Oud en nieuw dilemma...

plaats een nieuw onderwerp in het hondenforum meest recente onderwerpen in het hondenforum

honden page profiel BilouBilou

honden foto van Bilou

We hebben een dilemma.
Morgenavond is er een feest bij vrienden om oud en nieuw te vieren maar die ook voor 2 jaar naar australie gaan, dus we willen er wel heen. Bilou kan dan niet mee. Het is er ook veel te druk dus niet leuk voor haar. We gaan er zowieso wat later heen op de avond (tussen 10 en 11) en waarschijnlijk rond 3-4uur weer terug als we haar thuis laten. Maar moeten we haar wel alleen thuislaten? Ze kan/mag ook naar de ouders van mijn vriend om te logeren. Echter is ze natuurlijk in andermans huis altijd ietsje onrustiger dan thuis.

Als er geen vuurwerk zou zijn, zou ze er niet voor uit logeren gaan, maar gewoon lekker thuis in haar bench slapen. Er is alleen wel vuurwerk. Omdat ze pas 8 maanden is weten we dus niet precies hoe ze er op reageert. Tot nu toe geeft ze er niks om als we buiten lopen en je hoort het een en ander knallen. Ze reageert er niet tot nauwelijks op. Binnen slaapt ze gewoon lekker door, maar ja, om 12u gaat het wel iets meer te keer. We hebben ook een vuurwerkcd, en dan staat ze wel een beetje raar rond te kijken, maar bang heb ik r niet gezien. Ik verwacht dus niet echt problemen.

Maar wat denken jullie dat het beste is, in haar eigen huis, lekker in de bench op een vertrouwd plekje, maar wel alleen (tv aan?)of bij bekenden maar toch minder vertrouwd plekje en dan niet alleen. Heb bij beide opties niet een geweldig gevoel, maar thuisblijven kunnen we eigenlijk niet maken naar onze vrienden.
Pfff dilemma. Wat zouden jullie doen in deze situatie en wat doen jullie zelf daadwerkelijk?

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Oud en nieuw dilemma..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Niet lullig bedoelt,maar thuis blijven kun je niet maken t.o. je vrienden.....wegblijven kun je weer niet maken t.o. je hondje.

Ze wel pas 8 maanden.
Als je toch per sé weg wilt,dan kun je haar beter bij je schoonouder laten,maar dan wel haat eigen bench meegeven,en dat de mensen die daar op bezoek zijn haar met rust laten.

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Als ik in jouw situatie zat zou ik haar alleen thuis laten met de radio hard aan. (Niet extreem natuurlijk maar hard genoeg). Zo kan ze de knallen ook wat minder horen.

Al wordt het wel haar eerste keer.. Lastig!!

Onze hond gaat mee naar mijn schoonouders maar hij interesseert zich niet voor vuurwerk en het is daar groot en rustig. Dat komt dus wel goed.

honden page profiel corrie koopmancorrie koopman 3 doggies

honden foto van corrie koopman

Ik zou de hond lekker bij je schoonouders brengen.Alleen met het vuurwerk lijkt mij niet fijn voor de haar.Neem de eigen bench mee en dan heeft ze toch haar eigen plekje.

honden page profiel Claire & Tess & BonnyClaire & Tess & Bonnygoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Claire & Tess & Bonny

als je schoonouders gewoon thuis blijven, dan zou ik haar daar naartoe brengen.... idd met eigen bench of mand.... en breng haar niet op het laatste moment maar gewoon als het nog rustig is....

honden page profiel BilouBilou

honden foto van Bilou

@ Soraya, dank je voor je reactie, maar het zal de enige hond niet zijn die oud en nieuw niet bij/met zijn baasjes viert. Om nou te zeggen dat ik dat niet kan maken... Ja, als het zeker zou zijn dat ze panisch word, dan kan ik het niet maken, en zou ik het niet eens overwegen. Maar als ze er niets om geeft, is het toch net als iedere andere keer dat ze even alleen is?

@ Sammy, daarom vind ik het ook zo lastig, omdat het de 1e keer is. Tot nu toe lijkt het haar niet veel te doen, het vuurwerk, maar is dat ook om 12u zo??
Uiteraard zou ik haar van te voren ook moe maken zodat ze lekker diep slaapt.

