dan wel geen hond maar wel al oppas mocht het zover komen!!!

honden page profiel Alie, Kaleo & HajiAlie, Kaleo & Haji 3 doggies

honden foto van Alie, Kaleo & Haji

Ik heb altijd een zwak voor dieren gehad, maar jaren een relatie gehad met iemand die anti-dier was. Uiteindelijk toch uit elkaar en ik wilde heel graag weer huisdieren, maar was te depressief om de verantwoording aan te kunnen. Ik kwam ook eigenlijk helemaal niet buiten. Eerst voorzichtig aan een poes begonnen, want tja, ik was vroeger gek op alles met vier poten. Er toch achter gekomen dat ik veel meer een hondenmens ben dan een poezenmens na veel wikken en wegen toch besloten een hond te nemen. Ik zat op MP te kijken, wist van broodfok niets af en vond de € 350 voor honden daar eigenlijk al te duur. En de aangeboden pups waren allemaal hetzelfde (er worden veel dezelfde rassen aangeboden). Puur door toeval op de site van A.C.E. terecht gekomen. Toen ik de foto van Sixto zag wist ik meteen dat hij mijn hondje zou worden. Hij was gelukkig al in Nederland dus ik kon hem persoonlijk voor de adoptie ontmoeten. Tijdens dat bezoek kwam hij tussen alle springende en blaffende honden stilletjes naar me toe. Sprong daar naast me in de bank en legde vol deemoed en vertrouwen zijn koppie op mijn knie. Dat was dus meteen een uitgemaakte zaak.
Nu ben ik zover dat ik een tweede hond erbij wil; als kameraadje voor Sixto en voor mezelf omdat ik een ras ben tegengekomen waar ik als een blok voor ben gevallen – de Basenji. Waarom? Ik had Sixto net een paar weken toen ik in een winkeltje was waarvan de eigenaresse een Basenji pup achter in de winkel in een mandje had liggen. Ik ben erbij wezen kijken en was verkocht. Maar ja, het is makkelijk op een pup verliefd te worden, maar vind je de volwassen versie ook leuk? Ik ben toen op internet op zoek geweest naar info en veel youtube filmpjes gezien en werd alleen maar verliefder op het ras. Maar ja, ik had Sixto al en wees eigenlijk de kans op een tweede hondje af. Tot ik zag hoe Sixto veel opener was rond andere hondjes, met name Jason van Kirsten (ook op het forum). Dus besloot ik dat er een kameraadje bij moest komen en wist ook meteen dat het een Basenji moest zijn.
Nadelen… Aan Sixto? Eigenlijk niet. Ik heb nog nooit zo’n lieve hond meegemaakt. Hij is wel wat te enthousiast als we mensen tegenkomen of op bezoek krijgen maar goed, hij is dan niet vervelend of zo. Aan de Basenji… daar moet ik nog achterkomen.
O-)

honden page profiel Dewi • Promise • DuukDewi • Promise • Duuk 3 doggies

honden foto van Dewi • Promise • Duuk

Een hond omdat ik nooit anders gewild heb. Helaas pas na 27 jaar de eerste mogelijkheid gekregen. Het hoort bij mij, zou niet gelukkig zijn zonder mijn honden.

Het ras omdat ik dit het mooiste, liefste, bijzonderste, grappigste ras vind dat ik ken. Ben gewoon verliefd op Bearded collies.

Nadelen aan het hebben van honden vind ik het alleen laten, de rommel in huis door hun lange vacht, het altijd gebonden zijn. Ik ben gewoon eerlijk.

Dit weegt niet af tegen de voordelen, ik pas mijn leven aan en zou ze nooit willen missen.

honden page profiel Josien , Logan en NikkiJosien , Logan en Nikki 3 doggies

honden foto van Josien , Logan en Nikki

Ik heb op dit moment ook 2 van die rakkers lopen hier en zou niet anders willen. Ben bijna altijd thuis.
Ja de haren ,dat is een nadeel maar hou daaom niet minder van ze. En trouwens ,ik ben gek op honden met een volle vacht.

honden page profiel Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)speciaal aangestelde fokker 3 doggies

honden foto van Inge, Rottweiler Nika & m'n Canadeesje(s)

Eind april hopen wij onze Newfoundlanderpup te mogen verwelkomen :-)
Waarom een Newfoundlander? Ik ben al vanaf m'n 10e vanaf het eerste moment dat ik zo'n hond zag, stápelverliefd. Heb daarna bijna 10 jaar meegelopen als kennelhulp bij een Newfoundlanderkennel en daar bijna al m'n kennis opgedaan.
Het is absoluut mijn ras. :-D

En nadelen...tsja, die heb je altijd.
Je zit "vast" met een hond, je moet er altijd rekening mee houden als je een dagje weg bent. Maar ach, dat opgewogen tegen alle voordelen, is 't niks en heb ik 't er maar al te graag voor over.

honden page profiel ArletteArlettebijna goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Arlette