@ Corrie, de bench zou dan zowieso meegaan. Ze is er al eerder wezen logeren, en gaat op zich wel goed, maar ze is gewoon dan wat onrustiger, meer rondlopen of "ijsberen", minder slapen, niet uit zichzelf in de bench, piepen als ze even alleen is omdat 1 schoonouder naar de wc is oid. Er is waarschijnlijk in die buurt wel heel weinig vuurwerk. Maar weet ik ook niet zeker. Dus ik weet niet of ze dan sneller dáár juist bang zou worden of in haar eigen ruimte.

honden page profiel Erika & Faya  ?BRL?Erika & Faya ?BRL?goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Erika & Faya  ?BRL?

Ik zou haar naar je schoonouders brengen

Een hond alleen laten met oud en nieuw is echt niet verstandig!
je wet niet hoe ze gaat reageren en hoe je dr aantreft als je weer thuis komt

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

De eerste keer vuurwerk had ik wel wat voorbereidingen getroffen;

Zo zat alles potdicht (lekkere geluidsdemper) En had ik ook mijn luxaflex en gordijnen dichtgegaan voor het licht. Vervolgens de tv wat harder en deed iedereen bij ons in huis alsof er niets aan de hand was.

En wat deed die drol? Die sliep gewoon door hoor haha! Wat nou vuurwerk?!

Hier steken ze het al weken van te voren af en dan geeft hij ook geen krimp. Hij is het gewoon gewent eigenlijk. (Zelfs zomers wordt hier nog wel eens vuurwerk afgestoken).

Bij je schoonouders heb je geen controle op de situatie. (Als ze alleen is ook niet, daar niet van). Maar mensen kunnen bepaalde dingen nog al eens versterken. Zoals wanneer zij opstaan om 12 uur om elkaar uitbundig gelukkig nieuwjaar te wensen kan dat ook weer wat uitlokken. (De energie die daarbij gepaard is.)

Het heeft beide voor- en nadelen eigenlijk..

honden page profiel daantjedaantje 3 doggies

honden foto van daantje

Dat is idd een dilemma, hier zijn ze niet allemaal bang voor de knallen maar sommigen wel, of ik er nu wel of niet bij ben ze haten het gewoon.
Als je er niet bij bent geef je in ieder geval geen aandacht aan hun angst, maar heb je wel hartpijn.
Ik denk dat velen met dit dilemma zitten. Is gewoon een rot avond voor de honden, weinig aan te doen.

honden page profiel BilouBilou

honden foto van Bilou

Dat is ook weer waar Erika.

Maar mijn schoonouders moet ik dan denk ik wel goed uitleggen hoe en wat als ze bang word. Ze zijn geen honden gewend dus zullen geneigd zijn haar te troosten.

Ik had zelf gedacht morgen overdag af te wachten als er in het park enzo meer vuurwerk te horen is om te zien hoe ze er op reageert en als het haar koud laat, toch met alles dicht, op de hal (ligt in het midden van het huis dus kamers er om heen, dus minste geluid) in de bench te doen. Als ze ook maar wat reageert, om haar dan naar mn schoonouders te brengen.

honden page profiel sorayasoraya 3 doggies

honden foto van soraya

Als je toch besluit haar alleen thuis te laten,wil dan de radio aan doen i.p.v de TV??
De Tv wil nog weleens uit zichzelf gaan branden.

honden page profiel BilouBilou

honden foto van Bilou

Sammy, dat is dus helemaal wat ik ook denk... Dat ze misschien dan juist ergens op reageert omdat ze niet op haar gemak is en dan dus ergens misschien in versterkt word.

Ik kan echt voor beide opties evenveel voors als tegens verzinnen, en beide beargumenteren waarom wel of niet. Dat maakt het zo lastig.

En ja, bij beide niet direct een lekker gevoel nee. Persoonlijk zou ik nog niet eens echt erg vinden om thuis te blijven maar vriendlief wil echt gaan. Sámen.
En eigenlijk is zo'n groots (afscheid) feest toch ook wel iets waar je heen (moet) wil(len).

honden page profiel BilouBilou

honden foto van Bilou

Goede tip soraya :-D

honden page profiel Erika & Faya  ?BRL?Erika & Faya ?BRL?goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Erika & Faya  ?BRL?

Heb je niemand anders waar de hond heen kan gaan?
mensen met ervaring???

honden foto van Monique van Lotje en Kwibus!!! ***Flos en Buster en Morris***

Kun je niet rond 23.45 naar huis keren om tijdens de jaarwisseling bij je hond te blijven. Als de jaarwisseling dan goed verloopt, kun je toch ook weer terug naar je vrienden? Zo doen wij het, als we oud en nieuw bij andere vieren. ;-) Ik zorg dat ik om 0.00 uur de radio harder aan heb en alle gordijnen dicht heb en over het algemeen gaat het de laatste jaren best goed! Als ze alleen zijn, laat ik de radio ook aan. Dan horen ze de ergste knallen voor 0.00 uur niet zo goed...

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Ja en zeker nu ik lees dat ze geen honden gewend zijn (en dan helemaal de taal niet kennen).

Ik zie het al helemaal voor me; Kom maar hoor Bilou, was je geschrokken? Hier een lekker stukje worst..

Je hebt een hal in het midden van je woning zei je? Zonder voordeur? Want dat zou wel ideaal zijn dan..

honden page profiel BilouBilou

honden foto van Bilou

Erika, die zijn er niet nee. Helaas weinig honden mensen in onze directe omgeving.

Monique, kan een idee zijn. Even kijken of dit technisch haalbaar is. Het is nogal een eindje fietsen en durf denk ik zelf niet alleen snachts, maar wie weet kan ik ook met de auto, als het niet te glad is.

Zelf denk ik dat je het bij ons binnen in de hal al niet echt goed hoort. (tenminste niet harder dan de tv) Zal dat morgen ook eens goed beluisteren.

Lastig lastig. Mezelf kennende beslis ik morgen op t laatste moment. :-D

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Ja dat kan ik me wel voorstellen.

Ik ben zelf jarig morgen dus dat is ook altijd een heel gekloot rond 12 uur. Wanneer ik thuis ben krijgt iedereen strikte regels te horen om half 12 haha. (Ik voel mezelf dan altijd net een juf.)

Waar woon je trouwens?

honden page profiel BilouBilou

honden foto van Bilou

@ sammy, ja, de voordeur komt uit op de centrale hal. Het is een appartement. (wel bovenste etage) Dus rondom kamers en met alle deuren dicht geen ramen in de hal (die toch wat minder isoleren.) Dus dan hoor je toch weinig van buiten denk ik. Maar ga t morgen checken.

Schoonouders houden zich wel altijd goed aan de "instructies", maar toch idd de energie bij het opstaan om 12u ed... Hoewel er hooguit een buurstel op bezoek komt, verder doen ze niks dus drukte is er verder niet.

honden page profiel BilouBilou

honden foto van Bilou

ow, ik woon in einhoven.

honden page profiel Erika & Faya  ?BRL?Erika & Faya ?BRL?goedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Erika & Faya  ?BRL?

Misschien dat ze bij je schoonouders ook in de bench in een aparte kamer kan?
Met alles afgesloten???

Lekker moe maken voordat ze daarheen gaat......

Maar dan is er toch iemand die toezicht houdt,
mocht ze toch door het lint gaan.....

honden page profiel S&F.S&F. 3 doggies

honden foto van S&F.

Ik woon zelf ook boven. Het klopt wel dat je dan minder hoort.

Ach het blijft gewoon een lastige keuze. Ik denk dat je er maar een nachtje over moet slapen!

honden page profiel BilouBilou

honden foto van Bilou

In de bench in een andere kamer doet ze niet bij anderen. Dan gaat ze piepen (lees gillen). Vind ze thuis al nauwelijks acceptabel. Ze kent daar ook alleen de woonkamer dus heb dan liever dat ze daar rondloopt.

Moe maken zou ik sowieso doen, bij beide opties zodat ze idd makkelijk slaapt.

En ja, op zich is het wel fijn als er iemand toezicht houd... Daarom is het dus ook echt een dilemma.
Zou t liefst iemand bij ons thuis hebben maar dat is helemaal niet te regelen.

honden page profiel BilouBilou

honden foto van Bilou

Ik ga er idd een nachtje over slapen en morgen even aankijken.
Vind het gewoon fijn om te horen hoe anderen het zouden doen. Dus alle tips zijn welkom, en ik kom er morgen zeker nog op terug.

honden page profiel ........ 3 doggies

honden foto van ....

Doe ze naar je schoonouders, die zullen ze wel goed verwennen. En ga jij maar lekker afscheid nemen van je vrienden!!! Je hoofd er niet te veel over breken, je schoonouders zullen ze wel goed opvangen, toch!!

honden page profiel    Ilja & ***Sterre** Ilja & ***Sterre** 3 doggies

honden foto van    Ilja & ***Sterre**

Ik raad je aan NOOIT en te nimmer je hond alleen laten op zo'n nacht...
Behalve de angsten die het dier gewk maken kan er ook brand uibreken o.i.d.

Jaren geleden was er iemand op dee site die ook vond dat dit wel kon en de hond achter liet..