Ik heb als kind nooit dieren gekregen en vond dit super erg. Toen ik mijn toekomstige echtgenoot leerde kennen (1986), had hij een jonge mechelaar. Ik vraag me soms wel eens af of ik in eerste instantie voor hem of voor zijn hond ben gevallen ;-). Nadat we ons eigen huisje hadden gebouwd, kreeg ik de kans een langharige duitse herder puppy op te vangen (1990). We hebben met beide honden hondenschool gevolgd tot aan hun brevet. Beide honden kwamen niet graag binnen (nerveus) en leefden dan ook voornamelijk buiten, los in de omheinde tuin. Maar na enkele begon het gemis naar een hond in huis toch the knagen, dus zijn we via verschillende rasverenigingen op zoek gegaan naar een ras wat aan onze vereisten voldeed: niet te groot, maar ook niet te klein, kortharig, dynamisch en kortharig. Heel toevallig kwamen we zo terecht bij de American Staffordshire Terrier, voor ons een totaal onbekend ras. Na ons goed ingelezen te hebben, en na contact met de rasclub, hebben we onze eerste Amstaff reu in 1998 aangekocht. We hebben sindsdien het Amstaff virus te pakken er er staat geen rem meer op :-)
Ik ervaar geen negatieve kanten aan het houden van honden. Als het al gebeurt, dat we enkele keren per jaar een stapje in het nachtleven zetten en vrij laat thuis komen, moeten de hondjes natuurlijk nog effen hun behoefte doen voordat we ons bedje in kunnen. Op die momenten ervaar ik de honden niet als negatief, maar mijn avondje uit :-D

honden page profiel SampieSampie

honden foto van Sampie

Vind het nog steeds bijzonder om te lezen dat gewoon niemand vindt dat het hebben van een hond nadelen heeft!! (op de haren na dan, tja die krijg je er bij..)

honden page profiel zonnetjezonnetje 3 doggies

honden foto van zonnetje

Wij hadden vroeger thuis een Landseer, dus ja... Ik wild emijn zoon hetzelfde gunnen. Ik heb er veel aan gehad, enigskind, geen broers of zussen, dan is zo'n beer soms echt wel heel erg fijn! Ik heb nu ook één kind, door mijn ziekte mag ik daar al heel blij mee zijn dat die gezond is, dus daar blijft het voor ons bij. Met twee katten en een grote hond hebben we toch eenlekker druk huishouden O-) O-)

de nadelen? ja heel soms; je bent minder flexibel. maar ja, je krijgt er zo veel voor terug!

honden page profiel biancabianca 3 doggies

honden foto van bianca

waarom wij een hond hebben genomen: omdat wij graag 1 wouden hebben. hier voor had ik een jackie, zelf hou ik van grotere honden.
Ik wou graag een witte herder en mijn vriendin een duitse herder, is dit een is kruizzing beide baasjes erg blij.
en hij is de grote vriend van mijn dochter.

honden page profiel Suus en BinkSuus en Bink 3 doggies

honden foto van Suus en Bink

Waarom een hond? Ik ben zelf helemaal gek van honden. Mijn moeder was er altijd tegen, dus altijd dacht ik als ik op mezelf ga komt er een hond. tja dan trouw je met iemand die eigenlijk bang is voor honden en we woonden midden in de stad,niet de ideale combi. 5 jaar later inmiddels verhuisd naar een dorp wonen we 5 minuten vanaf het bos, park en nam de vrouw van mijn man zijn baas haar nieuwe pup mee naar de zaak, kruising jack russel/boerenfox, die was zo klein daar kon hij niet bang voor zijn. Dus hebben we haar broertje genomen. Bo mijn mannetje (staat foto op mijn profiel) 3 jaar lang met hem allerlei verschilende cursussen met hem gedaan, voor ons drietjes was hij de perfecte hond. Helaas had Bo een hekel aan kinderen en moest hij eigenlijk altijd in zijn hok als er kinderen kwamen (ik ben gastouder dus die zijn er nog al vaak) Alleen mijn zoontje was hij helemaal fan van. uiteindeijk heeft hij echt geprobeerd te bijten in het oor van een oppaskindje gelukkig stond ik er altijd bij en kon hem op tijd stoppen maar dit was het enige kindje waar het al 2 jaar goed mee ging. het was helaas de druppel en Bo moest weg, gelukkig herplaatst bij oudere mensen zonder kinderen. Maar ja zonder hond was ik niet gelukkig, Dus toen kwam Bink een Golden. Ras puur voor de kinderen gekozen en ik moet zeggen het is een scheet ook voor kinderen.

honden page profiel Sky & HaileySky & Hailey 3 doggies

honden foto van Sky & Hailey

Waarom een hond,

altijd honden gehad bij mn ouders, toen samen gaan wonen, zo`n 1,5 uur bij mn ouders vandaan, k moest hier helemaal opnieuw beginnen en het was super stil in huis.. Dus er kwam een hond voor mijn gezelligheid!

Waarom dit ras *(dalmatier)*
Ik wou een actieve hond, lief met kids en andere dieren, een hond die van knuffelen houdt maar ook beweging nodig heeft, want ik ga graag een eind wandelen.. ik had zelf graag een jr gehad maar mn vriend wou wel een grote hond *(zoals mannen dat zeggen een echte hond ;-))* na heel veel rassentesten gedaan te hebben kwamen we op een dalmaat uit.. En zijn dolgelukkig met hem, hoewel ik hem wel erg groot vind! *(overal waar ie mee naartoe gaat, mept ie met zn staart de glazen van tafel ;-) )*

En Hailey tja ik wou graag een klein pittig hondje erbij die ook van flinke wandelingen houdt, maar makkelijk mee te nemen is, lief sociaal en een leuk gezelschapshondje dus kwamen uit op een chi! Waren bang dat Hailey een keffertje zou worden maar gelukkig helemaal niet! :-D

Nadelen; tja je moet altijd oppas regelen als je een dagje weggaat, ze kunnen wel 6 uurtjes alleen blijven, maar dat is wel de max.. verder alleen maar voordelen! zou niet meer zonder ze willen :-D

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Hond aanschaffen/hebben" wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 2 12
Volgende forumvraag: Vuile oortjes
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^