De hond was totaal geflipt toen die mensen thuis kwamen 's nachts..
Alles onder de poep en pies..
Had werkelijk alles gemold wat er te mollen was..
Hele banken en stoelen waren uit elkaar gehaald..

Het baasje heeft de hond uiteindelijk moeten herplaatsen er was geen land meer mee te bezeilen met het dier...

Hoe het verder gelopen is met het dier verteld het verhaal dus niet..

Ik hoop van harte dat je je hond voor laat gaan..

honden page profiel IrmaIrma 3 doggies

honden foto van Irma

Er zijn al andere topics geweest hier op het forum over zo'n soort dilemma.

Ik ben echt geen watje wat betreft een hond opvoeden maar ik zal nooit mijn hond alleen laten met oud en nieuw en al helemaal niet zo'n eerste keer. Er zijn nu eenmaal offers die je moet brengen met een hond en dit is er voor ons zo eentje. Als je toch perse naar het feestje moet dan zou ik er na twaalven heen gaan, na de grootste knallen en als je zeker weet dat het goed is. Of voor de optie zoals boven eerder genoemd. Tussendoor gaan kijken. Als het zulke goede vrienden zijn dan zullen ze jullie volledig begrijpen.
Deze twee opties lijken mij het beste en komt het dichts in de buurt van mijn ideaal, gewoon thuis met de hele family en daar hoort hond ook bij. Geen goed oud en nieuw zonder dat ik ook mijn hond dat kan wensen.

honden page profiel IrmaIrma 3 doggies

honden foto van Irma

Inmiddels heb ik Borres een paar keer naar een pension gebracht wat erg afgelegen ligt. Zij adverteren ook met de mogelijkheid om juist angstige honden tijdens oud en nieuw op te vangen. Omdat ze zo afgelegen wonen is er daar geen vuurwerk. Zij zelf vieren ook geen oud en nieuw en 's ochtends vroeg op 1 januari loopt ze alweer met de honden in het bos. Als het bij ons toch een keer zou voorkomen want zeg nooit nooit dan zou dit voor ons een goede optie zijn, want Borres is er graag.

Daar heb je nu niets meer aan, maar er volgen nog vele oud en nieuws dus voor een volgende keer is dit misschien iets.

honden page profiel Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en KwintAnnelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwintgoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van Annelies & Déru†, en de Puli,s Ixy en Kwint

Je vraagt wat wij zouden doen.??
Ik zou de hond nooit alleen laten op die nacht.Wij hebben al 40 jaar honden en ze zijn nog nooit alleen geweest van oud naar nieuw. Er is altijd een van ons tweetjes thuisgeweest. Wel ook nog nooit problemen gehad met welke hond dan ook!
De hond kan voor zijn leven letterlijk "verknald" worden en zoiets vind ik zonde, want dit is niet nodig! Wil je een stabiele hond houden , hij is pas 8 maanden, dus nog een heel hondenleven voor zich, zou er minstens een vertrouwd iemand thuis moeten blijven.
Je hebt nu eenmaal voor een vriend voor het leven gekozen, en dat heeft zo zijn konsekwenties. Op zo'n nacht laat je je beste maatje niet stikken. .
Jammer dan van het partijtje maar zou er zeker niet voor kiezen! :-D

honden page profiel cia v.d. heijdencia v.d. heijdengoedgekeurde fokker 3 doggies

honden foto van cia v.d. heijden

Annelies ik ben het helemaal met je eens.

Wie laat nu een hond alleen met oud en nieuw.
Nu zeg je dat je hond er niets om geeft wat vuurwerk betreft maar dan ben je er ook zelf bij.

Dadelijk is je hond alleen en gaat hij heel anders reageren.

Mijn keuze is dan snel gemaakt en daar zou ik geen dilemma van maken......Thuis blijven en op een ander tijdstip naar je vrienden gaan of je wisselt elkaar af en gaat om de beurt.

Jullie kiezen voor een hond en dit is een van de consequenties ervan.


Groetjes Cia

Helaas, dit onderwerp staat op slot.

Dit komt doordat het onderwerp niet meer recent is en in het hondenforum archief terecht ik gekomen.
Als je over "Oud en nieuw dilemma..." wilt praten in het hondenforum dan kun je het beste een nieuw onderwerp aanmaken

pagina 1 van 3 12 3
De HondenPage maakt gebruik van cookies. Dit zorgt er voor dat onze website voor jou als bezoeker beter werkt. Daarnaast gebruiken wij o.a. cookies voor onze webstatistieken en advertenties.info / verbergen en toestaan
^